TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399699 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 10, 2025, 09:55:06 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vezbanje kod kuce  (Pročitano 15725 puta)
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #15 poslato: Jun 21, 2009, 03:51:45 posle podne »

evo samo da dodam nesto jako vazno:
svaka cast onima koji vezbaju kod kuce  :)
ali zasto vezbati kod kuce kada postoji tertana,barem danas to moze svako da priusti bar 3 puta nedeljno  ;)
kod kuce ne mozes pogoditi svaki misic zeljenim intenzitetom  :)
bilo to zbog nedostatka opterecenja ili prostora ili neceg sasvim treceg  :)
e i najvaznija stvar: SKORO SVI ONI KOJI VEZBAJU KOD KUCE BRZO PRESTANU SA TIM,a razlog tome je neka monotonija i ne znam ni ja sta vec
mozda ono sto sam gore naveo
jos jedna vazna stvar: kod odes u teretanu ti ces to vreme provesti iskljucivo i jedino vezbajuci,a kod kuce sigurno nije tako ;D ;D ;D

Eto, a kod mene je obrnuto - obožavam da treniram kod kuće. Ja poslednje 2 godine polako pravim kompletnu kućnu teretanu na 40 kvadrata. Znači, skoro svakog meseca kupim ponešto i opremam je. Kupujem polovnu ali kvalitetnu opremu. Ovog leta planiram da uzmem manji kredit i kompletno je opremim.

Najprijatnije se osećam kada treniram kod kuće. Pustim muziku koju želim. Sprave su mi uvek slobodne. Niko mi ne smeta upadicama ili nekim početničkim pitanjem. Treninge brže završavam nego u gradskoj teretani. Sam biram termin. Sve sprave su uvek čiste i ne udišem tuĂ°e mirise. To su neki od razloga koji idu u prilog kućnoj teretani.
I, kad je budem komplet opremio, neću ni razmišljati o nekoj od gradskih teretana. Sigurno je da ću imati bolje uslove kod kuće. ;)

E, sad, možda je to kod mene drugačije jer sam dugogodišnji vežbač. Možda bi neki početnik zaista izgubio motivaciju za takve treninge. Ali, opet, mnogim početnicima je nelagodno da treniraju u gužvi i moru "iskusnih" vežbača.

Zato bi poruka mogla biti: neka svako naĂ°e sebe i ono što mu odgovara. ;)

p.s. Ne bih se složio da se vreme u teretani provodi isključivo u vežbanju. Mnogo je suprotnih primera.
Sačuvana
dz0ny
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Jun 21, 2009, 03:49:01 posle podne »

Tozo, jesto to istina, ali problem je sto ja nisam iz Beograda,  a u varosi u kojoj zivim retko ko je cuo za Internet, a kamoli za teretanu : "Shinak, shta ti je to? dodji ti kod mene da okopavas bastu poedeljkom, sredom i petkom a utorkom, cetvrtkom i subotom mi redjas drva za zimu (pa mora na vreme da se misli) pa da vidis kak'e ces misice da imas..." kontas? ;)

Za pocetak bih bar da naucim kako se vezbe rade pravilno, nekioh 3-4 meseca dok se ne vratim u Bg. na jesen, onda krecem tezim treningom, naravno u teretani. Inace, kad smo kod toga, jel' odgovara pocetnicima taj raspored vezbanja (3x nedeljno, nedeljom pauza, ostalim danima kardio)?
Sačuvana
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Jun 21, 2009, 01:54:46 posle podne »

evo samo da dodam nesto jako vazno:
svaka cast onima koji vezbaju kod kuce  :)
ali zasto vezbati kod kuce kada postoji tertana,barem danas to moze svako da priusti bar 3 puta nedeljno  ;)
kod kuce ne mozes pogoditi svaki misic zeljenim intenzitetom  :)
bilo to zbog nedostatka opterecenja ili prostora ili neceg sasvim treceg  :)
e i najvaznija stvar: SKORO SVI ONI KOJI VEZBAJU KOD KUCE BRZO PRESTANU SA TIM,a razlog tome je neka monotonija i ne znam ni ja sta vec
mozda ono sto sam gore naveo
jos jedna vazna stvar: kod odes u teretanu ti ces to vreme provesti iskljucivo i jedino vezbajuci,a kod kuce sigurno nije tako ;D ;D ;D
Sačuvana
chiller
Gost
« Odgovor #12 poslato: Jun 21, 2009, 01:48:10 posle podne »

rekoh ja da je zanimljivo,a nesto videti ili ne videti..duga prica...pisi ono sto mislis,bice nam svima lakse ;)
Sačuvana
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jun 21, 2009, 01:35:02 posle podne »

ma extra izgleda ne kazem ja nista lose. :). :P :P :P....samo malo mi je previse sumnjivo da ima takvu gradju od 50 kg tegova koje ima kod kuce...
ako to nisi primetio onda stvarno ne znam gde gledas????? :D :D
Sačuvana
chiller
Gost
« Odgovor #10 poslato: Jun 21, 2009, 01:25:22 posle podne »

zanimljivo,ima stvari sa kojim se ne slazem sa njim ali daleko od toga da je debil.na sajtu sto sam napisao naci ce bas ono sto trazi,kako izvoditi vezbe Kod Kuce.
ako nisi video,pogledaj njegov sajt,http://scoobysworkshop.com/index.htm ,mozda naucis nesto ;)
a usput,covek koji sa 45godina izgleda ovako

ti zoves debilom :D ,da nije smesno bilo bi zalosno ::)
Sačuvana
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jun 21, 2009, 01:09:28 posle podne »

evo ti ovo
http://www.youtube.com/watch?v=TKg_cdwq9l4&feature=channel
Pogledaj njegov sajt,imas mali milion videoa za vezbanje kod kuce... ;)
Scoobi je debil....axaxaxxaaxx
Sačuvana
chiller
Gost
« Odgovor #8 poslato: Jun 21, 2009, 12:14:44 posle podne »

evo ti ovo
http://www.youtube.com/watch?v=TKg_cdwq9l4&feature=channel
Pogledaj njegov sajt,imas mali milion videoa za vezbanje kod kuce... ;)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #7 poslato: Jun 21, 2009, 11:30:03 pre podne »

Pa i planirao sam da ako ne uspem da nadjem nijedan program primenim neki sa foruma samo bih potpuno izbacio vezbe na masinama i eventualno bih zamenio za neku drugu koju bih mogao da odradim.

Aj sad da se napravim malo pametan ;) - Whey protein se uzima posle treninga da bi pomogao misicima da se oporave? Cisto informativno, pogledaci i na netu kakve su cene i gde moze da se nadje. Sad ako moze savet (za malo kasnije, naravno) vezan za Animal Cuts - kaki su tvoji utisci u vezi njega, ako si ga ikada koristio? Posto znam da je hvaljeni sagorevac, a posto mi je cilj da zbacim kile (za pocetak), kako bi se on uklopio u ceo program?
Ja ne koristim sagorevače jer nemam potrebe za njima. Inače, kao što si i rekao, Cuts je nadaleko hvaljen i jako dobar sagorevač. Kako bi se uklopio u ceo tvoj program? Pa, vrlo prosto - uzmeš jednu kesicu 30 ak min pre treninga i eto ga. :) Evo ti link za Animal Cuts http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=UN158

A, evo ti da pogledaš i neke od proteina:

Elite whey - http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=DY315
Whey Gold - http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=ON621
Whey Professional - http://www.pansport.rs/new/catalog/index.php?id=SN483
itd.

Sačuvana
dz0ny
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 21, 2009, 12:36:07 pre podne »

haha da da,frikombinuj! ;)

Pa jasno, nego kazem ponovo, nisam toliki poznavalac vezbi pa se ne bih usudjivao sam da petljam oko sastavljanja nekog svog treninga (tj. da ja izmisljam vezbe, serije i ponavljanja), a kroz svaki program se provuce po neka vezba na masini, koja sigurno nije tu bez razloga....ali ok, sto kaze nature - frikomb je cudo! ;)
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #5 poslato: Jun 21, 2009, 12:10:15 pre podne »

Sve particije mozes raditi lagano.. A za ledja ti samo fale zgibovi i u fullu si..
Za ramena se sve vezbe i rade samo tegovima, trbusnjake mozes sam, grudi- radis sa bucicama na klupi + sklekovi, biceps i triceps lagano tegovima, ledja sleganje ramenima+ono veslanje u pretklonu ili kako se zove kad dizes teg sa strane a povijen si napred + zgibovi... Noge iskorak sa tegovima i cucnjevi...

tako malo frikombinuj :D
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #4 poslato: Jun 21, 2009, 12:08:09 pre podne »

ako imas sipku od 15-20 kila dovoljnja ti je da celo telo pogodis i svaki misic stimulises...kako-jednostavno...exploziva
Sačuvana
dz0ny
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 20, 2009, 07:33:27 posle podne »

Pa i planirao sam da ako ne uspem da nadjem nijedan program primenim neki sa foruma samo bih potpuno izbacio vezbe na masinama i eventualno bih zamenio za neku drugu koju bih mogao da odradim.

Aj sad da se napravim malo pametan ;) - Whey protein se uzima posle treninga da bi pomogao misicima da se oporave? Cisto informativno, pogledaci i na netu kakve su cene i gde moze da se nadje. Sad ako moze savet (za malo kasnije, naravno) vezan za Animal Cuts - kaki su tvoji utisci u vezi njega, ako si ga ikada koristio? Posto znam da je hvaljeni sagorevac, a posto mi je cilj da zbacim kile (za pocetak), kako bi se on uklopio u ceo program?
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #2 poslato: Jun 20, 2009, 07:21:55 posle podne »

Imaš bučice i podesivu klupu. To znači da bez problema možeš raditi u kompletu sledeće mišićne partije: grudi, ramena, biceps i triceps. Delimično ćeš moći pogoditi leĂ°a i noge.
U suštini, samo prati trening programe koje kažeš da si gledao i izbaci te vežbe sa sajlama. Konkretno, najveći problem biće ti nedostatak uslova za izvoĂ°enje zgibova i vučenja na lat mašini(leĂ°a), i neke spravice za kvadricepse i zadnju ložu(noge).

Svu tu opremu koju ti imaš i ja posedujem, i često umem ceo trening da odradim kod kuće umesto u teretani. Recimo, obožavam da ramena radim samo bučicama(potisak i sva letenja) i jako mi prija. Isto to važi i za grudi. Biceps i triceps isto lako možeš da radiš samo bučicama, a plus što i šipku možeš koristiti za neke pokrete.

Znači, imaš poprilične mogućnosti za dobar trening. Samo pametno i pažljivo. ;)

Što se tiče suplementacije, whey protein ti sigurno ne bi odmogao.
« Poslednja izmena: Jun 20, 2009, 07:24:03 posle podne od strane Robert » Sačuvana
dz0ny
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 20, 2009, 06:07:02 posle podne »

Iako ne izgledam kao totalni pocetnik(natural sam krupno gradjen), hteo bih da nekoga zamolim za pomoc oko sastavljanja programa za vezbanje kod kuce.Znam sta cete sad reci, prelistaj forume ima 10 ziliona stvari na tu temu, i verujte mi oci su mi otpale prethodnih par noci ali na koji god program nabasam on podrazumeva bar 5-6 vezbi koje se rade na masini ili sa sajlama. Evo kakva je situacija - imam klupu, totalno podesivu (flat, koso, kontra koso) buchice i dvoruchnu shipku (naravno i tegove uz to ukupne tezine oko 50 kg). E sad, ako sam dobro shvatio za pocetnike su najvaznije 3 stvari - male tezine i pravilna tehnika u pocetku, ostavljati misice da se odmore i piramidalni sistem treninga. Ishrana se podrazumeva. Dakle, imam oko 100 kg a visok sam 1.82, tako da imam poprilicino sala za skinuti. Cilj je da ukombinujem aerobni trening (plivanje jer zivim na Dunavu i trcanje) i trening tegovima,koji bih radio 3 puta nedeljno, suprotno danima kada idem na trcanje (pon-sred-petak tegovi, uto-cet-sub trcanje, nedelja slobodna recimo)a koji je opet malo specifichan zbog navedenih uslova gore. Ako bi neko bio ljubazan da sastavi ili bar da predlog jednog takvog programa, ako se misici uopste mogu trenirati pravilno samo uz pomoc buchica i shipke.Od suplemenata nisam planirao za pocetak ista, ali ako smatrate da ce mi nesto pomoci, otvoren sam za predloge. Hvala unapred.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.094 sekundi sa 18 upita.