TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:19:24 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u ramenu  (Pročitano 83752 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #163 poslato: April 25, 2013, 07:53:56 pre podne »

Kakva je to povreda kad te boli rame samo kad guras od sebe, npr kad otvaram vrata od kola ili kad se gradim u duelu dok igram fudbal. Tad me otkida. Evo vec par dana. Kad dizem ruke iznad, ispred i sa strane nema nekih specijalnih ogranicenja ali npr kad hocu da otvorim flasu pa moram tom rukom da stisnem taj cep i napravim pokret, zaboli me u ramenu.

Evo par dana hladim ledom i mazem lioton. Imas i pm Pedja : )
u kom delu ramena boli?
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #162 poslato: April 24, 2013, 04:49:19 posle podne »

Kakva je to povreda kad te boli rame samo kad guras od sebe, npr kad otvaram vrata od kola ili kad se gradim u duelu dok igram fudbal. Tad me otkida. Evo vec par dana. Kad dizem ruke iznad, ispred i sa strane nema nekih specijalnih ogranicenja ali npr kad hocu da otvorim flasu pa moram tom rukom da stisnem taj cep i napravim pokret, zaboli me u ramenu.

Evo par dana hladim ledom i mazem lioton. Imas i pm Pedja : )
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #161 poslato: April 24, 2013, 10:00:49 pre podne »

Napravi pauzu 7 dana bez treninga + led i lioton gel.
Javi kako ide...
Sačuvana
dingo666
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #160 poslato: April 24, 2013, 09:37:50 pre podne »

Probao, evo već 5 dana, ne pomaže, potpuno je isto stanje, trening radim normalno kad dobro zagrejem rame ali svi simptomi su oš uvek tu
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #159 poslato: April 16, 2013, 10:16:45 posle podne »

Jesi probao led + lioton gel?
Sačuvana
dingo666
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #158 poslato: April 15, 2013, 11:10:08 pre podne »

ajde da i ja priupitam ovde da ne bih bespotrebno otvarao drugu temu. dakle, pre otprilike mesec dana počeo je da me boli prednji deo levbog ramena i to ne prilikom izvoĂ°enja vežbi (radim normalno, benč i propadanja) ali osećam bol kada recimo podignem ruku pod uglom od 45 stepeni, znaci ne letenje sa strane, ne kad je podižem ispred već samo pod 45. Ovo me prilično iritira pa sam prestao sa vežbanjem 7 dana meĂ°utim stanje je potpuno isto?!?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #157 poslato: April 10, 2013, 11:08:21 posle podne »

Moraš raditi istezanja za prednje rame na kraju svakog treninga, posebno kad radiš grudi i ramena...
Sačuvana
maniacrs
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #156 poslato: April 08, 2013, 03:09:34 pre podne »

Pozdrav

Imam jedan problem. Kad radim cucanj,tek sto prihvatim sipku zaboli me desno rame strasno,ne mogu da je drzim ni 5 sekundi. Dakle prilicno ostar bol. Kod potisaka za rame nema problema,takodje i sa letenjima. Mozes mi pomoci brate kako to da otklonim? Hvala unapred
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #155 poslato: Februar 01, 2013, 11:25:24 pre podne »

U pitanju je iritacija tetiva mišića rotatora ramena, kao posledica skraćenja mišića.
Potrebno je da hladiš mesto bola ledom 2-3 dana po 10minuta. Ubaci obavezno istezanje za zadnje rame i grudni mišić. Zapamti mišić smeš da istežeš jedino kad je zagrejan (ili 5min kružni pokreti ramena ili na kraju tren). istezanje svakodnevno, može i 2x dnevno.
Javi se za 2-3 dana kako ide....
Sačuvana
*SHONE*
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #154 poslato: Januar 31, 2013, 02:27:41 posle podne »

Verovatno skraćene tetive rotatora ramena. Radi istezanje za zadnje rame -prava ruka na suprotno rame, drugom rukom se privlači prema ramenu.
da li boli kad podižeš ruke iznad glave ili iza glave?

Boli jedino kada je ruka iz leĂ°a, kada je desna šaka na krsta i vučem je u levo. Ili kada bih sam sebi otkopčavao brus koji nemam :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #153 poslato: Januar 30, 2013, 11:32:10 posle podne »

Verovatno skraćene tetive rotatora ramena. Radi istezanje za zadnje rame -prava ruka na suprotno rame, drugom rukom se privlači prema ramenu.
da li boli kad podižeš ruke iznad glave ili iza glave?
Sačuvana
*SHONE*
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #152 poslato: Januar 30, 2013, 02:26:59 posle podne »

Postaviću pitanje ovde da ne otvaram novu temu.

Imam blagi bol u desnom ramenu kada ruku savijem iza leĂ°a. Što više guram ruku u levo tako je i bol jači. To je jedini pokret pri kojem osećam blagi bol. Potisak, letenje radim bez problema.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #151 poslato: Decembar 20, 2012, 08:16:21 posle podne »

Povredio si pripoj tetive spoljašnjeg rotatora ramena (entezitis m. supraspinatusa)...
Sačuvana
fisa96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #150 poslato: Decembar 19, 2012, 11:19:53 posle podne »

pozz svima
Imam cudan problem s ramenom. Treniram nekih 5-6 meseci, pravilno vezbam i imam 16 god.
Zadnji trening sam imao prosle nedelje u ponedeljak, dakle pre 9 dana, ledja/ramena/biceps. Dobio sam blagu upalu lepeza i nista drugo, za ledja obicno radim zgibove sa jos nekom tezinom na ledjima. Uopste nisam dobio upalu u ramenima.

3 dana posle treninga poceo sam da osecam ostru, tupu bol u desnom deltoidu pri naglim pokretima ili pomeranja neceg sto je teze od 150 grama :D (za ramena obicno dizem 7 kg). Nigde se nisam povredio, udario, istego, ili osetio.. bol je krenula iz cista mira. Ne boli me nista ako podignem ruku gore, al kad trebam da podignem nesto ramenom, osecam na desnom deltoidu sa strane, nije prevelika bol, al sto vecu tezinu podignem, to me vise boli a kad ispustim tezinu, na kratko zaboli jos vise (ni knjige ne mogu ljudski da drzim), kao da me neko kolje nozem, zavisi koliko sam podigo. Ne mora da bude to podizanje stvari, generalno maalo jace koriscenje ramena izaziva bol. Nije upala ramenih misica, jer znam taj osecaj, drugacije bole misici, mislim da je ovo neka tetiva, i nekako je ta bol iznutra.. I veoma malo, ali zaboli ako ispruzim desnu ruku ispred sebe i da je "guram" napred jos.
od pre 2-3 dana mazem neku konjsku mast. Nisam ranije imao nikakve povrede, a tokom poslednjeg vezbanja nikakvu, ali nikakvu bol nisam osetio u desnom ramenu, sve je islo kao podmazano, nemoguce da sam negde istego rame, osetio bih veliki bol valjda..?
Nije neka preevelika bol, ali kad sam probao da radim zgibove bez ikakve tezine, jedva sam 2 uradio zbog bola u desnom ramenu, dakle nije prevelika bol ali nista ne mogu da radim. Probao sam i sklekove bez tezine, i veoma teze ide :( Bol je cudno da se objasni, ne bole me misici, nego nesto unutra, kao da ziga nesto al malo jace.

Mislim da osecam malo poboljsanje, da je malo manja bol ako podignem nesto, ali cudno je sto me boli pri smesnim stvarima koje podignem, al pri naglim pokretima ume da zaboli jace. Dakle generalno rame me uopste ne boli ovako u mirovanju, niti pri dodiru ili udarcu :D Koju kremu/mast da koristim da bi se brze rame oporavilo? Sta bih mogao da uradim jos po ovom pitanju, posto zelim da se sto pre oporavi rame da bih mogo da vezbam, jer 6 dana boli..
« Poslednja izmena: Decembar 19, 2012, 11:40:17 posle podne od strane fisa96 » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #149 poslato: Decembar 12, 2012, 12:28:16 pre podne »

odlično, polako doziraj opterećenja, radi rotatore i obavezna istezanja.....
javi se povremeno.
ćaos  :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.197 sekundi sa 18 upita.