TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 09:20:05 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda diskusa  (Pročitano 19624 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #118 poslato: Februar 14, 2015, 09:37:11 pre podne »

Povlačenje prema grudima mi je jako napeto,čak u ledjima ne osećam bol nego isto napetost. I kad odradim to istezanje,čim pustim nogu baš se čuje kako pučketaju tetive i premeštaju se po zglobovima.
Probaj da ubaciš i ovo istezanje u program koji radiš (ako ne izaziva tegobe i bolove...)...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #117 poslato: Februar 11, 2015, 09:53:59 posle podne »

Povlačenje prema grudima mi je jako napeto,čak u ledjima ne osećam bol nego isto napetost. I kad odradim to istezanje,čim pustim nogu baš se čuje kako pučketaju tetive i premeštaju se po zglobovima.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #116 poslato: Februar 11, 2015, 02:45:41 posle podne »

dali boli povlačenje noge prema grudima?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #115 poslato: Februar 11, 2015, 02:43:32 posle podne »

da li boli ovo?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #114 poslato: Februar 11, 2015, 02:40:52 posle podne »

Simptomi sindroma piriformisa

Napetost u predelu mišića
    Bol u zadnjici
    Bol koji zrači duž zadnje strane noge, obično zadnjom ložom
    Smanjen obim pokreta zgloba kuka, posebno prilikom unutrašnje rotacije kuka

Osnovni je simptom ovog sindroma bol duboko u stražnjici koja može ličiti na žarenje ili iritirajuću toplinu. Obično bol putuje prema dole celom dužinom noge, te se može pojačati pri unutarnoj rotaciji kuka (na primer kod sedenja prekriženih nogu).
Sumnja na piriformis sindrom se pojačava ukoliko istezanje tog mišića značajno povećava bol.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #113 poslato: Februar 11, 2015, 02:34:30 posle podne »

Kolika je sasna da je kod mene u pitanju problem sa piriformis-om. Da li on može da izazove napetost u donjem delu leĂ°a ?Po nekim stvarima koje sam pročitao na internetu najviše sumnjam na taj problem.

pogledaj txt o piriformisu
http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/bolna-ledja-sindrom-piriformisa.html
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #112 poslato: Februar 11, 2015, 02:32:49 posle podne »

Istežem se po 3-4puta na dan po 15ak minuta,trening u teretani mi prija i posle svakog treninga visim na vratilu sa povremenom rotacijom kukova.
ok, radi tako....
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #111 poslato: Februar 10, 2015, 04:17:27 posle podne »

Kolika je sasna da je kod mene u pitanju problem sa piriformis-om. Da li on može da izazove napetost u donjem delu leĂ°a ?Po nekim stvarima koje sam pročitao na internetu najviše sumnjam na taj problem.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #110 poslato: Februar 07, 2015, 01:32:08 pre podne »

Pedja, da ne otvaram novu temu  pa da pitam ovde, mislim da cu kratko (ako mislis da je natrpano, otvoricu drugu).
Vec ti napisah u temi za rame da sam sada povredio donji deo ledja. Prosto ne znam sto mi se to desava kada se lepo zagrevam i istezem ali dobro, ne dam se. U principu mi je sve to pocelo od kad radim sa vecim kilazama ali sam morao postepeno da povecam jer sam te tezine vec mogao po dosta puta da dizem (mislim na rame i ledja). Ovako, kao sto znas zbog povrede ramena sam pauzirao gornji deo tela sa tezinama i radio samo noge 3 puta nedeljno. Cucanj, leg press, kvadriceps i zadnja loza i listove. I to svaki trening. Poceo sam iskorak ali mi nije prijao pa sam uz konsultacije sa tobom prestao. Na svim vezbama sam povecao tezine jer su mi ove sa kojima sam radio postale prelake. Posle svakog treninga dobijem po manju upalu. E sad, sve ovo ti pisem da imas u vidu sta sam radio. Poslednji trening sam sve to isto plus probao jednu seriju na hack masini i odradio 5 serija vezbe za trbusnjake (na masini za lat gde se radi triceps, okrenem se ledjima njoj, sipku stavim kod glave i sagnem se napred sa kontrakcijama u gornjim trbusnjacima, kao da se poklonim, noge ostaju prave). Sutradan sam osetio blagu upalu u donjem delu ledja ali ne znam od koje vezbe. Krenuo sam da ubacim neku kutiju u kola i umesto da je spustim ja sam je bacio u gepek istegnuvsi ruke da se sto vise priblizim a telo je ostali u mestu. Istog trenutka sam osetio kao da me je nešto preseklo u donjem delu ledja, ispod pojasa sa leve strane. Jedva sam se ispravio ali sam seo u auto i otisao. Kada sam izasao iz auta vec je uveliko bolelo, toliko da sam jedva hodao i tu kutiju koju sam hteo da izvadim nisam mogao da drzim. Dosao sam kuci i vise nisam mogao da se ispravim bez bolova. Najvise mi je prijao pogrbljen stav. Jutros sam isao kod lekara i prepisali su mi injekcije 4 dana i neki lek da pijem protiv bolova.  A ja sam uzeo i neku kremu koju su mi preporucili  (Gavez). Sada me manje boli i lakse se ispravljam ali moguce da je od injekcije. Kakvi su tvoji saveti?
« Poslednja izmena: Februar 07, 2015, 02:03:53 pre podne od strane belgrade style » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #109 poslato: Februar 05, 2015, 10:36:42 posle podne »

Istežem se po 3-4puta na dan po 15ak minuta,trening u teretani mi prija i posle svakog treninga visim na vratilu sa povremenom rotacijom kukova.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #108 poslato: Februar 05, 2015, 10:35:21 posle podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #107 poslato: Februar 05, 2015, 10:33:34 posle podne »

Probaj istezanje na vratilu...
Probaj da se teglis svakodne vno da se okacis na vratilo viseći, da opustiš mišiće i tezinom tela da istezes kičmu 10ak minuta (probas pri kraju da malo rotiras noge i karlicu ulevo/desno - blago)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #106 poslato: Februar 05, 2015, 10:31:57 posle podne »

Probaj za pocetak program koji sam ti napisao...
Dok se ne smire bolovi, ne treba da opterećuješ ledja...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #105 poslato: Februar 05, 2015, 10:28:45 posle podne »

Slažem se za iznos magneta, mogao bi da zakazeš, dobijes termin, pa kad dodjes na red uradis - neće pobeći do tada (ako ne mozes drugacije dobro je i tako..)
Zato ti i pitam oko rendgena...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: Februar 05, 2015, 10:23:50 posle podne »

Nisi mi odgovorio

Gde je radjeno snimanje rendgena?
Rendgen kičme mož e da pokaže stanje kičme (i spondilolizu...)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.049 sekundi sa 14 upita.