TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398664 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 29, 2024, 01:46:47 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: suplementi  (Pročitano 19351 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Jul 15, 2015, 08:06:19 posle podne »

Možeš i bez nje, koji je razlog tome što ne želiš da koristiš dekstrozu ?
Sačuvana
Nemanja Gušić
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Jul 15, 2015, 07:53:41 posle podne »

Poz.hteo bih da koristim kreatin medjutim visok sam 179 a tezak 104,a preporucuje se da se koristi sa dekstrozom dali mogu da koristim kreatin bez dekstroze,uzeo sam kreatin monohidrat.hvala.?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #20 poslato: Mart 29, 2015, 05:50:42 posle podne »

Animal Cuts je svakako moćan i delotvoran sagorevač...ali prioriteti su korekcija ishrane i treninga...a sagorevač je tu "final touch"...optimizacija treninga, i potpomaganje osnovnog "procesa sagorevanja"započetog kroz trening i korekciju ishrane, "eliminacija potkožne vode"...

Zbog svog sastava ne bih ga preporučio nikome ko ima problema sa krvnim pritiskom...poseti izabranog lekara...lab. pregled krvi i urina, ekg...
Sačuvana
Ivan Zekic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Mart 29, 2015, 05:42:00 posle podne »

visok sam oko 194 i imam 97 kg trenutno,probacu da se pridrzavam tvog plana treninga,znaci ne preporucujes mi animal cuts jos uvek?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Mart 29, 2015, 05:32:28 posle podne »

smenski sam radnik pa verovatno zato nekad skoci,al to s vremena na vreme popne se na 145,150 sa 80 90,a nekad je normalan 125 ssa 80. nikakva specijalna ishrana,ono sto majka spremi to jedem al uglavnom gledam da svaki dan pojedem nesto kuvano tegove dizem pasivno vec par godina,al eto sad sam vezao jedno 2,3 meseca aktivnog dizanja,sto se tice kardio treninga 2 puta bazen 2,3 puta trcanje a izmedju toga termini basketa fudbala i odbojke tako da sam dosta aktvina pogotovo sad sa lepsim vremenom

Po pitanju povišenog krvnog pritiska osnovno je pravilo - bolje na vreme sprečiti, nego posledice lečiti...nazivaju ga i tihim ubicom, jer kod većine je bez vidljivih simptoma...

Kako je izmeren pritisak? Digitalni aparat? Aparat sa živinim stubom? U koje doba dana si merio pritisak? Obrati pažnju i na potrebu za mirovanjem od 15-30 min pre merenja...

Pasivno dižeš tegove? Misliš neredovno treninraš u teretani? Ili kućna varijanta?

Koliko si visok, težak? Koliko imaš godina? Kada si zadnji puta radio lab. nalaz krvi i urina? Poseta izabranom lekaru? Ekg? Specijalista kardiolog?

Korecija ishrane, redovan kardio...i očekuj rezultate...i DA OHRANIČI UNOS SOLI...NE VIŠE OD 5 GR SOLI DNEVNO( jer su neke namirnice i prirodno bogate natrijumom, čiji se prekomerni unos smatra jednim od faktora rizika u nastanku hipertenzije)

Opšte preproruke vezane za zdravo skidanje kilograma su...

- Bazični kalorijski deficit ( oko 500-1000 kCal u odnosu na TDEE)

- Konzumacija manjih, a češćih obroka( specifično dinamičko dejstvo hrane)

- Ograničiti unos zasićenih masti i prostih šećera

- Fokusirati se na unos kvalitetnih proteina i ugljenih hidrata sa niskim glikemičkim indeksom( izvori složenih hidrata) u odnosu "oko" 1:1( nekada i "malo" više u korist hidrata)...

- Dovoljna hidriranost

- Kardio trening - niskog intenziteta oko 65% od maksimalnog pulsa u trajanju oko 45-60 min, a druga opcija je visokointervalni kardio trening( preporuka za iskusnije vežbače, "utreniranost na nivou") u trajanju do 20 min, gde se smenjuju intervali u trajanju do 3 min - tj. interval sa do 90% od maksimalnog pulsa i interval sa 65% od maksimalnog pulsa( do 3 min) - na taj način poboljšaće se ne samo "kondicija", već i 24h nakon toga doći će do "produžene" oksidacije masti( usled kiseoničnog duga koji nastaje kao posledica intervalnog treninga)...3-6 puta nedeljno...u zavisnosti od "željenog deficita"...

- Trening sa opterećenjem bar 3 puta nedeljno, osnovne vežbe, "split sistem"( jedna manja i jedna veća partija)...trajanje oko 60 min - akcenat na visok intenzitet i "kraći obim"...( raditi sa tezinom kojoj ces u seriji odraditi 6-12 ponavljanja,tj.70-80% od 1MR...za svaku misicnu partiju radi po 3-4 vezbe, u svakoj vezbi 4-6 serija, sa pauzama ne duzim od 60 sekundi)

Po pitanju kalorijskog deficita, detaljnije...

"Za skidanje stomaka"( definiciju) ti je potrebno pravilo "kalorijskog deficita"...dakle, "bazično" 500 kCal( može se postepno podizati najviše do 1000 kCal) u odnosu na tvoj TDEE( ukupna dnevna potrošnja energije u skladu sa nivoom fizičke aktivnosti), elem , deficit praviš pola/pola, pola na račun ishrane( dominantno smanjenje unosa ugljenih hidrata - 250 kCal) i pola na račun treninga( kardio trening niskog intenziteta)...

Logika je da 1 kg masnog tkiva imao oko 7000 kCal, ako si u deficitu od 500 kCal(u odnosu na tvoj TDEE) 1 nedelju( 7 dana), to mu doĂ°e 3500 kCal, tj. oko pola kg sala...

Preporuka za čitanje na temu ishrane... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html
« Poslednja izmena: Mart 29, 2015, 05:38:32 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Ivan Zekic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Mart 29, 2015, 04:57:40 posle podne »

smenski sam radnik pa verovatno zato nekad skoci,al to s vremena na vreme popne se na 145,150 sa 80 90,a nekad je normalan 125 ssa 80. nikakva specijalna ishrana,ono sto majka spremi to jedem al uglavnom gledam da svaki dan pojedem nesto kuvano tegove dizem pasivno vec par godina,al eto sad sam vezao jedno 2,3 meseca aktivnog dizanja,sto se tice kardio treninga 2 puta bazen 2,3 puta trcanje a izmedju toga termini basketa fudbala i odbojke tako da sam dosta aktvina pogotovo sad sa lepsim vremenom
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Mart 29, 2015, 03:32:26 posle podne »

Imam malo jaci pritisak,e sad interesuje me animal cuts kakav je sagorevac,sa cime da ga uparim da ne izgubim masu sto sam dobio gore(ramena grudi)?

Koliko je to malo jači pritisak?

Piješ li neke lekove za pritisak?

Animal Cuts ne bih preporučio nikome ko ima problema pritiskom...

Kako se hraniš? Kardio? Trening sa opterećenjem? Koliko dugo treninraš?
Sačuvana
Ivan Zekic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Mart 29, 2015, 03:23:15 posle podne »

Imam malo jaci pritisak,e sad interesuje me animal cuts kakav je sagorevac,sa cime da ga uparim da ne izgubim masu sto sam dobio gore(ramena grudi)?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Mart 14, 2015, 12:28:51 pre podne »

Preporučujem da se obratite dr Tutorovu u delu foruma o sportskim povredama...vezano za problem sa "donjim delom leĂ°a"...

Pre bilo kakve suplementacije potrebno je korigovati ishranu...dakle, TRENING I ISHRANA, pa tek onda suplementacija...

Za maximalan učinak suplemenata iskoristiti prvo MAXIMUM IZ ISHRANE I TRENINGA...jer su suplementi samo dodak osnovi, a ne "prečica" do cilja...

PREPORUKA ZA DETALJNO ČITANJE NA TEMU ISHRANE... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

P.S. san je najbolji lek...
Sačuvana
bbahtijarevic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Mart 13, 2015, 03:54:02 posle podne »

Lab.krvi i urina nisam radio odavno. Pre 4god. prestao sam pušiti i od tad se aktivno bavim sportom. Možda malo i preterujem ali vežbam 6 puta nedeljno. Dali bi mi  i glutamin bio od pomoći pored onih suplemenata koje ste mi preporučili. A bolovi u dolnjem delu ledja je ukočenost i to me često pogaĂ°a.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Mart 13, 2015, 01:18:11 posle podne »

Imam 43 god. aktivno treniram u teretani tri puta nedeljno treniram i kik box i džudo čisto rekreativno. Interesuje me koji suplement mogu da koristim jer sam stalno umoran i mogo bih da spavam za novac. Radim na pijaci i stalno stoim. Imam troje dece tako da popodnevni odmor nemam, svako jutro ustajem u 6h a nikad ne legnem pre 0h. Imam cesto problema sa dolnjim delom leĂ°a. Molim vas recite mi koji preparat bi mi pomogao da savladam umor.

Da,kofein jeste dobra stvar...ali, on samo maskira realni uzrok umora...a to je nedostatak sna...

Uz duzno postovanje i razumevanje vasih obaveza, predlazem da se ipak potrudite da nadjete vremena za sebe...tj. za kvalitetan, i okrepljujuci san...lezite bar sat vremena ranije tako da ugrabite bar 7-8 sati nocnog sna...

Preporucio bih da ubacite neki vitaminsko-mineralni suplement...preporuka za  My Favorite Multiple® Energizer od Natrol INC( Kombinacija vitamina, minerala, antioksidanata i biljnih ekstrakata za poboljšanje i održanje dobrog opšteg zdravlja)... http://www.pansport.rs/Vitaminsko-mineralni-kompleksi/Za-rekreativce-i-aktivne-ljude/NI325-My-Favorite-Multiple%C2%AE-Energizer.html

Kao i dodatak omega-3 masnih kiselina(Omega-3 masne kiseline kao podrška za zdravlje srca i krvnih sudova, vida, kostiju, za izbalansiran nivo holesterola, bolje mentalne funkcije)... http://www.pansport.rs/Esencijalne-masne-kiseline/NI107-Omega-3-Fish-Oil-1000-mg.html

Da li ste pusac? Kada ste zadnji put odradli lab. pregled krvi i urina?

Kakav problem sa donjim delom kicme imate? Discus hernia? Ukocenost? Bolovi?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Mart 13, 2015, 01:04:46 posle podne »

Mislim da bi ti pre treninga dosta pomogao kofein, on će te razbuditi i biće ti mnogo lakse da odradiš trening :)
Sačuvana
bbahtijarevic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Mart 13, 2015, 10:44:20 pre podne »

Imam 43 god. aktivno treniram u teretani tri puta nedeljno treniram i kik box i džudo čisto rekreativno. Interesuje me koji suplement mogu da koristim jer sam stalno umoran i mogo bih da spavam za novac. Radim na pijaci i stalno stoim. Imam troje dece tako da popodnevni odmor nemam, svako jutro ustajem u 6h a nikad ne legnem pre 0h. Imam cesto problema sa dolnjim delom leĂ°a. Molim vas recite mi koji preparat bi mi pomogao da savladam umor.
Sačuvana
Ivan991
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jul 20, 2014, 04:32:00 posle podne »

Nastavicu.. hvala na odgovorima..  :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jul 20, 2014, 04:26:42 posle podne »

Sto se tice treninga, mozes krenuti polako, bez nekog forsiranja...po pitanju suplementacije sacekaj dok ne zavrsis prepisanu terapiju da bi se izbegle bilo kakve interakcije sa lekovima...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.103 sekundi sa 18 upita.