TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399884 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 11:50:45 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: POMOC oko odabira proteina  (Pročitano 36652 puta)
krsticub
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Jul 28, 2015, 06:43:27 posle podne »

Imam 34 god,visok sam 181 i imam 95kg,malo genetika a malo i neke druge stvari (morao sam da pijem beviplex,ologoselen...)..nekada sam imao 78-80kg,mada nije ni to nesto ali je bolje nego sad. Uradio sam test intolerancije na hranu,podigao kredit i dozidao u okviru kuce  jos 24m2 i napravio teretanu tj.zena i ja,pa me zanima sta da kupim od ovih proizvoda koji su ponudjeni u Pansport prodavnici kako bi mi pomogli da skinem ove naslage  po telu,naravno,uz korigovanje ishrane i trening? Video sam ovde kombinaciju Whey proteina i l-karnitina ili sagorevaca,mada sam citao u tekstoteci da je bolji karnitin za pocetak. Resio sam ozbiljno tome da se posvetim pa mi je potrebna vasa pomoc oko prave kombinacije,ako moze :) hvala
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Jul 28, 2015, 04:55:41 posle podne »

Ok, onda ce raspored treninga izgledati ovako:trening, trening, odmor, trening, odmor, trening, odmor. Jel bi 500-1000ml cok. mleka posle treninga bilo okej? Jel bi 2 litre vode bile dovoljne na dan? Jel uredu da pijem surutku u pahu?
brate mnogo ti je malo 2 litra vode, samo u toku treninga oko litar treba da popijes, mozda 3-4 lita ili cak vise na dan treba sve u zavisnosti od potreba, surutka puna laktoze i masti
Pa ti bi za tih 15g proteina morao da uzmes i oko 70g laktoze a time se samo opterecujes.
Sačuvana
Eskobar 1389
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Jul 28, 2015, 04:37:43 posle podne »

Ok, onda ce raspored treninga izgledati ovako:trening, trening, odmor, trening, odmor, trening, odmor. Jel bi 500-1000ml cok. mleka posle treninga bilo okej? Jel bi 2 litre vode bile dovoljne na dan? Jel uredu da pijem surutku u pahu?
Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Jul 28, 2015, 12:37:29 posle podne »

Iz novog sada sam. Oce mi tegovi smanjiti rast i kako da dostignem sto vecu krajnju visinu?

Svi mi izrastamo ili smo izrastali sve dok na kostima imamo tzv zone rasta. Te zone vremenom okoštavaju i rast se zaustavlja. Veličina tih zona je odreĂ°ena genetikom. E sad, da narodskim rečnikom objasnim. Testosteron utiče na okoštavanje tih zona, dok ih hormon rasta (HGH) stimuliše na udaljavanje tj
 rast.  Tu sada nastupa trening. Svaka fizička aktivnost za posledicu ima tzv. hormonski odziv ili odgovor u vidu povećanog lučenja hormona rasta.

Dovoljno jak trening za stimulans,

Raznovrsna i prilagoĂ°ena ishrana da ima iz čega da se sintetiše HGH i,

Dovljno odmora i sna da ima kada da se sintetiše HGH.

Sigurno ćeš izrasti koliko ti genetika dozvoli. Neki pogreše i ne treniraju da ne bi ostali niski, a upravo je to i jedan od razloga. Testosteron u pubertetu počinje intenzivnu sekreciju i hteo ti ili ne, on će ti ojačati kosti, pa samim tim i okoštati zone rasta.

Treniraj, jedi i spavaj. O alkoholu i duvanu i njihovom supresioniranju HGH imaš na netu.

Edit: ovo se odosi na zdrave osobe, bez endokrinih poremećaja
« Poslednja izmena: Jul 28, 2015, 12:49:51 posle podne od strane Pedja... » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #59 poslato: Jul 28, 2015, 12:35:37 posle podne »

Jel dobar ovakav redosled treninga:trening, trening, odmor, trening,trening, odmor,odmor?

Ovo me podseca na muzicku slagalicu...skocko, skocko, tref, herc, pik,pik...  ;)

Elem, potrudi se da imas bar 3 treninga sa opterecenjem nedeljno...ako vec ides na maximum radnih dana( u treningu), najbolje bi bilo da imas dva dana odmora u toku "radne nedelje"...mada mnogo stvari zavisi i od osecaja, rasporeda misicnih partija i sl.

Cuo sam da posle treninga treba da pijem cokoladno mleko, jel to istina?

Cokoladno mleko u pwm nije nimalo lose resenje...taman malo secera, proteina visoke bioloske vrednosti...ali bez krajnosti kao sto je to primetio Twin...
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #58 poslato: Jul 28, 2015, 12:31:03 posle podne »

bez nepotrebnog komlikovanja,molim
Sačuvana
pocetnik619
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Jul 28, 2015, 12:27:23 posle podne »

cokoladno je ok...na 500 ml ima čini mi se oko 17 gr proteina...mada umerenost u svemu je najbolja  ;)
sad rece da mleko moze da se pije u neogranicenim kolicinama,odluci se buraz
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #56 poslato: Jul 28, 2015, 12:25:44 posle podne »

cokoladno je ok...na 500 ml ima čini mi se oko 17 gr proteina...mada umerenost u svemu je najbolja  ;)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Jul 28, 2015, 12:24:20 posle podne »

Možeš. Ja sam naišao na nekoliko članaka o benefitima čok. mleka posle treninga, ali posle njega moraš imati čvrst obrok P+UH. Ne očekuj neka čuda od moje kravice.
Sačuvana
Eskobar 1389
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Jul 28, 2015, 12:17:03 posle podne »

Cuo sam da posle treninga treba da pijem cokoladno mleko, jel to istina?
Sačuvana
Eskobar 1389
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Jul 28, 2015, 12:15:44 posle podne »

Ok, ja cu ipak i nedelju odmarati pa mozda kasnije ukinem taj odmor
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Jul 28, 2015, 11:39:45 pre podne »

mozda bolje trening, trening, odmor, trening, trening, odmor, ponovo
znaci posle svakog dana odmora 2 dana treninga.
Sačuvana
Eskobar 1389
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Jul 28, 2015, 11:14:12 pre podne »

Jel dobar ovakav redosled treninga:trening, trening, odmor, trening,trening, odmor,odmor?
Sačuvana
Eskobar 1389
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Jul 28, 2015, 08:06:11 pre podne »

Sta blamiram novosadjane? Pocetnik sam a cuo sam da tegovi smanjuju rast, pa da proverim
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Jul 28, 2015, 06:22:30 pre podne »

Iz novog sada sam. Oce mi tegovi smanjiti rast i kako da dostignem sto vecu krajnju visinu?
Blamiraš tako novosaĂ°ane bzvz ... ;)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.239 sekundi sa 17 upita.