TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 09:54:13 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koštunjavo voće  (Pročitano 24374 puta)
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Crime is a desease. Meet the cure.

« Odgovor #18 poslato: Novembar 21, 2009, 03:55:45 posle podne »

Ko ovde prica o ukusu? I burek daje energiju... Mesati UH i masti je glupost pa makar bili i kvalitetni nutritijenti, ali to U TVOM sportu ne vazi jer se ti trosis ko blesav...
Sačuvana
Stallone Cobra, the strong arm of the law.
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #17 poslato: Novembar 21, 2009, 03:53:30 posle podne »

Najbolje je nakon vecere (koja je proteinska) posle recimo 45 min, sat vremena jesti pomesano kostunjavo...

A inace COOLicu mik nuts i fruit t.j. kostunjavo i suseno voce je odlicno za energiju pred neki trening npr, bomba... a usput je mnooooogo ukusno zajedno... svakako bolje to nego pravi junk
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Novembar 21, 2009, 03:51:29 posle podne »

Onda ne valja jer je u telu sigurno jos uvek prisutna veca kolicina insulina. Idi samo sa proteinom i salatom kao poslednjim obrokom
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #15 poslato: Novembar 21, 2009, 03:49:10 posle podne »

Ako si imao neki obrok sa UH neposredno pre spavanja onda izbegavaj masti! Ako ti je poslednji UH obrok bio ~4 sata pa i duze pre poslednjeg obroka, onda u poslednjem slobodno mozes ici sa mastima, tada su cak i idealne kao deo obroka zajedno sa nekim sporo apsorbujucim proteinom kao sto je posni sir ili kazein ako imas jer dodatno usporuju taj protein. Ja tako radim vec duze vreme...
Pa obzirom da treniram oko 19-20h to je neizvodljivo jer posle treninga uzimam proste secere.....
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 21, 2009, 03:33:35 posle podne »

Ako si imao neki obrok sa UH neposredno pre spavanja onda izbegavaj masti! Ako ti je poslednji UH obrok bio ~4 sata pa i duze pre poslednjeg obroka, onda u poslednjem slobodno mozes ici sa mastima, tada su cak i idealne kao deo obroka zajedno sa nekim sporo apsorbujucim proteinom kao sto je posni sir ili kazein ako imas jer dodatno usporuju taj protein. Ja tako radim vec duze vreme...
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 21, 2009, 03:29:42 posle podne »

Mene interesuje  sta se desava sa mastima iz istih ako ih uzmes pred spavanje tj. uvece.....
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 21, 2009, 03:22:35 posle podne »

Ja mislim da je velika glupost jesti u istom obroku kostunjavo voce i suvo grozdje ili bilo koje suvo voce, naravno i sveze ukoliko se vodi racuna o formi... Takodje je po meni glupost jesti kostunjavo izmedju obroka ukoliko ti obroci sadrze UH pa makar oni bili i komplexni. Kostunjavo se jede kao deo obroka u kome ima i proteina i to je nesto idealno, i recimo odlicno je za pred spavanje sa posnim sirom ili kazeinom da dodatno uspori protein.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #11 poslato: Novembar 21, 2009, 02:52:39 posle podne »

Probajte da pomešate par koštunjavaca i dodate malo npr suvog grožĂ°a, nema zdravijih grickalica...

nego, čitala sam neke studije da je najbolje uzimate koštunjavce na prazan stomak tj zasebno, a ne sa drugom hranom pa mi je to nekako ostalo u glavi i uvek ih jedem izmeĂ°u obroka...

najčešće badem sirovi i brazilski orah sirovi..

BADEM
Badem je voće čije se jezgro jede i kod nas se uglavnom koristi za spravljanje slatkiša a reĂ°e kao grickalica. Kao i drugo jezgrasto voće, velike je energetske vrednosti zbog velikog sadržaja masti, belančevina i manje ugljenih hidrata, karakteriše ga bogatstvo mineralnim elementima.
Od svih orašastih plodova bademi sadrže najveću količinu proteina, pa su upravo zbog toga vrlo vredan dodatak prehrani vegetarijanaca. Bogati su mineralima magnezijumom, kalijumom, fosforom i pogotovo kalcijumom. TakoĂ°e su bogati monozasićenim masnim kiselinama koje pomažu kod sniženja nivoa holesterola u krvi. Sadrže visoku količinu oleinske kiseline koja štiti od srčanih bolesti.
Ranije se smatralo da badem sadrži previše masnoća da bi bio zdrava grickalica, a sada se zna da 92% ove namirnice čine nezasićene masnoće i da je veoma koristan za osobe koje drže dijete i žele da izgube višak kilograma.
Bademi su bogat izvor antioksidanata, vitamina E, magnezijuma, kalcijuma, biljnih vlakana i proteina, te organizmu daje osećaj sitosti.
Nezasićene masnoće smanjuju nivo lošeg holesterola, a da biste to postigli, dovoljno je da pojedete dva badema dnevno. Ista količina ovih grickalica pomoći će vam da snizite povišen krvni pritisak.
Badem je bogat i mineralima, posebno važnim za zdravlje kostiju – kalcijumom, magnezijumom, manganom i fosforom, pa je zato veoma dobar za prevenciju osteoporoze.
U bademu ima: vode-5%, belančevina-19,6%, masti-53% (od toga 83% zasićenih i 92% nezasićenih), ugljenih hidrata-18,4%, dijetnih vlakana-3,3%, vitamina D i B grupe, minerala (izuzetno je bogat kalijumom, magnezijumom,fosforom, kalcijumom, gvožĂ°em, cinkom, jodom, selenom)
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 19, 2009, 09:42:20 posle podne »

Za tRans masti jedite u meku! :)))
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #9 poslato: Novembar 19, 2009, 09:05:02 posle podne »

Ma kakvi, mislim da se gubi vrednost ponekog nutrijenta sto je zanemarljvio jer je osnovni izbor treba da budu dobre masti... i cianid  :D
Tako sto se trans masti tice ne moras da brines
Sačuvana
filip85
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 19, 2009, 07:18:51 posle podne »

Znači, praktično osim što gube vodu i postaju suvlji, nema nikakve bitne razlike??
Mene brinu ove masti, jer znam da trans-masti nastaju zagrevanjem pa sam mislio da se možda slično dogaĂ°a i sa ovim mastima iz koštunjavog voća... :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 19, 2009, 06:36:07 posle podne »

osim gubitka odreĂ°enog procenta vode koštunjavo voće ne gubi na kvalitetu prženjem...
 e sad u salvkim kolačima - pa ne gubi na kvalitetu samo voće ali... ;)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #6 poslato: Novembar 19, 2009, 04:33:39 posle podne »

Nikada nisam ni jeo peceni. Imam lesnik na selu i ceo zivot ga jedem sirovog. Nista lepse nego razbijati lesnike i odmah ih jesti

Cak do nedavno nisam ni znao da se moze peci, mislio sam samo da se kikiriki i bademi peku, heh
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #5 poslato: Novembar 19, 2009, 04:07:09 posle podne »

Lešnik(sirov) i pistaći su moj izbor. :)
Pečeni lešnik mi je i manje ukusan od sirovog, a uz to je i skuplji. :D
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #4 poslato: Novembar 19, 2009, 03:50:07 posle podne »

Mislim da se ne gubi nista posebno, ali stoji da je kvalitetnije jesti ih sirove. Ja uvek kupujem sirovi badem i extra mi je. Ajd da je neka posebna razlika u ukusu, ali nije, tako da sirovo je zakon.

Moj predlog je pomestai lesnike, orase (ili orahe, kako vec kazete) i bademe i moze malo kikirikija. Usitniti orase onako na delice... Fenomenalna npr zanimacije uz vecernji film, i odlican "poslatica" nakon vecere. Ja to skoro svako vece jedem, i mislim da sam vec pisao, ali ja ih tako usitnim i bukvalno saku tako kostunjavog voca (sem kikirikija ajde, koji je mahunarka) mogu da grickam pola sata i vise...

Indijski orah je fenomenalan, a bas ga retko jedem, stalno zaboravim da postoji... Brazilski mi je suvise velik :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.124 sekundi sa 17 upita.