TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 09:56:29 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u ramenu  (Pročitano 83766 puta)
uros.aleksic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: Oktobar 31, 2012, 12:21:35 pre podne »

Ne mogu tacno da odredim da li je srednje ili zadnji deo,cini mi se da vise vuce na zadnji deo.Nemam nikakav bol pri pokretu ruke niti kada radim bilo koju drugu vezbu cak ni kad vezbam konkretno ramena,nemam bol ni na dodir jedino pokret na vratilu kod iskljucivo sirokih zgibova .Posle prvog,drugog povlacenja odjendnom me jak bol presece kao ubod noza,da moram da pustim...Nemam problem sa zglobom.Pravio sa pauzu mesec dana nisam radio tu vezbu i pre par dana kada sam probao ponovo isti osecaj.To mi stvara veliki problem jer zgibovi su ipak neka osnovna vezba za ledja.Nisam imao nikakvu povredu,jednostavno se desilo odjednom.Da li mi savetuejte neku terapiju,pregled ?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #132 poslato: Oktobar 29, 2012, 03:25:41 posle podne »

U kom delu ramena se javlja bol? da li boli pri nekim pokretima ruke?
Sačuvana
uros.aleksic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: Oktobar 28, 2012, 12:09:51 pre podne »

Imam problem,bol u ramenu javlja mi se iskljucivo samo kada radim prednje zgibove,u momentu me presece.Ne osicam nista prilikom izvodjenja drugih vezbi samo prednjih zgibova...to traje vec mesec dana,sta bi moglo biti ?
Sačuvana
stevan1990
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #130 poslato: Avgust 31, 2012, 12:03:17 posle podne »

Evo da se javim, uradio sam kao sto si mi rekao, samo sam sacekao par dana da prodje da mi prestane dejstvo onog leka zbog bolova. Bolova vise nemam, ni na pritisak samo sto mi se desava da me zaboli u trenutku ali nista strasno i odmah prodje. Nema bola pri pokretima ni na pritisak. Videcu sledece nedelje da uradim UZ cisto da se vidi da li je sve proslo kako treba :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #129 poslato: Avgust 24, 2012, 04:06:36 posle podne »

Ok, javi kako ide...
Pozdrav
Sačuvana
stevan1990
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: Avgust 23, 2012, 06:37:46 posle podne »

Jedino zbog toga sto pise da ublazava hronicni i akutni bol. Ubacicu led, kupicu lioton, pa cu posle ovog lampu :) Hvala za sve, javljam se za koji dan.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #127 poslato: Avgust 23, 2012, 05:05:46 posle podne »

Što se tiče leka arcoxia, to je lek za pacijente sa reumatičnim problemima i degenerativnim oboljenjima zglobova, ne za sportiste.
Pogledaj txt o tom lek
http://www.drugs.com/arcoxia.html
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #126 poslato: Avgust 23, 2012, 04:50:50 posle podne »

Pa ne znam da li ce ici diprophos u rame ili neka druga, samo mi je rekao da ce ici jedna u rame. Pa ja sam radio sve to samo sto nisam mazao lioton nego hepatrombin. Jel ima neke razlike da odem da kupim sada? Posto sam juce primio diprophos intramuskularno jel mogu i dalje da stavljam led? Dao mi je da pijem i lek arcoxia, pa sam i to uzeo. Samo da rezimiramo, povredio sam se, mazao led stavljao ketonal 2 dana i 2 dana hepatrombin kad sam video njegove indikacije. Probao zgibove, sutra dan opet bolelo onda sam uzeo jos 5 dana led i hepatrombin. Bioptronom sam zracio juce, prekjuce i danas. Nadam se da je sada raspored terapije jasniji :D
nisam siguran da je potrebno dati diprophos muskularno u tvom slučaju, msm da ne, to je lek za reumatičare i drugo, ne za sportske povrede (muskularna primena).
što si radio, radio.... Predlažem sledeću terapiju
Sorry nisam video post...
Prekineš treninge za početak 10 dana. Piješ diklofenac duo 1x1 dnevno, 3 dana, masiraš ledom prednji deo ramena 4-5x dnevno po 10 minuta. Posle leda mažeš Lioton gel. Posle 5 dana kreneš sa bkoptron lampom 2x dnevno.
Javi kako ide....
Pozdrav  :)

javi kako ide...
Sačuvana
stevan1990
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #125 poslato: Avgust 23, 2012, 04:14:49 posle podne »

Pa ne znam da li ce ici diprophos u rame ili neka druga, samo mi je rekao da ce ici jedna u rame. Pa ja sam radio sve to samo sto nisam mazao lioton nego hepatrombin. Jel ima neke razlike da odem da kupim sada? Posto sam juce primio diprophos intramuskularno jel mogu i dalje da stavljam led? Dao mi je da pijem i lek arcoxia, pa sam i to uzeo. Samo da rezimiramo, povredio sam se, mazao led stavljao ketonal 2 dana i 2 dana hepatrombin kad sam video njegove indikacije. Probao zgibove, sutra dan opet bolelo onda sam uzeo jos 5 dana led i hepatrombin. Bioptronom sam zracio juce, prekjuce i danas. Nadam se da je sada raspored terapije jasniji :D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #124 poslato: Avgust 23, 2012, 03:35:17 posle podne »

Ovaj diprophos si dobio ne u rame nego muskularno?
u tetivu bicepsa se NE SME dati kortiko inekcija, zbog rizika od pucanja tetive. Mislim da terapija koju sam ti predložio može da pomogne u tvom slučaju.
Sačuvana
stevan1990
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #123 poslato: Avgust 23, 2012, 12:26:56 posle podne »

Probao sam to, samo sto nisam koristio lioton nego hepatrombin posto sam ga imao kuci a pise da je za burzitis i tendovaginitis. Tacno sam 7 dana masirao ledom po 5 puta dnevno i mazao ovo, ketonal sam mazao samo 2 dana. Bio sam kod fizijatra jutros i rekao mi je da je ovo stara povreda i da ne moze da prodje ledom i dao mi diprophos. Ne volim ni ja kortiko, ali mi nista nece biti od jedne injekcije. Rekao mi je da mi fizikalna nece mnogo pomoci osim u smirivanju tegoba ali ja neke jake bolove i nemam, par puta me u toku dana cimne samo. Ako mi ne prodje za 10tak dana dace mi jednu u rame. Nisam ni ja pametan sta da radim.

A da prekinuo sam treninge.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: Avgust 23, 2012, 11:00:20 pre podne »

Sorry nisam video post...
Prekineš treninge za početak 10 dana. Piješ diklofenac duo 1x1 dnevno, 3 dana, masiraš ledom prednji deo ramena 4-5x dnevno po 10 minuta. Posle leda mažeš Lioton gel. Posle 5 dana kreneš sa bkoptron lampom 2x dnevno.
Javi kako ide....
Pozdrav  :)
Sačuvana
stevan1990
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #121 poslato: Avgust 18, 2012, 07:04:07 posle podne »

pozz ljudi mislim da sam povredio rame :D Dok sam radio propadanja osetio sam bol u celom ramenu, vise prednji i zadnji deo ali nista strasno, prekinuo sam trening, istegao i otisao kuci. Sutra me je bolelo malo, stavlja sam led i mazao ketonal gel i bol je prosao nakon 3-4 dana. Medjutim bol mi se javlja kada podignem ruku sa strane uvis negde na sredini pokreta, ali samo kad mi je saka zarotirana tako da mi je dlan okrenut na gore, ako me razumete. Opet pravim pauzu jer sam nakon tih 3-4 dana krenuo sa zgibovima i propadanjima ali me nista nije bolelo. Da li da stavljam opet led tu ili . . . .?

Bio sam danas na ultrazvuku dijagnoza je Peritendinitis bicipalis omi lat. sin. Pregledom je uvtrdjeno prisustvo manjeg peritendinoznog izliva oko duge glave bicepsa. Prisutna bolna palpatorna osetljivost u predelu rotatorne manzetne. Ostalo uredno.

Ako mi mozete odgovoriti bio bih vam zahvalan, doktor mi je dao kremu i fizikalnu, posto sam bio u privatnoj, preskupo mi je da idem tamo na fizikalnu a cekao bih ovako oko mesec dana, zakazao sam danas. Posto imam bioptron lampu, da li se moze njome postici isti efekat ili ne? Da li da prestanem sa treninzima ili da smanjim? Posto mi je ovaj doktor pricao samo o fizikalnoj, da li je neophodna ili moze i bez nje?
« Poslednja izmena: Avgust 20, 2012, 03:20:15 posle podne od strane stevan1990 » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #120 poslato: Maj 12, 2012, 08:00:52 pre podne »

Ok, probajte mazanje hepatrombin gela, a može se taj gel ubacivati ultrazvukom, pitajte fizijatra na fizikalnoj terapiji. Uzimajte dexomen, sprovedite tretman, pa se javite kako ste.
Pozdrav
Sačuvana
kirenik
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #119 poslato: Maj 12, 2012, 03:20:37 pre podne »

Nakon dva meseca fizikalne terapije, juce sam prvi put bio na ortopedskom pregledu.  Ortoped mi je rekao da trebam primati injekcije u ramenu. Ipak je rekao da probamo jos jednu terapiju, a to su tablete Dexomen. Treba da se javim nakon jedne sedmice, i ako nije bolje, rekao je da idemo na injekcije.
Pozdrav.
Sačuvana
kirenik
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.087 sekundi sa 17 upita.