TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 403331 Teme od strane 25061 Članovi Poslednji član: Mikelele

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 04, 2025, 04:08:51 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Slani štapići🤔  (Pročitano 14146 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #29 poslato: Januar 30, 2016, 02:22:23 pre podne »

Unapred se izvinjavam, ali čini mi se da ne unosite dovoljno hrane...vidim da postoji odreðena doza otpora kada se pomenu neke "kalkulacije" oko unosa nutrijenata...ne možemo vas prisiljavati ni na šta...ipak, izbor je samo vaš...
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Januar 29, 2016, 10:37:30 posle podne »

Napisala sam vam šta sam jela u tom periodu,(a kako reagujete,sramota me je da ponovim😊). Posle posla pojedem zdelicu kuvanog,normalnog srpskog jela,parče mesa. Kad se vratim s treninga,napravim salatu. Dva puta nedeljno idem na jogu.E,tim danima ne jedem ništa posle posla🙏.
Eto, ima i mesa i mleka i povrća i vića tokom dana i to bez ciljanog unosa i količine. Nikad nisam sabirala i vodila računa da bude sve zastupljeno. A nadje se i piletina.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Januar 29, 2016, 03:02:11 posle podne »

Od 6 i 30 do 16 h niste imali obrok...ili ?

A koliko okvirno imate proteina, hidrata, masti na dnevnom nivou? Imate neki ciljani unos?
Sačuvana
sasha 123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Januar 29, 2016, 03:00:51 posle podne »

Moja logika je da treba da se zabavis malo sa racunanjem kalorija jer ti ni nemas predstavu koliko ih uneses i sta....
Pri sastavljanju ishrane treba da se vodis i zeljenim kalorijskim unosom, odnosom makronutrijenata i vrstom hrane pisao sam ti dole......
Naravno da neces svaki dan brojati kalorije i ne treba ali u pocetku da dok ne steknes malo osecaj za to trebala bi, ponovo kazem po meni.....
Naravno da je veoma bitno i sta jedes ali pored toga je bitno i koliko i kada.
Nego necu nista da forsiram, uzmi malo izlistaj forum i kada shvatis da nemozes da zivis do 16h na 2 jabuke lanu, kefiru i tunjevini a pritom da hoces da ti se spusti %bf javi se napravi realan i odrziv plan ishrane i okaci ga.... ;)
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Januar 29, 2016, 02:42:51 posle podne »

Brojanje kalorija je nešto što stvarno ne radim. I ne nameravam,ali ste mi tražili da izračunam TDEE.
Do sada sam,od kako sam u 6.30h ustala,pojela kefir sa mlevenim lanom Rio mare tunj. i mufin mali od heljde,2zelene jabuke. Popila 2 espreso kafe.Posao mi se završava u 16.ooh. Na trening ću u 20.ooh Kondicioni +izdržaji +stomak+5 Tibetanaca i ifem kući. Šta bi ste mi od ishrane ubacili u medjuvremenu?
Otprilike tako izgleda moj dan. Manje-više😀
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Januar 29, 2016, 02:24:30 posle podne »

Pre nego krenemo u opsesivno racunanje kalorija...razmislimo na temu..."preciznosti" tog procesa...?

Neka nam parametri energetske potrosnje, kao i navodni suficit ili deficit, koji iz njih proizilaze budu samo orijentir...a ne nesto cemu cemo slepo verovati...  ;)

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/sizifov-posao-brojanje-kalorija.html
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Januar 29, 2016, 01:17:23 posle podne »

Izračunala: BMR 1278
TDEE 2240
Sačuvana
sasha 123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Januar 29, 2016, 08:47:43 pre podne »

BM-bazalni metabolizam
TDEE-ukupana dnevna kalorijska potrosnja

Imas da ih izracunas na netu kucas recimo online tdee calculator i pojavice se....
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Januar 28, 2016, 11:53:52 posle podne »

Oprezno sa tunjevinom...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/problemi-sa-ribom-od-ive-do-uzgoja.html

Oslić baš i nije najbogatiji izvor omega-3...

Preporuka za ribilje ulje...kao i suplementaciju omega-3...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/najstariji-suplement-na-svetu-ulje-nad-uljima-riblje-ulje.html

A koliko je to masnoće na dnevnom nivou? 0,6 gr po kg? Imate li bar neki orijentir oko unosa proteina, hidrata, masti...?

Sve u svemu...manje skraćenica da ne dovodimo jedino druge u zabunu...izvinite, ako vas "davimo" pitanjima... ;)
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Januar 28, 2016, 11:51:18 posle podne »

Ma znam to,negoBM,TDEE i kako da izračunam . Lakše mi je da te pitam,nego da se opučam
Sačuvana
sasha 123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Januar 28, 2016, 11:48:17 posle podne »

UH=ugljeni hidrati
P=proteini/belančevine/
M=masti
 ;)
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Januar 28, 2016, 11:47:31 posle podne »

Nisam radila test intolerancije na laktozu jer pijem i slatko mleko i jogurt. I kefir. I ništa mi ne smeta. Sir da.
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Januar 28, 2016, 11:45:21 posle podne »

I,da ne zaboravim,potpuno sam zdrava,svi nalazi super,kao i hormoni. Zimi me malo,ali malo muči bešika,kao rezultat mini suknje u januaru😀😂. Stvarno je sve u redu. Imala sam povredu mišića pre 3 godine,oko čega sam konsultovala Pedju Tutorova.
Sačuvana
andjelika
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Januar 28, 2016, 11:40:39 posle podne »

Ribu obožavam,tunjevinu i oslić. Jedem mleveni lan ujutro sa kefirom. Semenke suncokreta,badem,indijski orah...zar nije dovoljno masnoće. Čini mi se da ću morati dobro da se potrudim oko skraćenica😂😂
Sačuvana
sasha 123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Januar 28, 2016, 11:37:31 posle podne »

Suficitom od 500 kcal kao sto sam ti napisao dole za 4 nedelje ces izgubiti 2 kg odnosno 14000 kcal
Ja bi ti preporucio da uzmes sada jedan period neke 2 ned da budes u suficitu sa costom ishranom da ti se ubrza metabolizam hormoni saberu i ostalo pa onda krenes sa ovim
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.037 sekundi sa 13 upita.