TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 09:19:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u ramenu  (Pročitano 83764 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: April 23, 2012, 08:33:58 pre podne »

Ako možeš malo preciznije da opišeš pokret pri kom se javlja bol, kao i mesto bola. Svakako masiraj ledom bolno mesto 3x na dan po 10 min, i bez treninga dok ima bol...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: April 23, 2012, 08:25:34 pre podne »

Iskreno, po opisu mi nije sasvim jasno šta se desilo... Da li si nekada imao iščašenje ramena?
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: April 21, 2012, 07:57:24 posle podne »

Pedja,spavao sam,i u toku sna sam nekako izokrenuo rame,i bukvalno mi se ruka okrenula. Mislim,rame je preslo skoro skroz dole,a pazuh je presao gore. Bukvalno su zamenili mesta. Sad,kada tako iskrivim ruku,boli. Pri pokretima gore-dole,napred-nazad,kruzno - NE BOLI...Da li ima neke sanse da sam zeznuo rame ? :@
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: Mart 28, 2012, 12:29:33 posle podne »

Savet:
izbegavaj vežbe koje dovode do bola (grudi na kosoj klupi... ). Vežbe koje budeš radio kreni sa manjim težinama i postepeno povećavaj težine. Na kraju treninga obavezno istezanje, posebno grudni mišić, biceps i ramena isteži i triceps.  Radi vežbe za ramena sa malim težinama, izbegavaj vežbe iznad glave, ramena najbolje sa elastičnim trakama... Jako je važno da obratiš pažnju na spoljne rotatore kod vežbi za ramena. Ako bude bol posle treninga masiraj ledom, i maži hepatrombin.
Javi kako ide....
Pozdrav  :)
Sačuvana
propadanje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Mart 28, 2012, 07:23:57 pre podne »

Hvala još jednom :) Krećem normalno da treniram pa čim krene da boli idem na pregled
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: Mart 27, 2012, 11:14:07 pre podne »

011 30 77 620 Slavonska 18 Zemun, ordinacija Sportmedica, dr Lukic specijalista sportske medicine 064 127 59 87
« Poslednja izmena: Mart 27, 2012, 11:15:53 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
propadanje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: Mart 27, 2012, 07:32:05 pre podne »

Iz Beograda :) Promenio sam trenutno treninge i radim kondiciju, nemam problema sa ovim treninzima, ali generalno nebih da se odri
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Mart 26, 2012, 05:47:57 posle podne »

Iz kog si grada?
Sačuvana
propadanje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: Mart 25, 2012, 11:08:56 pre podne »

Hvala za detaljnu dijagnozu :) Zvao sam kad sam se povredio par privatnih klinika koje su mi u kraju i pitao za ultrazvuk ramena ali su mi uglavnom odgovarali "ultrazvuk ramena? mi ne radimo to..." Na kliničkom nisu mogli da urade jer sam imao podliv :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Mart 24, 2012, 10:13:27 posle podne »

Po svemu što si naveo prilikom povrede je došlo do povrede tetiva rotatora ramena. Kao posledica povrede došlo je ili do upale pripoja tetiva ili samih tetiva (entezitis ili tendinitis). takodje, vrlo je verovatno da je došlo i do upale burze prednjeg segmenta ramena (burzitis subskapularis). da li je došlo do nebe strukturne povrede neke od tetiva (parcijala ruptura -kidanje) teško je reći bez ultrazvuka ili magnetne rezonce ramena. Moguće da je bila i neko istegnuće nerva, ali to je sve teško reći ovako. Ono što je najvažnije je da se funkcija ramena i ruke vratila u potpunosti.
Problemi koje navodiš sada, najverovatnije su posledica hronične upale burze prednjeg segmenta ramena. U pitanju je subskapularna burza tj kesica koja se nalazi izmedju tetiva i kosti, a koja otekne u nekim stanjima. Položaj te burze je u prednjem segmentu ramena upravo gde i navodiš tegobe. Takodje moguće je da postoji upala pripoja tetive malog grudnog mišića, kratke glave bicepsa ili brahioradijalisa...  Svakako potrwbno je uraditi ultrazvučni pregled ramena za početak i klinički fizikalni pregled da bi se videlo kakvo je stanje ramena.
Sačuvana
propadanje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: Mart 24, 2012, 05:27:15 posle podne »

Tad je postojao bol kad podižem ili spuštam ruku, lakše mi je bilo recimo da dignem ruku bočno od sebe nego ispred sebe. Kad ne treniram nemam problema, ali čim uzmem malo ozbiljnije da treniram počne da boli od bicepsa preko ramena do gornjeg dela grudi. Generalno mislim da to nije sve sraslo još kako treba, al nisam siguran dal mogu da ubrzam malo taj proces. Ovako pet dana treniram pet ne treniram
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Mart 23, 2012, 06:58:59 posle podne »

da li postoji bol pri pokretima:
-podizanje ruke iznad glave?
-podizanje ruke iza glave?
- pokret ruke iza ledja (kao zakopčavanje brushaltera kod žena)?
Sačuvana
propadanje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: Mart 22, 2012, 11:30:35 pre podne »

Bio je pad unazad preko leĂ°a, preturio se, ruka je bila refleksno postavljena da se dočekam pozadi na nju, al sam praktično uradio nešto izmeĂ°u koluta i zvezde, nisam ni sam siguran da bi mogao da ponovim tako nešto :D Ruka je bila kao "mrtva" iznad lakta, dosta je bolelo al mislim da nije problem bio u bolu nego jednostavno nisam imao snage da je podignem, zapneš i sve snage a ona ne mrda + probada, boli...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: Mart 22, 2012, 11:07:37 pre podne »

Kakva je bila povreda pri padu - udarac direktno u rame ili pad na opruženu ruku...?
Da li posle povrede nisi mogao da koristiš ruku zbog bola ili slabosti?
Sačuvana
propadanje
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: Mart 22, 2012, 10:03:31 pre podne »

Pozdrav svima na pansportovom forumu :)
Nebi da otvaram poseban topik vezan za povredu ramena pa ću iskoristiti ovaj da postavim pitanje. Imao sam u oktobru povredu ramena, kidanje mišića (mislim "prednji deo deltastog mišića") ili neke tetive. Da opišem problem, pao sam i završio u urgentnom centru. Desnu ruku nisam mogao sam da podignem više od pet centimetara, bukvalno sam morao levom rukom da uzimam desnu i da je podižem. Sve to uz prateće bolove. Imao sam manje-više normalnu pokretljivost ispod lakta i u šaci. U urgentnom su uradili rengen, videli da nije kost slomljena i njih na dalje nije interesovalo "sine imao si sreće, idi kući odmaraj, slobodan si..." Kući nisam mogao sam da se presvučem, niti bilo šta da radim normalno, bukvalno mislim da mi je lakše bilo da stavim glavu u tanjir nego da kašiku dignem do usta. Otišao sam kod ortopeda i oni mi kažu "pokidao si neki mišić ili tetivu, ali mi ne možemo sada da uradimo ultrazvuk zbog podliva i ustanovimo tačno o čemu se radi, idi kući radi to, to i to i ako budeš imao neki problem doĂ°i da uradimo pregled..." ProĂ°e mene to sve za neko vreme, počnem ponovo da funkcionišem, treniram, povratim snagu, ali..čim sam počeo da radim malo ozbiljnije treninge, povećao kilažu (preko 60-70 kila recimo na benču) počelo je da me probada u ramenu. To nije striktno dignem toliko kila i odmah me probode, ne, ja radim sa nekom kilažom najnormalnije hoću da povećam u sledećoj seriji jer osećam da opušteno mogu i odjednom me probode. Upali mi se cela "traka" od gornjeg dela bicepsa, preko ramena do gornjeg dela grudi i tu me najviše probada. Nakon toga budem upaljen dva dana, taj deo me boli. Postajem deprimiran jer imam osećaj da mogu da podignem mnogo više i da radim ko ranije a opet kako podignem malo veću kilažu ovo me zaustavi i tako u krug. Najčešće me "probode" kad radim neku vežbu na kosoj klupi. Jel vredi piti nešto od suplemenata za jačanje ligamenata, tetiva, zglobova (ima svašta u ponudi u pansportu) ili problem nije uopšte u tome? Pio sam magnezijum samo (to su mi rekli za oporavak mišićnih vlakana da je ok) i imam arsenal gelova i masti za sportske povrede biofreez, pferd balsam, bengej, gavez.... I izvinite za opširniji prvi post, al mislim da je bolje da opišem problem nego da kažem samo "boli me rame šta dalje" :)   
Sačuvana
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 17 upita.