TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 403235 Teme od strane 25060 Članovi Poslednji član: yyz_17

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 22, 2025, 12:34:39 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 22 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zelena salata  (Pročitano 41966 puta)
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5030


« Odgovor #325 poslato: Maj 21, 2025, 06:14:33 posle podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Da, obroci pred spavanje su glavni uzrok vraćanja hrane iz želuca u jednjak.
Obroci pred spavanje nikako ne valjaju,nisu zdravi.
Slažem se i većina ljudi to zna ali je pitanje koliko primenjuje.
Ako ne primenjuje onda samog sebe vara,ne?
Možda ni ne žele da primenjuju.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5030


« Odgovor #324 poslato: Maj 21, 2025, 06:14:06 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Ali ne i koji sadrzi tako malo masti,ili bi kolicinski morao da jedem puno vise.Veruj mi ovo je bilo najbezbolnije.
Apsolutno verujem. Samo da ne pomisle ljudi koji nisu u takmičarskom sportu da treba tako da se hrane. 😅
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #323 poslato: Maj 20, 2025, 10:21:08 pre podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Da, obroci pred spavanje su glavni uzrok vraćanja hrane iz želuca u jednjak.
Obroci pred spavanje nikako ne valjaju,nisu zdravi.
Slažem se i većina ljudi to zna ali je pitanje koliko primenjuje.
Ako ne primenjuje onda samog sebe vara,ne?
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #322 poslato: Maj 20, 2025, 10:20:21 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Ali ne i koji sadrzi tako malo masti,ili bi kolicinski morao da jedem puno vise.Veruj mi ovo je bilo najbezbolnije.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5030


« Odgovor #321 poslato: Maj 19, 2025, 04:24:08 posle podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Da, obroci pred spavanje su glavni uzrok vraćanja hrane iz želuca u jednjak.
Obroci pred spavanje nikako ne valjaju,nisu zdravi.
Slažem se i većina ljudi to zna ali je pitanje koliko primenjuje.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5030


« Odgovor #320 poslato: Maj 19, 2025, 04:23:08 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #319 poslato: Maj 19, 2025, 08:42:59 pre podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Da, obroci pred spavanje su glavni uzrok vraćanja hrane iz želuca u jednjak.
Obroci pred spavanje nikako ne valjaju,nisu zdravi.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #318 poslato: Maj 19, 2025, 08:41:38 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Ne znam da li bi neko i mogao da ih jede, posle tolike kolicine svih tih godina.
Sada vec nekoliko mogu.Ne kazem da mi spadaju medu omiljene ali pojedem par komada.
Verujem da ti nije omiljeno, posle toliko pojedene kolicine.
Cudo da posle te ogromne kolicine sam nisam poceo da snesem jaje.... ;D ;D ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #317 poslato: Maj 19, 2025, 08:40:52 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
To je retkost i super ako je tako.
Tako sam navikao iz bodi bilderskih dana i meni je to tako ukusno pogotovo sto sad mogu da stavim zacine. ;)
Tada nisi stavio, jer povucu vodu?
Tako je.Ni zacin ni so
Samo definicija, pred takmicenje ;D
I to sto bolja bolje mesto na takmicenju.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #316 poslato: Maj 19, 2025, 08:40:19 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Napravis haos u kokosinjcu. Pokupis sva jaja kokoskama ;D
A drugu polovinu sam nabavljao iz komsiluka..... ;D ;D ;D
Kokoske ne stignu da zadovolje sve tvoje potrebe. Strasno ;D ;D ;D
Ja mislim da su komsije onda zbog mene drzale kokoske,jer sada ih jedva imaju..... ;D ;D ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #315 poslato: Maj 19, 2025, 08:39:31 pre podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Moj sin je jedno vreme jako brzo zvakao jedva sam ga odvikao.Tu naviku je stekao u skoli gde kad su isli popodne nisu imali veliki odmor za uzinu nego odmor od 5 minuta i moralo se zuriti ako nisi hteo da dobijes neopravdani....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #314 poslato: Maj 19, 2025, 08:37:46 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5030


« Odgovor #313 poslato: Maj 17, 2025, 08:53:40 posle podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Da, obroci pred spavanje su glavni uzrok vraćanja hrane iz želuca u jednjak.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8660


« Odgovor #312 poslato: Maj 17, 2025, 07:39:34 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Ne znam da li bi neko i mogao da ih jede, posle tolike kolicine svih tih godina.
Sada vec nekoliko mogu.Ne kazem da mi spadaju medu omiljene ali pojedem par komada.
Verujem da ti nije omiljeno, posle toliko pojedene kolicine.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8660


« Odgovor #311 poslato: Maj 17, 2025, 07:38:36 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
To je retkost i super ako je tako.
Tako sam navikao iz bodi bilderskih dana i meni je to tako ukusno pogotovo sto sad mogu da stavim zacine. ;)
Tada nisi stavio, jer povucu vodu?
Tako je.Ni zacin ni so
Samo definicija, pred takmicenje ;D
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 22 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.061 sekundi sa 13 upita.