TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:32:15 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Iznenadna slabost leve strane  (Pročitano 69095 puta)
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #280 poslato: Jul 22, 2015, 04:07:19 posle podne »

Poceo sam u teretanu radio sam bas sa laganim kilazama + vratio i razboj i nisam imao nikakvih problema.
Sad imam 4 nedelje fizikalne terapije...
Ali kad vec kazes da je bolje da odradim prvo fizikalnu, napravicu pazu sa treningom, za vrijeme fizikalne pa cu nastavit kad zavrsi

Nosio sam snimak MRI kod neurohirurga i vidio je da imam protruziju diska izmedju t6-t7 ali da je to po njemu beznacajno i da ne moze izazivat probleme sa rukama koje imam.Mada mene ne izgleda beznacajno.
POstavicu sliku pa me zanima tvoje misljenje o tome.

« Poslednja izmena: Jul 22, 2015, 06:45:52 posle podne od strane SAJ » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #279 poslato: Jul 22, 2015, 10:52:45 pre podne »

kakva je situacija trenutno?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #278 poslato: Jul 22, 2015, 10:52:12 pre podne »

Ognjene, pocinjem fizikalnu teerapiju (struje, ultrazvuk...) u trajanju od 4 nedelje pa me zanima smijem li da treniram za to vrijeme ili da batalim dok ne zevrsim sa fiziklnom?
bolje odradi fizikalnu, bez treninga...
na koje vežbe tačno misliš?
Sačuvana
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #277 poslato: Jul 20, 2015, 10:09:55 posle podne »

Ognjene, pocinjem fizikalnu teerapiju (struje, ultrazvuk...) u trajanju od 4 nedelje pa me zanima smijem li da treniram za to vrijeme ili da batalim dok ne zevrsim sa fiziklnom?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #276 poslato: Jul 14, 2015, 08:51:18 pre podne »

probajda radiš vežbe koje si dobio, važno je da vežbe ne izazivaju bolove/neprijatnost....
- javi kako ide...
pozdrav  :)
Sačuvana
bastard
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #275 poslato: Jul 08, 2015, 02:33:02 posle podne »

Zahvaljujem na temeljitim informacijama.Koliko sam shvatio i pored trenutnih tegoba uz hlaĂ°enje ledom i mazanje gelom smijem raiti i lagana istezanja i vježbe koje ste mi dali....=

Lp
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #274 poslato: Jul 08, 2015, 11:43:28 pre podne »

pogledaj text o sportskoj preponi

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/sindrom-bolne-prepone-sportska-kila.html
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #273 poslato: Jul 08, 2015, 11:42:41 pre podne »

Rehabilitacija preponskog sindroma
Ciljevi u lečenju preponskog sindroma su:
- smirenje upale pripoja mišića na preponskim kostima
- postepeno jačanje mišića stabilizatora trupa, trbušne muskluature, mišića primicača noge
- povećane fleksibilnosti i elastičnosti trbušnih i preponskih mišića, kao i celog kinetičkog lanca pokreta
- vraćanje u opštu i specifičnu kondiciju za odreĂ°eni sport
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #272 poslato: Jul 08, 2015, 11:39:40 pre podne »

Simptomi bolne prepone:
- Bol u predelu prepone koji se pojačava pri trčanju, sprintu, rotacijama.bolupreponi
- Podizanje nogu ili trupa od podloge pojačava bol.
- Stiskanje lopte nogama (kontrakcija primicača) pojačava bol.
- Bol na početku ili na kraju treninga u predelu prepone, jutarnji bol u predelu prepone.
- Kašljanje i kijanje pojačavaju bol u preponi.
Iako jedna trećina sportista može navesti odreĂ°eni trenutak povreĂ°ivanja, uglavnom bolna prepona počinje postepeno, u početku diskretnim tegobama koje se postepeno pojačavaju.
Sportska hernija nije prava kila. Radi se o prepoterećenju i upali pripoja mišića u predelu prepone.
« Poslednja izmena: Jul 08, 2015, 11:41:23 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #271 poslato: Jul 08, 2015, 10:29:51 pre podne »

Anatomija preponskog bola
Sindrom bolne prepone nastaje u predelu prepone, koji predstavlja vezu izmeĂ°u noge i trupa. Na mestu spoja noge i trupa pripajjaju se mnogi mišići noge i veći broj trbušnih mišića. Ovi mišići se pripajaju na preponskom ligamentu i stidnoj kosti karlice. Trbušni mišići koji se pripajaju u predelu prepone su donji pripoji kosih trbušnih mišića (spolja) i pripoj pravih trbušnih mišića (ka sredini). Ispod ovih mišića nalazi se i poprečni mišić trbuha koji takoĂ°e ima svoj pripoj u ovoj regiji. Iz regije natkolenice gornji pripoji mišića primicača noge imaju svoj pripoj u regiji prepone. Svi pokreti rotacija trupa, ponavljanih skokova, šuteva, sprinteva snažno opterečuju preponsku regiju i pripoje mišića.zbog ponavljanog mehaničkog stresa dolazi do čupanja tetive na mestu pripoja na kosti i nastanka entezitisa. Smatra se da je osnovni uzrok nastanka bolne prepone disbalans u snazi izmeĂ°u mišića primicača noge i kosih trbušnih mišića.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #270 poslato: Jul 08, 2015, 10:22:30 pre podne »

lokalno na mesto otoka i bola - lagano hladjenje ledom (umotanom u tanku tkaninu) 5min, 3x na dan - posle leda utrljati lioton gel...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #269 poslato: Jul 08, 2015, 10:20:09 pre podne »

mislim da je važna greška što ste radili treninge udaranja - džak i sl, čime ste preopteretilipripoje mišića u predelu prepone....
prvo je potrebno pravilno ojačati mišiće prepone, stabilizatore trupa - pravilno odabranim vežbama...
Sačuvana
bastard
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #268 poslato: Jul 02, 2015, 08:13:08 posle podne »

Pa bolovi su na mjestu di je rana zacijelila i više prema gore 5,6 cm iznad reza.Povremeno ali rijeĂ°e udari u preponu.Nema pravila kad boli ali češče nakon napora(posa,trening)i pojačan je rad crijeva,pijem  donat mg i reguliram prehranu jer sam već imao ovakve simptome pa nestanu pa se povremeno opet vrate nakon 30 ak dana.Imam osječaj da je neki zivac u pitanju i bog toga cu mirovati 5,6 dana jer sam mozda pretjerao sa već vam spomenutim treninzima boxa ,lupanje u vreću i slično.Već sam i prije isao na kontrole zbog ovakvih skoro istih simptoma pa su mi kirurzi rekli da sam ok i da mogu radit što hoču....a ja ču ljepo kako ste mi i rekli vjezbe za trbusni zid raditi i rastezanja po rrimjerima dolje navedenim samo da mi se bol malo stabilizira i ovaj blaagi otok padne...

Hvala i Lp.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #267 poslato: Jun 30, 2015, 11:44:39 posle podne »

Javite kako ide..
Pozdrav  :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #266 poslato: Jun 30, 2015, 11:44:05 posle podne »

Ne bi trebalo da bude jaceg bola pri izvodjenju vežbi - bol je uvek znak da nešto nije uredu...
Ne treba raditi sa pojavom/pojacanjem bola
Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.342 sekundi sa 19 upita.