TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 03:57:46 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bundeva - otkrice meseca :)  (Pročitano 17785 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #82 poslato: Avgust 31, 2010, 01:21:44 posle podne »

Ma kakva američka pita bre,domaća pita od bundeve sa domaćim korama(ručno razvlačenim) juče mi žena pravila njam,njam :-)

Slazem se da je to lepo :)  volim je i ja ali bez secera ;)
Sačuvana
senkovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1064


Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #81 poslato: Avgust 31, 2010, 08:14:06 pre podne »

Ma kakva američka pita bre,domaća pita od bundeve sa domaćim korama(ručno razvlačenim) juče mi žena pravila njam,njam :-)
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #80 poslato: Decembar 05, 2009, 11:22:44 posle podne »

 8) 8) 8)

kakav je ukus neznam,ali  da je premasno,to sada znam  ;D
ja bi samo uzeo tu bundevu,ta dva belanca i cimet i umutio i smazao i
eto ti extra slatkisa  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #79 poslato: Decembar 05, 2009, 02:55:55 posle podne »

Bab mi napravila dzem od bundeve i jabuka... perverzija  :D
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3424


Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #78 poslato: Decembar 05, 2009, 12:18:12 posle podne »

i jos samo ove tri
« Poslednja izmena: Decembar 05, 2009, 12:22:41 posle podne od strane PANSPORT BEOGRAD » Sačuvana
   
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3424


Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #77 poslato: Decembar 05, 2009, 12:16:09 posle podne »



                                                Originalni recept za američku pitu od bundeve


   POTREBNO JE
ZA TESTO šoljica brašna, pola kašičice soli, pola šoljice masti, 2 kašike vode
ZA NADEV 2 šoljice skuvane i naseckane bundeve, šoljica i po mleka, 2 šoljice maslaca, 2 žumanca, tri četvrtine šoljice šećera, kašičica cimeta, pola kašike muskatnog oraščića, malo Ă°umbira, so, 2 istucana karanfilića, 2 belanca

 

PRIPREMA
Od brašna, soli, masti i vode zamesite testo. Brašno malo posolite i s mašću polako trljajte izmeĂ°u dlanova. Kada masa postane mrvičasta, dodajte vodu i mesite testo. Umešenu loptu ostavite pola sata u frižideru, pa testo razvucite oklagijom na debljinu prsta. Ovom korom obložite podmazan i brašnom posut okrugao pleh. Dobro utisnite testo, a krajeve opsecite nožem. U posudi penasto umutite maslac sa šećerom, dodajte žumanca i propasiranu kuvanu bundevu. Postepeno ulijte mleko i sve nabrojane začine. Belanca čvrsto ulupajte i polako ih dodajte u masu koju ćete potom da izlijte preko kore. Pitu pecite 10 minuta na 220 stepeni, a onda smanjite vatru i pecite još 20 minuta na 180 stepeni. Pita od bundeve služi se sa ulupanom slatkom pavlakom.



izvor blic
autor BRANKA GAJIĆ
foto DREAMSTIME
Sačuvana
   
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #76 poslato: Novembar 30, 2009, 12:06:26 pre podne »

 8) 8) 8)

jednom sam videla ženu na pijaci (kupca) kako lizne prst i onda preĂ°e tim sitim prstom preko parčeta bundeve i onda ga opet poliže... valjda da proveri koliko je slatka ;)
veoma (nadam se) originalan metod.. ipak od onda skidam spoljašnji sloj parčeta budneve..


sad kad sam procitao ovo....najverovatnije cu i ja da pocnem   ;D


Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #75 poslato: Novembar 28, 2009, 08:26:00 posle podne »

Bogme ja jos nisam jeo veliku a da je slatka, niti malu a da nije :) moje su domace, uzgajane u natural uslovima  ;D, ne racunam te potencijalno prskane  ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #74 poslato: Novembar 28, 2009, 06:12:21 posle podne »

jednom sam videla ženu na pijaci (kupca) kako lizne prst i onda preĂ°e tim sitim prstom preko parčeta bundeve i onda ga opet poliže... valjda da proveri koliko je slatka ;)
veoma (nadam se) originalan metod.. ipak od onda skidam spoljašnji sloj parčeta budneve..
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #73 poslato: Novembar 27, 2009, 10:37:05 posle podne »

 8) 8) 8)

Sto veca bundeva to neukusnija :)

Male su najlepse jer su slatke... njih za pecenjhe, a velike za supu treba koristiti. Provereno i ispitano, hehe

moze biti ali nemora da znaci  :)
ja isto kao i danijela,gledam da su sto crvenije,tj,zrelije :)
ali uvek i trazim da mi odseku komadic da probam  ;D
aki nije slatka,ne uzimam :)
ionako cesto secnem komad ne pecene ,nakvasim pod mlaz vode i pospem sa
malo proteina  i eto brzinskog slatkisa sa smesno malo uh koji se krcka kao sargarepa :)
« Poslednja izmena: Novembar 27, 2009, 10:38:41 posle podne od strane Johnny Bravo » Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #72 poslato: Novembar 26, 2009, 10:10:44 posle podne »

i što crvenija to finija :)

Inače moj novi recept - skuvati tri šargarepe 300g naredade tikve i dva kropira - staviti u blender, potom preliti sa vodom u kojoj je kuvana - sa malo pavlake ili bez nje - savršena gusta supa od diiivnog povrća :)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #71 poslato: Novembar 26, 2009, 09:28:31 pre podne »

Sto veca bundeva to neukusnija :)

Male su najlepse jer su slatke... njih za pecenjhe, a velike za supu treba koristiti. Provereno i ispitano, hehe
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3424


Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #70 poslato: Novembar 26, 2009, 08:48:26 pre podne »


                            Bundeva iz Sićeva teška 52 kilograma


Radisav Marković iz Sićeva kod Niša odgajio je bundevu koja je dostigla težinu od 52 kilograma, a meštani sićevačkog i okolnih sela ne pamte da su videli veći plod.

Markovića u Sićevu obilaze novinari interesujući se kako je uzgojio bundevu i da li je reč o nekoj posebnoj vrsti.
"Obična tikva od semena koje sadim svake godine, koju obično u našem kraju zovemo pečenicom, jer je ukusnija i predstavlja poslasticu na trpezi", odgovara Marković.
Jedina tajna je da je on u sušnom periodu letos koren zalivao sa 20 do 30 litara vode svakog dana.
Njegova bundeva prevezena je graĂ°evinskim kolicima do kuće, a komšijama će biti poslužena za Božić.
Najveću bundeva u svetu, tešku čak 782 kilograma, odgajila je jedna učiteljica iz Ohaja, koja je ove godine pobedila na takmičenju za najveću bundevu, koje se svake godine organizuje u gradu Kenfildu u toj američkoj saveznoj državi,a mozete je videti na slikama pod brojem 4 i 5 .

Autor: Tanjug
Sačuvana
   
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 270

« Odgovor #69 poslato: Novembar 01, 2009, 08:05:27 posle podne »

Јео сам је данас тако печену,дефинитвно нам се укуси разликују. :P
Sačuvana
'''Оћу ја да изјавим нешто за дневник.Ономад сам гледао на телевизору,је л' знаш бре ти несрећо да су Срби најстарији народ?Док су Шваба и Енглез и Американац пре 600 година јели свињу с рукама,ми смо имали ово.Па лепо виљушком боц,на српском двору ми с виљушком боц а Шваба с рукама уста га ..бем''
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #68 poslato: Novembar 01, 2009, 05:10:23 posle podne »

tako sam i mislila - i ja sam pitala za recept na drugom mestu - hvala u svakom slučaju
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.096 sekundi sa 18 upita.