TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 11:11:36 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Neke preporuke o konzumiranju recnih i morskih riba  (Pročitano 8982 puta)
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4025


« Odgovor #29 poslato: Oktobar 21, 2023, 08:47:31 posle podne »

Brancin je takođe morska riba. Ova riba je veoma ukusna kada se spremi na pari ili se prodinsta. Ono što je karakteristično za brancin jeste da njegova koža ne mora da se čisti, a ostaje podjednako ukusna i hrskava kada se isprži ili ispeče. U 100 g brancina ima oko 125 kalorija, kao i oko 20 g proteina.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4025


« Odgovor #28 poslato: Oktobar 21, 2023, 08:45:40 posle podne »

Ja bih izdvojila i brancin. To je jedna od mojih omiljenih.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4025


« Odgovor #27 poslato: Oktobar 21, 2023, 08:44:06 posle podne »

Ja sam čula podatak da su rečne ribe bogatije proteinima od morskih, jedno od obrazloženja je jer se više kreću u tekućim vodama. Ne znam koliko je to tačno. .?
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #26 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:48:22 posle podne »

Ako ste trudni, dojite ili imate neki zdravstveni problem, proverite sa svojim lekarom pre nego što unesete bilo koju ribu koja sadrži živu.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #25 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:47:54 posle podne »

Koja riba je najzdravija?
Konzumiranje raznovrsne ribe nekoliko puta nedeljno obezbediće mnogo hranljivih sastojaka potrebnih za dobro izbalansiranu ishranu.
Imajući to u vidu, najzdravija riba je bilo koja riba sa ove liste koju unosite u preporučenim količinama u skladu sa vašim budžetom i životnim obavezama.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #24 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:46:24 posle podne »

Ribu i morske plodove izbegavajte da jedete u sirovom stanju, između ostalog i zbog i bakterija i parazita koje jedino visoka temperatura može da eliminiše.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #23 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:45:45 posle podne »

ODRESCI OD TUNE I KONZERVISANA TUNA
obično sadrže više žive od konzervirane light tune (tunjevina u sopstvenom soku). Preporučuje se ograničavanje unosa tune na 170 g nedeljno. Ili drugim rečima, tuna iz konzerve se može jesti najviše jednom nedeljno.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #22 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:45:22 posle podne »

BABUSKA
pripada porodici šarana. Ova slatkovodna riba, poreklom iz Sibira, veoma je prilagodljiva, a kod nas je donesena iz Kine. Budući da ne zahteva posebne uslove života i da je svaštojed, može biti potencijalno štetna ukoliko se lovi u zagađenoj reci.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #21 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:45:06 posle podne »

PANGASIUS
Ova vrsta soma je prepuna hemijskih otrova i bakterija, jer se uzgaja u reci Mekong, jednoj od najzagađenijih reka na planeti, koju velikim delom čini industrijska otpadna voda. Hrani se ostacima drugih riba.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #20 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:44:50 posle podne »

ALBAKOR TUNA
Ova vrsta tune može sadržati povišen nivo žive, pa se preporučuje da je zamenite tunjevinom u konzervi, koja nema toliko žive.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #19 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:44:33 posle podne »

SKUŠA
Iako je mnogi preporučuju, skušu treba izbegavati, jer je predator i ne bira šta jede, pa postoji velika verovatnoća da je puna žive.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #18 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:44:15 posle podne »

SABLJARKA
se bas kao i ajkula hrani drugim ribama i nalazi se na samom vrhu lanca ishrane, te i nju treba izbegavati.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #17 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:44:00 posle podne »

Ribe koje treba izbegavati
AJKULA
Ova vrsta ribe se nalazi na vrhu lanca ishrane i hrani se drugim ribama. Dakle, hrana koju jede ajkula je često već zagađena živom, pa se tako povećava i nivo žive u njenom mesu.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #16 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:43:30 posle podne »

Smuđ
Još jedna bela riba, smuđ, ima srednju teksturu i može doći iz okeana ili slatke vode. Zbog blagog ukusa, uz njega ide i aromatična panko pogača.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7325


« Odgovor #15 poslato: Oktobar 20, 2023, 05:43:09 posle podne »

Oslić
Oslić je najzastupljenija morska riba kod nas jer dobro “podnosi” zamrzavanje, ali i zbog povoljnog odnosa cene i kvaliteta. Meso oslića je sočno, nemasno, izuzetno bogato belančevinama, kao i fosforom.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.129 sekundi sa 17 upita.