TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399699 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 11, 2025, 05:58:35 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: pre nego sto postanete clan teretane...  (Pročitano 21433 puta)
mimozi
Gost
« Odgovor #23 poslato: Februar 22, 2008, 11:15:10 posle podne »

cime se ti bavis?

Ako mene pitas,podajom.Sto?
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #22 poslato: Februar 22, 2008, 11:11:01 posle podne »

E pa ako vam se ne svidja,zaobidjite teretanu.nemozete ni ocekivati da vam se sve servira,bolje naucite nesto sami a ne da vas ferma svaka budala tj takozvani "treneri".
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Lazic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ExYu-fitness
« Odgovor #21 poslato: Februar 22, 2008, 11:10:49 posle podne »

@Monika
da li bi ti vise radila kada bi pored fiksne plate imala neki ekstra dodatak kada bi svaki mesec svojom zaslugom probijala kvotu i pored onoga sto ti neko kupuje ti prodas i ono sto mu ne treba..

naravno da bi bila motivisana..

Lazicu, a jesi siguran da u Pansportu nema takvih extra dodataka? :)
nije bitno da li ima..verovatno ih je neko uveo da bi se bolje radilo a ne spavalo na poslu..
Sačuvana
Lazic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ExYu-fitness
« Odgovor #20 poslato: Februar 22, 2008, 11:10:01 posle podne »

cime se ti bavis?
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #19 poslato: Februar 22, 2008, 11:09:43 posle podne »

@Monika
da li bi ti vise radila kada bi pored fiksne plate imala neki ekstra dodatak kada bi svaki mesec svojom zaslugom probijala kvotu i pored onoga sto ti neko kupuje ti prodas i ono sto mu ne treba..

Lazicu, a jesi siguran da u Pansportu nema takvih extra dodataka? :)
Sačuvana
mimozi
Gost
« Odgovor #18 poslato: Februar 22, 2008, 11:08:25 posle podne »

Bravo za topic,svidja mi se pojava prisutnosti svesti i zdravog razuma.Evo npr. moj slucaj:
U jednu teretanu sam konstantno isao nekih godinu dana.Za to vreme sam postigao neznatan uspeh i uvideo da nema smisla tamo trenirati zato sto za sve vreme mog treniranja niko na mene ili ostale vezbace nije obracao paznju,bilo je tu i tamo nekih "profi" vezbaca koji su nudili savete i svako od njih me je savetovao drugacije tako da se na njihove savete nisam obazirao jer nisam znao kome da verujem i sta je od svega toga ispravno.Radnice su bile klinke od po 15 - 16 god. na sezonskom radu preko letnjeg raspusta (da bi gazda izbegao placanje socijalnog,zdravstvenog... osiguranja).Sto se tice zimskog perioda tu se cesce pojavljivao gazda-"profi bilder" (citaj kao tragikomedija) u sluzbi vlasnika,radnika i majstora za izradu sprava sa svojim savetima o vezbanju i dodacima u ishrani iz 63 godine (tipa ono - eeeeee... sta su sve momci pili u moje vreme :)  ),kao da je mene briga sta su pili 20 godina pre mog rodjenja.Jedino mogu delimicno da pohvalim gazdaricu,ne zbog izgleda perverznjaci :)),nego zbog toga sto se svojski trudila da nas sve ispostuje pravljenjem programa za vezbanje.Nije nam pomagala savetima pri vezbanju zato sto je bila trudna u tom periodu,sto nije smelo da je spreci da zaposli trenera (verujte u Nis-u ih ima previse koji cekaju ovakav posao).I tako ja sam posle godinu dana uvideo da od ovakvog nacina vezbanja "nema vajde" :crazy: jer nisam zeleo da od sebe napravim zivotinju (kada sam napisao "zivotinju" nisam mislio na veliku masu sa dobrom definicijom vec na veliku masu bez definicije),odustao od treniranja u teretani i kupio tegove za dalji rad u stanu gde je usled nepravilnog treniranja doslo do povrede levog zgloba sake.U pitanju je vezba potisak tega iza glave - za ramena.

Sto se tice sprava skoro sve sprave je gazda napravio rucno i neznam da li im je pogodio uglove,za njih prvi put cujem u zivotu.Ocigledno je da oni nesrecnici koji jos uvek treniraju u toj "teretani" imaju isto znanje o spravama kao i ja pre 15 minuta.

Evo ovo je moje iskustvo iz jedne teretane.Nadam se da ce pomoci ljudima koji u fazi pocinjanja (kao i ja) u odabiru prave teretane za njihov pocetak.

Pozdrav.

@Monika

sve to sto si opisala u svojoj poruci se placa..zna se u boljim teretanama sta dobijes u sklopu mesecne clanarine..bukvalno nista..
svako individualno titranje i nadziranje se placa..tako da ne mozes da ocekujes od nekoga ko radi za fiksnu platu kida sebe zato sto tako treba,ipak mi zivimo u Srbiji

ovako svi odrade svoju satnicu i ono sto moraju i kuci, tako  radi cela srbija

Ne slazem se sa tobom,mislim da je profesionalizacija naj bitnija bez obzira na posao kojim se bavis.
Sačuvana
Lazic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ExYu-fitness
« Odgovor #17 poslato: Februar 22, 2008, 11:02:42 posle podne »

@Monika

sve to sto si opisala u svojoj poruci se placa..zna se u boljim teretanama sta dobijes u sklopu mesecne clanarine..bukvalno nista..
svako individualno titranje i nadziranje se placa..tako da ne mozes da ocekujes od nekoga ko radi za fiksnu platu kida sebe zato sto tako treba,ipak mi zivimo u Srbiji

ovako svi odrade svoju satnicu i ono sto moraju i kuci, tako  radi cela srbija
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #16 poslato: Februar 22, 2008, 10:39:38 posle podne »

Ma, konfor je nesto na sta pravi vezbaci obracaju najmanje paznje.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #15 poslato: Februar 22, 2008, 10:36:01 posle podne »

moje misljenje je da...  ishrana je 80% i onaj ko se u skladu sa takvim stavom i ponasa, i pametno vezba, malo ce uticati to kakva je sprava itd...

ali druga stvar, pored pravilne tehnike izvodjenja vezbe, ako je sprava losa, moze da bude i neudobno a i da lakse dodje do povrede... nije samo komfor upitanju.
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #14 poslato: Februar 22, 2008, 07:00:26 posle podne »

I to je tacno, i to 100 posto. Ali otkud pocetniku uopste ideja da razmislja o tome da li je sprava napravljena sa adekvatnim uglovima?! Jednostavno, vidi spravu, pridje i radi. I misli da radi nesto dobro.
I nije on kriv.
Znaci, opet dolazimo do vlasnika teretana i njihovog izbora u kupovini sprava.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 22, 2008, 06:32:51 posle podne »

ok neka su stare sprave.. samo da su uglovi ispravni.. jer rucno anpravljena sprava nekad zna da bude jako lose uradjena id a se vezba radim pod nekim nenormalnim uglom koji postepeno dovodi do hronicnih povreda.. pricam iz licnog iskustva
Sačuvana
GoranKS
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Muški trener u teretani

« Odgovor #12 poslato: Februar 20, 2008, 09:39:22 posle podne »

Teretana treba da ima strucno lice koje ce da nadzorise vezbace i da pocetnike upucuje u pravilan trening,ali da teretana mora da bude opremljena skupim spravama, okrecena u nekim fensi bojama, klima, osvezivaci ,televizori...u tome se neslazem ,nema nista lepse vezbati  na oljustenim spravama ,tegovima koji zveckaju , zidovi izlepljeni starim posterima na kojima se i vidi u kakvim su teretanama vezbali Mr.o DORIAN,ARNOLD,HEJNI,RONI...e u takvim se teretanama prave misici ;)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #11 poslato: Februar 20, 2008, 08:06:46 posle podne »

Pocetniku ionako malo treba da ga nesto obeshrabri a ovim mu se samo pomaze to i uradi. Ovo je jako, jako ozbiljan problem iako se mozda ne cini tako.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Februar 20, 2008, 07:59:29 posle podne »

Poptuno razumem o čemu pričaš Roberte.. verujem da je 90% teretana kao tvoja...
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #9 poslato: Februar 20, 2008, 07:06:48 posle podne »

Ma, nisam ovo napisao bas zbog sebe. Dovoljno vremena sam u svetu fitnessa tako da mi sve to i ne smeta toliko.

Mene brinu pocetnici kojih svakog dana ima. Dolaze momci i devojke, traze pomoc ali nema nikog da im se nadje. Tacnije, nadje se neko ko ih otkaci u par prostih recenica i to je to.
Takvi clanovi treniraju nekoliko nedelja i nikad ih vise ne vidim.

E, to je ono sto mene brine, a verujem i sve ostale zaljubljenike u ovaj sport.

Inace, svoju teretanu bih promenio samo zbog toga sto nema dovoljno sprava i adekvatnih higijenskih uslova. No, znam da ima i mnogo gorih od ove. Sto, naravno, nije nikakva uteha vec naprotiv.

Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.114 sekundi sa 18 upita.