TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399990 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 22, 2025, 04:43:07 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 23 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kada se najbrze tope masti ?  (Pročitano 101050 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #140 poslato: Avgust 11, 2008, 01:32:51 posle podne »

Slazem se sa tobom,ali gledano iz takmicarskog ugla(ne govorim o domacim takmicenjima),gde su svi nenormalno definisani,bez tog kardija nazalost ne moze,a sto se tice gubitka mase tu gresis,period definicije je najbolji za dobijanje kvalitetne mase,jer je unos proteinske ishrane mnogo veci nego van sezone,a kalorijski deficit zbog smanjenog unosa hidrata nadomestice proteini i amino kiseline.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #139 poslato: Avgust 11, 2008, 01:23:50 posle podne »

Ma mene jedino nervira sto ljudi vezuju kardio za mrsavljenje...kao da je to sastavni neizostavni deo...MORA kardio ako hocemo da izgubimo masti...a to je u stvari samo jedan od nacina da napravimo taj kalorijski deficit...necu da zapocinjem opet onu pricu o jutarnjem kardiu :D ali kao nekom kome je misicna masa prioritet,radije cu produziti definisanje i za mesec dana neg da rizikujem bilo kakvo gubljenje misica jutarnjim kardiom...
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #138 poslato: Avgust 11, 2008, 01:17:45 posle podne »

ja sam samo protiv preterivanja sa kardio treningom u neodoljivoj zelji da se smrsa....
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #137 poslato: Avgust 11, 2008, 01:16:53 posle podne »

Ja sam protiv kardia in general,ja nisam bas merodavan :D
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #136 poslato: Avgust 11, 2008, 12:30:50 posle podne »

Ljudi, malo sam prelistao topic i upadljivo se nameće jedna činjenica - za kardio na prazan stomak su pretežno, ako ne i sve osobe koje se bave BB ili idu u teretanu, dok su "protivnici" uglavnom ljudi koji su iz takoreći "aktivnih" sportova (izuzev Hansa, koji je vrbovan od strane Markonija!  ;D)

Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #135 poslato: Avgust 04, 2008, 03:37:57 posle podne »

Ovo je jos jedan dokaz da je kardio na prazan stomak ujutru odlican  :) Svaka cast za takst :)

cak i da je tako ovde se ne pominje kakav ce uticaj na misice imati kardio na prazan stomak tj. posle mnogo sati katabolizma...
Svaka vrsta treninga ,pa i kardio u tom trenutku dovode do katabolizma.Poenta unosenja BCAA,glutamina u toku samog treninga i pre treninga i posle treninga kao i ostalih amino kiselina jeste da sprece taj katabolizam.A nivo secera cim ustanemo je na najnizem nivou,tako da ce jutarnji kardio biti delotvorniji nego nakon nekoliko obroka u toku dana.
Opet najbolje za svakoga da pokusa i jedno i drugo i pronadje sta mu odgovara.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: Avgust 04, 2008, 03:33:11 posle podne »

tako sam i ja shvatio ,   neki  brzo izvlace zakljucak a nisu procitali

hvala na ovoj analizi , nadam se , ako budete imali vremena , da postavite jos nesto ovako zanimljivo
Sačuvana
SlobodanP
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: Avgust 04, 2008, 03:18:02 posle podne »

Izvini ako sam bio nejasan. Cilj naše analize nije bio "kada se najbrže tope masti", već uticaj fizičkog napora po buĂ°enju na subjekat.

Što se tiče hormona, pretpostavljam da je vršena analiza, pošto sam često viĂ°ao Goldstein-a (jedan od naših vodećih stručnjaka na polju hormona i autor popularne studije "The Role of Sex Steroid Hormones in Female Sexual Function and Dysfunction"). Mislim da imaš pogrešnu predstavu kad se radi neka analiza, studija i istraživanje. U tom poslu učestvuje veliki broj ljudi, ogroman broj odseka i laboratorija, ponekad se čak angažuju i kontraktori. Moje odeljenje je imalo specifičan zadatak u okviru analize, ja niti sam čitao celu analizu, niti imam vremena za tako nešto. Obično pročitam tzv. abridgment (meni se čini da se kod nas kaže "siže") i to je to. Mnoge moje kolege su lenje i za to, pa pročitaju samo abstracts.

Pod terminom "uporedna grupa", pretpostavljam da misliš na kontrolnu grupu. Da, postojala je kontrolna grupa, tačnije dve, kao što sam naveo u prvom tekstu. Postojanje dve kontrolne grupe je dosta neobično, ali to je bilo neophodno zbog tačnosti procesa. TakoĂ°e, protivnička advokatska firma je tražila da imamo dve kontrolne grupe, tj. tako nam je pismeno naložio njihov stručni savetnik.

Još jednom kažem, mi nismo došli do zaključka da je "sagorevanje masti najbolje odmah nakon ustajanja", već da fizička aktivnost po buĂ°enju ima pozitivne efekte na telo, a jedan od efekata je mnogo brži hitting the wall efekat. Kao što sam rekao, da li će se trošiti fats po bonk-u, zavisi od samog subjekta i njegove fizičke aktivnosti.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #132 poslato: Avgust 04, 2008, 03:09:00 posle podne »

Ovo je jos jedan dokaz da je kardio na prazan stomak ujutru odlican  :) Svaka cast za takst :)

cak i da je tako ovde se ne pominje kakav ce uticaj na misice imati kardio na prazan stomak tj. posle mnogo sati katabolizma...
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: Avgust 04, 2008, 02:46:36 posle podne »

aha nije istrazivanje , OK

da li su radjene jos neke analize , npr. hormona 

nesto me zanima , kako je ovo vezano za kradio trening , odnosno kada se najbolje tope masti kada nije postojala uporedna grupa koja je radila u drugim okolnostima kardio trening ili neku aktivnost , a ne odmah po ustajanju  ,  koaliko sam ja procitao uporedna grupa nije postojala ,  koliko ja vidim ovo je vezano za reakciju organizma nakon budjenja i koji je period adaptacije  ,   ili bolje ovako  mozete li  objasniti kako ste dosli do zakljucka da je sagorevanje masti najbolje odmah nakon ustajanja ?
Sačuvana
mr.perfect.86
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

No Pain No Gain

« Odgovor #130 poslato: Avgust 04, 2008, 02:21:19 posle podne »

Sačuvana
SlobodanP
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #129 poslato: Avgust 04, 2008, 02:04:59 posle podne »

Poštovanje Markoni, kao što sam rekao nije u pitanju istraživanje, već analiza. Razlika je velika u sistemu pristupa i obradi podataka.

Već sam naveo da se radi o zatvorenoj analizi, što znači da moj Univerzitet, kao i sve učesnike obavezuje NDA. Ceo projekat je finansirala advokatska firma, a za potrebe sudskog postupka (na kojem je lično svedočila naš provost), te je cela analiza u njihovom vlasništvu. MeĂ°utim, neki rezultati i zaključci od opšteg interesa Univerziteta ostaju u deljenom vlasništvu advokatske firme i Univerziteta, sa ciljem kako bi Univerzitet dobijene rezultate mogao koristiti u drugim istraživanjima. Iako ja nisam uključen, znam da Univerzitet trenutno radi na dve sopstvene studije na osnovu ovih rezultata i zaključaka, a koje izvode ekipe prediplomaca. TakoĂ°e, koliko sam načuo, radi se o public studijama, što znači da će njihovi nalazi biti javno objavljeni u naučnim časopisima.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: Avgust 04, 2008, 01:43:37 posle podne »

mozes li postaviti celo istrazivanje , voleo bi da ga procitam ?
Sačuvana
SlobodanP
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #127 poslato: Avgust 04, 2008, 01:26:07 posle podne »

Poštovanje svima. Želeo bih da se uključim u ovu diskusiju, pošto sam pre izvesnog vremena učestvovao u jednoj zatvorenoj analizi koja bi se ove teme mogla ticati, a povodom pisanja jednog člana o disfunkciji organizma i panici u slučaju fizičke aktivnosti po buĂ°enju. Trenutno sam na odmoru u Srbiji, a inače sam zaposlen na Boston University Graduate School of Medical Sciences u svojstvu asistenta.

Tokom oktobra 2007. godine naš odsek je dobio zadatak da sprovede zatvorenu analizu (različito od istraživanja i studije) o efektima fizičke aktivnosti u trajanju od 45 do 90 minuta na čoveka u vremenu nakon buĂ°enja, a za potrebe jedne advokatske firme. Dobili smo dva meseca za pripremu, tri meseca za analizu i dve nedelje za sumiranje. Iako se radi o izuzetno kratkim rokovima, analiza koju smo uradili je dosta dobra, pošto smo imali izuzetno velik broj konstanti koje su nam zadate, te nismo morali da "lutamo".

U analizi je učestvovalo 34 studenta sa Univerziteta različite fizičke graĂ°e, običaja hranjenja i fizičke aktivnosti. Imali smo čak dve kontrolne grupe, što je dosta neuobičajeno, ali i neophodno u ovako kratkom roku. Analiza je raĂ°ena tempom 30+20+10+1.

Prvi graničnik je bilo uzimanje pretposlednjeg i poslednjeg ciklusa sna po EEG u razmatranje. Znači, posmatrani su subjekti koji su završili ciklus snivanja. Ukoliko je došlo do buĂ°enja po završenom ciklusa sna (bez obzira da li je ukupan san trajao 4 ili 9 časova), subjekat je apsolutno spreman za bilo kakvu fizičku aktivnost u roku od 5-7 minuta. Naša analiza je obuhvatala opterećenje koje se nalazilo u zoni od 60% do 80% po Fox/Haskell formuli. Telo se sasvim normalno ponašalo i mozak je pravilno razlučivao šta treba da radi. Sve funkcije organizma su bile u normalnim granicama ii telo nije zahvatao panic attack. Ono što će sve koji imaju problema sa masom obradovati je činjenica da se hitting the wall efekat postiže izuzetno brzo. Da li će te i trošiti fat tokom vežbanja, zavisi u kojoj zoni se nalazite po Fox/Haskell formuli.

Ukoliko je došlo do buĂ°enja van zone kraja ciklusa, početni rezultati su nešto drugačiji. Naime, u zavisnosti od faze ciklusa u kojoj je došlo do buĂ°enja, mozgu je potrebno izmeĂ°u 10 i 80 minuta da očisti telo od post-sna hemikalija i da ga dovede u stanje spremnu za aktivnost. Bilo koji stimulans može da drastično smanji ovo vreme, a naša analiza je pokazala da su popularni fat-burners najbolji u tome. U trenutku uspostavljanja normalnih funkcija, telo se apsolutno isto ponaša kao u prvom slučaju.

Ono što je zanimljivo je način na koji se mozak privikava na jutarnju fizičku aktivnost, naročito ako ciklus sna nije bio završen pre buĂ°enja. Naime, kod većeg broja subjekata mozak je u prvih nekoliko dana bio kompletno zatečen novom pojavom, da je često grešio u kontrolisanju odreĂ°enih fukncija, te su kod subjekata pronaĂ°ene koncentracije lučevina kojih ne bi trebalo da budu. MeĂ°utim, ove pojave su kompletno nestale posle 2-4 dana, jer je mozak probama utvrdio šta treba da radi da ne doĂ°e do disfunkcije. Ovo je veoma slično kao kad dete uči da šutne loptu, te mozak probama utvrĂ°uje način koordiniranja pokreta. Još interesantnije je da kad je mozak jednom ustanovio rutinu funkcija, ova rutina ostaje zapamćena, te kad su subjekti ponavljali jutarnje fizičke aktivnosti posle mesec dana pauze, mozak je prepoznavao situaciju. Ovo je veoma retka situacija da mozak pamti funkcionisanje organizma u nestandardnim situacijama.

TakoĂ°e, naš zaključak je bio da fizička aktivnost u ranim jutarnjim časovima doprinosi daleko boljoj koncentraciji po klasičnim BCT tokom prvih nekoliko časova (3-5 časova) po završetku fizičke aktivnosti. Da li će nivo koncentracije ostati visok i dalje, zavisi od velikog broja parametara koji nisu uzeti u razmatranje.
Sačuvana
croma
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #126 poslato: Avgust 01, 2008, 11:07:04 posle podne »

Nesto komplikovanije u zivotu nisam procitao.Trebalo bi malo da uprostite stvari a ne da se prepirete ko je pametniji...   ;D
Sačuvana
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 23 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.316 sekundi sa 17 upita.