TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 04:36:58 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc, ako je ima  (Pročitano 8739 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Oktobar 06, 2014, 11:28:55 pre podne »

mislim da je rešenje problema koji imate u ozbiljnom i pravilnom programu istezanja...

da li ima bolova pri nekoj od vežbi koje sam vam prethodno naveo?
da li ste radili takve vežbe ili neke druge?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Oktobar 06, 2014, 11:23:22 pre podne »

Zadnje dve godine radio sam mnogo tj od 4 treninga nedeljno, radio sam, 1x cucanj (prednji, zadnji), 1x mrtvo dizanje, 1x nabacaj-izbacaj i 1x kardio (bicikl normalan, lezeci, nordijsko i brzo hodanje uzbrdo).
Puno vezbi radim sa kettlebellovima tipa swing, windmill...
sve ove vežbe koje ste naveli - ćučanj, mrtvo, hodanje uzbrdo, kettlbell + položaj u kartingu u velikoj meri opterećuje mišiće (posebno rotatore) kuka...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Oktobar 06, 2014, 11:10:05 pre podne »

Gospodine Pedja,

slucajno sam nasao vas mail na internetu, imam problem vec skoro 3 meseca do duse polako ide na bolje, ali i dalje me muci.
Sve je pocelo jos u januaru kada sam se lakse povredio na mrtvom dizanju, zatim sam na istoj vezbi zadobio malo vecu povredu, pauzirao sam 10ak dana i ponovo nastavio sa vezbanjem.
Dok od jednom nisam primetio da neosecam bocni deo zadnjice i butine, poceo sam da se stipam i primetio sam da ne osecam najbolje taj deo. Isao sam na silne terapije za ledja, navodno  su mi nasli na rengenskom snimku smorlovu herniju. Kod specijaliste nisam pokazao nikakve simptome diskusa, a ni smorla. Dali su mi neke terapije strujama, magnetima, laserom i razbijanje silinh spazmova ultrazvukom.
Vezbam vec 5 godina konstantno (teretana), smrsao sa 40kg, ne uzimam nikakva sredstva, proteine i ostalo...
Nista od terapija mi ne prija kao masaza zadnjice i butina i u predelu kukova. 4 puta nedeljno vezbam sa licnim trenerom. Moj najveci je problem sto radim u kancelariji i sedim po ceo dan.
Posleg duzeg sedenja pocne da mi trne spoljni deo zadnjice i pocinje da mi se javlja jak bol na spoljnem delu butine, toliko jak da moram da ustanem i dobro se istegnem. Bol je takav kao da pecka, zari, pece... Kada namazem Perskindol gel brzo me popusti problem, poceo sam da pijem magnezijum tablete i B vitamin, vec mesec dana.
Imao sam bas bas puno cvorica, spazmova u predelu zadnjice i po ledjima.
Mislio sam da mi je mozda isijadikus upaljen ili da jednostavno zbog predugog sedenja nisam nesto zeznuo misic zadnjice i spoljnog dela butine...

Poceo sam ponovo polagano da treniram, ali upale misica su mi jako bolne...

Voleo bih ako mozete da me nekako posavetujete sta dalje da pokusam ili sta da radim. Stvarno sam u ocaju i velikoj depresiji zbog toga, otac sam dvoje male dece i ponekad mi je zao kada me pitaju "tata kada ces vec jednom da ozdravis".

Hvala na razumevanju.

dodajem sliku sa obelezin zonama bola http://postimg.org/image/am3rgzyjz/
po svemu što ste naveli - deluje mi da je problem skraćenost mišića rotatora kuka (medju njima je mišić piriformis). generalno deluje mi da imate skraćenost svih mišića zgloba kuka - i pregibača i odvodilaca i rotatora), to je posledica većine vežbi koje ste naveli i vožnje kartinga / u kombinaciji sa nedovoljno istezanja tih mišića...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Oktobar 06, 2014, 11:04:30 pre podne »

Zadnjih godinu dana sam poceo sam da vezbam bez trenera i nisam se bas istezao, ali zadnja tri meseca od kada imam problem ponovo sam poceo da vezbam sa trenerom. Radimo istezanja, radim reganove vezbe za koje mi trener kaze da sam ih ja odavno prevazisao. Da li mogu negde da dodjem na pregled. Koje bi vezbe trebao da izbegavam i koje bih trebao da radim, kako bi istezanja trebala da izgledaju tj sta bi trebao da istezem. Da li postoje neki lekovi za to ili gelovi, masi, kreme...?
Hvala jos jednom na brzim odgovorima.
za sada bi trebalo da prekinete sve što radite (ok karting ukoliko to radite profesionalno). dobićete program šta da radite za lečenje problema...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Oktobar 06, 2014, 11:02:10 pre podne »

da li boli ovo - ležeći na ledjima povlačenje noge savijene u kolenu prema grudima (prema istom /suprotnom ramenu)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Oktobar 06, 2014, 10:15:08 pre podne »

da li radite ovo istezanje?
« Poslednja izmena: Oktobar 06, 2014, 10:16:57 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Oktobar 06, 2014, 10:09:53 pre podne »

koliko možete uraditi pretklon ka podu rukama sa pravim kolenima (koliko cm fali od poda do vrhova prstiju ruku?)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Oktobar 06, 2014, 09:57:46 pre podne »

da li ste radili ovo istezanje?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Oktobar 06, 2014, 09:52:56 pre podne »

da li ste radili ovo istezanje?
Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 05, 2014, 09:59:59 pre podne »

Zadnje dve godine radio sam mnogo tj od 4 treninga nedeljno, radio sam, 1x cucanj (prednji, zadnji), 1x mrtvo dizanje, 1x nabacaj-izbacaj i 1x kardio (bicikl normalan, lezeci, nordijsko i brzo hodanje uzbrdo).
Puno vezbi radim sa kettlebellovima tipa swing, windmill...
Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Oktobar 05, 2014, 09:52:32 pre podne »

Zadnjih godinu dana sam poceo sam da vezbam bez trenera i nisam se bas istezao, ali zadnja tri meseca od kada imam problem ponovo sam poceo da vezbam sa trenerom. Radimo istezanja, radim reganove vezbe za koje mi trener kaze da sam ih ja odavno prevazisao. Da li mogu negde da dodjem na pregled. Koje bi vezbe trebao da izbegavam i koje bih trebao da radim, kako bi istezanja trebala da izgledaju tj sta bi trebao da istezem. Da li postoje neki lekovi za to ili gelovi, masi, kreme...?
Hvala jos jednom na brzim odgovorima.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Oktobar 04, 2014, 11:00:31 posle podne »

Da li radite istezanja uopšte?
Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Oktobar 04, 2014, 05:12:58 posle podne »

Posto se profesionalno bavim voznjom kartinga, da li smem da nastavim sa tim?
Da dodam, prilikom tusiranja i malo posle me popuste tegobe, takodje ujutro kada se probudim.
Sačuvana
zoranb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 04, 2014, 12:33:54 posle podne »

Hvala puno na odgovoru. Da tacno je to kako pise u tekstu. Juce sam imao poslednju terapiju laserom i ultra zvukom. Sada moram da napravim pauzu od mesec dana. Ali tek poslednjih 7 terapija sam imao usmerene bas na tu zonu bola. Trenutno mi je mnogo bolje nego pre 3 meseca, ali i dalje osecam tegobe. Sta mi vi savetujete?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Oktobar 04, 2014, 09:51:01 pre podne »

To sto navodite lici na sindrom piriformisa
Pogledajte txt
http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/bolna-ledja-sindrom-piriformisa.html
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.096 sekundi sa 18 upita.