TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 08:13:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda kolena  (Pročitano 19513 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Jul 27, 2015, 11:38:07 pre podne »

@vladpet
zbog čega postoji sumnja na povredu prednjeg ukrštenog ligamenta?
da li je radjen Lahman test? (pozitivan?)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Jul 27, 2015, 11:31:47 pre podne »

da li si našao ortozu?
da li si krenuo fizikalnu terapiju?
(šta dobijaš na fizikalnoj?)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Jul 27, 2015, 11:29:03 pre podne »

posle ovih vežbi (kad su zagrejani mišići) - radi polako savijanje noge u kolenu, cilj je da predješ 90 stepeni....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Jul 27, 2015, 11:26:09 pre podne »

radi i ovu vežbu - zadržaj 15-20sec, 3 ponavljanja
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Jul 27, 2015, 11:23:39 pre podne »

radi ovu vežbu, zadržaj 15-20sec, 3 ponavljanja
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Jul 27, 2015, 11:20:19 pre podne »

radi ovu vežbu, zadržaj noge 15-20sec, 3 ponavljanja
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Jul 27, 2015, 11:16:17 pre podne »

možeš raditi i vežbu polučučanj (do 120 stepni u kolenima), zadržaj 15-20sec, 3 ponavljanja)
važno da nema bola u kolenu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Jul 27, 2015, 11:14:48 pre podne »

vežbe za kvadriceps koje možeš raditi:
- sedeći odigneš nogu od podloge (koliko možeš, dovoljno je i 10ak cm, najbolje do 90 stepeni u kuku), zadržaj koliko možeš do 20ak sekundi, 3x ponoviš sa pauzom 1-2min
- ležeći podizanje noge do 60 stepeni, 15-20 ponavljnja (ako možeš)
- stojeći, oslonac rukom na zid i zdravu nogu - podizanje povredjene noge (sa ili bez zadržaja do 90 stepeni, koliko možeš), 15ak ponavljanaj, 3 serije sa pauzom 2 min...

-----
- vežbe radiš ako nisu previše teške i nema bolova, ne forsiraj....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Jul 27, 2015, 11:09:41 pre podne »

lokalno na mestu otoka - sa unutrašnje strane kolena, izmasiraj lagano sa ledom 3x na dan po 7minuta, posle leda urljaj lioton gel....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Jul 27, 2015, 11:06:29 pre podne »

kvadriceps je atrofirao - sada treba da radiš vežbe koje si dobio za kvadriceps....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Jul 27, 2015, 11:02:44 pre podne »

otok sa unutrašnje strane - je na mestu povrede ligamenta...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Jul 27, 2015, 10:08:01 pre podne »

Danas sam, posle samo 4 sata cekanja na ortopediji KCV skinuo gips! :D Najpre osecaj olaksanja a onda odmah razocarenje koliko je atrofirao misic kao i da je koleno gotovo sasvim ukoceno i oteceno.Otok je vidljiviji sa unutrasnje strane kolena.Na testo za medijalni otvaranje kolena stanje je znatno bolje nego pre 21 dan, ali kad je doktor malo jace 'cimnuo' potkolenicu bocno u stranu, osetio sam lagani bol.Po njemu je to o.k, ligament je jos u fazi zarastanja....
to je ok, važno je da je ligament zarastao - proces definitivnog zarastanja, traje još 2-3 nedelje....
Sačuvana
Vegeta
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Jul 22, 2015, 08:06:36 posle podne »

Danas sam, posle samo 4 sata cekanja na ortopediji KCV skinuo gips! :D Najpre osecaj olaksanja a onda odmah razocarenje koliko je atrofirao misic kao i da je koleno gotovo sasvim ukoceno i oteceno.Otok je vidljiviji sa unutrasnje strane kolena.Na testo za medijalni otvaranje kolena stanje je znatno bolje nego pre 21 dan, ali kad je doktor malo jace 'cimnuo' potkolenicu bocno u stranu, osetio sam lagani bol.Po njemu je to o.k, ligament je jos u fazi zarastanja.Uglavnom, nakom prvog soka koleno se kasnije malo 'razradilo', otprilike mogu da ga savijem 35° i onda osecam jace zatezanje u umereni bol sa unutrasne strane kolena ka gore,prema kvadricepsu.Hodam tesko, sto je i normalno jer koleno tek mora povratiti funkciju, a i pazim kako koracam dok ne stavim ortozu.Inace, pri oslanjanju na povredjeno koleno nemam neke bolove.
Sutra idem da zakazem fizikalnu terapiju, kao i da nadjem odgovarajucu ortozu. Doktor mi je preporuzio neku koja ima funkciju zgloba,tako da koleno moze da radi, ali obavezno sa tim ojacanjima sa strane.Isto tako, zbog sumnje na eventualno ostecenje prednjeg ukrstelog ligamenta za svaki slucaj sam zakazao MR, stici cu na red tamo negde krajem oktobra, nadam se! ;D

Samo polako druze ja nisam mogao ni tih 30 stepeni da savijem koleno, samo vezbaj, i ne stavljaj previse pritiska na koleno.. A otok ti je ostao verovatno zato sto nisi stavljao led na njega, ja kada sam imao meniskus sinu, ispod mi je bila ta sina, a gornji deo mi je bio samo zavoji, tako da sam stavljao led i taj otok je skroz pao :)
Sačuvana
Mind is everything!
If you dont believe that you can do something, then you cant!
Its almost like you have to save your own life..
Because nobodys gonna be able to save it for you,
so we have to do what we have to do,
no matter what it is!
Dusan_75
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Jul 22, 2015, 02:45:00 posle podne »

Danas sam, posle samo 4 sata cekanja na ortopediji KCV skinuo gips! :D Najpre osecaj olaksanja a onda odmah razocarenje koliko je atrofirao misic kao i da je koleno gotovo sasvim ukoceno i oteceno.Otok je vidljiviji sa unutrasnje strane kolena.Na testo za medijalni otvaranje kolena stanje je znatno bolje nego pre 21 dan, ali kad je doktor malo jace 'cimnuo' potkolenicu bocno u stranu, osetio sam lagani bol.Po njemu je to o.k, ligament je jos u fazi zarastanja.Uglavnom, nakom prvog soka koleno se kasnije malo 'razradilo', otprilike mogu da ga savijem 35° i onda osecam jace zatezanje u umereni bol sa unutrasne strane kolena ka gore,prema kvadricepsu.Hodam tesko, sto je i normalno jer koleno tek mora povratiti funkciju, a i pazim kako koracam dok ne stavim ortozu.Inace, pri oslanjanju na povredjeno koleno nemam neke bolove.
Sutra idem da zakazem fizikalnu terapiju, kao i da nadjem odgovarajucu ortozu. Doktor mi je preporuzio neku koja ima funkciju zgloba,tako da koleno moze da radi, ali obavezno sa tim ojacanjima sa strane.Isto tako, zbog sumnje na eventualno ostecenje prednjeg ukrstelog ligamenta za svaki slucaj sam zakazao MR, stici cu na red tamo negde krajem oktobra, nadam se! ;D
Sačuvana
Dusan_75
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Jul 22, 2015, 06:33:38 pre podne »

možeš koristiti posle skidanja ortozu za koleno sa bočnim ojačanjima i otvorom za čašicu - važna su bočna ojačanja (metalne ploče), koje stabilizuju koleno...
- trebalo bi da nosiš ortozu nekoliko nedelja, dok ne ojačaš mišić kvadriceps...
Mozes li mi preporuciti gde da pogledam u NS za tu ortozu?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.113 sekundi sa 18 upita.