TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398846 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 03, 2024, 06:56:56 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: 20 saveta za izbegavanje gojenja tokom praznika  (Pročitano 6470 puta)
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 4080


« Odgovor #85 poslato: Januar 11, 2023, 11:06:06 posle podne »

Rakiju,burek i druge naše brendove ipak ne smemo dirati. 😂
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 4080


« Odgovor #84 poslato: Januar 11, 2023, 11:05:36 posle podne »

Jao mokar hleb i šećer, pa to je zaista izum. Mada kad vidim da u palačinke stavljaju i krem i keks i čokoladu, dođe mi na slično, to su zaista krajnjosti.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7423


« Odgovor #83 poslato: Januar 11, 2023, 09:46:26 posle podne »

Ja se recimo trudim da zamenim obične slatkiše proteinskim slatkišima koji po ukusu zaista mogu da im pariraju.
E u odbranu "nezdrave" moram reći da burek ipak nema zdravu zamenu. 😅
Burek ne smemo da diramo. Poseban rispekt 8) A iskreno, ja kada želim nekad da pojedem nešto iz pekare, to onda bude ili neka pita sa sirom ili burek. Ono naduvano pecivo kome dodaju ko zna koliko aditiva nema ništa korisno u sebi.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7423


« Odgovor #82 poslato: Januar 11, 2023, 09:42:32 posle podne »

Kada ste spomenuli šećer u jagode, neko stavlja i šećer u Koka-Kolu kako bi se smanjila gaziranost, zamislite tek tu količinu šećera...
Ja ne znam da li neki ljudi pokušavaju da se bukvalno komiraju od šećera. Vidiš nisam znao da i to rade, ali me ništa ne čudi. Postoje mnogi koji konzumiraju previše slatkog.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7423


« Odgovor #81 poslato: Januar 11, 2023, 09:40:16 posle podne »

Ja kada sam bio mali stavljao sam šećer na jagode, jer su mi imale malo kiselkast ukus. Stavljao sam šećer i u belu kafu. Sada ne pijem belu kafu, ali i da pijem svakako šećer ne bi došao u obzir.
I ja sam stavljao,ali ja sam u sve stavljao secer.Stavio sam krisku hleba ispod cesme da je pokvasim i kada je bila mokra ja je posuo secerom i tako pojeo.Danas kada se samo setim toga zgrozim se kako sam to mogao uraditi...
Jao. Mislim da ne bih mogao onako, da kažem, mokar hleb da jedem :D
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 4080


« Odgovor #80 poslato: Januar 10, 2023, 01:27:03 posle podne »

Ja se recimo trudim da zamenim obične slatkiše proteinskim slatkišima koji po ukusu zaista mogu da im pariraju.
E u odbranu "nezdrave" moram reći da burek ipak nema zdravu zamenu. 😅
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 4080


« Odgovor #79 poslato: Januar 10, 2023, 01:22:43 posle podne »

Kada ste spomenuli šećer u jagode, neko stavlja i šećer u Koka-Kolu kako bi se smanjila gaziranost, zamislite tek tu količinu šećera...
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29490


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #78 poslato: Januar 10, 2023, 09:39:16 pre podne »

Ja kada sam bio mali stavljao sam šećer na jagode, jer su mi imale malo kiselkast ukus. Stavljao sam šećer i u belu kafu. Sada ne pijem belu kafu, ali i da pijem svakako šećer ne bi došao u obzir.
I ja sam stavljao,ali ja sam u sve stavljao secer.Stavio sam krisku hleba ispod cesme da je pokvasim i kada je bila mokra ja je posuo secerom i tako pojeo.Danas kada se samo setim toga zgrozim se kako sam to mogao uraditi...
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29490


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #77 poslato: Januar 10, 2023, 09:37:20 pre podne »

Lepo je to što su bila puna šetališta, bar neka lepa strana toga što za praznike nema snega.
Novogodišnje i Božićne praznike uvek zamišljamo sa puno snega, a sada je vreme više prolećno. Svakako uopšte nije zdravo po organizam.
Citao sam ovih dana da je onim klasicnim zimama sto smo mi imali sa puno snega nece vise biti na ovim prostorima.Setimo se samo koliko je ove zime bilo minusa ujutru?Ja se secam da smo preko -10 imali 27 dana jedne godine.Sada toga vise nema.
Dosta se govori o klimatskim promenama. To što si čitao se pokazuje da je tako već nekoliko godina zaredom.
Da,i da ce biti sve gore i gore.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7423


« Odgovor #76 poslato: Januar 08, 2023, 09:56:14 posle podne »

10. Ponesite zdravo jelo da podelite
Na prazničnim zabavama može biti lako prejesti se - ili se fokusirati na visokokaloričnu hranu.
Međutim, vi imate kontrolu nad onim što konzumirate. Jedan jednostavan trik je da ponesete svoje zdravo jelo da podelite sa drugima. Na ovaj način možete garantovati da ćete jesti nešto što je u skladu sa vašim ciljevima težine.
Bravo.Ja ovo uvek predlazem svima koji imaju problem sa tezinom,bilo da hoce da nabace masu ili hoce da se oslobode masnih naslaga.Jer onda znas tacno koliko si cega pojeo.
Ovde se i ja trudim da navedem ljude da podelimo zdrav obrok, a da ne posežu za onim manje zdravim ili nezdravim... Međutim, nisam imala mnogo uspeha- svi se slažu da je nezdravo mnogo ukusnija.
To se oduvek diskutovalo kako je nezdrava hrana često ukusnija od zdrave. Ipak, moramo se truditi da jedemo zdravije i vremenom će mnogi ukusi, koje ranije nismo baš voleli, postati prijatni.
Kod ovoga se uvek setim kako sam pio kafu kada sam poceo da pijem kafu sa nekih 14-15 godina,sa 3 kasike secera....sada bih od toga dobio insulinski sok.Sada pijem bez secera.
Ja kada sam bio mali stavljao sam šećer na jagode, jer su mi imale malo kiselkast ukus. Stavljao sam šećer i u belu kafu. Sada ne pijem belu kafu, ali i da pijem svakako šećer ne bi došao u obzir.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7423


« Odgovor #75 poslato: Januar 08, 2023, 09:53:40 posle podne »

Ovde bih dodala da i oni koji su smešteni po lux hotelima imaju SPA centre i teretane u njima, tako da tek tu nema potrebe za "zabušavanjem".
To jeste jedna od dobrih strana mnogih hotela što imaju teretanu. Jedan moj drug obavezno ide u teretanu, kada je na odmoru i odseda u nekom hotelu.
Isto,kad god sam isao na more,na neki izlet uvek sam gledao da u blizini ima neka teretana,a ako nije bilo onda sam improvizovao,radio propadanja,zgibove,podizanje nogu itd sa detetom na ledima na igralistu,ali trening nikako nije smeo izostati.
Ko hoće može uvek da nađe način da trenira, a ko ne, samo će nalaziti izgovore. Naravno, ne mora da se trenira i kada je neko na odmoru 10 dana ili koliko već, prijao bi i odmor od treninga. Ali je dobro i da se nastavi sa treninzima i tokom odmora.
Naravno ti moji treninzi kada smo na odmoru nisu kao kad bih bio kuci,ne obaram PR-ove,nego mi vise dode kako bih odrzavao snagu i kako bih se oslobodio stresa.
Svakako. Bitno je da si našao režim treniranja koji ti odgovara kada si na odmoru.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7423


« Odgovor #74 poslato: Januar 08, 2023, 09:51:30 posle podne »

6. Kontrolišite nivoe stresa
Praćenje zahteva praznika može biti stresno.
Osobe pod stresom obično imaju visok nivo kortizola, hormona koji se oslobađa kao odgovor na stres. Hronično visoki nivoi kortizola mogu uzrokovati povećanje telesne težine, jer su povezani sa većim unosom hrane.
Pored toga, stresan način života može izazvati više žudnje za nezdravom hranom.
Iz ovih razloga, važno je držati nivoe stresa pod kontrolom uopšte – ali posebno tokom praznika, kada ste možda zauzeti i okruženi nezdravom hranom.
Mnogo tehnika može vam pomoći da smanjite stres. Neke opcije uključuju vežbanje, meditaciju, jogu i duboko disanje.
Meni ovaj period-praznicni puno pomaze u tome da ne budem stresan,jer provodim vreme sa voljenim i meni dragim osobama i radim stvari koje hocu.
To je zdrav način razmišljanja. Praznici i treba da budu period kada treba svi da budemo rasterećeni svakodnevnih briga. Ali ipak postoje i oni koje spremanje slavlja za praznike predstavlja veliki stres, a treba da bude baš suprotno.
Ja tokom spremanja uvek mislim na vreme koje cemo provesti zajedno,a i tokom spremanja se uvek salimo jedni sa drugima,smisljamo stvari kako bi jedan drugog zabavili i tako sredimo sve a nismo ni primetili.
Naravno. Pa tako treba da se radi. Meni je uvek zadovoljstvo kada spremamo u kući za praznike.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7423


« Odgovor #73 poslato: Januar 08, 2023, 09:49:34 posle podne »

4. Fokusirajte se na obrok
Ljudi su često u žurbi tokom sezone praznika, što često dovodi do obavljanja više zadataka tokom obroka.
Istraživanja pokazuju da je veća verovatnoća da će se prejedati oni koji jedu dok su rasejani. To je zato što nisu u stanju da obrate pažnju na signale sitosti svog tela.
Da biste to sprečili, jedite pažljivo i smanjite ometanja - uključujući posao i elektroniku.
Pokušajte da žvaćete polako i temeljno, što će vam omogućiti da bolje prepoznate signale sitost vašeg tela i konzumirate manje kalorija.
Takođe može biti od pomoći da nekoliko puta duboko udahnete pre nego što počnete da jedete. Ovo može izazvati opuštanje i pomoći vam da zadržite punu pažnju na tanjiru, a ne na listi obaveza.
Nekoliko studija pokazuje da oni koji se bave pažljivim načinom ishrane imaju manje šanse da dobiju na težini.
Sa ovim se maximalno slazem,ali bih dodao da se ovog saveta pridrzavate i kada nije praznik.
To smo i ranije pričali. Nije poželjno da se recimo gleda tv i istovremeno jede. Moramo da se fokusiramo na obrok, a ne na druge stvari. Uvek postoji rizik od prejedanja.
Ja to uspevam i bez televizora.DOduse sada vise ne,ali dosta sam dugo imao problema sa tim kako se ne bih prejedao.
To je poseban problem- fokusiranje na obrok, a često se zapostavlja. Mora se voditi računa o tome.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7423


« Odgovor #72 poslato: Januar 08, 2023, 09:45:49 posle podne »

Lepo je to što su bila puna šetališta, bar neka lepa strana toga što za praznike nema snega.
Novogodišnje i Božićne praznike uvek zamišljamo sa puno snega, a sada je vreme više prolećno. Svakako uopšte nije zdravo po organizam.
Citao sam ovih dana da je onim klasicnim zimama sto smo mi imali sa puno snega nece vise biti na ovim prostorima.Setimo se samo koliko je ove zime bilo minusa ujutru?Ja se secam da smo preko -10 imali 27 dana jedne godine.Sada toga vise nema.
Dosta se govori o klimatskim promenama. To što si čitao se pokazuje da je tako već nekoliko godina zaredom.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29490


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #71 poslato: Januar 06, 2023, 08:59:17 posle podne »

10. Ponesite zdravo jelo da podelite
Na prazničnim zabavama može biti lako prejesti se - ili se fokusirati na visokokaloričnu hranu.
Međutim, vi imate kontrolu nad onim što konzumirate. Jedan jednostavan trik je da ponesete svoje zdravo jelo da podelite sa drugima. Na ovaj način možete garantovati da ćete jesti nešto što je u skladu sa vašim ciljevima težine.
Bravo.Ja ovo uvek predlazem svima koji imaju problem sa tezinom,bilo da hoce da nabace masu ili hoce da se oslobode masnih naslaga.Jer onda znas tacno koliko si cega pojeo.
Ovde se i ja trudim da navedem ljude da podelimo zdrav obrok, a da ne posežu za onim manje zdravim ili nezdravim... Međutim, nisam imala mnogo uspeha- svi se slažu da je nezdravo mnogo ukusnija.
To se oduvek diskutovalo kako je nezdrava hrana često ukusnija od zdrave. Ipak, moramo se truditi da jedemo zdravije i vremenom će mnogi ukusi, koje ranije nismo baš voleli, postati prijatni.
Kod ovoga se uvek setim kako sam pio kafu kada sam poceo da pijem kafu sa nekih 14-15 godina,sa 3 kasike secera....sada bih od toga dobio insulinski sok.Sada pijem bez secera.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.122 sekundi sa 19 upita.