TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 411743 Teme od strane 25091 Članovi Poslednji član: sajberkurajber

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Oktobar 02, 2026, 11:19:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 11 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Teretana i sprave  (Pročitano 46757 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #164 poslato: danas u 08:59:18 posle podne »

Svakako nikada nije kasno za učenje bilo čega.
Stavise covek treba da bude otvoren na ucenje i da ne stavlja ego ispred uma u smislu on je mladi sta ima on da me uci i takve stvari. ;)
Od mladih ljudi se takođe uči jer nova vremena donose nova saznanja, trendove, način komunikacije itd. Ja recimo kontinuirano učim jezik mladih i način na koji oni koriste tehnologiju.
Ne samo jezik nego i koriscenje kompjutera,drustvene mreze itd....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #163 poslato: danas u 08:58:38 posle podne »

Mislim da su bitne i godine kada se uči.
Iako čovek može da uči nove pokrete tokom celog života, naš neurološki i fizički razvoj diktira kada i kako najlakše usvajamo određene veštine.
To zavisi od mnogo faktora.Gledam ovde na teniskom terenu ima ljudi koji sa 40 godina uzimaju prvi put reket u ruke i postizu dosta dobre rezultate. ;)
Naravno ali i pored najjače volje ne može se baš skroz protiv biologije.
Protiv biologije nikako,to priznajem,mada su ljudi dosta lenji sto se toga tice,odmah ce da se pozovu na to.
Ima istine, treba se truditi, malo po malo pomerati svoje granice ali i znati kada je dosta. Balans je veoma bitna stvar koja se uči tokom celog života.
Ak se bavis sportom zbog svog zdravljaili zato sto volis sport a ne zato da hranis svoj ego onda ja mislim da svako zna svoju granicu.Gadno je kad se ego umesa....
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #162 poslato: danas u 05:13:04 posle podne »

Nikada nije kasno za rekreativna sport.
Bitna je volja.Imam u teretani ljude koji u poznim godinama malo vežbaju.
Naravno da nije samo nismo o tome pricali.Pricali smo o tome kada jedan pokret pocinje da bude automatski,posle koliko pokusaja.
Svakim sportom se mozes baviti od 7 godina pa do kraja zivota sto se rekreativnog sporta tice.
Sport je stvar koja treba da bude sastavni deo higijene života. Pričali smo već o tome- kada se stvori navika to onda bude kao pranje zuba, nešto što se podrazumeva.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #161 poslato: danas u 05:11:35 posle podne »

Stavise covek treba da bude otvoren na ucenje i da ne stavlja ego ispred uma u smislu on je mladi sta ima on da me uci i takve stvari. ;)
Od mladih ljudi se takođe uči jer nova vremena donose nova saznanja, trendove, način komunikacije itd. Ja recimo kontinuirano učim jezik mladih i način na koji oni koriste tehnologiju.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #160 poslato: danas u 05:10:13 posle podne »

Iako čovek može da uči nove pokrete tokom celog života, naš neurološki i fizički razvoj diktira kada i kako najlakše usvajamo određene veštine.
To zavisi od mnogo faktora.Gledam ovde na teniskom terenu ima ljudi koji sa 40 godina uzimaju prvi put reket u ruke i postizu dosta dobre rezultate. ;)
Protiv biologije nikako,to priznajem,mada su ljudi dosta lenji sto se toga tice,odmah ce da se pozovu na to.
Ima istine, treba se truditi, malo po malo pomerati svoje granice ali i znati kada je dosta. Balans je veoma bitna stvar koja se uči tokom celog života.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #159 poslato: Septembar 26, 2026, 10:29:42 posle podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #158 poslato: Septembar 26, 2026, 10:28:20 posle podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #157 poslato: Septembar 26, 2026, 10:26:39 posle podne »

Naravno da nije samo nismo o tome pricali.Pricali smo o tome kada jedan pokret pocinje da bude automatski,posle koliko pokusaja.
Svakim sportom se mozes baviti od 7 godina pa do kraja zivota sto se rekreativnog sporta tice.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #156 poslato: Septembar 25, 2026, 07:02:38 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #155 poslato: Septembar 25, 2026, 07:02:12 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #154 poslato: Septembar 25, 2026, 09:35:30 pre podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #153 poslato: Septembar 25, 2026, 09:27:11 pre podne »

Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #152 poslato: Septembar 24, 2026, 06:49:12 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #151 poslato: Septembar 24, 2026, 10:37:11 pre podne »

Znači postoji razlika između učenja pravilnog izvođenja pokreta i toga da taj pokret postane naučeni automatizam.
Apsolutno!
Recimo dizanje balvana sam naucio za nekih mesec dana,ali da mi taj pokret postane automaticki za to su mi bile potrebne meseci i meseci vezbanja/ucenja.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #150 poslato: Septembar 24, 2026, 10:35:58 pre podne »

Većina stručnjaka u biomehanici i motoričkom učenju procenjuje da je potrebno između 300 i 500 pravilnih ponavljanja da biste svesno naučili kako se pokret pravilno izvodi.Međutim, ovde leži najveća zamka učenja pokreta: da biste došli do tih 300 do 500 pravilnih ponavljanja, moraćete da napravite mnogo više pokušaja. U početku ćete grešiti, pa se ti neuspeli pokušaji ne računaju u ovu brojku.
Taman sam to hteo napisati da se neuspeli pokusaji ne racunaju!
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 11 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.491 sekundi sa 19 upita.