TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 02:12:42 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Mladi sir  (Pročitano 80215 puta)
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #87 poslato: Decembar 02, 2009, 11:47:08 posle podne »

 8) 8) 8)

suva materija na siru ti oznacava koliko ima hranjivih materija pored vode  :)
znaci,u tvom primeru ,ako ima 30% suve materije,to znaci da na 100g sira ima
70g vode i 30g cine hranjive materije,tj,proteini,masti i uh  :)
a to da ima 10%  masti(u suvoj materiji) ,oznacava da u tih 30g hranjivih materija
ima 10% mm,tj konkretno taj sir ima 3g masti na 100g  :)
ta mast nesluzi nicemu i samo steti tvojim krvnim sudovima i tvojoj liniji  :)

ti samo proveri jos jednom,da mozda nisi permutovao,tj,da mozda nije pisalo da
sir ima 10g masti na 100g,sto mi zvuci logicnije,i uklapa se u to da ova vrsta sira
obicno ima oko 30% mm u suvoj materiji  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #86 poslato: Decembar 02, 2009, 01:16:22 posle podne »

8) 8) 8)


za tu vrstu sira i % suve materije stvarno nije  :)
kako se zove ,kako je pakovano ?  :)

imaju dve vrste u Mercatoru da se kupe... Obe su iz Italije... Pakovan u plavo- beloj okrugloj kutiji... Zadnji put sam nasao da kupim samo jedan od nekog proizvidjaca mislim da je Zanetti ili tako nesto a ima i od drugog... Slicni su, sad nemam ni jedan u frizideru pa da napisem tacno... u jednom mislim da je suva materija 30 % a u drugom 34 - 35%....a m.m. je 10 %.... Nije bas da nije mastan al moze proci nekad da se malo promeni... :)
e sad je se bas najbolje ne razmem u masti... pa ak mi neko moze malo pojasniti...zabunu mi pravi ova mast u suvoj materiji..koji je to djavo i cemu sluzi??.. pretpostavljam da ne valja al da nije toliko stetan kao mlecna mast...??!! :)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #85 poslato: Decembar 02, 2009, 01:09:31 pre podne »

 8) 8) 8)


za tu vrstu sira i % suve materije stvarno nije  :)
kako se zove ,kako je pakovano ?  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #84 poslato: Decembar 01, 2009, 03:37:36 posle podne »

8) 8) 8)

Ja NAJVOLIM onaj italijanski sir Ricotta.. Kupim ga u Mercatoru..jest skup al vredi! :)

a koji je sastav  :)
on se pravi bas od surutke,tako da od
svih sireva ima najveci sadrzaj laktoze a i
masniji je od obicnih svezih sireva :)

rikota ima 30% mlečne masti.. plus minu koji procenat..
znači fin je jer je mastan ;) iako je beo ovaj sir svakako ne spada u niskomasne sireve ;)

rikota ima 30% mlečne masti.. plus minu koji procenat..
znači fin je jer je mastan ;) iako je beo ovaj sir svakako ne spada u niskomasne sireve ;)

[/quote]

ima 10% masti...i 30 % u suvoj materiji.... kod prezidenta je 5,5 % i 20% u suvoj...
znaci nije nesto mnogo masniji...al bas je lep... ja samo ta dva i jedem od sireva iako sam veliki ljubitelj istih al su ostali masniiiiii ko cvarci :))) a ella mi je gadna...  :D
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #83 poslato: Novembar 30, 2009, 10:42:59 posle podne »

 8) 8) 8)

upravo tako  :)
evo i linka za sastav i to sa delimicno obranim mlekom     www.nutritiondata.com/facts/dairy-and-egg-products/36/2      :)
a bas takav sam vidjao i u metrou,oko 1400 dinara je pakovanje od
10kg,ali iz ociglednih razloga ga nikada nisam kupovao  :)
« Poslednja izmena: Decembar 02, 2009, 01:00:48 pre podne od strane Johnny Bravo » Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #82 poslato: Novembar 30, 2009, 06:34:49 posle podne »

8) 8) 8)

Ja NAJVOLIM onaj italijanski sir Ricotta.. Kupim ga u Mercatoru..jest skup al vredi! :)

a koji je sastav  :)
on se pravi bas od surutke,tako da od
svih sireva ima najveci sadrzaj laktoze a i
masniji je od obicnih svezih sireva :)

rikota ima 30% mlečne masti.. plus minu koji procenat..
znači fin je jer je mastan ;) iako je beo ovaj sir svakako ne spada u niskomasne sireve ;)
Sačuvana
senkovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1064


Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #81 poslato: Novembar 30, 2009, 10:15:43 pre podne »

Pa bas to ocu da kazem da je sve podjednako opasno ako nepazis odakle kupujes.
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #80 poslato: Novembar 29, 2009, 11:49:37 posle podne »

 8) 8) 8)

Ja NAJVOLIM onaj italijanski sir Ricotta.. Kupim ga u Mercatoru..jest skup al vredi! :)

a koji je sastav  :)
on se pravi bas od surutke,tako da od
svih sireva ima najveci sadrzaj laktoze a i
masniji je od obicnih svezih sireva :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #79 poslato: Novembar 29, 2009, 08:48:37 posle podne »

pA KOD MENE U KRAJU SU ZATVORILI 5 MESARA ZBOG TRIHINELOZE  AKO CEMO VEC DA JE SIR OPASAN

izvini ne razumem...
E coli i bruceloza su jednako opasni ko trihinela.. čak i opasniji za neke ljude
Sačuvana
senkovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1064


Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #78 poslato: Novembar 29, 2009, 11:48:55 pre podne »

pA KOD MENE U KRAJU SU ZATVORILI 5 MESARA ZBOG TRIHINELOZE  AKO CEMO VEC DA JE SIR OPASAN
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #77 poslato: Novembar 28, 2009, 06:30:22 posle podne »

Ja NAJVOLIM onaj italijanski sir Ricotta.. Kupim ga u Mercatoru..jest skup al vredi! :)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #76 poslato: Novembar 28, 2009, 06:13:26 posle podne »

A sta sve danas nije rizicno cak nam je i vazduh pun osiromasenog uranijuma



to ne znači da treba rizikovati E coli i brucelozu... no da ne komplikujemo... to je letnja tema...
sad su u modi virusi ;)
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #75 poslato: Novembar 27, 2009, 10:28:51 posle podne »

 8) 8) 8)

8) 8) 8)

onaj lepi sitan sir po 75 din/kutija od 500g pravi
neki privatnik pod imenom Maric Companu,a na etiketi je
slika neka dva klinca koji piju mleko  :)
svaki dan smazem po dve kutije  :)

Gde to ima za kupiti i kakav je sastav?

ja uzimam na miljakovcu  :)
sastav 12g protein,1gmasti,3g uh  :)

Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
senkovic
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1064


Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #74 poslato: Novembar 27, 2009, 06:47:14 posle podne »

A sta sve danas nije rizicno cak nam je i vazduh pun osiromasenog uranijuma

Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #73 poslato: Novembar 27, 2009, 06:36:42 posle podne »

teši se da su često obogaćeni bakterijama - od E.coli do bruceloze

E onda ih treba zaobilaziti svakako.

to je moja preporuka... better safe then sorry...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 18 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 17 upita.