TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 411208 Teme od strane 25087 Članovi Poslednji član: ShaunteMay

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Avgust 07, 2026, 12:40:25 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 28 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Posna ishrana i trening  (Pročitano 235624 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #408 poslato: danas u 09:42:57 pre podne »

Poenta moje intervencije nije bila da umanjim vaše znanje i rezultate, već da zaštitimo ljude koji tek ulaze u ovaj svet. .
Taman posla,ja  to nisam tako ni shvatio.
Kako ti, na primer, procenjuješ da li ti neka nova metoda u ishrani ili treningu prija ili šteti?
Trening idem po osecaju,ako osecam da mi ta vezba dobra u smislu da osetim taj misic koji vezbam onda je okej,a da me pritom ne boli nista.Ovo za bol je posebno vazna stavka na koju treba paziti.Ne moze malo je bolelo ali je dobro.To nikako.Cim osetis neku nelagodnost ,radi drugu vezbu.
A sto se ishrane tice tu moras malo vise vremena da posvetis da bi pokazalo rezultata,ne mozes sa jednim obrokom...tu sacekam par dana i pogledam reakciju tela.Pod uslovom da ono sto jedem je zdravo naravno.
Jedna stvar koju sam naucio tokom ovih godina jeste da kad menjas nesto uvek promeni jednu stvar,jer ako promenis odjednom vise stvari onda neces znati koja je promena dala rezultate.Naravno tu su finese u pitanju.To se odnosi i na trening metode i na ishranu.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #407 poslato: danas u 09:37:10 pre podne »

Dokle god se "novo" isprobava unutar bezbednih zona, to je odličan način da čovek upozna svoje telo.
Apsolutno se slazem.I da covek ne ponavlja ono sto vec zna u smislu da ne pravi iste greske dva puta. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #406 poslato: danas u 09:36:13 pre podne »

Miki, svaka čast na 37 godina vođenja dnevnika! To je neverovatna disciplina i to jeste dragocena baza podataka o sopstvenom telu. Tvoj primer sa kreatinom i rehabilitacijom zapravo pokazuje kako nauka vremenom napreduje i revidira stare stavove. Međutim, to je i dalje bio eksperiment, a lekari moraju da se drže protokola koji su bezbedni za 99% populacije dok se zvanične preporuke ne promene. Odlično je što uvek naglašavaš da je to tvoj lični put.
Hvala ti puno dr.Anita!!!!
Naravno,ja samo ovde kazem da treba smeti probati nesto novo i iskusiti to na svom telu iako se to u datom trenutku delovalo glupo ili protiv saveta lekara.Sada ne kazem da treba raditi gluposti i da uopste ne slusati lekare,daleko od toga,samo potenciram da  ljudi slobodno isprobaju neke nove stvari,neke nove metode.
Razumem tvoju poentu, Miki, i u pravu si da nauka često napreduje upravo zato što neko proba nešto novo. Ključna razlika je u tome što iskusan vežbač poput tebe ume da prepozna signale tela i stane ako nešto krene naopako. Početnici često nemaju taj filter, pa "probavanje novog" može da ih košta povrede. Zato je tvoja poruka super, dokle god ljudi to rade svesno i postepeno.
Sa ovim se slazem,ja sam samo mislio na to da nije problem ako se isproba nesto novo,naprimer ako je trener napisao da se radi kosi potisak za grudi a ti umesto kose klupe od 45 stepeni uradis to na klupi od 30 stepeni.Ista vezba,razliciti stimulans....itd...
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #405 poslato: danas u 09:34:24 pre podne »

Zoltane, potpuno razumem tvoju strast prema istraživanju granica sopstvenog tela. Iskustvo naprednih vežbača jeste važno za forum. Ali kao lekar moram da ponovim: početnik nema tvoj staž, tvoju svest o telu, niti tvoju laboratorijsku kontrolu. Ono što iskusnom vežbaču može biti "alat" u nekoj fazi, početniku može biti prečica do metaboličkog sindroma ili povrede.
Slayem se maximalno,zato ja uvek napisem da je to moje licno misljenje i da nisam lekar,samo neko ko u ovom sportu ima 37 godina iskustva.
Upravo ta odgovornost u pisanju i naglašavanje da je reč o individualnom putu pomaže početnicima da ne lutaju.
Hvala ti dr.Anita!
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #404 poslato: Avgust 06, 2026, 06:43:56 posle podne »

Poenta moje intervencije nije bila da umanjim vaše znanje i rezultate, već da zaštitimo ljude koji tek ulaze u ovaj svet. .
Kako ti, na primer, procenjuješ da li ti neka nova metoda u ishrani ili treningu prija ili šteti?
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #403 poslato: Avgust 06, 2026, 06:43:39 posle podne »

Dokle god se "novo" isprobava unutar bezbednih zona, to je odličan način da čovek upozna svoje telo.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #402 poslato: Avgust 06, 2026, 06:42:46 posle podne »

Miki, svaka čast na 37 godina vođenja dnevnika! To je neverovatna disciplina i to jeste dragocena baza podataka o sopstvenom telu. Tvoj primer sa kreatinom i rehabilitacijom zapravo pokazuje kako nauka vremenom napreduje i revidira stare stavove. Međutim, to je i dalje bio eksperiment, a lekari moraju da se drže protokola koji su bezbedni za 99% populacije dok se zvanične preporuke ne promene. Odlično je što uvek naglašavaš da je to tvoj lični put.
Naravno,ja samo ovde kazem da treba smeti probati nesto novo i iskusiti to na svom telu iako se to u datom trenutku delovalo glupo ili protiv saveta lekara.Sada ne kazem da treba raditi gluposti i da uopste ne slusati lekare,daleko od toga,samo potenciram da  ljudi slobodno isprobaju neke nove stvari,neke nove metode.
Razumem tvoju poentu, Miki, i u pravu si da nauka često napreduje upravo zato što neko proba nešto novo. Ključna razlika je u tome što iskusan vežbač poput tebe ume da prepozna signale tela i stane ako nešto krene naopako. Početnici često nemaju taj filter, pa "probavanje novog" može da ih košta povrede. Zato je tvoja poruka super, dokle god ljudi to rade svesno i postepeno.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #401 poslato: Avgust 06, 2026, 06:41:13 posle podne »

Zoltane, potpuno razumem tvoju strast prema istraživanju granica sopstvenog tela. Iskustvo naprednih vežbača jeste važno za forum. Ali kao lekar moram da ponovim: početnik nema tvoj staž, tvoju svest o telu, niti tvoju laboratorijsku kontrolu. Ono što iskusnom vežbaču može biti "alat" u nekoj fazi, početniku može biti prečica do metaboličkog sindroma ili povrede.
Slayem se maximalno,zato ja uvek napisem da je to moje licno misljenje i da nisam lekar,samo neko ko u ovom sportu ima 37 godina iskustva.
Upravo ta odgovornost u pisanju i naglašavanje da je reč o individualnom putu pomaže početnicima da ne lutaju.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #400 poslato: Avgust 06, 2026, 09:10:20 pre podne »

Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #399 poslato: Avgust 06, 2026, 09:09:15 pre podne »

Slazem se maximalno,zato ja uvek napisem da je to moje licno misljenje i da nisam lekar,samo neko ko u ovom sportu ima 37 godina iskustva.
« Poslednja izmena: danas u 09:33:36 pre podne od strane Miki Mihajlovic » Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #398 poslato: Avgust 06, 2026, 09:07:56 pre podne »

Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #397 poslato: Avgust 05, 2026, 05:40:37 posle podne »

Praktična iskustva su uvek dobrodošla dokle god ih držimo u zoni individualnih primera, a nauku u zoni opštih pravila!
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #396 poslato: Avgust 05, 2026, 05:40:03 posle podne »

Poenta moje intervencije nije bila da umanjim vaše znanje i rezultate, već da zaštitimo ljude koji tek ulaze u ovaj svet. Kada vi napišete "isprobao sam i radi", to ima ogromnu težinu. Zato je ta rečenica ograđivanja – da je to isključivo vaša individualna praksa – ključna barijera koja sprečava nekog početnika da napravi kardinalnu grešku.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #395 poslato: Avgust 05, 2026, 05:39:32 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #394 poslato: Avgust 05, 2026, 05:38:18 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Stranice: [1] 2 3 ... 28 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.066 sekundi sa 18 upita.