TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 06:20:09 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bundeva - otkrice meseca :)  (Pročitano 17796 puta)
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #37 poslato: Oktobar 22, 2009, 10:20:17 pre podne »

Da, ja sam, ali sam triatlonac  ;)

Ja poznajem jos nekoliko triatlonaca koji su provereno imali 4 - 5 % bf, i to na naprednijim spravama merenim, tako da nisam ja retkost... Ispod toga nikako ne moze i ja se slazem, tako da mi je to i bila granica, tamo u Feb. Martu recimo... ja sam bio i izgubio deo misicne mase, tako da i to sto kazes ne moze doveka masti da se sagorevaju, naravno da postoji minimum za normalno funkcionisanje organizma... a i dobro sam istreniram da idem na masti tako da je verovatno potrosnja isla do vise granice nego kod npr ostalih sportista... npr 4 - 5 h bike sa jednom bocom 0.7 izotonika, jednim gelom i jednom PB perormance cokoladicom (i jos mnogo vode, ali to se ne racuna), normalan dorucak pre toga... a potrsoim na samom treningu mnogo, mnogo vise, i do 3000 KCal... mislim to su ekstremne situacije ali samo dajem primer... i ja konstatno vec vise godina imam 2 - 3 treninga na dan... kao sto rekoh mogu sliku postaviti gde se bas vidi jer imam bas jednu gde me je drug slikao u bb pozi :), zato sam i napisao Filipu da me ne tera da se blamiram :)
Sačuvana
Mlaz0r
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Oktobar 22, 2009, 10:06:12 pre podne »

Cekaj kako nisi ?pa jer si ti na slici il?

GLED Ovako...znaci...momci koji se bave  sa 100% dugocasovnu aerobnu aktivnosti....skoro da je nemoguce da imaju ispod 7-8% ...jer gledaj...telo Kada je konstatno u aerobnom MODU za gubljenje masti tj kad trosi masti iskljucivo kao gorivo u jednom MOMENTU mora da ili zbaci bazalni metabolizam i tako se ratosilja nepotrevbnih kcal...ili totalno se privikne ...tako da nikad nece da da tih 3-4% ...iz prostog razloga jer je MU JE TO NEOPHODNO ZA OPSTANAK..bez obzira kolko ti malo kcal ili potrosnje imas....jer ce telo dumpovati metabolic muscle...e sad ako si ti to stvarno postigao ja to nemogu da objasnim ali do sad kolko sam RADIO sa momcima nisam ni sa strane video da je tako nesto moguce..a neki od njig su imali po 3 treninga dnevno!
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 21, 2009, 06:15:27 posle podne »

Nisam to znao za provitamin, hvala za info...

Offtopic: imao sam 4%, ali imam sada vise... Viljuska: nije bilo dobro jer sam iscrplivao vise nego sto treba organizam bespotrebno, ja i da nisam nista trenirao sa takvom ishranom se ne bi gojio... treba paziti naravno ali nije bas pametno biti prestrog  Mlaz0r: delimicno si u pravu, mada nije uvek slucaj, npr biciklisti speicjalisti za brdo su takvi... ali naravno da su masti u visecasovnim aktivnostima od presudnog znacaja, pogotovo ako se telo istrenira da "ide" na masti P.S. i ja nisam biciklista  ;)

modify: kada sam vec napisao ovo, odgovoricu ti Viljuska na post iz druge teme o mastima. Pa ako sumnjaj da ja nisam prirodno dosao do toga, onda nema sta da ti prica... dobro je izmereno, 4%, stvarno sam jako malo imao, tesko i napipati... a moze vrlo jednostavno, ishrana + trening, ali dugotrajni aerobni trening na kojem prvenstveno sagorevas masti tako sto ne unosis dovoljno secera tokom treninga
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2009, 06:23:27 posle podne od strane Ognjen Stojanović » Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Oktobar 21, 2009, 04:55:04 posle podne »

bundeva dobija na svojoj hranjivoj vrednosti jer se pečenjem u njoj aktivira protvitamin A

PS Ognjenov BF je stvaran i održiv... samo pogledajte njegove treninge na njegovom sajtu
« Poslednja izmena: Oktobar 21, 2009, 05:00:22 posle podne od strane daniela svarc » Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #33 poslato: Oktobar 21, 2009, 02:31:59 posle podne »

E, koleginice, mislim da radimo istu smenu tako da ne bi mogla stići. A ni NS nije blizu. Jedino bi PeĂ°a mogao stići na bundevu. :D
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #32 poslato: Oktobar 21, 2009, 02:28:33 posle podne »

A ne zoves da se pocastimo... :)
Sačuvana
Be Happy!!!
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 21, 2009, 02:27:50 posle podne »

Danas sam kupio bundevu(30 din/kg) i jedva čekam večeras da je ispečem. :)
Sačuvana
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Oktobar 21, 2009, 02:03:00 posle podne »

bilo kako bilo, ja samo mogu da kazem da Ognjen ima 3,5% telesne masti i kozu k'o flispapir
Аха на ово си мислио....Знам да је тема о бундевама па ћу за ту тврдњу питање поставити на другом подфоруму...Колико уопште тако испечена бундева губи на својој хранљивој вредности?
Sačuvana
'''Оћу ја да изјавим нешто за дневник.Ономад сам гледао на телевизору,је л' знаш бре ти несрећо да су Срби најстарији народ?Док су Шваба и Енглез и Американац пре 600 година јели свињу с рукама,ми смо имали ово.Па лепо виљушком боц,на српском двору ми с виљушком боц а Шваба с рукама уста га ..бем''
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #29 poslato: Oktobar 21, 2009, 11:47:26 pre podne »

Nisam rekla simbolicno, tako je pokazala sprava...ja merila

Dodjite utorkom od 13-15h   tu smo Daniela i ja, besplatno merenje telesne masti

a sad nazad na temu!
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #28 poslato: Oktobar 21, 2009, 11:34:01 pre podne »

Ako nije mislila sibmolicno kao sto mislim da jeste svaka cast....mislim da je to bas tesko odrzivo i moguce na duge staze.....
Sačuvana
Mlaz0r
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Oktobar 21, 2009, 11:29:11 pre podne »

U bogdte...pa to je bas malo za jednog biciklistu...jeste sigurni vi da ste to dobro izmerili i gde?ako jeste onda bi se zabrinuo...jer za tak velike treninge kakve oni imaju mislim da je to premali%
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #26 poslato: Oktobar 21, 2009, 08:11:15 pre podne »

Хајде да те замолим да мало пажљивије прочиташ нечију поруку пре него шта на исту даш одговор.Мсм у теми туњевина ми изврћеш смисао поруке,исто и овде...Ово са нула шећера је шала....Само да те подсетим на твоју недавну изјаву "sto se tice masnog, tu bukvalno ali bukvalno nista ne jedem. samo dobre masti iz putera od kikirikija, ponekad avokadoa i kostunjavog voca...".Рекао си да ти баба ЧЕСТО прави питу са мало меда,али дај молим те не убеђуј ме да твоја бака то спрема на капи  уља,да користи "daily intake"...,јео си масну питу,признај! :D

bilo kako bilo, ja samo mogu da kazem da Ognjen ima 3,5% telesne masti i kozu k'o flispapir
Sačuvana
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Oktobar 20, 2009, 09:02:26 posle podne »

Ок човек....Што не ваља за твоју активност бити "строг" са исхраном,психолошки разлог или ипак треба понекад унети и зас. масти због напорних тренинга?
Sačuvana
'''Оћу ја да изјавим нешто за дневник.Ономад сам гледао на телевизору,је л' знаш бре ти несрећо да су Срби најстарији народ?Док су Шваба и Енглез и Американац пре 600 година јели свињу с рукама,ми смо имали ово.Па лепо виљушком боц,на српском двору ми с виљушком боц а Шваба с рукама уста га ..бем''
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 20, 2009, 08:11:54 posle podne »

Brate, ti ne kontas moje poruke, ne ja tvoje... Vrlo dobro kontam kada se salis, i ako neko ne izvrce poruke onda sam to ja...

I to sto se tice masti je tako, manite me tih fora o lazima na forumu, nisam iz te price, znas koliko me interesuje sta neko misli o bilo cemu vezanom za mene, ja ne mogu sam sebe da lazem, vrlo jednostavno...

Kazem babi kako da mi napravi i to je to, vrlo jednostavno, jer su jedno vreme pravili na stari nacin, t.j. tradicionalni :) sve zivo pa im nista nisam jeo, pa su skontali da moraju da se prilagode... haha

I nisam jeo masnu pitu :), ali naravno da sam uneo nesto masti, msm nebuloza je pomisljati na skroz bezmasnu pitu... i to zato jer ne mogu da odvojim, ne moze da se ispere :) i taj citat sto si naveo se prvenstveno odnosi, iako nepise t.j. mislio sam na to da mi npr uopste ne curi voda iz usta kada vidim pljesku, kada se nesto prvi na masti, palacinku i slicno... a i takodje taj post neznam koliko je star ali sam spojio nekoliko meseci zimus kada bas ali bas nisam nikakve lose masti unosio... i tu sam se zenuo nazalost, suvise sam strog prema sebi bio, a to za moju aktivnost i nije bas dobro, t.j. nije uopste dobro...
Sačuvana
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Oktobar 20, 2009, 07:56:44 posle podne »

Хајде да те замолим да мало пажљивије прочиташ нечију поруку пре него шта на исту даш одговор.Мсм у теми туњевина ми изврћеш смисао поруке,исто и овде...Ово са нула шећера је шала....Само да те подсетим на твоју недавну изјаву "sto se tice masnog, tu bukvalno ali bukvalno nista ne jedem. samo dobre masti iz putera od kikirikija, ponekad avokadoa i kostunjavog voca...".Рекао си да ти баба ЧЕСТО прави питу са мало меда,али дај молим те не убеђуј ме да твоја бака то спрема на капи  уља,да користи "daily intake"...,јео си масну питу,признај! :D
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 18 upita.