TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395148 Teme od strane 25007 Članovi Poslednji član: mileddd

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 26, 2024, 11:33:17 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: ZDRAVA ISHRANA  (Pročitano 8881 puta)
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #39 poslato: Mart 17, 2018, 11:02:59 posle podne »

CHIA PUDING OD KOKOSA

Recept:
- 4 kašičice chia semenki
- ½ šoljice kokosovog mleka
- 2 kašičice kokosovih mrvica
- 1 kašičica javorovog sirupa

Priprema:
Pomešajte sve sastojke u malim činijama, te stavite u frižider na 4 sata ili preko noći.
Tokom prvih sat vremena nekoliko puta promešajte puding kako bi se smesa ravnomerno gelirala.
Gotovom pudingu možete dodati jogurt, sveže borovnice i kupine, naseckane bademe.



« Poslednja izmena: Mart 17, 2018, 11:23:51 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #38 poslato: Mart 12, 2018, 05:51:39 posle podne »

ENERGETSKE PLOČICE
 
Recept:
- 2 banane
- 2 šoljice ovsenih pahuljica
- 1/2 šoljice seckanih lešnika ili oraha
- malo soli
- 1/2 šoljice iseckanih urmi
- malo cimeta

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni, a banane zgnječite u pire te im dodajte ostale sastojke. Stavite smesu na papir za pečenje i pecite 30 minuta.
« Poslednja izmena: Mart 12, 2018, 05:54:15 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #37 poslato: Mart 12, 2018, 05:30:41 posle podne »

ODLIČNA UŽINA PEČENI GREJP

Recept:
- 1 grejp
- med
- cimet

Priprema:
Prepolovite grejp i zarežete nožem između mesa te na dnu odrežite obli komad kako bi stajao na plehu. Svaku polovinu premažite medom i pospite s malo cimeta. Ubacite u već zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni 3-5 minuta.
« Poslednja izmena: Mart 12, 2018, 05:34:38 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #36 poslato: Mart 11, 2018, 10:57:03 posle podne »

ČOKOLADNI TARTUFI

Recept:

- 1 avokado
- 150g kakao zrna
- 2 kašike kakao praha
- zaslađivač po izboru

Priprema:
Avokado ogulite i izblendirajte. Otopite kakao zrna i pomešajte sa avokadom. U smesu stavite zaslađivač po izboru. Na minimalno sat vremena smesu stavite u frižider pa potom izvadite, napravite kuglice i valjajte ih u kakao prah.
« Poslednja izmena: Mart 11, 2018, 11:09:42 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #35 poslato: Mart 11, 2018, 10:50:06 posle podne »

JAJA IZ RERNE

Recept:

- 3- 4 jaja
- so

Priprema:
Zagrejati rernu na 220 stepeni.  Odvojite belance od žumanca, potom belance umutiti u sneg. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite mesto u sredini za žumance. Pecite 5-8 minuta pa ubacite žumance i pecite još 3 min.
« Poslednja izmena: Mart 11, 2018, 11:10:06 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #34 poslato: Mart 11, 2018, 01:37:09 posle podne »

PROTEINSKE PALAČINKE

Recept:
- 1 jaje
- 2 belanca
- malo praška za pecivo
- merica proteina
- malo soli
- mleveni orasi
- 2 reda cokolade za kuvanje
- 50g malina

Priprema:
jaja, prašak za pecivo i mericu proteina izmutite u blenderu, potom peći palačinle na tiganju.
Otopite maline i čokoladu za kuvanje, napravite premaz i pospite palačinke za kraj orasima.

Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #33 poslato: Mart 08, 2018, 11:59:00 posle podne »

SLANI KOLAČIĆI OD TUNE

Recept:
- 1 kašičica maslaca
- 1 sitno naseckan ​luk
- 200 g tune
- 2 jaja
- 1/2 šolje prezli
- malo limunovog soka
- so
- biber
- 1 kašičica iseckanog peršuna
- kokosovo ulje

Priprema
Otopite maslac i popržite luk na tiganju, luku dodajte tunu (sveže pečenu ili iz salamure), prezle, rendanu tikvicu, jaja, začine i limunov sok te dobro promiešajte.
 Rukama oblikujte kolačiće i još ih malo pospite prezlama, na vrućem kokosovom ulju  peći po 3 min sa svake strane.
« Poslednja izmena: Mart 09, 2018, 12:02:51 pre podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #32 poslato: Mart 08, 2018, 11:40:04 posle podne »

ZDRAVA MEDENA SRCA

Recept:
- 1/2 šolje kikiriki putera
- 2 kašike meda
- 2-3 kašike ovsenog brašna
- 3 kašike kakao praha
- 2 kašike kokosovog ulja

Priprema:
Na pleh stavite papir za pečenje i ostavite sa strane.
Kikiriki puter otopite na srednje jakoj vatri, dodajte 1 kašiku meda i ostavite sa strane.
U tu smesu dodajte i ovseno brašno kako bi dobili što gušću smesu.
Male komade smese izvadite iz činije  i oblikujte srca koja potom stavljajte na papir.
Stavite srca u zamrzivač na sat vremena te otopite kokosovo ulje sa kakao prahom i dodajte jednu kašiku meda.
Viljuškom uzmite svako srce i umočite u rastopljenu čokoladnu smesu pa vratite na papir i stavite u frižider još malo.
« Poslednja izmena: Mart 08, 2018, 11:45:55 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #31 poslato: Mart 08, 2018, 11:21:47 posle podne »

SPANAĆ KUGLICE ZAMENA ZA GRICKALICE

Recept:
- 3 šolje svežeg spanaća
- 1/2 šolje indijskih oraščića
- 1/2 šolje badema
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 jaje od lana (1 kašičica semenki lana umočenih na 20 minuta
- 1 luk (naseckani)
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a na pleh stavite papir za pečenje.
Sve sastojke stavite u blender i mutite dok ne dobijete homogenu gustu smesu.
Rukama oblikujte kuglice, stavite ih na papir i pecite 15-20 minuta.
Pustite da se malo ohlade pa ih poslužite tople.
« Poslednja izmena: Mart 08, 2018, 11:25:36 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #30 poslato: Mart 08, 2018, 11:02:15 posle podne »

SALATA OD BUNDEVE I KINOE

Recept:

- šolja kinoe
- jedna srednja bundeva
- veza kelja
- 1/3 šolje oraha
- 2 kašike maslinovog ulja
- kašika sirćeta
- 1/3 šolje mladog sira
-  so
-  biber

Priprema:
Zagrejati rernu na 220 stepeni i pleh za pečenje obložiti aluminijumskom folijom.
U šerpi pomešajte kinou sa 2 šolje vode. Zagrejte dok ne proključa, onda smanjite temperaturu i krčkajte poklopljeno 15 minuta.
Isključite ringlu i ostavite da odstoji 5 minuta, potom promešajte viljuškom pa posolite i pobiberite i odložite da se potpuno ohladi.
U međuvremenu, bundevu očistite i isecite na manje komade, poređajte na pleh za pečenje, ubacite u zagrejanu rernu  i pecite dok ne dobije tamniju boju i ne omekša.
Ostavite da se malo ohladi. Potom u velikoj činiji, pomešajte skuvanu kinou, pečenu bundevu, seckan sirovi kelj,  i seckane orahe. U manjoj činiji pomešajte maslinovo ulje i sirće.
 Prelijte time salatu  i pospite odozgo izmrvljeni sir.
« Poslednja izmena: Mart 08, 2018, 11:07:59 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #29 poslato: Mart 04, 2018, 03:56:18 posle podne »

Čorba od šargarepe i griza

Recept:

- šargarepa
- maslinovo ulje
- griz
- so
- mirođija (po želji)

Priprema:
U zagrejano ulje staviti sitno izrendanu šargarepu i poklopiti da šargarepa omekša.
 Kada omekša, doliti željenu količinu vode, dodati griz, začin i so. Kada provri, dodati mirođiju (ili peršun).
« Poslednja izmena: Mart 04, 2018, 03:58:38 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #28 poslato: Mart 03, 2018, 06:46:50 posle podne »

PAŠTETA OD TUNJEVINE

Recept:

- 1 glavica luka
- 2 kuvana jaja
- 100g maslaca
- 2 konzerve tunjevine u salamuri
- malo senfa
- biber
-  limunov sok

Priprema:

Luk sitno naseckajte,  izmešajte penasto maslac, zatim jaja i tunjevinu sameljite.
U maslac umešajte pripremljeni luk, jaja i tunjevinu. Dodajte senf, so, biber,malo limunova soka.
Sve dobro izmiješajte i ohladite.
Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #27 poslato: Februar 26, 2018, 02:19:53 posle podne »

Pileća salata

Recept:
- 150g belog mesa
- 100g šampinjona
- kukuruz
- zelena salata
- so
- biber
- začinsko bilje

Priprema: skuvati belo meso potom ga iseckati na kockice, potom na malo maslinovog ulja propržiti šampinjone i kukuruz. Nakon toga sjediniti smesu sa belim mesom iseckati zelenu salatu ili neko drugo povrće po izboru i dodati začinsko bilje, može i malo jabukovog sirćeta.

Prijatno!




Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #26 poslato: Februar 20, 2018, 08:36:17 posle podne »

*** Čips od cvekle ***

Recept:
-  2-3 cvekle, oprane i oljuštene
-  1/3 šolje maslinovog ulja
- kašičica-dve svežeg origana ili ruzmarina
- so i biber

Priprema:
Zagrejte rernu na 200oC. Cveklu koju ste prethodno oljuštili i oprali iseckajte na kolutove. Potom kolutove cvekle poslažite na pleh za pečenje u jednom sloju, kako bi mogle da se ravnomerno ispeku.
Pomešajte maslinovo ulje, origano i biber. Premažite mešavinom gornju površinu kolutova cvekle i posolite.
Ubacite pleh u rernu oko 20-25 minuta. Potom izvadite iz rerne, prevrnite kolutove cvekle pa gornju površinu (koja je prethodno bila dole) premažite mešavinom maslinovog ulja, origana i bibera.
Pecite dok ne postanu hrskavi, oko 25 minuta.

 Poslužite odmah! ;)
« Poslednja izmena: Februar 20, 2018, 08:38:47 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Jelena Djukic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1347


« Odgovor #25 poslato: Februar 18, 2018, 11:09:02 posle podne »

ZDRAVI MAFINI

Recept:
- Ovesne pahuljice 150g
- Med 2 kašike
- 1 banana
- Vocni ili grcki jogurt 300g
- Voce po izboru 50-100g
- Chia seme 1 kasikica
 Priprema:
Izgnječiti viljuškom bananu,dodati ovesne pahuljice i med,izmešati. Staviti u modle za mafine tako da oblikojete korpice i peci 20-ak minuta na 180C.
 Izvaditi korpice i ostaviti da se ohlade. Filovati jogurtom,posuti iseckanim voćem i chia semenom.
Uzivati u svakom zalogaju
« Poslednja izmena: Februar 18, 2018, 11:10:54 posle podne od strane Jelena Djukic » Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 17 upita.