TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 401962 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 02, 2025, 12:46:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 41 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Poremecaji u ishrani  (Pročitano 55658 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #459 poslato: Mart 15, 2025, 09:37:23 posle podne »

Svakako ogledalo je i korisna stvar, vidimo da li smo uredni ili ne. Tako da umereno ogledanje je sasvim ok.
U redu je ogledati se. I ja tako smatram, sve dok ne postane opsesija. Kao i u ostalim aspektima.
A ja kazem za takmicarske svrhe da nije merodavno. ;)
Može biti i ok nakon treninga da se neko ogleda, da vidi rezultate, samo bez udubljivanja i preterivanja.
Vecina se ogleda posle treninga  :)
Samo ne treba preterivati jer ako ogledalo umanjuje a ti sebe stalno vidas malog onda ces posegnuti za nekim supstancama kojima ne bi trebao.....
To verovatno dosta ljudi i ucini.
To zaista može biti opasno. Zato je, još jednom naglašavamo, potrebna konsultacija sa stručnim licem.
U mojoj teretani neki dvadesetogodisnjaci vec razmisljaju o uzimanju steroida. Ja cinim sve sto mogu da ih odgovorim od toga. Videcemo sta ce biti.
Welcome to the club.Svi mi se borimo protiv toga sa vise-manje srece.
Ne znam samo sta njihovi roditelji misle o tome i da li uopste znaju kada im dete koristi steroide.
Verovatno većina ni ne zna ili bar ne znaju baš koliko je to štetno.
Ima i toga kao i toga da misle da njima nece biti stetno....a varaju se!Stetno je svakome!
Samo se nezeljeni efekti nekome kasnije manifestuju.
Problem je u tome da klinci misle da njima UOPSTE nece da se manifestuje.
Cesto je to misljenje kod ljudi- po principu nece mene.
Samo kod steroida hoce svakako,tamo je samo pitanje vremena,da li ce pre ili kasnije....VELIKA razlika!Niko ne prolazi nekaznjeno!!!
Naravno. Nezeljeni efekti su razliciti,a koji od njih i kada ce se ispoljiti je individualno.
Nekima se ispolji posle par godina a nekima za +20 godina,ali kad tad se ispolji.
Tu je problem što može da se ispolji posle mnogo godina pa onda to ljude dodatno navodi misle da neće kod njih ili da će i ako se jave, posledice biti minimalne.
Zato kazem da ce posledice sigurno biti i da nece biti male!!!!
Minimum je celavost,bubuljice, i oboljenja jetre i bubrega,kao i slab krvotok,gusta krv itd....
Potencijalni neželjeni efekti su brojni.
Ja sam naveo one koje ce sigurno biti i zaboravio sam povisen krvni pritisak da dodam!!!
Mnogi su, zaista. Kao što je i povećan rizik od srčanog i moždanog udara, zbog razvoja ateroskleroze. Pre svega, zbog povećanja nivoa LDL.
Tegobe vezane za srce najviše plaše ljude. Svako stezanje i probadanje u grudima treba shvatiti ozbiljno.
To je i mene najvise uplasilo i dovelo u red da tako kazem

Sta si ti osecao, kada?
Bol u grudima i probadanje kao i nedostatak vazduha...

Pri normalnom funkcionisanju ili nekom naporu?
I jedno i drugo je bilo.

Aha, onda je jasno da je zabrinjavajuce.
Bilo,pisem ti celo vreme u proslom vremenu,hvala Bogu to se vec odavno normalizovalo. ;)

Razumeo sam da je u proslom. :)
Je l samo od sebe ili uz terapiju?
Ako pod terapijom mislis na lekove onda ne.
Ako mislis nekim promenama u zivotu onda da.Sporiji ritam zivota kako na poslovnom tako i u privatnom zivotu.Promena prioriteta kao i nekih ljudi u mom zivotu je dovelo do normalizacije situacije i da puno manje stresnije zivim.
Promena stila života i jeste prva u rešavanju mnogih simptoma.
Samo sto je ljudima lakse da koriste lekove, nego da promene nacin zivota. To zahteva veci napor.
Kod velikog broja ljudi je zaista tako, a trebalo bi biti lakše malo promeniti navike nego konzumirati supstance koje mogu imati i neke nusefekte.
Naravno. Lekovi nisu bombone. Neke bolesti mogu da se izlece promenom zivotnog stila. Ali je potrebno uloziti napor da se to osobama i lepo objasni. Dobro je, ako to prihvate.
To je rečenica koju su nama na fakultetu stalno ponavljali: " Lekovi nisu bombone."
I maximalno su u pravu!A kod nas svi doktori,cim te nesto boli uzmi ovo ili ono a nisi jos ni bio kod lekara....
Covek ispije celu apoteku i pre nego sto stigne kod doktora.
Nazalost mnogo je takvih i takvim ljudima bi trebali da promenimo nacin razmisljanja....
Znam nije lako,nisam ni rekao da je to lako.
Ne kazem da sada treba trcati lekaru za svako ziganje. Ali je jasno da se ne treba ni leciti sam u nekim situacijama.
Naravno da necu odmah trcati lekaru ako me boli glava jedan dan,ali ako recimo probada srce ili mi se konstantno vrti u glavi onda cu se vec obratiti lekaru da to ispitam.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #458 poslato: Mart 15, 2025, 09:36:03 posle podne »

Svakako ogledalo je i korisna stvar, vidimo da li smo uredni ili ne. Tako da umereno ogledanje je sasvim ok.
U redu je ogledati se. I ja tako smatram, sve dok ne postane opsesija. Kao i u ostalim aspektima.
A ja kazem za takmicarske svrhe da nije merodavno. ;)
Može biti i ok nakon treninga da se neko ogleda, da vidi rezultate, samo bez udubljivanja i preterivanja.
Vecina se ogleda posle treninga  :)
Samo ne treba preterivati jer ako ogledalo umanjuje a ti sebe stalno vidas malog onda ces posegnuti za nekim supstancama kojima ne bi trebao.....
To verovatno dosta ljudi i ucini.
To zaista može biti opasno. Zato je, još jednom naglašavamo, potrebna konsultacija sa stručnim licem.
U mojoj teretani neki dvadesetogodisnjaci vec razmisljaju o uzimanju steroida. Ja cinim sve sto mogu da ih odgovorim od toga. Videcemo sta ce biti.
Welcome to the club.Svi mi se borimo protiv toga sa vise-manje srece.
Ne znam samo sta njihovi roditelji misle o tome i da li uopste znaju kada im dete koristi steroide.
Verovatno većina ni ne zna ili bar ne znaju baš koliko je to štetno.
Ima i toga kao i toga da misle da njima nece biti stetno....a varaju se!Stetno je svakome!
Samo se nezeljeni efekti nekome kasnije manifestuju.
Problem je u tome da klinci misle da njima UOPSTE nece da se manifestuje.
Cesto je to misljenje kod ljudi- po principu nece mene.
Samo kod steroida hoce svakako,tamo je samo pitanje vremena,da li ce pre ili kasnije....VELIKA razlika!Niko ne prolazi nekaznjeno!!!
Naravno. Nezeljeni efekti su razliciti,a koji od njih i kada ce se ispoljiti je individualno.
Nekima se ispolji posle par godina a nekima za +20 godina,ali kad tad se ispolji.
Tu je problem što može da se ispolji posle mnogo godina pa onda to ljude dodatno navodi misle da neće kod njih ili da će i ako se jave, posledice biti minimalne.
Zato kazem da ce posledice sigurno biti i da nece biti male!!!!
Minimum je celavost,bubuljice, i oboljenja jetre i bubrega,kao i slab krvotok,gusta krv itd....
Potencijalni neželjeni efekti su brojni.
Ja sam naveo one koje ce sigurno biti i zaboravio sam povisen krvni pritisak da dodam!!!
Mnogi su, zaista. Kao što je i povećan rizik od srčanog i moždanog udara, zbog razvoja ateroskleroze. Pre svega, zbog povećanja nivoa LDL.
Tegobe vezane za srce najviše plaše ljude. Svako stezanje i probadanje u grudima treba shvatiti ozbiljno.
To je i mene najvise uplasilo i dovelo u red da tako kazem

Sta si ti osecao, kada?
Bol u grudima i probadanje kao i nedostatak vazduha...

Pri normalnom funkcionisanju ili nekom naporu?
I jedno i drugo je bilo.

Aha, onda je jasno da je zabrinjavajuce.
Bilo,pisem ti celo vreme u proslom vremenu,hvala Bogu to se vec odavno normalizovalo. ;)

Razumeo sam da je u proslom. :)
Je l samo od sebe ili uz terapiju?
Ako pod terapijom mislis na lekove onda ne.
Ako mislis nekim promenama u zivotu onda da.Sporiji ritam zivota kako na poslovnom tako i u privatnom zivotu.Promena prioriteta kao i nekih ljudi u mom zivotu je dovelo do normalizacije situacije i da puno manje stresnije zivim.
Promena stila života i jeste prva u rešavanju mnogih simptoma.
Samo sto je ljudima lakse da koriste lekove, nego da promene nacin zivota. To zahteva veci napor.
Da,ali sa tim lekovima samo privremeno lecis a sa promenom nacina zivota mozes i dozivotno da promenis neke stvari.
Jeste veci napor tu si u pravu ali i dugorocniji i zdraviji.
Jasno je to. Ali je neke osobe tesko ubediti.
Jeste i?
U tome je izazov veci. ;)
I vece je zadovoljstvo kada uspemo da ih ubedimo u nesto ispravno.
Najlepsi osecaj!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #457 poslato: Mart 15, 2025, 09:35:21 posle podne »

Kao i to da se obrate lekaru i nikako ne na svoju ruku da pocnu nesto da uzimaju...
To posebno. Prvo lekar pa čitanje uputstva itd. Samostalno internet lečenje nikako.
To bi trebalo da bude prvi korak,ljude odvici od toga da se sami lece.
Dosta cesto se desava da se osobe same lece.
Pogotovo kod nas na BALKANU.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #456 poslato: Mart 15, 2025, 09:34:31 posle podne »

To je rečenica koju su nama na fakultetu stalno ponavljali: " Lekovi nisu bombone."
I maximalno su u pravu!A kod nas svi doktori,cim te nesto boli uzmi ovo ili ono a nisi jos ni bio kod lekara....
Veruj mi da u nekim slučajevima i sami ljudi zahtevaju lekove i idu od jednog do drugog lekara dok im zacrtani lekovi ne budu propisani. Nije samo do lekara, uglavnom je pola- pola.
To i kazem,uopste ne prebacujem lekarima nego pacijentima.Znam mnogo njih koji jos uvek kupuju lekove bez recepta....
Zato sto ce se uvek naci oni koji znaju farmaceute ili ima i onih koji ce prodati lek bez recepta.
Kod nas se desava ovo drugo.....
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #455 poslato: Mart 14, 2025, 07:20:57 posle podne »

Kao i to da se obrate lekaru i nikako ne na svoju ruku da pocnu nesto da uzimaju...
To posebno. Prvo lekar pa čitanje uputstva itd. Samostalno internet lečenje nikako.
Problem je sto mnogi citaju razne neproverene tekstove na Internetu.
Ako i procitaju,neki cak ni to.....
Postoje situacije da kazu da je njihovom komsiji nesto pomoglo, pa bi i oni isto to.
Ima baš dosta toga. To je ok za neka blaga stanja i lekovite čajeve, obloge ali čak oprezno i sa tim.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #454 poslato: Mart 14, 2025, 07:18:00 posle podne »

Problem je sto mnogi citaju razne neproverene tekstove na Internetu.
Ako i procitaju,neki cak ni to.....
Često se dešava da se površno pročita i naravno pogrešno protumači.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #453 poslato: Mart 14, 2025, 07:16:39 posle podne »

To bi trebalo da bude prvi korak,ljude odvici od toga da se sami lece.
Lepa misao ali ne znam kako bi se to sprovelo.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #452 poslato: Mart 14, 2025, 07:16:10 posle podne »

Pa i steroide su izmislili kako bi pacijenta nakon operacije sto pre se oporavio....e sad sto su to neki zloupotrebili kao i doze to je vec druga stvar....
Da su samo steroide... Većina narkotika je u svrhe lečenja prvobitno smišljena.
Njih sam naveo jer ta tema me interesovala ....
Ima dosta literature o tome te možeš potražiti istorijski aspekt bolesti zavisnosti i narkotika.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #451 poslato: Mart 14, 2025, 07:15:17 posle podne »

Veruj mi da u nekim slučajevima i sami ljudi zahtevaju lekove i idu od jednog do drugog lekara dok im zacrtani lekovi ne budu propisani. Nije samo do lekara, uglavnom je pola- pola.
To i kazem,uopste ne prebacujem lekarima nego pacijentima.Znam mnogo njih koji jos uvek kupuju lekove bez recepta....
Toga ima dosta uprkos zabrani apotekama da većinu lekova prodaju bez recepta.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #450 poslato: Mart 14, 2025, 07:13:26 posle podne »

To je mnogima teško objasniti, posle no kada su ljudi mladji.
Drugacije poglede imamo u razlicitim uzrastima. Trudimo se da ukazemo na mnoge znacajne stvari u zivotu.
Što je oke, menjaju se stavovi, ukusi itd.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #449 poslato: Mart 14, 2025, 05:35:54 posle podne »

Pa i steroide su izmislili kako bi pacijenta nakon operacije sto pre se oporavio....e sad sto su to neki zloupotrebili kao i doze to je vec druga stvar....
Jeste. Recimo kokain je koriscen kao anestetik.
Ranije je sve smišljeno da bude prvo lek, kasnije su ciljano krenuli da smišljaju nove droge.
Postala je vaznija zarada, od ljudskog zdravlja.
Nazalost vec odavno....
Na to vec ne moze vise da se utice.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #448 poslato: Mart 14, 2025, 05:34:52 posle podne »

To je više tačno nego da doktori obavezno propisuju lekove.
Da. Ima i tih slucajeva da neko cesce od lekara propisuje, ali i ovih da su vec dosta toga uzimali na svoju ruku.
Ja sam na ove druge mislio koji ni ne stignu do lekara....
Slazem se. Razne su situacije.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #447 poslato: Mart 14, 2025, 05:34:17 posle podne »

To je mnogima teško objasniti, posle no kada su ljudi mladji.
Drugacije poglede imamo u razlicitim uzrastima. Trudimo se da ukazemo na mnoge znacajne stvari u zivotu.
Sto je i normalno i bas zbog toga treba da damo savete mladim ljudima.
Kao sto uvek kazemo- iskustvo je od neprocenjivog znacaja.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #446 poslato: Mart 14, 2025, 05:33:37 posle podne »

Jeste. Recimo kokain je koriscen kao anestetik.
Ranije je sve smišljeno da bude prvo lek, kasnije su ciljano krenuli da smišljaju nove droge.
I koplje je izmisljeno da ljudi mogu sa tim da love da bi imali sta da jedu a ne da ubijaju jedni druge....
Ocigledno vremenom nesto pocne da se koristi u negativne svrhe.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #445 poslato: Mart 14, 2025, 05:32:18 posle podne »

To je više tačno nego da doktori obavezno propisuju lekove.
Maximalno se slazem!Samo ne aznam ko je rekao da doktori obavezno propisuju lekove....cesto ljudi ni ne dodu do doktora,sami kupe lekove na osnovu onoga sto su culi od dvojih poznanika ili citali negde nesto na internetu....
A na internetu narocito treba biti obazriv. Pre svega na to koji se sajtovi posecuju.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 41 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.05 sekundi sa 13 upita.