TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 400839 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Februar 22, 2025, 10:30:14 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 16 17 [18] 19 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako pobediti zavisnost od secera?  (Pročitano 9899 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #28 poslato: Februar 03, 2025, 02:41:50 posle podne »

Jak i dobar doručak!

Pobrinite se da vaš doručak sadrži dobre masti i proteine da ne bi bilo padanja šećera u toku dana.

Cimet je naročito pogodan uz doručak, sa baznim žitaricama, ili u šolji bademovog mleka. On reguliše i šećer i holesterol u krvi i deluje antivirusno.

Ne ulećite u prvu prodavnicu kad vam „padne” šećer i ne kupujte prvo što dohvatite već uvek držite pri ruci neku zdravu užinu.
Meni se najvise jede ili padne secer uvece posle vecere....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #27 poslato: Februar 03, 2025, 02:41:05 posle podne »

Zavisnost od šećera se prekida tako što se vremenom jednostavno odviknete od ukusa šećera.

Jedite više povrća, orašastih plodova i mlečnih proizvoda (npr. proteini surutke povećavaju proizvodnju serotonina – hormona koji se oslobađa i kada jedemo nešto slatko, a od koga se osećamo srećno).
Ne mora to,jedes bilo sta osim onih proizvoda u kojima ima secera.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Februar 03, 2025, 01:58:47 posle podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Kokosovo ulje je preukusno. Samo je visokokaliricno pa treba biti obazriv sa unosom i količinama istog.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Februar 03, 2025, 01:57:42 posle podne »

A  ukoliko bi neko zeleo da se potpuno odvikne, da li bi trebao postepeno da smanjuje unos ili da naglo prekine i ne unosi ga uopste?
To je individualna stvar, treba uživo videti čoveka i proceniti šta je za njega bolje.

Pitam, jer kada sam ja jednom samo prekinuo sa unosom, treci dan sam imao reakciju u vidu krize.Lupanje srca, malaksalost, drhtavica....
To su normalne reakcije. Šta si radio tada?
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Februar 03, 2025, 01:56:46 posle podne »

Spavajte dovoljno

Istraživanja su pokazala da pravilan san smanjuje potrebe organizma za šećerom i neutrališe rad hormona koji izazivaju apetit.
Tačno je da neispavanom organizmu treba više šećera. Takođe je i tačno da nas hipoglikemija vuče da spavamo. Nije dobro ni previše spavati kako bismo izgladnjivali organizam (napominjem da sam i ovo videla u praksi). Pravilan režim spavanja je ključ.

Zasto je problem ako se duze spava? U danasnje vreme se svakako primenjuje autofagija.
Ne mislim da je problem generalno, samo ne treba bežati u spavanje da se ne bi jelo, to je već problem i u fiziološkom i u smislu opšte funkcionalnosti.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Februar 03, 2025, 08:24:35 pre podne »

Ukoliko neko baš ima potrebu za ukusom šećera u ustima, med je odlična opcija jer male količine nam daju i više nego dovoljno osećaja slatkoće na receptorima.
Med je odlicna alternativa.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Februar 03, 2025, 08:22:18 pre podne »

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje veoma efikasno otklanja potrebu za šećerom. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog ulja na dan.
Pravio sam i kolace sa kokosovim uljem, a bez dodatog secera. Odlicni su.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #21 poslato: Februar 02, 2025, 10:52:24 pre podne »

A zašto bi se odvikavali?
Meni ne pada na pamet da se odvikavam jer mi prija a verujem da ima još takvih.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Januar 31, 2025, 07:05:38 posle podne »

A  ukoliko bi neko zeleo da se potpuno odvikne, da li bi trebao postepeno da smanjuje unos ili da naglo prekine i ne unosi ga uopste?
To je individualna stvar, treba uživo videti čoveka i proceniti šta je za njega bolje.

Pitam, jer kada sam ja jednom samo prekinuo sa unosom, treci dan sam imao reakciju u vidu krize.Lupanje srca, malaksalost, drhtavica....
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Januar 31, 2025, 07:04:41 posle podne »

Spavajte dovoljno

Istraživanja su pokazala da pravilan san smanjuje potrebe organizma za šećerom i neutrališe rad hormona koji izazivaju apetit.
Tačno je da neispavanom organizmu treba više šećera. Takođe je i tačno da nas hipoglikemija vuče da spavamo. Nije dobro ni previše spavati kako bismo izgladnjivali organizam (napominjem da sam i ovo videla u praksi). Pravilan režim spavanja je ključ.

Zasto je problem ako se duze spava? U danasnje vreme se svakako primenjuje autofagija.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Januar 31, 2025, 06:29:52 posle podne »

Vežbajte i hidrirajte organizam

Svako ko se bavi vežbanjem zna koliko je zapravo smanjena potreba za šećerom posle treninga i koliko je nivo insulina stabilan.

Dehidriranost je glavni izazivač potrebe za šećerom i ugljenim hidratima. Telu tada nedostaju minerali i nutrienti i ono će očajnički tražiti da ih nadoknadi na bilo koji način.
Kod nekih postoji veća potreba za šećerom posle treninga, baš zato što se organizam malo očistio od istog. Jogurt je takođe ovde dobra alternativa.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Januar 31, 2025, 06:28:28 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Januar 31, 2025, 06:27:43 posle podne »

Spavajte dovoljno

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Januar 31, 2025, 06:26:11 posle podne »

Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Januar 31, 2025, 06:25:35 posle podne »

Moj savet iz prakse je da jogurt jako dobro reguliše nivo šećera u krvi.

Kada, koliko puta dnevno i u kojoj kolicini bi ga preporucila?
Za početak kad god neko ima utisak da mu je loše jer mu je pao šećer, to bi bilo negde oko 2-3 puta dnevno, tj 2-3 case. I to preporučujem jogurt sa oko 3% mlečne masti.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Stranice: 1 ... 16 17 [18] 19 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.051 sekundi sa 15 upita.