TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395189 Teme od strane 25007 Članovi Poslednji član: mileddd

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 28, 2024, 07:05:32 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: KUKURUZ  (Pročitano 31795 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12783


Never give up!

« Odgovor #79 poslato: Avgust 23, 2010, 12:17:42 posle podne »

Volim u off sezoni da jedem kukuruzni griz u kombinaciji sa ella sirom jer mi bude lep obrok.Mada i on sam kada ga skuvam mi bude lep iako nekome to deluje nemoguce.Ne kuvam ga sa mlekom vec vodom  ;)
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1269


BRO-SLAYER

« Odgovor #78 poslato: Avgust 23, 2010, 11:34:58 pre podne »

Za dorucak ga nikad ne bih jeo, ovsene su 5puta bolje i 500 puta ukusnije =)
Dobar je u onoj meksickoj mesavini sto je Johnny Bravo spomenuo
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3439


Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #77 poslato: Avgust 23, 2010, 10:03:47 pre podne »




                                                    Navalite na kukuruz


 Kukuruz je napokon dospeo na pijace - iskoristite to i opskrbite svoj organizam skrobom i ostalim blagotvornim sastojcima koje sadrži ova žitarica.


   Kukuruz je iz Amerike u Evropu doneo Kolumbo 1493. godine. Danas u ukupnoj proizvodnji žitarica na globalnom planu nalazi se na drugom mestu iza pirinča.
Hranljiva vrednost kukuruza zavisi od načina njegove pripreme. Mlevenjem zrna se smanjuje procenat masti i proteina, dok se ljušćenjem otklanja celuloza.

U kukuruzu najviše ima vitamina C i A koji, meĂ°utim, iščezavaju tokom termalne obrade.
Najbolje ga je konzumirati nakon što je ubran - što duže stoji gubi šećer. I konzervirani kukuruz je zdrav jer je bogat antioksidantima.
Čak je i kukuruzna svila blagotvorna - pre svega kao diuretik, a pomaže kod bolesti urinarnog trakta, srčanih tegoba i reume.

Skrob je sastojak koji je najviše zastupljen u zrnu kukuruza (73 odsto) i predstavlja važan izvor energije. Zato se preporučuje konzumiranje ove žitarice za doručak.
Svež kukuruz u frižideru možete čuvati najduže dva do tri dana, ili ga zamrznite tako što ćete klipove staviti u vrelu vodu na nekoliko minuta, a potom u led kako bi se brzo ohladili.
Zatim skinite zrna sa klipa, prstima ili nožem, i stavite ih u kesu za zamrzivač.
Tokom zime koristite zrna kukuruza kao dodatak raznim jelima od mesa i povrća, umesto hleba ili krompira, ili napravite salatu: zrna kukuruza pomešajte sa čašom kisele pavlake, posolite po ukusu i dodajte sitno seckanu miroĂ°iju.


preuzeto sa:MONDO

Sačuvana
   
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3776


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #76 poslato: Mart 25, 2010, 12:44:09 pre podne »

 8) 8) 8)

ja se navukao na pnu smrznutu mesavinu-kukuruz,grasak i sargarepa  :)
sa kasikom maslinovog ulja,malo persuna,belog luka i sa tunjevinom ispadne
extra ukusan i lagan obrok  :)
ja volim ljuto,pa jos dodam i ljutu tucanu papriku :)
kukuruz se bas dobro slaze sa tunom  :)
a mislim i da je roni u jednim od priprema krkao kukuruz kao izvor uh,ako se
nesto nisam istripovao  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #75 poslato: Mart 17, 2010, 07:19:45 posle podne »

pa to je normalna biljka, ništa genetski modifikovano.. ko voli kiselo svideće mu se
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #74 poslato: Mart 17, 2010, 04:56:17 posle podne »

Kukuruz tek sazreva krajem jeseni?

Nemoj jedva da cekas, to znaci da je proslo i prolece i leto :D Ja jedva cekam da sto kasnije stigne sledeca zima, hehe
Kukuruza se uvek moze naci
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #73 poslato: Mart 16, 2010, 07:30:04 posle podne »

Kao što reče Beka, jedva čekam kukuruz u prirodnom obliku koji se može kuvati i peći. Tako nešto obožavam i nemam mere. :)
Sačuvana
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #72 poslato: Mart 16, 2010, 01:23:22 posle podne »

evo malo i kroz slike  8)







 oko 100din kosta tegla baby corna... bas cu probati da spremim sa nekom piletinom, povrcem i soja sosom... ne moze da ne valja.. ;)
« Poslednja izmena: Mart 16, 2010, 01:25:55 posle podne od strane Takahiro » Sačuvana
Qui audet adipiscitur
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #71 poslato: Mart 16, 2010, 01:04:31 posle podne »

Ali to je skroz obican kukuruz koji je tek poceo da se razvija.. nista vestacki napravljeno kao na primer baby paradajz i krastavac.. na Dalekom Istoku ga vec vekovima koriste za pripremanje jela.. Ako bolje pogledate videcete da su mu se zrna tek pocela razvijati i da je sepurika meka i jestiva.. :)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #70 poslato: Mart 16, 2010, 11:16:01 pre podne »

Pa i ja sam se pitao koiliko je prirodno :)
Ali jeste, sada sam se setio kada je Daniela napisala, vise podseca na nesto poput krastavcivca jer stoji u vodi, kiselkasto je... znaci ne valja :)
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1372


Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #69 poslato: Mart 16, 2010, 09:55:55 pre podne »

Takodje i ja Monika...
A najcesce sam ove kukuruscice vidjala po posnim slavama,stave ga domacice kao dekoraciju :D,i na kraju u tanjiru ostane samo on,niko i nema zelju da ga proba,pa ni ja naravno...

A inace kukuruz obozavam.Uzivam u kuvanom kukuruzu,ali jedva cekam da krene sezona pa da odem na selo i sa bracom spremam "pecenjake".To mi je vec posebno zadovoljstvo i meni najdrazi vid kukuriuza za jelo...A i tako me podseca na detinjstvo :)
Sačuvana
Be Happy!!!
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #68 poslato: Mart 16, 2010, 09:31:34 pre podne »

Jel zna neko vise o njemu, jel su njega genetski tako uzgojili ili? :) Mislim lep je onako, ali bukvalno umanjen kukuruz, kao minijatura...

ovo kad vidim, kao i one karnišone krastavčiće i tako svu tu "zoom out" hranu,  deluje mi tako "morbidno", iskreno.... 

koliko je to zaista prirodno? nisam upućena
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #67 poslato: Mart 16, 2010, 09:29:11 pre podne »

Ja sam ih voleo itekako  :) Ali sam ih skroz izbacio.... inace mi je pre bilo uz film obavezno bila jedna cinija....  8)

probaj uz film neki miks badema, lešnika, indijskok/brazilskog oraha, sa malo suvog grožĂ°a ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #66 poslato: Mart 15, 2010, 08:39:15 posle podne »

Hehe, nazalost... to je bas junk junka...

Pao mi na pamet onaj mali kukuruz sto ima da se kupi. Ja sam pre mislio da je to vestacki :)?

Jel zna neko vise o njemu, jel su njega genetski tako uzgojili ili? :) Mislim lep je onako, ali bukvalno umanjen kukuruz, kao minijatura...

baby corn - lično ga ne volim
koliko znam ništa posebno po sadržaju - očekujem nešto tipa kiselog krastavca...
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #65 poslato: Mart 15, 2010, 05:00:01 posle podne »

E na to Takahiro, mini mini :) ne kokicar Roberte :) ime mu je baby izgleda :D
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.093 sekundi sa 17 upita.