TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398438 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 09:28:03 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 48 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda trbusnog zida bruh ili kila  (Pročitano 171809 puta)
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #277 poslato: Februar 09, 2013, 11:53:34 posle podne »

Radim stiskanje lopte, posto sam nedelju dana radio onaj prvi lagani program i nisam imao problema ali posle drugog dana jaceg programa osetio sam zatezanje preponskog misica... Da li da nastavim  ili da prekinem
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #276 poslato: Februar 09, 2013, 08:12:12 posle podne »

Koje vežbe radiš za primicače?
da li radiš istezanja prepona?
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #275 poslato: Februar 09, 2013, 04:14:08 posle podne »

Zavrsio sam one prve pocetne vezbe bez problema, sada kada sam poceo da jacam primicace, kvadriceps, loza i ostalo... posle 2 dana osecam zatezanje bez bola,stavljao sam led ali nisam lioton gel pa ne znam da li je zbog toga.... Da li da nastavim sa tretmanom ili da stanem da cekam da se zatezanje povuce?
Sačuvana
aledo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #274 poslato: Februar 04, 2013, 08:18:50 posle podne »

ok. hvala. javim se...Pozz
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #273 poslato: Februar 04, 2013, 04:21:32 posle podne »

Ovaj program koji radš nastaviš još sedam dana polako, najvažnije je da ne forsiraš. Posle može da se ubaci bazen plivanje i vožnja bicikla + druge vežbe...
Javljaj kako ide.
pozdrav  :)
Sačuvana
aledo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #272 poslato: Februar 04, 2013, 01:59:36 posle podne »

Pozdrav. Evo da se javim nakon desetak dana vjezbi i istezanja. Jos uvijek osjetim bol u preponama i povremeno u donjim trbusnjacima. Nakon ovih deset dana mogu reci da mi izvodjenje vjezbi i istezanje ne prestavlaju problem tj nema boli. Takodjer sam primjetio kad mi se zagriju prepeone da loptu izmedju koljena mogu stisnuti skoro punom snagom. Najvecu bol osjetim na stidnoj kosti karlice. Takodjer mi je lijeva prepona dosta bolje od desne. Da li mogu uvesti jos neke vjezbe, pogotovo za trbusnjake jer osjetim povremenu bol u trbusnjacima kod podizanja noge i sli. Pozz
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #271 poslato: Februar 03, 2013, 11:43:24 posle podne »

Odlicno, praticu sitauciju pa cu videti...

Hvala na informacijama...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #270 poslato: Februar 03, 2013, 11:40:01 posle podne »

Dugo se leči kad se zapusti....
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #269 poslato: Februar 03, 2013, 11:36:52 posle podne »

4 dana sam mirovao posto sam mislio da je obicna kila, pa ovih 10 dana lagana setnja i istezanje preponskih misica sve bez bola.Hvala bogu kako sam cuo sindrom bolne prepone se tesko leci posto se posle fizicke aktivnosti vraca bol, pa me zanima da li je to istina?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #268 poslato: Februar 03, 2013, 11:24:06 posle podne »

Šta si radio ovih 14 dana dok si se oporavljao - mirovanje ili...?
Potrebno je da radiš istezanja trbušnjaka, vežbe jačanja kosih trbušnih mišića i primicača nogu. Poenta j u slabosti kosih trbušnjaka i disbalans sa primicačima.

http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/sindrom-bolne-prepone-sportska-kila.html
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #267 poslato: Februar 03, 2013, 08:42:10 posle podne »

Treniram kosarku imam 17 godina i kako mi je urolog rekao imam sportsku heniju (sindrom bolne prepone) bol je pocela radeci trbusnjake sto je meni cudno, bilo je bolno tj. ta tupa bol, doktor me na brzaka pregledao i rekao da je jedini nacin izleciti ovo istegnuce jeste jacanje trbusnog misica, ali mi je i to cudno posto sam ja radio trbusnjake pre toga godinu dana i dobro ojacao trbusni misic. Sve u svemu za 14 dana koliko je proslo odlicno sam se oporavio danas sam poceo da koristim Dikolfen gel ali ne znam koliko je to dobra ideja posto mi nije to nije urolog preporucio a i bol je kao sto sam i rekao izuzetno mala. Interesuje me kada cu moci da se vratim u punu fizicku aktivonst... Za 6 dana imam utakmicu pa pitam da li bi mogao da je odigram pa ponovo da pauziram i polako da nastavim sa treninzima.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #266 poslato: Januar 28, 2013, 01:20:50 posle podne »

Znaci smijem stavljati led i lioton gel na ranu? (Operacija je bila prije 3 god.)
Kako ide to sa ledom, koliko dugo smijem drzati led na bolnom mjestu?

Hvala na savjetima, od sutra pocinjem sa vjezbanjem.
bez brige, slobodno led i lioton koristiš. Led 10 min 3 x dnevno, posle leda lioton gel. Pazi kod leda da hladiš samo mesto bola na pripoju trbušnjaka, zbog genitalija. Led staviš u kesu, pa u tanku krpu....
Javi kako ide....
Sačuvana
Anri1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #265 poslato: Januar 26, 2013, 10:01:47 posle podne »

Znaci smijem stavljati led i lioton gel na ranu? (Operacija je bila prije 3 god.)
Kako ide to sa ledom, koliko dugo smijem drzati led na bolnom mjestu?

Hvala na savjetima, od sutra pocinjem sa vjezbanjem.
« Poslednja izmena: Januar 27, 2013, 10:56:33 pre podne od strane Anri1 » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #264 poslato: Januar 26, 2013, 09:41:58 posle podne »

Mislim da treba da probaš ovo, pa ako ne bude bolje da onda vidiš za magnetnu rezonancu (pregled prepone se može uraditk i ultrazvukom).
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #263 poslato: Januar 26, 2013, 09:39:32 posle podne »

Predlažem da probaš sa programom za preponski sindrom koji je ovde napisan. Treba da radiš vežbice po nedeljama, počinješ s statičkim vežbama za prepone i trbušnjake, posle vežbi istezanja pa led. Vežbanje jednom dnevno, sve ispod granice bola. Posle leda namažeš lioton gel.
Važno je da postepeno jačaš mišiće koji se pripajaju u predelu prepone (trbušnjaci i preponski mišići) i da povećavaš fleksibilnost/elastičnost ovih mišića... Za lečenje bolne prepone potrebno je vreme i strpljenje, mora sve ići postepeno....
Sačuvana
Stranice: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 48 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.125 sekundi sa 17 upita.