TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399864 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 07:46:23 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc  (Pročitano 11975 puta)
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Mart 22, 2016, 12:22:32 pre podne »

Za svaki gram moramo da se pomucimo jelte, to sto samo malo zelis da smrsas ne znaci da ces lako do yoga doci.

Trening ne da nije dobar, nebo je uzasan, neces time napraviti rezultate. Ovako surovo nekad moram da kazem jer je to jedino sto ce ljude da trgne, tj kazem tako za tvoje dobro.

Naravno da su analize obavezne jer kako ces u suprotnom znati da li si zdrava, da li smes da radis dinetu, koristis tegove i milion drugih stvari.

Potrudi se, citaj, promeni navike, pocni sa treninzima i rezultati su tu.
Sačuvana
Ruzicica
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Mart 21, 2016, 11:32:11 posle podne »

zelim samo malo da smrsam i da dobijem kondiciju. Mislim da nemam nikakvih zdravstvenih problema, a te analize koliko su vazne i koliko bi kostalo napraviti ih?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #9 poslato: Mart 21, 2016, 11:13:18 posle podne »

Malo više čitanja i isteresovanja za temu zdrave ishrane i treninga...

Ne budi nerealna prema sebi...

Većina lenjih pojedinaca idealizuje suplemente iz kategorije sagorevača masti i smatra ih osnovnim preduslovom svog napretka na ovom polju. Logika je - "sedim, ležim, jedem šta hoću i mršavim, ali tu su sagorevači masti da mi uštede vreme i trud oko redovnog treninga i ishrane".

Dakle, trebalo bi da budemo svesni upotrebne vrednosti suplemenata iz ove kategorije, koji su samo skromna podrška procesu sagorevanja telesne masti koji jedino, delotvorno mogu podstaći kardio trening, korekcija ishrane ( kroz manipulacije unosom ugljenih hidrata) i naravno, trening sa opterećenjem koji daje svoj doprinos i sa aspekta ciljanog kalorijskog deficita i kao glavni stimulans za očuvanje mišićne mase.

Dok se ne odlučiš da se pokreneš, središ ishranu, uzalud sve saune i sagorevači ovog sveta...možda izgubiš "malo vode", ali masne naslage će ostati tu...čekajući da im se ozbiljno posvetiš...

Promeni svoj način razmišljanja...u tvom je interesu...a za sve savete oko predloga plana treninga i ishrana, stojimo ti na raspolaganju, nema lakšeg puta...

Kako si zdravstveno? Da li je u skorije vreme odaĂ°en lab. nalaz krvi i urina( glikemija, trigliceridi, ukupni holesterol, HDL, LDL, transaminaze - AST, ALT ; urea, kreatinin, kompletna krvna slika, Fe, rutinski pregled urina, CRP, sedimentacija...), vrednost krvnog pritiska, ekg u miru, spirometrija?
OdraĂ°en i eho srca( ultrazvučni pregled srca), test opterećenja?

Hormonski je sve ok? Redovni ciklusi? Policistični jajnici? Štitna zlezda?

Korisno štivo za detaljno čitanje...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/kako-napraviti-plan-ishrane.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-fazi-rada-na-skidanju-masnih-naslaga.html
« Poslednja izmena: Mart 21, 2016, 11:16:30 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 21, 2016, 11:05:20 posle podne »

Kao što sam već napisao najbolje bi bilo da počneš sa treninzima u teretani ali ako nemaš mogućnosti onda ćeš morati da napraviš neki plan po kome bi trenirala kod kuće jer ono  što trenutno radiš nije baš dobro. Da li imaš nešto od rekvizita za vežbanje kod kuće ?
Sačuvana
Ruzicica
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Mart 21, 2016, 10:59:52 posle podne »

Trenutno nisam u mogucnosti da idem u teretanu ali imam na raspolaganju saunu, da li ona moze da pomogne nesto?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 21, 2016, 10:51:45 posle podne »

Najbolje bi bilo ako imaš mogućnosti da treniraš u teretani. Ako želiš rezultate trebaš da radiš trening sa opterećenjem i kardio trening što je u kućnim uslovima malo teže izvesti :)
Sačuvana
Ruzicica
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 21, 2016, 10:48:10 posle podne »

Treniram vec neko vreme kod kuce, svaki dan radim cucnjeve, trbusnjake i sklekove. Sta bi jos mogla da radim?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 21, 2016, 10:36:38 posle podne »

Svakako da je dobro to što si izbacila pomenute stvari iz ishrane, ali ako želiš rezultata moraćeš ozbiljnije da se posvetiš korigovanju ishrane. Verujem da će te Slaviša detaljnije uputiti po tom pitanju.
Nisi mi odgovorila po pitanju treninga, kako tu stoje stvari. Kako ti izgledaju treninzi ?
Sačuvana
Ruzicica
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 21, 2016, 10:30:25 posle podne »

Pa ishrana mi nije bas najbolja, izbacila sam slatkise, secer i mesne preradjevine. Nadam se da je to dovoljno za pocetak.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 21, 2016, 10:18:08 posle podne »

Polako sa sagorevačem, krenimo prvo od osnove kao što su ishrana i trening. Napiši nam kako se hraniš i kako treniraš :)
Sačuvana
Ruzicica
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 21, 2016, 10:16:32 posle podne »

Pozz svima na forumu, visoka sam160cm i imam 58kg. Zelela bi za pocetak da smrsam bar 3kg, planirala sam da uzmem sagorevac masti pa se pitam koliko su efikasni i koji da kupim?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.08 sekundi sa 17 upita.