TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 09:47:48 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u ramenu  (Pročitano 83765 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #118 poslato: Maj 09, 2012, 10:40:27 posle podne »

To što navodite liči na frozen shoulder, odnosno adhezivni kapsulitis ramenog zgloba. Medjutim magnetna rezonanca govori u prilog subskapularnog burzitisa. da bi se postavila tačna dijagnoza potrebno je da se uradi fizikalni pregled ramena.
svakako probajte sa terapijom kako je prethodno navedeno, ukoliko ne bude poboljšanja potrebno je primeniti infiltracije ramena kortikosteroidnim preparatom.
Javite se kako napredujete....
Lep pozdrav Makedoniji  :)
Sačuvana
kirenik
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #117 poslato: Maj 09, 2012, 05:43:21 posle podne »

Prvi bol sam osetio nakon igranja stonog tenisa, oko nove godine. Trajao je par dana. Nakon toga bilo je kao u redu,da bi se zatim pojavio bol u rame i kroz celu ruku. Desetak dana skoro da nisam mogao spavati. Onida se bol ublazila i pocelo je ogranicavanja pokreta. Nakon desetak dana fizikalne terapije bolove nemam ako ruku ne pokrecem vise no sto ona hoce.
Sačuvana
kirenik
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #116 poslato: Maj 09, 2012, 05:21:33 posle podne »

Kako je nastala povreda ramena?
Sačuvana
kirenik
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #115 poslato: Maj 09, 2012, 03:31:38 posle podne »

Odgovor na vasa pitanja.
Radim 8 sati svaki dan pred kompjutorom.
Kad sam slobodam, setnje, bicikl.  182 cm, 80 kg. Profesionalni sport ne, samo amaterski.

Pozdrav.
Sačuvana
kirenik
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #114 poslato: Maj 09, 2012, 12:10:02 posle podne »

Sobzirom na vremenski period koliko traje radi se o hroničnom burzitisu, koji se teže leči, tj potrebno je više vremena.
Potrebno je da rasteretite ruku od napora 2-3 nedelje, da izbegavate bolne pokrete, pri tome da radite vežbe za obim pokreta rukom(abdukcija, spoljna i unutrašnja rotacija) naravno jako je važno da pri tim pokretima  bol bude granica, tj pokret ne sme da bude bolan. rad sa tegovima treba isklučiti bar dve do tri nedelje u potpunosti kao i sve pokrete koji izazivaju bol. Na prednji deo ramena mažete gel hepatrombin ili lioton (heparinski gel) koji se može aplikovati i sonoforezom. Mazanje gela može biti posle masaže ramena hladnim pakovanjem, a nakon nanošenja gela stavi se celofan i peškir. Masirate hladnim pakovanjem 10 min blagim kužnim pokretima 3x na dan.
Smatram da treba razmišljati o primeni infiltracije ramena blokadom kortikosteroida, što se može uraditi pod kontrolom ultrazvuka. Smatram da je to sobzirom na godine i trajanje problema možda i najbolje rešenje, ali treba probati prvo  terapija koju sam naveo.... Javite kako napreduje.
pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #113 poslato: Maj 09, 2012, 09:10:32 pre podne »

Postovani

Imam 52 godine i pisem Vam iz Makedonije.

Pocetkom ove godine su mi se pojavili bolovi u desno rame.  Na Rtg- u sve je ok. Bio sam na fizikalnoj terapiji, ali stanje je jos gore. Pojavilo se i ogranicenja pokreta, tako da sada ne mogu da dodirnem lega desnom rukom. 

Danas sam uradio MRI.  Text izvestaja je:

Ueagjena MRI na desno rame sa t1 i y2 puls sekvenci u transverzalnu ramninu, sa t2 puls sekvence u kosu koronalnu i kosu sagitalnu ramninu.

Ne vide se strukturalne promene zglobnih tela humeroskaularnog zgloba. Glenoidalni labrum je uredno prikazan.
Ne vide se promene u glenohumeralni zglob.
Postoje degenerativne promene na himeroskapularniot zglob, sa imigemenent vrz m. supraspinatus na granici sa tetivom i diskretni degenerativni promeni.

Vidi se likvidna sadrzina oko tetive na dugu glavu od m biceps brachi, naod u smislu peritendinitis.
Likvidna sodrzina postoi i u subskapularna burza.

Na t2 preseke cervikalnog rbeta vide se umereni degenerativne promene sa mala protruzija na nivo c5/c5.

Molim Vas za info u vezi lecenja, preporuke i sl

Pozdrav iz Makedonije

pozdrav. Važno je kako je nastala povreda?
po bolovima koje imate i nalazu magnetne rezonance radi se o subskapularnom burzitisu, tj upali burze (sluzne kese) u predelu tetive mišića subskapularisa. Nema upale zgloba, već se radi o degenerativnim promenama koje su uobičajene promeni na zglobnim površinama  sa godinama, posebno ako je neki zglob viiše korišćen(profesionalno ili sport). 
Sačuvana
DJNastyDoggZ
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #112 poslato: Maj 08, 2012, 10:36:26 posle podne »

Kirenik, mogu li da te pitam cime se bavis?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #111 poslato: Maj 08, 2012, 09:43:23 posle podne »

Dok se ne javi sportski lekar ono što ja mogu da kažem to je da posotji upala zgloba i okolnog tkiva i da ti je verovatno zato ograničen pokret..
e sad zašto se javila upala, ne znam.
Ono što će pomoći jesu lekovi protiv upale uz to da štediš tu ruku koliko je moguće...

Čekamo PeĂ°u...
Sačuvana
kirenik
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #110 poslato: Maj 08, 2012, 09:13:14 posle podne »

Postovani

Imam 52 godine i pisem Vam iz Makedonije.

Pocetkom ove godine su mi se pojavili bolovi u desno rame.  Na Rtg- u sve je ok. Bio sam na fizikalnoj terapiji, ali stanje je jos gore. Pojavilo se i ogranicenja pokreta, tako da sada ne mogu da dodirnem lega desnom rukom. 

Danas sam uradio MRI.  Text izvestaja je:

Ueagjena MRI na desno rame sa t1 i y2 puls sekvenci u transverzalnu ramninu, sa t2 puls sekvence u kosu koronalnu i kosu sagitalnu ramninu.

Ne vide se strukturalne promene zglobnih tela humeroskaularnog zgloba. Glenoidalni labrum je uredno prikazan.
Ne vide se promene u glenohumeralni zglob.
Postoje degenerativne promene na himeroskapularniot zglob, sa imigemenent vrz m. supraspinatus na granici sa tetivom i diskretni degenerativni promeni.

Vidi se likvidna sadrzina oko tetive na dugu glavu od m biceps brachi, naod u smislu peritendinitis.
Likvidna sodrzina postoi i u subskapularna burza.

Na t2 preseke cervikalnog rbeta vide se umereni degenerativne promene sa mala protruzija na nivo c5/c5.

Molim Vas za info u vezi lecenja, preporuke i sl

Pozdrav iz Makedonije
Sačuvana
kirenik
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #109 poslato: Maj 02, 2012, 03:20:28 posle podne »

. Za entezopatije rotatora ramena (sindrom supraspinatusa) kao i za kalcifikate u sruktura ramena primenjuje se shock wave terapija udarnim talasima. Mogu da ti preporučim ordinaciju u BG. Potrebno je da se uradi pregled sportskog lekara, rentgen i eho da se indikuje primena ove terapije...
Sačuvana
Darkoman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #108 poslato: Maj 02, 2012, 02:29:04 posle podne »

E, moja supruga je iz GM, ja dodjem na bazen nekada da plivam sa velikim perajem, možda si me snimio nekom prilikom, siguran sam da nas nema dva  :)
Nema sigurno... :) Eto ako bude prilike mozda se vidimo neki put... A kakvu vrstu terapije si spomenuo?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #107 poslato: Maj 02, 2012, 02:21:24 posle podne »

E, moja supruga je iz GM, ja dodjem na bazen nekada da plivam sa velikim perajem, možda si me snimio nekom prilikom, siguran sam da nas nema dva  :)
Sačuvana
Darkoman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #106 poslato: Maj 02, 2012, 01:59:07 posle podne »

Potrebno je jačanje mišića deltoida, sva tri segmenta - jako je važan zadnji segment koji je često slabije razvijen. Takodje jako su važne vežbe za spoljne rotatore kovi stabilizuju rame. Istegnutost svih segmenata ramena mora biti veoma dobra da se smanji trenje izmedju tetiva... Vežbe istezanja i za biceps, pektoralis, triceps, latisimus, zadnje rame..
Postoji terapija koja može da se primeni, kaži mi iz kog si grada?
Iz Gornjeg Milanovca, sem fizikalne koju sam probao i koja sporo daje razultate, preporucena mi je blokada, ali sam malo skeptican u vezi toga...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #105 poslato: Maj 02, 2012, 01:21:42 posle podne »

Potrebno je jačanje mišića deltoida, sva tri segmenta - jako je važan zadnji segment koji je često slabije razvijen. Takodje jako su važne vežbe za spoljne rotatore kovi stabilizuju rame. Istegnutost svih segmenata ramena mora biti veoma dobra da se smanji trenje izmedju tetiva... Vežbe istezanja i za biceps, pektoralis, triceps, latisimus, zadnje rame..
Postoji terapija koja može da se primeni, kaži mi iz kog si grada?
Sačuvana
Darkoman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: Maj 02, 2012, 10:53:15 pre podne »

Po simptomima i tegobama koje navodiš slažem se da se radi o povredama koje su konstatovane pri pregledu. Radi se o dve stvari:
1. sindrom m. supraspinatusa - tendinitis/entezitis supraspinatusa je upala pripoja tetive mišića supraspinatusa koji pripada grupi spoljašnjih rotatora ramena i učestvuje u pokretu podizanja ruke na gore.
2. Burzitis calcarea - upala burze ramena sa kalcifikatima. Burze su sluzne kesice koje se upale i oteknukod povrede, a kao posledica brvarenja u burzi može se javiti kalcifikat. Problem sa kalcifikatom je što vrši stalnu iritaciju i ponavljane upale.
Savet 7 dana odmor bez treninga, 3x dnevno masiraj rame ledom po 10minuta, posle leda namži hepatrombin gel. Izbegavaj pokrete rukom iznad glave, a obavezno ne smeš podizati tom rukom nešto teško bar 7 dana. Izbegavaj spavanje sa rukom iznad glave i spavanje na tom ramenu.
Posle zdana bi tre alo da kreneš postepeno vežbe za jačanj rotatora ramena sa malim i postepeno doziranim otporom. Posle vežbi obavezno istezanja za rotatore ramena i za sve strukture ramenog zgloba...
Javi kako ide. Ako bude trebalo postoji terapija koja se primenjuje za tvoje stanje, ali da probamo prvo ovako.
http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/povrede-ramena-u-sportu.html
Sve sam ja to probao, odmarao, edukovao se o tipu povrede, masirao, hladio... Zbog struke prof. fizickog vaspitanja a i sezonskog posla na bazenu, nisam u mogucnosti duze da odmaram jer mi je potrebna neka konstantna forma! Sve sto si naveo vec sam radio, nije sanirano 100% ali je mnogo bolje nego pre par meseci (bogami skoro pa godina)! Zanima me da li smem da rizikujem sa vezbanjem i poslom koji predstoji i kako mogu tu povredu za stalno da saniram (sem tih blokada, mislim da je jedino moguce jacanje misica ramena i donekle izolacija i manje naprezanje tetive)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 18 upita.