TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399864 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 07:45:29 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc  (Pročitano 11974 puta)
RUZICICA1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: April 20, 2016, 07:23:44 posle podne »

Gledala sam snimke od neke Michele Lewin, videla sam da ima dosta vezbi za guzu i noge pa sam danas radila neke od tih vezbi. Probala sam cucanj sa sipkom i dok sam radila bolela su me kolena, jel tonormalno za pocetnike?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: April 19, 2016, 10:54:15 posle podne »

Još jedna stvar u vezi treninga koju sam zaboravio da pomenem je ta da u početku radiš vežbe na trenažerima jer su lakše za izvoĂ°enje i manja je šansa da se povrediš, a da uz to postepeno u trening uvodiš vežbe sa slobodnim tegovima i učiš kako se one pravilno izvode.
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: April 18, 2016, 11:16:25 posle podne »

Zato i kazem Milos Sarcev secert of the pros, uz to smo svi pocinjali.

Moze pod strucnu literaturu da se zavede, kao i njegovi klipovi o ishrani.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: April 18, 2016, 10:49:30 posle podne »

Mada i kada je yt u  pitanju treba znati šta da tražiš i šta da gledaš jer trenutno ima milion "stručnjaka" i raznih snimaka izvoĂ°enja vežbi koje nisu ispravna.
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: April 18, 2016, 10:43:26 posle podne »

Poslusaj savet, tvoje je da ti bukvalno oci ispadnu od trazenja po yt. Neke najbolje stare stvri su od Milosa Sarceva, ali naravno ima i drugih klipova, modernijih da kazem.

To je kako vidim jedino i najbolje resenje posto od cekanja da ti neko polu strucan pomogne nema nista.

A program cemo naravno zajedno da kreiramo, ispravljamo itd :)
Sačuvana
RUZICICA1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: April 18, 2016, 10:37:49 posle podne »

Slavisa, trudim se koliko mogu i koliko moj budzet moze da podnese. Trudim se da se sto vise priblizim ovom planu sto ste mi vi dali.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: April 18, 2016, 10:35:03 posle podne »

Ako već nema trenera u teretani da li možda imaš nekog druga ili drugaricu koji treniraju i koji bi mogli da ti pomognu oko pravilnog izvoĂ°enja vežbi ?
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: April 18, 2016, 10:32:46 posle podne »

Ogroman problem je sto ti niko recima ne moze preneti tehinku izvodjenja vezbi,

Odlicna stvar je gledanje yt i pracenje nekih pro ljudi kada jsu vezbe u pitanju, pa onda kada se savlada tehnika napraviti svoj program,

Mi mozemo da pomognemo oko odabira vezbi, a izvodjenje jerino mozemo da korigujemo ako snimis sebe.

Gde sve skripi...??
Sačuvana
RUZICICA1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: April 18, 2016, 10:28:22 posle podne »

Citala sam ove tekstove sto mi je Slavisa postavio i jos par sa tog sajta.
U teretani nema trenera svi rade samostalno tako da nema ko da mi kaze kojim redosledom treba da radim na spravama a i kako se pravilno rade. Nekad mi neko pokaze nesto ali nisam sigurna koliko je to pravilno.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #32 poslato: April 18, 2016, 10:23:56 posle podne »

Širok je pojam, "čitala o ishrani"...

Ne treba samo čitati, već pročitano( ako je ispravno) i primeniti...

Mnogo je zabluda koje neki neodgovorni pojednici plasiraju na netu...razne čarobne dijete sumnjivog učnika, lažni senzacionalizam za povodljive i lakoverne, koji bi sve preko noći...bez imalo ličnog truda i zalaganja...

Lenjost ubija!

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: April 18, 2016, 10:17:04 posle podne »

Šta si čitala o ishrani ? iz naše tekstoteke ili sa nekih drugih sajtova ?
Oko čega ti je potreban savet u vezi treninga, da li imaš nekog trenera u teretani koji bi ti pokazao pravilno izvoĂ°enje vežbi ?
Sačuvana
RUZICICA1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: April 18, 2016, 10:14:10 posle podne »

Pozz, opet ja. Citala sam ovih dan neke tekstove o ishrani i u medjuvremenu sam krenula u teretanu. Nisam bas sigurna kako da vezbam pravilno, mozete li mi dati neki savet?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: April 05, 2016, 12:01:06 pre podne »

Samo malo logike moliću, bez bukvalnog shvatanja nekih stavki...

Možete imati 4-6 obroka...ili opisno, više manje obilnih obroka...

Pomenuta šema obroka je samo šablon, tj. "kostur"...na osnovu tog šablona dodajte ili oduzimajte hidrate...dakle, u skladu sa ciljevima...tajmingom treninga i sl.
« Poslednja izmena: April 05, 2016, 12:03:12 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
RUZICICA1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: April 04, 2016, 11:25:45 posle podne »

Videla sam u nekim postovima da predlazete 5 obroka da li bi onda bilo dovoljno tih cetiri ili ipak pet. U drugom obroku nema ugljenih hidrata, zasto?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Mart 27, 2016, 11:20:30 posle podne »

Kao prvo nadam se da si barem pročitala predložene tekstove, jer sam šablonski prikaz obroka mora da bude prilgoĂ°en realnim potrebama tvog tela za energijom, kao i ciljevima( željeni suficit ili deficit)...

Primer...

1.OBROK  – 5 belanaca, 1 celo jaje, ovsene pahuljice sa jogurtom

2.OBROK  – meso(belo meso / riba), salata od svežeg povrća sa ( extra virgin)maslinovim uljem( + jabukovo sirće po želji)

3.OBROK  – meso(crveno meso / riba), salata od svežeg povrća + kuvani pirinač/ krompir

4.OBROK  – posni sir( idealno 0% mlečne masti) + šaka badema( kikiriki, orasi, lešnici)

- Ubaci po koju voćku izmeĂ°u obroka( veličina porcija voća ne veća od onoga što može da stane u šaku...) - citrusi( kivi, limun, grejp, pomorandže), bobičasto voće( jagode, kupine, maline...ok su i zamrznute varijante)...jabuke...

- Od povrća - akcenat na vlaknasto povrće( pomenuta salata od povrća) - zelena salata, krastavac, paradajz, kupus,  brokoli( može i kuvan na pari), cvekla...

- Pij dovoljno "čiste vode"( tu ne računamo sokove, supe, čajeve i sl. napitke) - 2,5 -4 l u toku dana( plus potrebe u toku treninga)

- Ne preteruj sa dosoljavanjem hrane, ne više od 5 gr( ravna kafena kašičica) dodate soli dnevno...

- Bez prženja na ulju - akcenat na kuvano, pečeno( el. gril, pek papir, kesice za pečenje), gril( "ćumur varujante", umreno...), poširanje, blanširanje...

- Riba morska, plava, "sveža"( bez svakodnevne konzumacije konzervi) - losos, skuša, pastrmka, losos, sardela( bar 3 puta nedeljno na meni)...riblje ulje...preporuka za suplementaciju omega-3

- Zaboravi na mesne preraĂ°evine, brzu hranu, slatkiše, grickalice...i naravno, odlučno NE belom brašnu...

Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 17 upita.