TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404056 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 05, 2025, 10:45:02 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: ISHRANA vs. SUPLEMENTACIJA  (Pročitano 32854 puta)
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Decembar 07, 2014, 02:41:04 pre podne »

Pa, da...
:D
Mislim da jako velika većina misli: ideš u teretanu da dobiješ mišiće, ali pošto je to dugotrajan proces, uzmeš suplemente i za par meseci jako napreduješ...
I ne samo mladi, nego i stariji koji su neupućeni...
:)
Nisam ikada rekao da ste tu kako bi nam uvaljivali suplemente...
Mislim, ljudi ih kupuju i bez vaših preporuka.
Bolje je da se posavetuju sa vama, pa da odluče šta im treba i kako da ga korise; a ako neko misli da uvaljujete, nije vaš problem...
Veći je problem ako neko neki suplement korisi nepravilno; natavno, vi ćete biti krivi ako taj neko nije zadovoljan njegovim učinkom... Zar ne?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #92 poslato: Decembar 07, 2014, 02:18:11 pre podne »

Evo šta mi se danas desilo...
Neki lik posle treninga me pita koliko treniram. Kažem mu ni tri meseca; a on:
-Tako dobro za tri meseca.... Šta piješ?
-Whey, i dekstrozu posle treninga.
-Ma da... Tako da izgledaš od wheya... Ozbiljno, šta sve piješ?
-Ništa bre, ali sam ishranu skroz sredio.
-Kakve veze ima ishrana...?!?
O.o
Eto... A kladim se da takvih ima brdo... Rekao sam mu da je ishrana najbitnija i da vidi po netu šta i kako.

To je ono o čemu stalno pričamo...zablude, uopštavanje, neznanje...

I da, zaključak je - nisi ti napredovao zbog prvenstveno sreðene ishrane, korektnog treninga, bazične suplementacije, već je "samo whey" uzrok tome ili možda sumnja da si posegnuo za nekim doping sredstvom( jer ko još napreduje "samo od whey", a i kakve veze ima ishrana sa napretkom - nelogičnost uzročno-posledičnih veza)...i tako, imamo mlaðe generacije, koje nemaju strpljenja da pročitaju "5 lista" osnovnih uputstava, nego se krene "full spektar" suplementacijom, pa na kraju, zbog "greške u koracima", zaključak  - suplementacija ne radi, pa onda zaključak - "ma jedino hemija rešava problem", i polovina "digne ruke" i vrati se nezdravim životnim navikama, a druga polovina lepo krene sa "paletom doping sredstava" o kojima prvo nema nikakvog predznanja, a da ne pričamo o svim neželjenim efektima, kojih većina nije ni svesna...

A kada smo kod nezdravih životnih navika, opet mnogo nelogičnosti u zaključivanju...pušenje, alkohol, neredovna i loša ishrana, loš san, nedovoljno odmora, se ne vide kao "odmažući faktor" ka uspehu, već eto, uzeo sam whey i kreatin, reaktor, tribulus, ZMA i GH-max, spavam 3 sata noću, svaki drugi dan sam "mortus pijan", jedem jednom dnevno i čudim se kako ne napredujem...

Osnova napretka su zdrave životne navike..."POŠTUJTE SVOJE TELO I OČEKUJTE MAKSIMUM OD NJEGA"...

I da, Srðane, ovde su članovi "Pansport" foruma, koji su tu da u granicama svog znanja i mogućnosti, pruže realan prikaz stvari i upute vas na pravi put...
Niti nam je cilj da vam po svaku cenu uvaljujemo suplemente, "lepršavim i slatkim" pričama vas obmanjujemo, već da vam ukažemo na realno stanje stvari i prioritete koji će vas dovesti na siguran put uspeha...
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #91 poslato: Decembar 06, 2014, 04:40:21 posle podne »

Slave sutra te vodim da popijemo po jednu :D

Ahahahahaha...SRBIJA JE REKLA ODLUČNO NE...tj. dr Slave je rekao odlučno NE...bolje ću kardio jedno sat vremena, taman da "pročistim i telo i dušu", bez "defzinfekcije"  :D

Jedini alkohol koji koristim je za dezinfekciju  ;D

Svi se kad tad vratimo dobrom starom alkoholu koji lechi sve rane ;) Zivi bili pa videli, zivot je jedan :D
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: Decembar 06, 2014, 04:35:53 posle podne »

Evo šta mi se danas desilo...
Neki lik posle treninga me pita koliko treniram. Kažem mu ni tri meseca; a on:
-Tako dobro za tri meseca.... Šta piješ?
-Whey, i dekstrozu posle treninga.
-Ma da... Tako da izgledaš od wheya... Ozbiljno, šta sve piješ?
-Ništa bre, ali sam ishranu skroz sredio.
-Kakve veze ima ishrana...?!?
O.o
Eto... A kladim se da takvih ima brdo... Rekao sam mu da je ishrana najbitnija i da vidi po netu šta i kako.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: Decembar 06, 2014, 02:35:24 pre podne »

Ahahahahaha...SRBIJA JE REKLA ODLUČNO NE...tj. dr Slave je rekao odlučno NE...bolje ću kardio jedno sat vremena, taman da "pročistim i telo i dušu", bez "defzinfekcije"  :D

Jedini alkohol koji koristim je za dezinfekciju  ;D
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: Decembar 06, 2014, 01:29:56 pre podne »

Realno ;D
Sačuvana
Arbeit macht frei.
pedjoni986
Gost
« Odgovor #87 poslato: Decembar 06, 2014, 12:56:07 pre podne »

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: Decembar 06, 2014, 12:52:51 pre podne »

Krtina, krtinu pravi...LEGENDARNA "narodna mudrost"...sve naše priče se svode na tu jednu, jednostavnu konstataciju...

Poenta ove teme je baš ta... da ništa ne može zameniti kvalitetnu, raznovrsnu i izbalansiranu ishranu...

A po pitanju alkohola, topla preporuka za čitanje... http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/alkohol-hrana-lek-ili-otrov.html

NE ZABORAVITE...

Iako alkohol ima efekta na svaki organ, najdramatičniji je uticaj na jetru.

Ćelije jetre učestvuju u pretvaranju masnih kiselina iz hrane u trigliceride, koji se potom transportuju do drugih tkiva u telu, meðutim, kada je alkohol prisutan, ćelije jetre su primorane da prvo metabolišu alkohol, dopuštajući akumuliranje masnih kiselina, ponekad u ogromnim količinama (uvod u nastanak masne, steatozne jetre).

Dakle, unos alkohola izaziva nakupljanje masti u jetri usled povećane sinteze (stvaranje) masnih kiselina, inhibicije (sprečavanje) njihove razgradnje, inhibicije sinteze lipoproteina (koji su zaduženi za transport triglicerida ka perifernim tkivima) i povećane mobilizacije masnih kiselina iz masnog tkiva (odgovor na prisutnu hipoglikemiju).

Jetra može da metaboliše "jedno piće na sat"(u zavisnosti od telesne mase, unosa hrane, itd.) Ako više alkohola stiže u jetru nego što enzimi mogu obraditi, višak alkohola putuje ka svim delovima tela i cirkuliše sve dok enzimi u jetri ne budu u mogućnosti da ga obrade (što je dobar razlog da se ne pije više od jednog pića na sat).

Slikovito prikazano metabolizam alkohola izgleda ovako...

Etanol → acetaldehid → acetat → acetil-koenzim A

Napomenimo da za razliku od ugljenih hidrata, proteina i masti, alkohol i njegovi metaboliti nemaju „depoe”, tako ih telo iskorišćava po najvišem nivou hitnosti, tj. pre svih ostalih makronutrijenasa.

Alkohol ima specifičan uticaj kao „ćelijski glasnik” i kao takav deluje na hemiju mozga (prelazi „krvno-moždanu barijeru”) ostvarujući EFEKAT DEZINHIBICIJE na ponašanje, utiče na koordinaciju pokreta, kao i na signalizaciju mišićnih ćelija.

Čim acetat i acetil-koenzim A dospeju do mišićnih ćelija, mozak šalje signal telu da prestane da sagoreva šećere i masti kao energiju...dakle, umesto da se pretvara u masti i skladišti, alkohol je više kao „Fat Burning Supresor”...

Alkohol smanjuje mogućnost za sagorevanje masti za čak 73%, jer naše telo kao izvor energije koristi "acetat" kao produkt metabolizma alkohola, a ne depoe masti...

Ovo je ipak samo "deo" priče...
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: Decembar 05, 2014, 11:57:25 posle podne »

To da...
Ja sam baš drastično smanjio od kako se družimo...
Pijem malo, ali kvalitetno...
;D
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #84 poslato: Decembar 05, 2014, 11:53:11 posle podne »

Ni ja baš nešto ne kontam...
Mislim, ako se napiješ jednom u dve nedelje, znači nema napretka?
Mislim, kontam da je štetno... ...ali ko će o tome pijan da razmišlja...

Da je tako, ja bih odavno opuznuo i otopio bih se ko sladoled. Da ne pisem tacno kolko alkohola unesem u sebe na nedeljnom nivou skodilo bi forumu  ;)  Sve je to individualno, i zavisi od mnogo faktora. Ali postoji jedna pametna rec: BALANS!! u svemu
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: Decembar 05, 2014, 11:49:10 posle podne »

Ni ja baš nešto ne kontam...
Mislim, ako se napiješ jednom u dve nedelje, znači nema napretka?
Mislim, kontam da je štetno... ...ali ko će o tome pijan da razmišlja...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: Decembar 05, 2014, 10:13:14 posle podne »

Ja baš imam suprotnog iskustva sa alkoholom i nikad mi nije smetao što se tiče snage. Mrtvo mi je bilo 170kg, sledeće nedelje se napijem i zaspim u 6 ujutru, spavao par sati i odem u 11h ujutru na trening i povučem 185kg. Često sam mamuran probijao kilaže :D
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Decembar 05, 2014, 09:52:25 posle podne »

Pa momci, mora čovek da popije, pa nismo vagine da pijemo sokiće samo. ALI računajte da od dobranog pijanstva (desetak 0.5 piva, vise od 0.7 žestine, 2-3l vina) imate najmanje 2 nedelje laga u napretku. Fasovace snaga opasno. Ako imate neki plan nećete moći da ga ispoštujete, povecava se rizik od povrede ako forsirate, i kako godine idu vreme oporavka ce se sve vise produzavati. Nažalost, nema leba od tako cestog restarta, jer tapkate u mestu...  ;D
Sačuvana
Arbeit macht frei.
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: Decembar 05, 2014, 09:35:02 posle podne »

Pijem umereno, ali u neumerenim količinama...
To mu dodje umereno, zar ne...?!?
Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Decembar 05, 2014, 09:33:32 posle podne »

Treba se nekad i zarakijati, nije greh dok postoji umerenost :)
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.055 sekundi sa 14 upita.