TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398263 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 14, 2024, 05:46:16 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Anketa
Pitanje: Mogu li da vratim misic u stanje kao pre povrede?
koliko vremena da odmaram? - 1 (33.3%)
kad pocnem da treniram, mogu li istim intenzitetom kao do sada, uz postepeni uvod? - 2 (66.7%)
Ukupno glasova: 3

Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: ischioglutealni bursitis  (Pročitano 38842 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #157 poslato: Februar 02, 2015, 12:27:49 posle podne »

Shockwave bi u tvom slucaju trebalo da razbija kalcifikat, efekat povećajja prokrvljenosti je više cilj kod slucajeva upala tetiva i pripoja misića (entezitisi)..
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #156 poslato: Januar 30, 2015, 03:14:50 posle podne »

Hvala, Pedja, probacu zelatin, mada mi se pri samoj pomisli na sastav povraca. Disk sa magnetne sam dala fizioterapeutu, jer radi u Klinicki centar,da ga procita neko ko zna. Onda mi je prepricao misljenje lekara, koji je video kalcifikate na pripojima misica zadnje loze I na piriformisu, mestu gde je napukao pre 2 godine. Pitacu ga da mi taj lekar da napismeno misljenje,pa cu Vam proslediti.  Secas se I da je rekao da nema potrebe za intervencijom na pripojima, a da pitanje kalcifikata na pripojima treba resiti. Sada me boli samo posle joge I istezanja zadnje loze.  Kao da pokusavam da savijem kost,pa ne uspem. Istezem se na kraju,dobro zagrejana I strasno mi prija istezanje. Pre nedelju dana sam uradila masazu zadnje loze, bolelo me je dva dana,kao pretuceno mesto. Tako da bih,verovatno,tako prosla I sa shok wave tretmanom. Posto sva ta mesta treba da se prokrve, shok wave terapijom I masazom, zato mislim da i istezanje spada u red takvih metoda, zato se I istezem stalno I dugo. Svim ovim se nekako 'maltretira' bolno mesto. Bolje nego mirovanje,jel' da?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #155 poslato: Januar 30, 2015, 02:52:41 posle podne »

gde je očitana magnetna rezonanca drugi put?
da li imate to napisano (možete mi poslati...)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #154 poslato: Januar 30, 2015, 02:50:38 posle podne »

ok, moglo bi se razmotriti i shockwave na mestu kalcifikata, ali sasvim slabom jačinom, polako da se vidi kako bi reagovalo, ali bolje bi bilo da to uradi neko ko ima sa tim iskustva....
svakako, ne treba žuriti, probajte i ovako, pa će se pokazati kako ide...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #153 poslato: Januar 30, 2015, 02:41:15 posle podne »

probaj i ovo, može da pomogne i kod problema sa tetivama...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/govei-elatin-za-zdrave-zglobove.html
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #152 poslato: Januar 30, 2015, 02:38:49 posle podne »

Zaboravila sam da pitam,rekli ste Ne istezanje mesta gde su kalcifikati.  Moram da priznam da istezem ta mesta. Ostajete li pri tome?
istezanjem mišića ili pripoja tetive sa kalcifikatom postoji rizik od iritacije i povrede, ali ako je istezanje redovno, dobro dozirano (uvek kad su mišići dobro zagrejani i nikada prejako zatezanje, nikada na cimanje.... - ispod granice bola uvek), posle led po potrebi...
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #151 poslato: Januar 22, 2015, 02:45:54 posle podne »

Zaboravila sam da pitam,rekli ste Ne istezanje mesta gde su kalcifikati.  Moram da priznam da istezem ta mesta. Ostajete li pri tome?
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #150 poslato: Januar 22, 2015, 02:41:35 posle podne »

Postovanje, nema noviteta, evo kako stoje stvari :fizioterapeut mi radi tretman shok wave i masazu na mestu gde je napukao piriformis I stvorio se kalcifikat.  Ali nece da radi na pripojima misica zadnje loze, na spoju sa karlicom, gde je isto kalcifikat, jer misli da bi naneo vecu stetu tako agresivnom metodom.  Jedino kad bih ja insistirala.  S obzirom da mu verujem, ne insistiram.  Negde sam procitala, da ce gotovo svaki kalcifikat posle duzeg vremena nestati. Apsorbovati se,telo ce se privici ili ce nestati.  Verujem u cuda,pa ce se valjda I desiti. Inace me boli posle I tokom istezanja zadnje loze. Utannasa je najbolniji polozaj-znaci preklapanje na ispravljene noge. Moram da naglasim da me manje boli kad treniram,nego kad odmaram,kao ovih 15-tak dana oko Nove. Da zakljucim:treniracu aerobik I jogu,uradicu 10-tak tretmana shok wave -om,pijem Nodol, magnezijum I Etol,a pripoji neka se sami snalaze:-). Pa da vidimo kako ce ispasti. Da 'pustim' malo,posto sam,kaze mi fizioterapeut,postala preopterecena I opsednuta  zadnjom lozom.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #149 poslato: Januar 17, 2015, 12:30:56 posle podne »

Pozdrav,  da li ima novosti?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: Decembar 19, 2014, 02:37:04 posle podne »

Istezanje na kalcifikate ne (!), odradite tretman shockwave, pa treninzi posle toga...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #147 poslato: Decembar 19, 2014, 02:35:59 posle podne »

Shock wave je odlicna metoda za razbijanje kalcifikata (najbolja) - predlazem terapiju shocwavom na bolnom mestu...
(Uz kombinaciju ledom, laserom, magnetom...)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #146 poslato: Decembar 19, 2014, 02:33:34 posle podne »

Pozdrav,  zbog toga sam i pitao za rendgen, ultrazvuk... bilo je sumnjivo da ima kalcifikata na mestu pucanja pripoja mišića zadnje lože na isijadicnoj kosti karlice (mesto bola)...
(Za magnetnu je vazno da pročita neko ko je stručan u mišićno koštanim povredama)
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: Decembar 19, 2014, 12:55:51 posle podne »

I,molim Vas,jeli pozeljno istezanje, s obzirom da imam kalcifikate? Time ne pogorsavam stanje,vec pomazem ? Istezanje posle treninga I dobrog zagrevanja,naravno
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #144 poslato: Decembar 19, 2014, 10:39:21 pre podne »

Snimak sa magnetne rezonance je pogledao strucan lekar I konstatovao da postoje kalcifikati na pirifomisu, koji je napukao pre 2,5 godine. Hematom je bio velicine 25 mm, ali sam ga razbila shok wave terapijom.  Na UZ se vise nije video. Sad se na magnetnoj pokazalo to sto sve vreme osecam bol, smetnju, nemogucnost preklapanja u Utanasanu.  Jednostavno sam osecala da je doslo do kalcifikacije. Zadnjih pola godine sam osecala bol na pripojima misica zadnje loze-na rentgenu nema nista,a na magnetnoj kalcifikati.  Ne znam zasto su se I tu stvorili.  Pijem Etol forte, Nodol. Cuvam, donekle, ta mesta dok treniram. Nadam se da ce vreme I tablete sanirati kalcifikate. Ili da uradim jos jedan tretman shok wave-om? Sta mislite?

Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #143 poslato: Decembar 15, 2014, 06:24:42 pre podne »

Da,uradila sam ultrazvuk, rentgen i magnetnu-nema nista.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.14 sekundi sa 21 upita.