|
1
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato danas u 08:49:11 posle podne »
Izbegavaj kuvanje u zatvorenom ako je moguće Visoke temperature u kuhinji dodatno povećavaju toplotni stres. Koristi:
Obroke bez kuvanja: salate, hladne supe (npr. gazpacho)
Roštilj ili kuvanje napolju (ako je bezbedno)
Obicno mi u stanu bude koliko-toliko podnosljivo.
Sada stanovi imaju dobre klime pa to i ne mora biti toliki problem.
Klimu samo treba koristiti pravilno. Nikada ne spavatu ispod klime. Najbolje da se rashladi soba pred spavanje i da se onda iskljuci klima.
A ko nocu ima jeftinu struju?Pitam za drugara....
Nek rashladi pred spavanje pa za vreme spavanja da isključi. 😅
Tako radim ali ne mogu ya tako kratko vreme da rashladim....
2
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato danas u 08:47:54 posle podne »
Osnovni saveti Povećaj unos tečnosti, ali pažljivo biraj napitke Najvažnije je ostati hidriran. Cilj je unositi 2,5–3 litre tečnosti dnevno, a više ako se znojiš ili si fizički aktivan.
Najbolje: voda, rashlađeni biljni čajevi (npr. nana, kamilica), voda sa limunom, oralne rehidratacione soli ako si mnogo znojan.
Izbegavaj: gazirane sokove, alkohol i jaka kafa jer dodatno dehidriraju.
Dodao bih samo da se izbegavaju i negazirani sokovi, jer isto sadrze dosta secera, pa uticu na dehidrataciju.
Slažem se, sokovi ne mogu da utole žeđ.
Samo voda. I cajevi vezuju vodu. Pa je dobro da se uz solju caja popije i casa vode.
To je negde preporuka za svako piće- da uz njega ide časa vode.
Minimum to,a ako moze bez tih pica i da se pije samo voda to bi bilo najidealnije.
3
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato danas u 08:47:14 posle podne »
Osnovni saveti Povećaj unos tečnosti, ali pažljivo biraj napitke Najvažnije je ostati hidriran. Cilj je unositi 2,5–3 litre tečnosti dnevno, a više ako se znojiš ili si fizički aktivan.
Najbolje: voda, rashlađeni biljni čajevi (npr. nana, kamilica), voda sa limunom, oralne rehidratacione soli ako si mnogo znojan.
Meni je voda sa limunom najbolja varijanta i to kuci pravljena a ne kupovna jer u kupovnu jos dodaju secere sto nam po ovim vrucinama nisu potrebni.
Seceri samo vezu vodu i onda dehidriramo.
Recimo da sve što nije voda uglavnom vidi do nekog procesa dehidracije.
Da,to je vec ok.
4
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato danas u 06:02:48 posle podne »
Izbegavaj kuvanje u zatvorenom ako je moguće Visoke temperature u kuhinji dodatno povećavaju toplotni stres. Koristi:
Klimu samo treba koristiti pravilno. Nikada ne spavatu ispod klime. Najbolje da se rashladi soba pred spavanje i da se onda iskljuci klima.
A ko nocu ima jeftinu struju?Pitam za drugara....
Nek rashladi pred spavanje pa za vreme spavanja da isključi. 😅
5
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato danas u 06:01:39 posle podne »
Apsolutno! To smo naglašavali više puta.
6
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato danas u 06:01:04 posle podne »
Dodao bih samo da se izbegavaju i negazirani sokovi, jer isto sadrze dosta secera, pa uticu na dehidrataciju.
Slažem se, sokovi ne mogu da utole žeđ.
Samo voda. I cajevi vezuju vodu. Pa je dobro da se uz solju caja popije i casa vode.
To je negde preporuka za svako piće- da uz njega ide časa vode.
7
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato danas u 06:00:01 posle podne »
Meni je voda sa limunom najbolja varijanta i to kuci pravljena a ne kupovna jer u kupovnu jos dodaju secere sto nam po ovim vrucinama nisu potrebni.
Seceri samo vezu vodu i onda dehidriramo.
Recimo da sve što nije voda uglavnom vidi do nekog procesa dehidracije.
8
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato danas u 05:58:32 posle podne »
Prema Akademiji za ishranu i dijetetiku, žene bi trebalo da piju oko 11,5 čaša vode dnevno, a muškarci u proseku 15,5. Međutim, veliki deo hrane koju jedemo takođe sadrži vodu, tako da ljudi dobijaju oko 20% svog dnevnog unosa vode putem ishrane. Dakle, ženama je obično potrebno 9 čaša dnevno, a muškarcima 13. Osobama sa zdravstvenim problemima ili trudnicama mogu biti potrebni različiti nivoi unosa tečnosti tokom dana.
Takode bi trebali precizirati velicinu case da li je to od 2dcl 3dcl ili sto ja pijem iz krigle od 0,5l....
Standardna časa za vodu sadrži 240ml u SADu.
Samo da nasi citaoci imaju neku smernicu koliko to iznosi.
Zaboravila sam da napomenem. Hvala na opomeni. 😊
9
« Poslednja poruka od strane Zoltan Kozma poslato danas u 11:11:51 pre podne »
Akcija
10
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato danas u 10:34:37 pre podne »
Nadoknadi elektrolite ako se mnogo znojiš Obilno znojenje može dovesti do gubitka soli i elektrolita, što može izazvati grčeve, slabost i probleme sa srcem kod osetljivih osoba. U tom slučaju uzmi obrok sa malo soli ili koristi oralne rehidratacione rastvore/suplemente.
Evo jednog primera
Jesi ti fotkao ili si uzeo sa sajta? Rekoh da nisi vec otisao na more 
To je moja fotografija i neces mi verovati ali to sam napravio u svom dvoristu gde imam jezerce sa koi ribama....ali ako slikam samo taj deo sa kamenjem izgleda kao da sam na moru....  Plan je da idem pocetkom septembra,sada mi se sin upisuje na visu skolu,pa prijemni ispiti....
Bas lepo deluje. Uvek mozes da kazes da si na moru. Samo okaci na istagram  Neka mu je sa srecom na prijemnom i zelim mu da upise sta najvise voli.
Hvala ti puno od srca i u njegovo ime!!!! Izgleda da je uspeo,mislim primljen je sigurno,zasad imaju preliminarnu listu a sledeci cetvrtak objavljuju konacnu listu.Nadam se da ce ovako i ostati!
|