TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 12:11:05 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana za skidanje sala i definiciju misica ??  (Pročitano 47182 puta)
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #31 poslato: Januar 08, 2010, 12:15:34 posle podne »

Ajd dobro, da se ne ubeĂ°ujemo sad bezveze...

samo kažem da, ako kupuje multivitamin, količina vitamina c nije toliko bitna, jer za 2 dinara može da kupi 500mg vitamina c koliko ga nema ni u jednom multivitaminu... a on nek odluči šta će da radi...
nisam ni poricao tvoju konstataciju. . . Poenta je da od suplemenata prvo mesto treba da bude rezervisano za multivitamin i vit c pa onda whey i sve ostalo. . .
Sačuvana
filip85
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Januar 08, 2010, 12:08:58 posle podne »

Ajd dobro, da se ne ubeĂ°ujemo sad bezveze...

samo kažem da, ako kupuje multivitamin, količina vitamina c nije toliko bitna, jer za 2 dinara može da kupi 500mg vitamina c koliko ga nema ni u jednom multivitaminu... a on nek odluči šta će da radi...
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Januar 08, 2010, 12:05:37 posle podne »

Pa zato sto ce ako bude na nekoj dijeti morati da izbaci voce tj da ga svede na minimum. . . .a i trebalo bi da jede puno voca da bi uneo optimalne kolicine vitamina c. . . Imunitet je poljuljan na dijetama zato je c vitamin i najbitniji. . . Rekao sam sa velikom konc vitamina c u multivitaminu jer ostalih elemenata tj vitamina imas u dovoljnoj kolicini u skoro svim multivitaminima. . . A naravno da je najbolje resenje uzeti i vitamin c kao poseban suplement. . .

A vitamina C nema u povrću?
Ako je samo zbog vitamina C, onda je dovoljno uzeti ga u apoteci za džabe, nego da kupuje neki multiitamin.
Ja ti kažem da je multivitamin važniji zbog drugih vitamina i minerala, a ne zbog vitamina C.
Vitamin C je bar lako suplementirati i on je jeftin.
naravno da moze i na drugi nacin suplemntirati vit c. . . Hteo sam da kazem da je bitno uneti vit c. . . I naravno sve druge. . . To je na prvom mestu. . . Mislio sam da ako hoce sve to kroz jedan suplement da obrati paznju na vitamin c. . . Da ne kupuje oligovit i sl. . .
Sačuvana
filip85
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Januar 08, 2010, 12:02:55 posle podne »

dovoljno mu je jedna- dve vocke da zadovolji sve njegove potrebe..
njemu je potreban deficit u kalorijama i mora pazljivo da vodu racuna kada unosi i koliko unosi skrobasti uh..i smrsace..
i da, u dijetama ne treba gladovati i jesti samo proteine ili samo neke druge gluposti...dovoljno je balansirati ishranu , tj izbaciti lose navike na duze staze i to ce doneti rezultate..
tj sacuvati misice i gubiti salo..
slazem se. . . Deficit je najbitniji. . . A najveca glupost je izbaciti uh. . . A ovo za 2 vocke ne pije vodu. . . Neophodno mu je da unese 500-1000 mg vitamina c dnevno. . . Koje su to 2 vocke koje ce to podmiriti? Plus ostali vitamini i minerali. . . Koje vocke imaju tako kompletan vitaminski sastav?

Daj mi reci koji multivitamin ima 500-1000mg vitamina c?
A u apoteci 500mg vitamina c košta 2 dinara!!
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Januar 08, 2010, 12:00:14 posle podne »

njemu je potreban deficit u kalorijama i mora pazljivo da vodu racuna kada unosi i koliko unosi skrobasti uh..i smrsace..
i da, u dijetama ne treba gladovati i jesti samo proteine ili samo neke druge gluposti...dovoljno je balansirati ishranu , tj izbaciti lose navike na duze staze i to ce doneti rezultate..
slazem se. . . Deficit je najbitniji. . . A najveca glupost je izbaciti uh. . . A ovo za 2 vocke ne pije vodu. . . Neophodno mu je da unese 500-1000 mg vitamina c dnevno. . . Koje su to 2 vocke koje ce to podmiriti? Plus ostali vitamini i minerali. . . Koje vocke imaju tako kompletan vitaminski sastav?
Sačuvana
filip85
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Januar 08, 2010, 11:56:13 pre podne »

Pa zato sto ce ako bude na nekoj dijeti morati da izbaci voce tj da ga svede na minimum. . . .a i trebalo bi da jede puno voca da bi uneo optimalne kolicine vitamina c. . . Imunitet je poljuljan na dijetama zato je c vitamin i najbitniji. . . Rekao sam sa velikom konc vitamina c u multivitaminu jer ostalih elemenata tj vitamina imas u dovoljnoj kolicini u skoro svim multivitaminima. . . A naravno da je najbolje resenje uzeti i vitamin c kao poseban suplement. . .

A vitamina C nema u povrću?
Ako je samo zbog vitamina C, onda je dovoljno uzeti ga u apoteci za džabe, nego da kupuje neki multiitamin.
Ja ti kažem da je multivitamin važniji zbog drugih vitamina i minerala, a ne zbog vitamina C.
Vitamin C je bar lako suplementirati i on je jeftin.
Sačuvana
Lazic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ExYu-fitness
« Odgovor #25 poslato: Januar 08, 2010, 11:51:55 pre podne »

Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Januar 08, 2010, 11:47:47 pre podne »

Sačuvana
Lazic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

ExYu-fitness
« Odgovor #23 poslato: Januar 08, 2010, 10:03:55 pre podne »

sto mora multivitamin kao obavezno..pa sve to unosi hranom :)
vidis da ima voca i povrca...sira, ovsenih,mleka itd..u toj klopi ima svega za NJEGOVE potrebe..nije neki hardcore bilder, da bi trosio vise..
inace dobri multivitamini su  u onim tablama jer ne mogu da oksidiraju, kad je otvoris tada i popijes.
Sačuvana
filip85
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Januar 08, 2010, 10:02:29 pre podne »

Prvi suplement koji  MORAS da imas je multivitamin. I to neki kvalitetan sa puno vitamina c! Pa posle whey pa sve ostalo. . .

Zašto sa puno vitamina c?
Baš naprotiv, mislim da je vitamin C najmanje bitan kod multivitamina, jer ga je lako suplementirati kroz Galenikin vitamin C koji košta 20-ak dinara, 10 tableta od po 500mg.
Multivitamin treba uzimati zbog drugih važnih vitamina i minerala, a vitamina C ionako ima nedovoljno u tim multivitaminima (po 100-200mg) i potrebno ga je dodatno suplementirati... Glupo je plaćati neki multivitamin zbog 200 mg vitamina C.
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Januar 08, 2010, 08:21:04 pre podne »

Prvi suplement koji  MORAS da imas je multivitamin. I to neki kvalitetan sa puno vitamina c! Pa posle whey pa sve ostalo. . .
Sačuvana
Powerlifting-92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Januar 07, 2010, 10:38:21 posle podne »

Ok ... Hvala... Konacno cu srediti ishranu kako treba ... :)
Sačuvana
filip85
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Januar 07, 2010, 09:45:47 posle podne »

E evo napravio sam neki program ishrane , vi me ispravite gde gresim ..
1. dorucak - 2dl mleko ili jogurt + ovsene , 2 belanca
2. uzina - neko voce ili povrce
3. rucak - belo meso ili riba + salata
4. uzina - tunjevina
5. vecera - sir + salata + 1 jaje .....Ovo ne planiram da jedem svaki dan isto nekad cu da zamenim nesto....
Vreme mi je isto mali problem , ne mogu stalno u isto vreme da jedem, idem u drugi grad u skolu i dosta vremena provedem u busu ,sve zavisi koliko imam casa ....i + jednu nedelju sam u prvu smenu a jednu u drugu.... :-\
Od suplementa cu uzeti 100% whey protein i dekstrozu - kad to uzimati i u kojim kolicinama ??
Trening mi je kad sam u drugu smenu oko 8 h a kad sam u prvu oko 6 h
Imam 102 kg visok sam oko 194 cilj mi je definicija i skidanje sala ...
Ae sad vi napisite gde gresim i dajte jos neki savet... :)

1. obrok - ako ćeš na dijetu, mleko i jogurt gledaj da izbaciš, a ovsene da jedeš sa vodom... al za početak može da proĂ°e i malo mleka ili jogurta, ali gledaj da ne preteruješ, 2 dl je ok.
u ovom obroku ti fale proteini. 2 belanca su ti ništa - to ti je nekih 6-8 proteina, a ti u svakom obroku moraš da ih imaš nekih 30-ak grama... tu ne bi bilo loše u te ovsene da ubaciš jednu mericu whey-a, em će ti popraviti ukus ovsenih, em ćeš tu dobiti nekih 20-25gr. proteina, ili da ubaciš više jaja...

2. obrok - fale ti neki proteini... ako si na dijeti izbegavaj voće jer ti fruktoza ne treba, ili ako baš moraš pojedi jednu jabuku odmah ujutru na prazan stomak... banane nikako!
u ovom obroku ubaci neki protein tipa meso, tunjevina, jaja i sl.
uz to ovu salatu

3. obrok - ok je, može da proĂ°e...

4. obrok - ne možeš samo tunjevinu... pretpostavljam da ti je ovaj obrok prvi nakon treninga, ako jeste onda ubaci neki UH - pirinač ili krompir... prvi obrok nakon treninga ti je P+UH

5. obrok - ok je, samo od sireva jedi Ellu jer sadrži malo masti i malo UH-a... inače, ovo jedno jaje ti je ništa... umesto tog jednog jajeta, možeš da pojedeš malo koštunjavog voća - sirovih badema, oraha, lešnika i sl.
greota je uključivati šporet zbog jednog jajeta... :D

sad, sve zavisi od tvog metabolizma, aktivnosti i sl... prati kako ti ide, pa ako negde zapneš menjaj, variraj količinu UH i sl.

hranu nemoj da pržiš, sokove, hleb, slatkiše i ostali junk izbaci... može da proĂ°e Coca cola Zero ili Pepsi Max.

generalno, ono što je loše u ovom tvom jelovniku je što imaš samo 4 obroka, jer ova užina nije ništa, i to što imaš baš malo proteina.

onako odokativno - 1 celo jaje, 2 belanca, 2 dl mleka, 1 tunjevina, sir i belo meso (nisi napisao količinu) nije ni 100 gr. proteina, a ti moraš bar 2 grama po kg telesne težine da ih unosiš.

što se suplementacije tiče - osnova ti je whey.
znači, odmah posle treninga popiješ 1,5 mericu whey-a + 30 gr. dekstroze ili maltodekstrina i ideš kući da jedeš.
ako imaš para, prvi sledeći suplement koji bi trebalo da ubaciš je BCAA.
ne bi bilo loše i neki multivitamin i Omegu 3 da ubaciš...

čitaj još malo po forumu o ishrani i suplementaciji, biće ti sve jasnije... :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Januar 07, 2010, 08:04:06 posle podne »

kofein je jedino što zaista ubrzava metabolizam... i neki homorni ali kofein je ono čime možeš da se ubrzaš :)
Sačuvana
Powerlifting-92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Januar 07, 2010, 04:20:02 posle podne »

Poceo sam i da pijem zeleni caj , sta je jos dobro za brzi metabolizam ?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.351 sekundi sa 18 upita.