TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 403235 Teme od strane 25060 Članovi Poslednji član: yyz_17

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 22, 2025, 01:43:56 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 22 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zelena salata  (Pročitano 41981 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8660


« Odgovor #310 poslato: Maj 17, 2025, 07:38:00 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Napravis haos u kokosinjcu. Pokupis sva jaja kokoskama ;D
A drugu polovinu sam nabavljao iz komsiluka..... ;D ;D ;D
Kokoske ne stignu da zadovolje sve tvoje potrebe. Strasno ;D ;D ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8660


« Odgovor #309 poslato: Maj 17, 2025, 07:36:41 pre podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5030


« Odgovor #308 poslato: Maj 16, 2025, 01:42:17 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
To je retkost i super ako je tako.
Tako sam navikao iz bodi bilderskih dana i meni je to tako ukusno pogotovo sto sad mogu da stavim zacine. ;)
Tada nisi stavio, jer povucu vodu?
Tako je.Ni zacin ni so
Sada mi je vrlo razumljivo.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5030


« Odgovor #307 poslato: Maj 16, 2025, 01:41:31 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #306 poslato: Maj 15, 2025, 06:54:23 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Ne znam da li bi neko i mogao da ih jede, posle tolike kolicine svih tih godina.
Sada vec nekoliko mogu.Ne kazem da mi spadaju medu omiljene ali pojedem par komada.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #305 poslato: Maj 15, 2025, 06:53:36 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
To je retkost i super ako je tako.
Tako sam navikao iz bodi bilderskih dana i meni je to tako ukusno pogotovo sto sad mogu da stavim zacine. ;)
Tada nisi stavio, jer povucu vodu?
Tako je.Ni zacin ni so
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #304 poslato: Maj 15, 2025, 06:52:54 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Napravis haos u kokosinjcu. Pokupis sva jaja kokoskama ;D
A drugu polovinu sam nabavljao iz komsiluka..... ;D ;D ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #303 poslato: Maj 15, 2025, 06:52:07 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
To je retkost i super ako je tako.
Tako sam navikao iz bodi bilderskih dana i meni je to tako ukusno pogotovo sto sad mogu da stavim zacine. ;)
Verovatno je i malo stvar navike.
Siguran sam u to.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31130


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #302 poslato: Maj 15, 2025, 06:51:37 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5030


« Odgovor #301 poslato: Maj 15, 2025, 06:25:32 posle podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8660


« Odgovor #300 poslato: Maj 15, 2025, 05:08:47 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Ne znam da li bi neko i mogao da ih jede, posle tolike kolicine svih tih godina.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8660


« Odgovor #299 poslato: Maj 15, 2025, 05:00:01 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
To je retkost i super ako je tako.
Tako sam navikao iz bodi bilderskih dana i meni je to tako ukusno pogotovo sto sad mogu da stavim zacine. ;)
Tada nisi stavio, jer povucu vodu?
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8660


« Odgovor #298 poslato: Maj 15, 2025, 04:59:13 posle podne »

Zato sad jedem polako,da informacija da sam sit sto brze dode do mozga a ne kao pre. ;)
Sporo jedenje i pravilno žvakanje su isto rešenje u mršavljenju. Samo je mnogima teško da izgrade tu naviku u "brzoj" kulturi.
Danas se pojede obrok u 3 zalogaja i zuri na posao.
Ili stojeći jer ljudi nemaju naviku da sednu i jedu.
Ja stojeci ne kazem da nikad nisam jeo,ali mogu da izbrojim na ruci koliko sam puta tako jeo.
Lezeci jesam 26 dana nazalost u bolnici,ali van toga apsolutno ne.
To je jedna od retkih situacija, kada se mora tako jesti.
Mada sam se trudio ustati ali su mi rekli da je bolje da jedem lezeci jer nece me moci podici ako padnem.... ;D
Dobro su ti rekli. Namucili bi se ;D
Sestoro su me stavljali u magnetnu i to na kant jer nisam mogao da stanem.... ;D ;D ;D
Veliki covek, nema sta ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8660


« Odgovor #297 poslato: Maj 15, 2025, 04:58:25 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Napravis haos u kokosinjcu. Pokupis sva jaja kokoskama ;D
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8660


« Odgovor #296 poslato: Maj 15, 2025, 04:57:20 posle podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 22 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 3.295 sekundi sa 18 upita.