TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406792 Teme od strane 25076 Članovi Poslednji član: Slipper91

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 05, 2025, 12:41:14 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 102 103 [104] 105 106 ... 116 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Efekti alkoholnih pića na naš organizam  (Pročitano 389751 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #181 poslato: Septembar 13, 2022, 09:47:13 posle podne »

Zamračenja su mnogo češća među osobama koje piju u društvu nego što se ranije pretpostavljalo i treba ih posmatrati kao potencijalnu posledicu akutne intoksikacije bez obzira na godine ili da li je osoba koja pije klinički zavisna od alkohola. Istraživači su anketirali 772 studenta o njihovim iskustvima sa poremećajima pamćenja u smislu nesećanja određenih događaja povezanih za opijanjem i pitali: „Da li ste se ikada probudili nakon noći pijenja i niste mogli da se setite stvari koje ste radili ili mesta na koja ste išli?“ Od studenata koji su ikada konzumirali alkohol, 51 odsto je prijavilo poremećaj pamćenja u nekom trenutku svog života, a 40 odsto je reklo da je doživelo to u godini pre istraživanja. Od onih koji su prijavili da su pili u 2 nedelje pre istraživanja, 9,4 procenta je reklo da su gubili pamćenje tokom tog vremena. Studenti su prijavili da su kasnije saznali da su učestvovali u širokom spektru potencijalno opasnih događaja kojih nisu mogli da se sete, uključujući vandalizam, nezaštićeni seks i vožnju.
« Poslednja izmena: Septembar 13, 2022, 09:50:42 posle podne od strane Dr Nikola Todorov » Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #180 poslato: Septembar 13, 2022, 09:45:09 posle podne »

Alkohol može izazvati uočljiva oštećenja pamćenja nakon samo nekoliko pića, a kako se količina alkohola povećava, tako se povećava i stepen oštećenja. Velike količine alkohola, posebno kada se konzumiraju brzo i na prazan stomak, mogu da dovedu do zamračenja ili određenog vremenskog intervala tokom kojeg osoba u alkoholisanom stanju ne može da se seti ključnih detalja događaja, pa čak ni čitavih događaja.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #179 poslato: Septembar 13, 2022, 09:43:43 posle podne »

Otežano hodanje, zamagljen vid, nejasan govor, usporeno vreme reakcije, oštećeno pamćenje: Jasno je da alkohol utiče na mozak. Neka od ovih oštećenja se mogu otkriti nakon samo jednog ili dva pića i brzo nestaju kada prestanete da pijete. S druge strane, osoba koja puno pije tokom dužeg vremenskog perioda može imati moždane deficite koji traju i nakon što on ili ona postigne trezvenost.

Znamo da teško opijanje može imati opsežne i dalekosežne efekte na mozak, u rasponu od jednostavnih „oklizavanja“ u pamćenju do trajnih i iscrpljujućih stanja koja zahtevaju doživotnu negu. Čak i umereno konzumiranje alkohola dovodi do kratkotrajnog oštećenja, kao što pokazuju opsežna istraživanja o uticaju alkohola na vožnju.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #178 poslato: Septembar 13, 2022, 09:41:52 posle podne »

To je poznato da alkohol oštećuje moždane ćelije.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #177 poslato: Septembar 13, 2022, 07:08:34 posle podne »

nego da se vratimo na los uticaj alkohola.
Danas sam bas slusao jednog psihologa i o njegovim razloyima zasto en konzumira alkohol....
Zeli da mu mozak ostane full funkionalan....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #176 poslato: Septembar 09, 2022, 12:35:52 posle podne »

Pa valjda i žene imaju dušu za Day Off. :P ;D ;D
Šalu na stranu, ja sam uvijek za ravnopravnost. Treba podijeliti teret

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Tako je. Ako su dvoje u zajednici, onda valjda treba i da dele obaveze... Al ne po principu musko-zenski poslovi i ostalo.
Jednom sam kao klinac rekao za pranje suda da je to zenski posao i cale me je sa jednim samarom odmah "naucio" da nema muskih i zenskih poslova,nego ima poslova koju rade i jedni i drugi,zavisno od toga kako se dogovore ili rasporede. ;)

Bravo za caleta, osim za taj samara. 😁
To su bila skroz druga vremena moj Dule.To je onda bilo apdejtovanje softvera manuelno,a sestra koja je sve to videla njoj je bilo preko bluetootha. ;D ;D ;D

😂😂😂
Znam sve sta mi pricas.
Siguran sam,samo pricam i ovim mladima da i oni znaju kako se onda znalo red,rad i disciplina.I bilo je svima bolje!
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #175 poslato: Avgust 08, 2022, 06:34:56 pre podne »

Tako je. Ako su dvoje u zajednici, onda valjda treba i da dele obaveze... Al ne po principu musko-zenski poslovi i ostalo.
Jednom sam kao klinac rekao za pranje suda da je to zenski posao i cale me je sa jednim samarom odmah "naucio" da nema muskih i zenskih poslova,nego ima poslova koju rade i jedni i drugi,zavisno od toga kako se dogovore ili rasporede. ;)

To su bila skroz druga vremena moj Dule.To je onda bilo apdejtovanje softvera manuelno,a sestra koja je sve to videla njoj je bilo preko bluetootha. ;D ;D ;D

😂😂😂
Znam sve sta mi pricas.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #174 poslato: Avgust 08, 2022, 06:34:21 pre podne »

Ranije su lifecoach metode bile drugačije. 😂
Papuca, varjaca, novine, ird 😁
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #173 poslato: Avgust 05, 2022, 09:24:58 posle podne »

🤣🤣🤣
Svaka ti cast za opis. Ali stvarno.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: Avgust 04, 2022, 09:35:02 posle podne »

Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #171 poslato: Avgust 04, 2022, 09:05:06 posle podne »

Nije bilo filozofiranja kao danas. Sve je bilo mnogo konkretnije😀
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #170 poslato: Avgust 04, 2022, 12:21:17 posle podne »

Ranije su lifecoach metode bile drugačije. 😂
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #169 poslato: Avgust 03, 2022, 06:30:33 pre podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #168 poslato: Avgust 02, 2022, 08:58:37 posle podne »

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #167 poslato: Jul 26, 2022, 12:37:22 posle podne »

Sačuvana
Stranice: 1 ... 102 103 [104] 105 106 ... 116 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.084 sekundi sa 18 upita.