TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398438 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 09:31:42 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 48 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda trbusnog zida bruh ili kila  (Pročitano 171814 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #532 poslato: Mart 29, 2014, 10:08:15 pre podne »

To nema bitne veze sa stabilnosti trupa.
Vezbe core stability radiš za stabilizatore trupa....

Da li imas bolove pri vežbanju sada, pri nekim pokretima?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #531 poslato: Mart 29, 2014, 10:06:18 pre podne »

Morise, ja sam instruktor ronjenja na dah, radim vežbe za dijafragmu redovno u sklopu treninga disanja....
Zbog cega ti radiš tu vezbu?
Sačuvana
Morris
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #530 poslato: Mart 27, 2014, 11:28:43 pre podne »

Inače ovo se svrstava u vežbe disanja (za dijafragmu)
Sačuvana
Morris
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #529 poslato: Mart 26, 2014, 11:11:31 posle podne »

http://www.youtube.com/watch?v=gDx1xfSobG4
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #528 poslato: Mart 26, 2014, 02:00:59 posle podne »

Sta je vakum vezba za stomak?
Sačuvana
Morris
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #527 poslato: Mart 26, 2014, 09:17:39 pre podne »

Evo ja nikako da se javim od onih pregleda. Nije kila (tako su mi rekli) ali ne znaju šta je. Normalno treniram, ne smeta mi uopšte, jedino ga osetim nekad kad radim vakuum vežbu za stomak, ali ne stalno. I to bih hteo da pitam, u jednom članku sam pročitao da vakuum vežbe smanjuju stabilnost trbušnog zida i da je zato podložniji povredama, a u drugom da je dobar za jačanje celokupnog trupa, šta je od tog tačno?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #526 poslato: Februar 11, 2014, 12:11:00 pre podne »

kakve smetnje imaš? zbog cega si se javio na pregled?
Sačuvana
Morris
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #525 poslato: Februar 10, 2014, 10:02:08 pre podne »

Otvoren trbušni kanal, nije još ispala
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #524 poslato: Februar 09, 2014, 05:26:50 posle podne »

imaš vidljivu kilu? prepona?
Sačuvana
Morris
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #523 poslato: Februar 09, 2014, 11:49:16 pre podne »

Nije još raĂ°ena :D, tek treba da se radi.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #522 poslato: Februar 09, 2014, 12:23:23 pre podne »

pozdrav,  koja je operacija radjena?
koliko je proslo od operacije?
Sačuvana
Morris
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #521 poslato: Februar 06, 2014, 10:05:37 posle podne »

Evo malo da obnovimo temu. Možda je već neko postavio to pitanje, ali ja ga nisam našao. Interesuje me koji je najkraći vremenski period nakon operacije kile posle kog može da se nastavi sa vežbanjem, i koje su vežbe koje mogu da prve da se rade?
Sačuvana
marco
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #520 poslato: Novembar 22, 2013, 10:41:21 pre podne »

Update:
- čini mi se da se stanje malo popravi kad dan-dva izbacim istezanje prepona i mašinu za primicače (obaranje koljena u stranu 3x2 min), - Vježbe za primicače ne radim zadnjih 7 dana ništa, hodanje je bolje (i nakon treninga isto), ali na treningu pokreti pod odreĂ°enim kutevima još zabole donji trbušni (npr. pri ustajanju ako se dižem lijevom nogom iskorak a desnu naglo primičem i sl.)  - intenzitet boli ovisi o danu, kako koji dan.
Osjetim i kao malo zategnute unutrašnje tetive bedra, iako ne puno.

> da li radiš kose trbušne? da li se istežeš redovno?
inače sam ih radio, kroz 9. mjesec čak i na kosoj klupi (ono dignem se pa sa laktom dotaknem suprotno koljeno),
pa sam zadnje 2-3 sedmice kad su se ponovo javile smetnje prestao i sad samo obične trbusne lagano.Nakon njih istezanje 2 x 2 min (inače sam prije radio 3 x 2 min)

> da li radiš core stability?
ako misliš na propriocepcijske vježbe, radio sam ih 15-tak dana bez problema i boli (znači negdje do kraja 10. mjeseca), i onda sam nakon ovog pogoršanja i njih prestao.

Dakle, zadnje 3 sedmice radim ovako (2-3 puta sam napravio pauzu dan-dva):
- trbusne - svaki dan, lagano 5x12 (obične i na ravnoj podlozi), i onda istezanje 2x2 min
- teretana - 2-3 x sedmicno, noge na mašinama i bicikl 10 min na pocetku
- trčanje - možda 1x sedmicno probam, i to je ok, čak i brzo trčanje! (možda malo prvi minut zateže)
( Inače kad se povreda prvi put dogodila u 2.mjesecu ove god., sve je počelo je s boli u trbusnima pri trčanju.)

Sve gore navedeno ne boli. Malo boli masina za primicače, pa vjezbe za primicace i istezanja prepone (obaranje koljena u stranu) nekad preskocim.

Problem su sada
- opet često zna boliti kod hodanja, posebno nakon dužeg hodanja ili intenzivnije aktivnosti / istezanja
- manja bol na treningu pri nekim kutevima / okretima - uglavnom podnošljiva, ali dovoljno da mi smeta u normalnom treniranju u punom opsegu :(
« Poslednja izmena: Novembar 29, 2013, 06:54:41 posle podne od strane marco » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #519 poslato: Novembar 21, 2013, 11:28:05 posle podne »

pozdrav Marco,
drago mi je da se čujemo, žao mi je što je razlog pogoršanje....
da li radiš kose trbušne?
da li radiš core stability?
da li se istežeš redovno?

lp
Sačuvana
marco
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #518 poslato: Novembar 18, 2013, 06:51:50 posle podne »

Pozdrav Pedja, čekao sam da vidim razvoj pa da se javim, opet problemi s ovom povredom :( :(

Već 3 sedmice me ponovo zna boliti kod hodanja po ulici, desni dio donjih trbušnih (promjenjiv intenzitet) i sad malo i na treningu.

- kad boli, taj dio (znači *desni* abd dole) reagira na korake i pokrete *lijeve* noge. Bol počne nakon 10-tak min hodanja (nakon aktivnosti zna i prije). Zna pomoći ako stanem minut pa nastavim hod, i dok hodam bol se zna malo smiriti 1-2 min pa onda opet
- trening - slabija bol kod naglih pokreta, samo pri nekim kutevima. Padovi ne bole, ni na leĂ°a s amortizacijom rukama, ni koluti naprijed.
- slaba bol pri oblačenju cipela stojeći, dizanje lijeve noge boli abd desno dole, a dizanje desne noge malo po sredini kao da je tu ukočeno nešto
- stezanje predmeta izmeĂ°u koljena - možda malo boli (jedva primjetno) kod jakog stezanja, u preponama i trbušnima
- taj dio koji boli kod hodanja (u odnosu na vrijeme kad je prije bolio) sad kao da je par cm više, i par cm desnije prema kuku, i nekad (rjeĂ°e) pritom osjećam i bol simetrično s druge strane (tj. u donjem dijelu leĂ°a, kao da je tu neki živac)
- zanimljivo je da trčanje ne boli, (prvi minut kao da malo zateže ali onda se smetnje izgube) - čak ni kad pojačam trčanje u sprint i pritom mjenjam smjer!

- vježbe za noge i trbušni takoĂ°er ne bole, možda malo mašina za primicače pa sam tu smanjio teret (Radim samo lagano trbušne,  obične i na ravnoj podlozi, 5x12 i onda istezanje 2x2 min, a u teretani noge na mašinama i bicikl). Par puta sam ove 3 sedmice pauzirao dan-dva od trbušnih i istezanja, nema neke razlike

Ovo se javilo taman par dana prije nego sam mislio konačno probati nogomet - već mjesec dana je sve bilo u redu i trening i vježbe i propriocepcijske vježbe - rekao bih da je bilo na 90% normalnog stanja. :( :(
Nisam radio ništa posebno drugačije nego zadnjih mjesec dana kad je sve bilo ok . Ne znam da li to utiče - zbog posla prvih 9 sati dana uglavnom provodim na stolici (naravno dignem se i prošetam povremeno)

Šta može biti, je li ovo ponovljena ista povreda ili kratko pogoršanje? Nakon pola godine vježbi okolna muskulatura je valjda ojačana, može li se nešto učiniti?

Sorry ako je dug post, više ne znam šta bi :(  Hvala ti puno na savjetima i pozdrav.
« Poslednja izmena: Novembar 19, 2013, 10:05:04 posle podne od strane marco » Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 48 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.083 sekundi sa 17 upita.