TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398865 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 04, 2024, 08:07:45 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 28 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: PROTEINI - ISHRANA I SUPLEMENTACIJA  (Pročitano 134115 puta)
Vule~
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #286 poslato: Jun 10, 2011, 05:57:51 posle podne »

Mala pomoc mi treba. Uzeo sam ovaj whey http://www.pansport.rs/Proteini/Izolati-proteina-surutke/BI339-100-Iso-Whey.html  i unutra nema dozera? da li mogu uzeti dozer od elita ili mora veci posto cini mi se da pise da je porcija 47g
a od elita je 30.
Sačuvana
nenadb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #285 poslato: Maj 30, 2011, 04:34:02 posle podne »

probacemo u svakom slucaju sve od navedenog, ishranu bazirati na salatama, tuni i suplementma, sa treninzima srazmerno vremenu pa...
videcemo dokle ce me odvesti...

hvala na savetima u svakom slucaju  ;)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #284 poslato: Maj 30, 2011, 04:02:46 posle podne »

mene 42 g proteina zasiti na 2-3 sata sasvim dovoljno :)   pogotovo ako u MRP ima dodatak vlakana.... 
ali dobro, individualno je....
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #283 poslato: Maj 27, 2011, 09:11:40 posle podne »

jedna kesica MRP-a sa 42 g proteina moze da zasiti na par sati (kako koga, ali je od sendvica sigurno bolja).

U redu je to što si naveo...  može ultra loss, dobar je ali po meni malčice našminkan proizvod, a za neku isplativiju varijantu opredelila bih se za npr  SNI pro whey, Labrada pro v 60, Nutrabolics Isobolic  (proteinske mešavine)
Da je bolja od sendvicha, sigurno jeste, ali da te zasiti na par sati, moze, samo neku devojcicu! :)
E sad, ako doda malo orasastog voca u taj MRP, onda mozda moze da progura dva sata.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #282 poslato: Maj 27, 2011, 08:40:55 posle podne »

Vidim da si spomenuo Subway... ako baš nemaš druge opcije onda napravi tamo sendvič ali ga napakuj salatama i pilećim belim mesom a kao premaz stavi nemasni sir ako imaju ako ne onda kašiku pavlake... i naravno uzmi najmanju kiflu
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #281 poslato: Maj 27, 2011, 08:59:36 pre podne »

jedna kesica MRP-a sa 42 g proteina moze da zasiti na par sati (kako koga, ali je od sendvica sigurno bolja).

U redu je to što si naveo...  može ultra loss, dobar je ali po meni malčice našminkan proizvod, a za neku isplativiju varijantu opredelila bih se za npr  SNI pro whey, Labrada pro v 60, Nutrabolics Isobolic  (proteinske mešavine)
Sačuvana
nenadb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #280 poslato: Maj 26, 2011, 05:32:24 posle podne »

MRP ne moze da te zasiti ili nadomesti obrok, to moze da ti posluzi za medju obrok.

a jel ima neki od proizvodjaca na koje treba obratiti paznju, potpuno mi je strana cela ova materija pa zato pitam.

ja sam mislio da bi tako nesto od tih suplemenata u svakom slucaju bilo zdravije po organizam nego neki subway ili ne daj boze mek

i dali ovakva kombinacija uz pridrzavanje saveta koje ste mi vec dali moze doprineti nekom od rezultata

http://www.pansport.rs/Vitaminsko-mineralni-kompleksi/Za-rekreativce-i-aktivne-ljude/SN042-Daily-Vita-min.html

http://www.pansport.rs/Zamene-za-obrok-i-proteinski-napici/BI955-Ultra-Loss-Shake.html
« Poslednja izmena: Maj 26, 2011, 05:46:37 posle podne od strane nenadb » Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #279 poslato: Maj 26, 2011, 03:06:24 posle podne »

MRP ne moze da te zasiti ili nadomesti obrok, to moze da ti posluzi za medju obrok.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #278 poslato: Maj 26, 2011, 09:37:47 pre podne »

hvala na saveu gledacu da to sve realizujem.

koje od suplemenata bi bilo najbolje kupiti?

zamene za obrok u kesicama bi bile najbolje rešenje. 

Pored toga, predlažem osnovne suplemente - vitaminsko mineralni kompleks, c vitamin, omega 3 riblje ulje, koenzim Q10 - ovo sve u cilju opšteg zdravlja organizma i imuniteta i da se bolje osećaš i dopuniš ishranu.
(moj predlog)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #277 poslato: Maj 25, 2011, 08:19:35 posle podne »

Najbolje da nosiš koliko god možeš sa sobom... možda neki ručni frižider ili tako nešto.. sad će leto pa da se osiguraš da hrana bude i drava i zdravstveno ispravna..
gazirana pića moraju da idu u off, kao i svi slatkiši...
kupi koštunjavo voće, pa grickaj po koji lešnik kad ti je baš frka..

ostalo je Monika super rekla
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #276 poslato: Maj 25, 2011, 02:04:50 posle podne »

Whey protein ili protein blend kao zamena za obrok , ili bas zamena za obrok (MRP) u tvom slucaju :D
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
nenadb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #275 poslato: Maj 25, 2011, 12:40:35 posle podne »

hvala na saveu gledacu da to sve realizujem.

koje od suplemenata bi bilo najbolje kupiti?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #274 poslato: Maj 25, 2011, 09:34:03 pre podne »

pozdrav svima. meni treba savet vezan za ishranu i odabir pravog suplementa.

posao mi je za volanom 10h min dnevno sa retkim stajanjima. sto se ishrane tice jedem najvise 2 puta dnevno, s tim da pokusavam da fokusiram obroke na salatama, mada u dosta slucajeva se zavrsi na jednom sendvicu. gazirano se trudim da ne pijem...za sad i ne tako uspesno ali se trudim.
e sad primetio sam da lagano krece da se formira onaj famozni pojas oko stomaka usled takve ishrane i fizicke neaktivnost i ugojio sam se par kg za 6 meseci, sad imam 82 a visok sam 178, znaci trebalo bih bar 4kg po mojoj proceni da skinem. znam da ako nesto moze nestati samo treningom ali zaista sad nemam kakko uklopiti.

tako da ako neko moze da mi preporuci neku dijetu i ne sanjam o plocicama i ravnom stomaku ali bih zeleo da ako nista drugo nekim od suplemenata i pravilnijom ishanom taj nivo smanjim...

e sad... molio bih za savet...

hvala unapred

ćao!   ja ti predlažem 2-3 puta nedeljno laganu fizičku aktivnost, npr. pre nego što sedneš za volan, ako si u mogućnosti lagana vožnja bajsa ili džoging ili brzi hod u trajanju od sat vremena, sa sve istezanjem i laganim vežbama za razgibavanje. Osećaćeš se mnogo bolje, iznenadićeš se!  Znam da je ovo teško u tvom slučaju i da  zahteva promenu nekih životnih navika ali veruj mi isplati se na kraju.

Što se tiče ishrane, ako kupuješ hranu usput onda baš i nemaš neki izbor. Najbolja varijanta bi bila neka tunjevina ili integralni sendvić (mada se retko naĂ°e pravi integralni)  sa salatom. 
Ako staješ usput u neki restoran, naruči samo salatu sa ribom, piletinom - sa roštilja, kuvano, pečeno na malo ulja...

Ujutru pre nego što kreneš u vožnju pojedi žitarice sa mlekom ili jogurtom. Neki musli bez šećera i sl.

Uveče ograniči unos sendviča, testa, peciva i sl.  uveče samo salate. Ok ?

Pij dosta vode u toku dana...  izbaci sve slatke napitke, čokoladice i slično, grickalice....

Zamene za obrok koje mogu da se kupe u Pansportu su takoĂ°e odična opcija. Zamenjuju u potpunosti jedan obrok a lako se smute sa vodom ili mlekom.
Sačuvana
nenadb
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #273 poslato: Maj 25, 2011, 03:19:38 pre podne »

pozdrav svima. meni treba savet vezan za ishranu i odabir pravog suplementa.

posao mi je za volanom 10h min dnevno sa retkim stajanjima. sto se ishrane tice jedem najvise 2 puta dnevno, s tim da pokusavam da fokusiram obroke na salatama, mada u dosta slucajeva se zavrsi na jednom sendvicu. gazirano se trudim da ne pijem...za sad i ne tako uspesno ali se trudim.
e sad primetio sam da lagano krece da se formira onaj famozni pojas oko stomaka usled takve ishrane i fizicke neaktivnost i ugojio sam se par kg za 6 meseci, sad imam 82 a visok sam 178, znaci trebalo bih bar 4kg po mojoj proceni da skinem. znam da ako nesto moze nestati samo treningom ali zaista sad nemam kakko uklopiti.

tako da ako neko moze da mi preporuci neku dijetu i ne sanjam o plocicama i ravnom stomaku ali bih zeleo da ako nista drugo nekim od suplemenata i pravilnijom ishanom taj nivo smanjim...

e sad... molio bih za savet...

hvala unapred
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #272 poslato: Maj 24, 2011, 03:42:36 posle podne »

Lepo lepo =)
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 28 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.087 sekundi sa 18 upita.