TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 06:47:26 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 21 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda skocnog zgloba - jako istegnuce - neuspesan oporavak  (Pročitano 37543 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #198 poslato: Jun 30, 2015, 09:11:34 pre podne »

Plantarnini fasciitis predstavlja bolno stanje stopala uzrokovano upalom pripoja tabanske (plantarne) fascije na donjoj strani petne kosti (calcaneal tuberosity). Tabani fasciitis može uzrokovati značajne bolove, što dovodi do promena obrazaca izvoĂ°enja pokreta.
Šta je plantarna fascija?
Plantarna fascija je vlaknasta aponeurosa koja se proteže od unutrašnje strane petne kosti (calcaneus), prema napred gde se prripaja na poprečnim ligamentima metatarzalnih kostiju i na tetivama pregibača prstiju stopala. Središnji deo fasije je najdeblji i najjači deo, i ovaj segment predstavlja mesto nastanka plantarnog fasciitisa. Funkcija plantarne fascije je da pruži statičku podršku za očuvanje luka svoda stopla pri pokretima stopala, kao i da vrši apsorpciju udara u stopala pri kretanju.
Koji su simptomi?
Glavni simptom je pojava intenzivnog oštrog bola u predelu pete sa prvih nekoliko koraka u jutarnjim satima. Bol je lokalizovan prvenstveno na donjem prednjem delu pete (u predelu zadnjeg dela tabana, donja strana pete), ali može zračiti prema napred u težim slučajevima. TakoĂ°e, sportista se može žaliti i na pojavu nelagodnosti u predelu pripoja fascije na petnoj kosti u vešernjim satima.
Bol se obično smanjuje sa zagrevanjem, ali se obično vraća nakon aktivnosti. Bol se pojačava sa intenzivnijom aktivnosti, posebno pri sprintu.
« Poslednja izmena: Jun 30, 2015, 09:16:44 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #197 poslato: Jun 30, 2015, 08:57:56 pre podne »

od kada postoji bol u predelu pete?
(nisam razumeo prethodno da si se žalio na bol u peti)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #196 poslato: Jun 30, 2015, 08:56:45 pre podne »

kaži mi još jednom šta su glavni problemi koji te muče? (vezano za skočni zglob  :) )
koja tačno lokalizacija otok/bol)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #195 poslato: Jun 30, 2015, 08:53:10 pre podne »

nije bilo povrede u predelu pete u medjuvremenu?
(od magnetne rezonance?)

Nije bilo povrede u medjuvremenu, istezanja sam radio posle trcanja i nakon vezbi za zglob, ali sam sve to prekinuo kako sam krenuo na terapije, osetim i desna strana zgloba da zabolucka kada izvrnem stopalo na unutra, i dalje ima otoka, mozda osetim kao reakciju na terapiju, nisam ranije bas obracao paznju, ali kljucan bol ovaj o kome pisemo. U ponedeljak imam kontrolu i mozda neku promenu u terapiji, icu do kraja (4 nedelje) i vise ne idem nigde, pocecu sa vezbama i trcanjem pa mozda samo treba vremena da prodje...
misim da je kod tebe suština problema - povreda koju si imao (istegnuće i kidanje ligamenata/tetiva). povreda je oporavljena, otok ostaje nekoliko meseci, posebno posle težih povreda skočnog zgloba (to nije problem samo po sebi)...
takodje, postoji problem najverovatnije sindrom tibijalis posterior (tendinitis/tenosinovitis tib.post.)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #194 poslato: Jun 30, 2015, 08:50:10 pre podne »

led, lioton gel primenjuješ?
(nije neophodno trenutno...)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #193 poslato: Jun 30, 2015, 08:45:34 pre podne »

otok je sa spoljašnje strane zgloba?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #192 poslato: Jun 30, 2015, 08:43:50 pre podne »

da li znaš šta tačno dobijaš od terapija?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #191 poslato: Jun 30, 2015, 08:42:21 pre podne »

desna strana zgloba -misliš na spoljašnju stranu desnog skočnog zgloba?
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #190 poslato: Jun 27, 2015, 06:58:36 posle podne »

(od magnetne rezonance?)

Nije bilo povrede u medjuvremenu, istezanja sam radio posle trcanja i nakon vezbi za zglob, ali sam sve to prekinuo kako sam krenuo na terapije, osetim i desna strana zgloba da zabolucka kada izvrnem stopalo na unutra, i dalje ima otoka, mozda osetim kao reakciju na terapiju, nisam ranije bas obracao paznju, ali kljucan bol ovaj o kome pisemo. U ponedeljak imam kontrolu i mozda neku promenu u terapiji, icu do kraja (4 nedelje) i vise ne idem nigde, pocecu sa vezbama i trcanjem pa mozda samo treba vremena da prodje...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #189 poslato: Jun 27, 2015, 06:35:27 posle podne »

(od magnetne rezonance?)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #188 poslato: Jun 27, 2015, 06:34:20 posle podne »

da li si redovno radio u prethodnom periodu istezanje listova?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #187 poslato: Jun 27, 2015, 06:31:43 posle podne »

bolnost sa unutrašnje zadnje strane stopala (u predelu unutrašnje strane pete, pozadi skočnog zgloba) - može poticati od tenosinovitisa tibijalisa posteriora....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #186 poslato: Jun 27, 2015, 06:30:13 posle podne »

ne mogu da tvrdim - ali moguće je da se radi o upali tetive i tetivnog omotača (tendovaginitis/tenosinovitis tibialis post) mišića tibijalisa posteriora - tečnost koja je vidjena (kao hematom) može biti tečnost/izliv u tetivnom omotaču tetive tibijalisa posteriora...
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #185 poslato: Jun 25, 2015, 02:41:24 posle podne »

Doktore baci pogled na moj ultrazvuk i dijagnozu, ispamovao mi temu ovaj i ja ostade bez odgovora :)
Mozes da mi prekucasmili slikas i okačiš nalaz sa ultrazvuka (izveštaj)?
Da li si kreu terapiju?
(Radjen je eho u ns?)

Poceo sam terapiju, danas sam odradio desetu. Kod njih sam  i radio ultrazvuk. Osetim blago olaksanje, nisam jos uvek pokusao da izvedem taj bolni pokret, guranje trake stopalom na dole, probacu sutra ujutru kad sam svez, sad su mi noge vec zagrejane od hodanja pa ne mogu da procenim.

Status localis: Hoda urednom šemom, izvodi hod na prstima i petama. Palpatorna bolnost u predelu distalnog pripoja desne ahilove tetive više medijalno.Tetiva blago zadebljana.Očuvana gruba mišićna snaga, blago ograničen pokret dorzifleksije desnog stopala.

Dijagnoza: St.post distensionem tendinis Achiili I.dex, Tendinitis Achilli I.dex

Terapija: Stručan fizikalno-rehabilitaconi tretman tokom 4 nedelje, kompjutersko jačanje oslabljene i povreĂ°ene ahilove tetive i skočnog zgloba.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #184 poslato: Jun 25, 2015, 01:58:36 posle podne »

Posle 3 dana ovih vežbi mozes krenuti program trčanja (hodanje 1 min/trčanje lagano) po ravnoj podlozi (!) 15ak-30 min....
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 21 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.079 sekundi sa 18 upita.