TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398865 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 04, 2024, 07:51:22 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 28 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: PROTEINI - ISHRANA I SUPLEMENTACIJA  (Pročitano 134072 puta)
dakifil
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #271 poslato: Maj 24, 2011, 03:23:30 posle podne »

Da, hvala svima  :) Sada sam se obezbedio hranom za nekoliko dana: oslic, tuna, ovsene, razno povrce, jaja, bademi, belo meso... hvala  ;D
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #270 poslato: Maj 24, 2011, 08:29:20 pre podne »

iskoristi to što je proleće (leto?) i ima jako velik izbor povrća... napraviš salatu sa posnim sirom, tunjevinom, jajima.... i puno povrća... ovo može bilo kad u toku dana, i uveče naravno.

Dobra stvar kod vlakana je što će ti dati sitost ;)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #269 poslato: Maj 23, 2011, 06:32:33 posle podne »

Ella je dobar izbor. Možeš uz nju i neko povrće.
Sačuvana
dakifil
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #268 poslato: Maj 23, 2011, 05:46:03 posle podne »

Ma pecivo u obliku trougla od kukuruznog brasna xD A da li bi ella sir bio dobar za veceru?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #267 poslato: Maj 23, 2011, 05:37:01 posle podne »

Aha, hvala na savetima. I samo jos da pitam, da i bi u skoli mogao pre treninga da praktikujem trouglic sa malo sira ali koji je od kukurznog brasna? I da li uz bademe i lesnike moze kikiriki posto sam malo svorc? Danas sam kupi oko 100g badema sto je meni za jedan dan a nisu bas jeftini, pa planiram da mesam za jednu uzinu sve po malo: kikriki, badem i lesnike. I da li brusnica moze da se jede posto je ipak voce?

Šta ti je taj trouglić?
Kikiriki možda i može ali neslani i ne pečeni i ne baš previše... moraš se ozbiljno kontrolisati po tom pitanju...
što se tiče brusnica, one su uglavnom zaslaĂ°ene tako da nisu pravi izor za voe - bolje uzmi sveže jagode npr
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #266 poslato: Maj 23, 2011, 03:16:00 posle podne »

2 medju obroka sa po 50 badema je dovoljno,kikiriki ne.Moze i brusnica,za mlecne proizvode sam ti vec rekao.
Sačuvana
dakifil
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #265 poslato: Maj 23, 2011, 02:20:42 posle podne »

Aha, hvala na savetima. I samo jos da pitam, da i bi u skoli mogao pre treninga da praktikujem trouglic sa malo sira ali koji je od kukurznog brasna? I da li uz bademe i lesnike moze kikiriki posto sam malo svorc? Danas sam kupi oko 100g badema sto je meni za jedan dan a nisu bas jeftini, pa planiram da mesam za jednu uzinu sve po malo: kikriki, badem i lesnike. I da li brusnica moze da se jede posto je ipak voce?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #264 poslato: Maj 23, 2011, 11:35:49 pre podne »

Za dorucak idi 7 belanaca i 2 zumanceta,2 kom integralnog hleba
Rucak nakon 3h...pilece belo meso sa salatom ,moze u nekom integralnom hlebu (to nosi sa sobom u skolu)
Uzina moze badem ili manja banana
nakon treninga belo meso ,malo pirinca salata,uvece mozes i tunjevinu ili opet belanca bez hidrata.
Sto se soje tice nisam pristalica,a ukoliko zelis da se resis viska masti mleko i mlecne proizvode izbaci,eventualno svako drugo jutro za dorucak ili rucak ubaci malo sira.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #263 poslato: Maj 22, 2011, 06:29:20 posle podne »

užina u školi ti kora biti nešto konretnije jer posle toga ideš na trening bez ručka.. prema tome neki sendvič sa manje hleba a više recimo pilećeg belog i nemasnog sira bi bilo dobro..
onda ručak posle treninga..
onda užina tipa badema, lešnika i sl.
večera proteini i povrće i to ti je dosta što se tiče klope

količine proceni sam, experimentalno
Sačuvana
dakifil
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #262 poslato: Maj 21, 2011, 10:08:34 posle podne »

Ovako, posto bih zeleo malo da sredim ishranu trebaju mi saveti. Citao sam dosta po forumu sta sme a sta ne sme da se jede. Trenutno imam oko 75-76kg i visok sam 180. E sada, ja imam dosta misicne mase, naravno nisam jos zadovoljan i jos cu se truditi da je nabacujem, ali imam i dosta sala, posebno na stomaku, dok na nogama nemam gotovo uopste sala i misici mi se tu extra ocrtavaju. Ja ne bih zeleo da gubim kilazu sto se tice misica vec samo da skinem ovo salo. Da kazem odmah da necu da koristim sagorevace jer sam u skripcu sa parama pa za suplemente imam samo za kreatin. I planirao bih ovako otp da mi izgleda ishrana:
skola prepodne:
1. dorucak: ovsene pahulje sa mlekom (bez laktoze) ili jaja sa sunkom i sl (kuvano naravno)
2. uzina: integralno pecivo ili bademi, kikiriki...? (ovde mi treba najvise saveta)
3. posle skole mi odmah ide trening jer ne mogu da stignem da se vracam kuci pa u teretanu
4. rucak: oslic; pirinac sa piletinom; krompir i piletina; +uz nesto od toga salata i to najcesce paradajz bez ulja vec samo blago posoljen
5. uzina: isto bih molio za neki dobar savet posto nemam blage veze xD tuna npr...
6. vecera: neki bezmasni sir (samo mi to pada na pamet, dajte savete :D)

Takodje bih voleo da mi kazete u kojim kolicinama bih to mogao da uzimam i koliko otprilike kostaju ove stvari sto se kod nas redje jedu (ovsene, bezmasni sir, mleko bez laktoze, bademi...).
I jos jedno pitanje, da li bih umesto bezmasnog mogao da koristim kozji sir posto znam da je bas zdrav a baba mi sprema :D
EDIT: i sta mislite o proizvodima od soje?
« Poslednja izmena: Maj 21, 2011, 10:12:44 posle podne od strane dakifil » Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #261 poslato: Maj 18, 2011, 05:52:37 posle podne »

Meni ukus ide u drugi plan sta god da je u pitanju. Ako znam da ce da mi koristi popicu i pojescu bez problema :)
To je pobednicki duh. ;) Ja bi voleo da mogu tako sa Ribom ili povrcem,ali ne ide,od mirisa ribe mi muka,a paradajz i krastavac cim stavim u usta povratim. :(
Nije problem u ribi nego u meni.Cak mi i miris smeta...probao nekoliko puta dimljenu pastrmku,ona najmanje od svih kad je dimnjena lici na ribu,kao belo meso je(skoro :) ) ali nisam mogao,dzabe.Cak ni girice ne mogu...Pretpostavljam da je i dosta toga u glavi,ali sta cu,trpao sam i na sliu,ne prija i to ti je. :(

probaj Mistral tunjevinu. ;)
Sačuvana
Superman91
Član
**
Van mreže Van mreže

znaci plazma!

« Odgovor #260 poslato: Maj 18, 2011, 05:00:26 posle podne »

Meni ukus ide u drugi plan sta god da je u pitanju. Ako znam da ce da mi koristi popicu i pojescu bez problema :)
To je pobednicki duh. ;) Ja bi voleo da mogu tako sa Ribom ili povrcem,ali ne ide,od mirisa ribe mi muka,a paradajz i krastavac cim stavim u usta povratim. :(

probaj Mistral tunjevinu. ;)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #259 poslato: Maj 18, 2011, 08:28:13 pre podne »

Pomešam ih sa tečnim amino ili ih dodam nekom NO reaktoru. Skoro nikada ne pijem solo bcaa.
Sačuvana
Superman91
Član
**
Van mreže Van mreže

znaci plazma!

« Odgovor #258 poslato: Maj 17, 2011, 11:53:43 posle podne »

Bas tako, ovo ne radimo radi ukusa, nije ovo forum kuvarskih specijaliteta, pa kako onda pijete bcaa u prahu!? :)

bljak..:)
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #257 poslato: Maj 17, 2011, 07:58:30 posle podne »

Bas tako, ovo ne radimo radi ukusa, nije ovo forum kuvarskih specijaliteta, pa kako onda pijete bcaa u prahu!? :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 28 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.038 sekundi sa 13 upita.