TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 03:02:40 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: kreatin 1put  (Pročitano 18463 puta)
Dragan petrovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Decembar 07, 2015, 09:07:13 posle podne »

Imam ja knjiga o bodybildingu milion ali sve na engleskom, strucna terminologija.  Anatomija misica,  vezbe -koja sta pogadja-koji misic,  zagrevanje i istezanje
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Decembar 07, 2015, 08:09:46 posle podne »

Ma šta konkretno misliš, u vezi čega u bb ?
Sačuvana
Dragan petrovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Decembar 07, 2015, 08:01:59 posle podne »

Hvala.
Da li mi mozete reci neku knjiu o body bildingu a da je na srpskom i da je sa ilustracijama?
Sačuvana
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Decembar 02, 2015, 05:44:34 posle podne »

Vidi se da vrlo malo znas o ovoj materiji,znaci prvo iscitaj ove linkove sto je Slavisa postavio nauci neke osnove,a mi smo tu za dalja upustva..poz
Sačuvana
Nenad Glisovic
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Decembar 02, 2015, 07:23:41 pre podne »

Moj kolega iz kancelarije dipl.pravnik zaposlen na imovinsko-pravnim odnosima je Dragan Petrović. Ovaj ovde je lažan i nemojte da odgovarate.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #27 poslato: Decembar 02, 2015, 01:37:00 pre podne »

Ne uzimam sada nista.  Klasika,  dorucak jaja posle treninga jedna banana i to je to.
Ne znam sta bih uzeo posle ovih mesec dana (pauza od kreatina)?
Hocu brate sve,  i kilazu i snagu i izdrzljivost,  prvo kilazu pa redom. 
Za ovih mesec dana kreatina ok 5-6kg.  Ali hocu jos.
Da li mi neko moze napisati sada lepo zasto sluze proteine tj za kilazu ili za... ? Kreatin je za snagu?  Aminokiseline su za izdrzljivost?  Whey je?  Hvala. 

Eh, toliko "gotovih" dostupnih informacije koje su ti "pred nosem", a ti ih ne koristiš...npr. ovaj sajt.

Mali "intro"...da bi se bolje orijentisao...

U kategoriji suplementi imaš npr.

http://www.pansport.rs/Proteini.html

Pogledaj uvodni deo i eto detaljnog "info" za sve o proteinima kao suplementima, vrstama, podelama, upotrebnoj vrednosti i sl., isto važi i za ostale kategorije...npr. za kreatin...

http://www.pansport.rs/Kreatin.html

Ne budi lenj, samo malo više inicijative i čitanja, i sve će biti ok...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Decembar 01, 2015, 08:29:06 posle podne »

Za pocetak ti predlazem da procitas nekoliko tekatova u vezi suplemenata iz tekstoteke pa ako posle roga budes imao nekih nedoumica i pota ja da ti razjasnimo.
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Decembar 01, 2015, 07:59:12 posle podne »

Sve to sto si nabrojao su dodaci ishrani.
Dzabe tebi kreatin, whey, kada jedes junk food ili minimalnu kolicinu hrane.

Whey ti je protein surutke, proteini su gradivne materije naseg tela, protein je izgradjen iz 20 amino kiselina.

Kreatin sluzi za poboljsanje perfomansi, telo proizvodi kreatin, ali ne toliku kolicinu koju ti mozes uneti putem suplementa, crveno meso takodje sadrzi kreatin.

Aminokiseline ti sluze za brzi oporavak, sprecavanje katabolizma, jacanje imuniteta itd...

Prvo bi trebao da se pozabavis osnovnim pojmovima, kreni da citas o ishrani treningu itd...
« Poslednja izmena: Decembar 01, 2015, 08:04:30 posle podne od strane Cvetko » Sačuvana
Dragan petrovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Decembar 01, 2015, 07:51:55 posle podne »

Ne uzimam sada nista.  Klasika,  dorucak jaja posle treninga jedna banana i to je to.
Ne znam sta bih uzeo posle ovih mesec dana (pauza od kreatina)?
Hocu brate sve,  i kilazu i snagu i izdrzljivost,  prvo kilazu pa redom. 
Za ovih mesec dana kreatina ok 5-6kg.  Ali hocu jos.
Da li mi neko moze napisati sada lepo zasto sluze proteine tj za kilazu ili za... ? Kreatin je za snagu?  Aminokiseline su za izdrzljivost?  Whey je?  Hvala. 
Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Novembar 25, 2015, 01:41:49 pre podne »

Hvala. Ako sam zadovoljan kreatinom?  
Ne znam da li bih bio zadovoljan?  Kada je ta tezina sto sam dobio voda,  koja ce otici ako ne budem uzimao kreatin,  a i snaga i izdrzljivost bar 45% od toga cecse izgubiti.

Sada se pitanje postavlja da li je i kod ostale suplimenttacije isti efekat?  Ne razumem se bas,  kod proteina,  amino kiselina,  whey-a,  i sl?
Da bar ostane kilaza a da snaga opadne ili obrnuto da snaga ostane a kilaza opadne?

ALL KINDS OF BULLSHIT... ALL KINDSS

http://45.media.tumblr.com/436dff53f15d9f7f10b675a40faf1ce3/tumblr_ncbd1dtKCz1tv4k5po1_500.gif
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Novembar 25, 2015, 01:38:26 pre podne »

Ne znam da li bih bio zadovoljan?  Kada je ta tezina sto sam dobio voda,  koja ce otici ako ne budem uzimao kreatin,  a i snaga i izdrzljivost bar 45% od toga cecse izgubiti.

Sada se pitanje postavlja da li je i kod ostale suplimenttacije isti efekat?  Ne razumem se bas,  kod proteina,  amino kiselina,  whey-a,  i sl?
Da bar ostane kilaza a da snaga opadne ili obrnuto da snaga ostane a kilaza opadne?

Po završetku "kure kreatina", predlažem pauzu "zbog prezasićenja istim", a i neke vrste "platoa" po pitanju efikasnosti...

Za nekoga ko je "na početku priče", mislim da bi trebalo da se pozabaviš prioritetima, tj. ishranom i treningom koji su glavni faktora "očuvanja" i izgradnje mišićne mase, a manje da se brineš koliko ćeš "opasti" kad prekineš sa upotrebom kreatina...da, jedan deo dobitka od korišćenja kreatin - monohidrata je i "voda"...

Malo realnog sagledavanja uzroka i posledica nekih pojava nije na odmet...  ;)

Dovoljno teških tegova i kvalitetne hrane i "opadanje" će biti minimalno sa ili bez whey proteina, amino kiselina i kreatina...koji su samo pomoćna sredstva na putu uspeha...  ;)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Novembar 24, 2015, 11:48:07 posle podne »

Ne bi trebala da ti opadne ni kilaža ni snaga, barem u kom slučaju nikad nije bilo tako. Uvek je sve ostajalo isto kao i kad sam koristio.
Sačuvana
Dragan petrovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Novembar 24, 2015, 10:58:13 posle podne »

Ne znam da li bih bio zadovoljan?  Kada je ta tezina sto sam dobio voda,  koja ce otici ako ne budem uzimao kreatin,  a i snaga i izdrzljivost bar 45% od toga cecse izgubiti.

Sada se pitanje postavlja da li je i kod ostale suplimenttacije isti efekat?  Ne razumem se bas,  kod proteina,  amino kiselina,  whey-a,  i sl?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Novembar 19, 2015, 01:25:07 pre podne »

Jos mi je ostalo nekih 3-4 dana kreatina ili 5-6 uzimanja.  Interesuje me sta dalje?  Opet kreatin ili aminokiseline ili nesto drugo... Sta predlazete?

Predlažem da nastaviš sa kvalitetnom ishranom i redovnim treninzima...

Po pitanju kreatina, moja preporuka ide za pauzu od 4-8 nedelja, pa se može krenuti iznova...

Inače, tek sad vidim ovo za definiciju faze punjenja...najkraće rečeno, poenta punjenja je da se "rezerve kreatina" u telu( mišićima) popune što brže...

Postavlja se pitanje i kada bi trebalo raditi fazu punjenja( čisto da znaš i za sledeće uzimanje) ?

Onda kada nemate mnogo mišićne mase...Imate za cilj što brže povećanje telesne mase...i naravno, onda kada prvi put koristite kreatin.  ;)

Po uzimanju, ne više od 5 gr kreatina( monohidrat)...po gramu kreatina 75 ml vode...

Inače možeš probati i kre-alkalyn...vitaminsko-mineralni kompleks, omega-3, proteinski suplement, koji su uz sreĂ°enu ishranu i kvalitetan trening prioritetniji od kreatina...

Obavezno pročitaj...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-radu-na-poveanju-miine-mase.html
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 18, 2015, 07:46:06 posle podne »

Napravi malu pauzu pa nastavi sa kreatinom ako si bio zadovoljan :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.121 sekundi sa 17 upita.