TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 08:03:03 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda kolena  (Pročitano 19510 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Jul 17, 2015, 01:02:18 posle podne »

da li ti je poznato - da li je radjen Lahman-ov test?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Jul 17, 2015, 12:58:42 posle podne »

Zdravo druze, ja sam trenirao fudbal do svoje 17te godine, sada imam 21 godinu i nikada nisam do svoje 19te godine imao problem sa kolenom.
Igrao sam fudbal sa drustvom i u raskoraku meni se koleno zarotiralo i krcnulo, nateklo mi je dosta i vec sam znao o cemu se radi jer su moji drugari fudbaleri imali slicne probleme.
Otisao sam kod doktora i konstatovao je kidanje meniskusa treceg stepena, preporucio operaciju na Banjici ako zelim da se bavim sportom i dalje normalno. S obzirom da se plasim operacija i tih operacionih stolova, i tako to, nisam otisao na operaciju nego mi je stavio meniskus sinu koju sam nosio mesec dana. Posle skidanja meniskus sine rekao mi je da ne smem fizicke aktivnosti da imam narednih 6 meseci. Posle 3 meseca skidanja meniskus sine noga mi je normalno radila, sve kao i pre, i opet igram fudbal(moja neposlusnost) i istu stvar napravim.
Napisao sam ti ovo u nadi da ce ti pomoci da se izboris sa situacijom koju imas. Fizicke aktivnosti nemoj da imas tih 6 meseci i sve ce biti okej, ali moras da vezbas koleno jer ti je sada bukvalno oslabljeno dosta, kada se to desilo, i moras da vozis biciklu da bi ti to se vratilo i ojacalo kao i pre.
Pozdrav i javi kako protice oporavak! :)
Vladimire, nije bilo posle povrede osećaja nestabilnosti kolena - kao da koleno prošeta (pri promeni pravca)?

Izvadili su mi 150ml krvnog sadrzaja, zato sto sam imao preveliki oticaj na levom kolenu jer sam isao kuci peske posle povrede, mislio sam samo da sam uganuo ili tako nesto, da ce proci. Dok mi je bilo zagrejano koleno nekako sam i mogao da idem, posle toga nisam mogao da stanem na nogu tu. I dan danas osetim da mi nekad klecne koleno dok hodam, o krckanju ujutru i tako toga da ne pricam. :)
Vladimire, postoji mogućnost da je pri toj povredi kolena - došlo do povrede pucanja prednjeg ukrštenog ligamenta (Ruptura LCA)...
Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Jul 15, 2015, 06:29:03 posle podne »

Zdravo druze, ja sam trenirao fudbal do svoje 17te godine, sada imam 21 godinu i nikada nisam do svoje 19te godine imao problem sa kolenom.
Igrao sam fudbal sa drustvom i u raskoraku meni se koleno zarotiralo i krcnulo, nateklo mi je dosta i vec sam znao o cemu se radi jer su moji drugari fudbaleri imali slicne probleme.
Otisao sam kod doktora i konstatovao je kidanje meniskusa treceg stepena, preporucio operaciju na Banjici ako zelim da se bavim sportom i dalje normalno. S obzirom da se plasim operacija i tih operacionih stolova, i tako to, nisam otisao na operaciju nego mi je stavio meniskus sinu koju sam nosio mesec dana. Posle skidanja meniskus sine rekao mi je da ne smem fizicke aktivnosti da imam narednih 6 meseci. Posle 3 meseca skidanja meniskus sine noga mi je normalno radila, sve kao i pre, i opet igram fudbal(moja neposlusnost) i istu stvar napravim.
Napisao sam ti ovo u nadi da ce ti pomoci da se izboris sa situacijom koju imas. Fizicke aktivnosti nemoj da imas tih 6 meseci i sve ce biti okej, ali moras da vezbas koleno jer ti je sada bukvalno oslabljeno dosta, kada se to desilo, i moras da vozis biciklu da bi ti to se vratilo i ojacalo kao i pre.
Vladimire, nije bilo posle povrede osećaja nestabilnosti kolena - kao da koleno prošeta (pri promeni pravca)?

Izvadili su mi 150ml krvnog sadrzaja, zato sto sam imao preveliki oticaj na levom kolenu jer sam isao kuci peske posle povrede, mislio sam samo da sam uganuo ili tako nesto, da ce proci. Dok mi je bilo zagrejano koleno nekako sam i mogao da idem, posle toga nisam mogao da stanem na nogu tu. I dan danas osetim da mi nekad klecne koleno dok hodam, o krckanju ujutru i tako toga da ne pricam. :)
Sačuvana
Mind is everything!
If you dont believe that you can do something, then you cant!
Its almost like you have to save your own life..
Because nobodys gonna be able to save it for you,
so we have to do what we have to do,
no matter what it is!
Dusan_75
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Jul 15, 2015, 09:08:20 pre podne »

Stake nisam ni dobio, a kad hodam gledam da maksimalno rasteretim povredjenu nogu.
Ove vezbe cu raditi, taman ce mi dobro doci kao razonoda  :D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Jul 15, 2015, 08:11:23 pre podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Jul 15, 2015, 08:07:04 pre podne »

vežbe za kvadriceps koje možeš raditi:
- sedeći odigneš nogu (sa gipsom) od podloge (koliko možeš, dovoljno je i 10ak cm), zadržaj koliko možeeš do 20ak sekundi, 3x ponoviš sa pauzom 1-2min
- ležeći podizanje noge do 60 stepeni, 15-20 ponavljnja (ako možeš)
- stojeći, oslonac na zid i zdravu nogu - podizanje povredjene noge (sa ili bez zadržaja do 90 stepeni, koliko možeš), 15ak ponavljanaj, 3 serije sa pauzom 2 min...

-----
- vežbe radiš ako nisu previše teške i nema bolova, ne forsiraj....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Jul 15, 2015, 08:02:17 pre podne »

Hvala na savetu, da sam znao koristio bi taj zelatin i pre, ali sta da se radi, ucimo dok smo zivi... ;D
Da li se preporucuje oslanjanje na bolesnu nogu, u slucaju da se ne oseca bol?
treba da izbegavaš oslonac na povredjenu nogu - iz tog razloga i imaš gips....
štake koristiš?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Jul 15, 2015, 07:49:57 pre podne »

možeš raditi i neke vežbe za jačanje mišića kvadricepsa dok si u gipsu....
Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Jul 14, 2015, 01:03:02 posle podne »

Sačuvana
Mind is everything!
If you dont believe that you can do something, then you cant!
Its almost like you have to save your own life..
Because nobodys gonna be able to save it for you,
so we have to do what we have to do,
no matter what it is!
Dusan_75
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Jul 14, 2015, 11:25:26 pre podne »

Hvala na savetu, da sam znao koristio bi taj zelatin i pre, ali sta da se radi, ucimo dok smo zivi... ;D
Da li se preporucuje oslanjanje na bolesnu nogu, u slucaju da se ne oseca bol?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Jul 14, 2015, 08:58:33 pre podne »

u ovoj fazi - možeš uzimati želatin (govedji ili gumene bombone pionir subotica npr) - pomažu jer je kolagen gradivna materija za vezivno tkivo, ligamente...
uzimaj sa vitaminom c i multivitamine....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Jul 14, 2015, 08:57:06 pre podne »

Kako se koristi želatin u lečenju zglobova?
Recept za terapijsku upotrebu želatina kod problema sa zglobovima:
- Kupite u bilo kojoj prodavnici 150 g goveĂ°eg želatina, sa voćnim ukusom ili bez (150g – za kuru lečenja od mesec dana).
- Uveče sipajte 5 g želatina (dve ravne kašikice) u 10ml hladne (iz frižidera) vode.
- Pomešajte i ostavite da stoji do jutra (van frižidera). Želatin će nabubriti i pretvoriće se preko noći u žele.
- Ujutru popijte smesu na prazan stomak. Možete dodati sok, vodu sa medom ili pomešati smesu sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Funkcioniše tako, da ljudi koji su se žalili na bolove u zgobovima leĂ°ima, nogama, vratu itd., posle nedelju dana prestaju da ih primećuju. Trajanje lečenja je mesec dana. Ponoviti tretman želatinom za 6 meseci. Ovo je način da se obnovi „podmazivanje“ zglobova. A od zdravih zglobova zavisi i normalan rad mnogih organa, jer sve je u našem organizmu povezano.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Jul 14, 2015, 08:56:20 pre podne »

Šta sadrži goveĂ°i želatin?
GoveĂ°i želatin je u stvari kolagen u najčistijem obliku! Sadrži dijetetski kolagen, prolin, glicin i proteine pa se zato smatra da ima pozitivan uticaj na zdravlje kože i rast noktiju kao i za kosu u smislu boljeg kvaliteta dlake. TakoĂ°e, pomaže u oporavku bolnih zglobova, zateže opuštenu kožu, utiče povoljno na probavni i imuni sistem, a veruje se i da smanjuje pojavu celulita. Glicin čini trećinu svih aminokiselina u želatinu, a pošto je poznat po antiupalnim dejstvima, pomaže u zarastanju rana, regeneraciji kože i povoljno utiče na kvalitet sna.
Želatin je životinjskog porekla i pravi se od goveĂ°e hrskavice. Želatin se dobija preradom vezivnog tkiva krupne rogate stoke – tetiva, kostiju, hrskavice...
- Pozitivno deluje na stanje vezivnih vlakana i sitnih krvnih sudova
- U sebi poseduje dve aminokiseline: prolin i hidrosiprolin, koji imaju pozitivan uticaj na oporavak vezivnog tkiva
- Želatin je u stanju da poveća rast i obim vezivnog tkiva, sto je veoma važno kod bolesnih zglobova

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Jul 14, 2015, 08:55:43 pre podne »

GoveĂ°i želatin je posebno delotvoran kao lek za oštećenje zglobova – kolena, kuka, ramena, kičme, kostobolju i onda kada je oštećena hrskavica. Prolin i hidrosiprolin, su poznati po pozitivnom dejstvu na oporavak vezivnog tkiva. Želatin takoĂ°e može da poveća rast i obim vezivnog tkiva – kod povreda mišićnih tetiva i ligamenata.
GoveĂ°i želatin ojačava zglobove i srčani mišić, ubrzava metabolizam, povoljno utiče na koncentraciju, pomaže koži da ostane zdrava i elastična, daje elastičnost i snagu tetivama i ligamentima, sprečava osteoporozu, poboljšava kvalitet kose i noktiju a prema nekim informacijama povoljno utiče na holesterol u krvi. Svojim kostima možete pomoći i na prirodan način, namirnicama poput želatina i kvalitetnom ishranom. Iskustva govore da želatin može mnogo da učini po pitanju kvaliteta koštanog sastava kod ljudi.
Redovan unos kalcijuma i vitamina D u organizam odraslih ljudi, povećava gustinu i kvalitet kostiju. Dovoljne količine vitamina D možete dobiti redovnim sunčanjem.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Jul 14, 2015, 08:54:00 pre podne »

prelom koji je bio nije zahvatao zglob kolena?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.097 sekundi sa 18 upita.