TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 411488 Teme od strane 25088 Članovi Poslednji član: noname82

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Avgust 24, 2026, 04:58:04 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 434 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako promena vremena na satu utiče na zdravlje?  (Pročitano 2458266 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #6369 poslato: Jun 12, 2026, 10:22:58 posle podne »

U Novome Sadu sam rođen I tu sam odrastao.
Nikada nisu bile ranije pre dvadeset godina ovakve promene a pogotovu ne leta gde su temperature sada i do 40 stepeni.
Govorim za Novi Sad.
Kao sto sam ti i rekao Zoli.
U junu 2006. godine, pre tačno 20 godina, Vojvodina je imala prosečno toplo i umereno vlažno vreme, ali uz čestu pojavu lokalnih nepogoda i grada.Temperaturne vrednostiSrednje temperature: Srednja mesečna temperatura u Vojvodini (Novi Sad, Subotica, Kikinda, Sombor) kretala se u intervalu od 18.5 °C do 20.5 °C, što je bilo u granicama višegodišnjeg proseka za to vreme.Maksimalne temperature: Najtopliji period zabeležen je u trećoj dekadi meseca (nakon 20. juna), kada su maksimalne dnevne temperature u Vojvodini prelazile 31 °C do 34 °C.Minimalne temperature: Jutarnje temperature tokom svežijih dana i u prvoj polovini meseca spuštale su se na 10 °C do 13 °C.Padavine i vremenske nepogodeKoličina kiše: Jun 2006. godine je bio klimatološki nestabilan. Ukupna količina padavina bila je nejednako raspoređena, ali se uglavnom kretala oko normale za jun (između 60 mm i 90 mm).Pojava grada i oluja: Prema zvaničnim meteorološkim i radarskim podacima iz tog perioda, Vojvodinu je u junu 2006. pogodio neuobičajeno veliki broj dana sa pojavom grada i grmljavinskih nepogoda. Grad je na teritoriji pokrajine registrovan čak u 15 različitih dana (najizraženije u periodima 4–10. juna, 12–14. juna, kao i u trodnevnom talasu od 18. do 23. juna), što je nanelo lokalnu štetu poljoprivrednim usevima.U poređenju sa današnjim junskim temperaturama (gde talasi vrućina redovno donose temperature preko 35 °C pa čak i do 40 °C), jun pre dve decenije je bio znatno prijatniji, sa klasičnim smenama sunčanih perioda i popodnevnih letnjih pljuskova
Znaci jutarnja temperatura 13 stepeni da bi maximalna bila 34 stepeni sto je 21 stepeni razlika za jedan dan.
Jedino kao sto sam ti i rekao te vrucine nisu bile od +35 stepeni....ali to je vec jedna sasvim druga tema.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6368 poslato: Jun 12, 2026, 10:18:03 posle podne »

Nikada nisu bile ranije pre dvadeset godina ovakve promene a pogotovu ne leta gde su temperature sada i do 40 stepeni.
Govorim za Novi Sad.
Nigde nisu bile toliko visoke temperature u ovim predelima. Jos jedan dokaz da se klima promenila.
Ne samo u ovim predelima nego po celom svetu.....unistili smo veci deo prirode i kao posledica svega toga je i klimatska promena...
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6367 poslato: Jun 12, 2026, 10:16:12 posle podne »

Evo malog zahladjenja :D
Taman na vreme. ;)
Bice opet toplo. Nema brige ;)
Sledeci vikend vec 36 stepeni.E to nije normalno.Sad bi bilo normalno 30 stepeni a ne iznad toga.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6366 poslato: Jun 12, 2026, 10:15:16 posle podne »

Govorim za Novi Sad.
Zato sam ti i citirao za celu Vojvodinu,ukljucujuci i Novi Sad.I ja sam roden tamo,ziveo tamo do svoje seste godine,a i svako leto sam proveo tamo kod brace i sestara od 5 strica.Jedino sto nije bilo ovako pre 20 godina Zoli je +40 stepeni,a to nam se desilo zbog ozonskog omotaca.....i tako nam je u zadnjih 7-8 godina,sto znaci da se moramo polako poceti da se navikavamo.Za ovo leto kazu da ce biti jos pakleniji od dosadasnjih,da nam dolazi El Ninjo i bice nam jako puno dana oko 40 stepeni...a temperaturne promene od 10-15 stepeni je uvek bilo i bice normalno za ovaj period godine.Samo ti kao mali mozda nije toliko smetao kao sad kada staris.... ;)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6365 poslato: Jun 12, 2026, 08:47:42 posle podne »

Govorim za Novi Sad.
Nigde nisu bile toliko visoke temperature u ovim predelima. Jos jedan dokaz da se klima promenila.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6364 poslato: Jun 12, 2026, 08:46:48 posle podne »

Taman na vreme. ;)
Bice opet toplo. Nema brige ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #6363 poslato: Jun 12, 2026, 01:17:42 posle podne »

Govorim za Novi Sad.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6362 poslato: Jun 11, 2026, 06:59:17 posle podne »

Taman na vreme. ;)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6361 poslato: Jun 11, 2026, 06:27:09 posle podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6360 poslato: Jun 11, 2026, 09:53:01 pre podne »

Mislim i dalje da promene nisu velike i da su sasvim ok za ovo doba godine.
Evo i dokaza o tome:
U junu u Vojvodini prosečne dnevne temperature se kreću od 16 °C do 27 °C. Temperaturne razlike između dana i noći mogu iznositi i do 15 °C, dok tokom toplotnih talasa dnevni maksimumi često prelaze 30 °C.
Detaljniji pregled klimatskih odlika juna:Srednje vrednosti: Minimalne jutarnje temperature se uglavnom kreću između 14 °C i 16 °C, dok se najviše dnevne temperature kreću od 27 °C do 29 °C.Dnevne oscilacije: Noći su sveže i prijatne, pa su temperaturne razlike u toku 24 časa često i preko 10 stepeni (npr. u Novom Sadu noći u proseku donose oko 16 °C, a dani oko 27 °C).Ekstremi: Tokom vrelih talasa maksimalne dnevne temperature mogu dostići između 32 °C i 35 °C. S druge strane, u hladnijim i kišovitim danima, najviše dnevne temperature mogu pasti i na oko 20 °C.Padavine i nestabilnosti: Jun je jedan od najkišovitijih meseci. Karakterišu ga kratkotrajni, ali jaki pljuskovi praćeni grmljavinom koji mogu dovesti do naglog pada temperature za nekoliko sati.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6359 poslato: Jun 10, 2026, 06:17:42 posle podne »

Mislim i dalje da promene nisu velike i da su sasvim ok za ovo doba godine.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6358 poslato: Jun 09, 2026, 09:30:41 posle podne »

Kažu biće čak 19 stepeni max u četvrtak.
Sa 33 trenutno na 19 za mene nikako nije normalno.
Pogresno si me razumeo.Nisam rekao da je toliki skok u temperaturi normalan nego sam rekao da je ta pojava normalna za ovo doba godine.To nikako nije isto. ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #6357 poslato: Jun 09, 2026, 11:30:07 pre podne »

Kažu biće čak 19 stepeni max u četvrtak.
Sa 33 trenutno na 19 za mene nikako nije normalno.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6356 poslato: Jun 08, 2026, 10:49:07 posle podne »

Upravo slikano pa pogledajte.
Preduhitrio si me,i ja sam danas video da od cetvrtka nas ocekuje malo zahladenje,za koje moram reci da je normalno za ovo doba godine.
To je normalno sto nas ocekuje od cetvrtka,ovo sto je dotle to je toplije nego sto bi trebalo. ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #6355 poslato: Jun 08, 2026, 08:40:47 pre podne »

Upravo slikano pa pogledajte.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 434 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.044 sekundi sa 13 upita.