|
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Novembar 03, 2025, 02:38:43 posle podne »
Htela bih da napomenem da NADUTOST posle uzimanja surutke/Whey protein mogu izazvati netolerancija na laktozu, vrsta proteina ali i sledeće stvari:
Brzo ispijanje – ako popiješ šejk prebrzo, progutaš mnogo vazduha.
Loše kombinacije sa hranom – ako uzimaš šejk odmah posle velikog obroka, sistem za varenje se „opterećuje“.
Veštački zaslađivači – neki praškovi sadrže sukralozu, aspartam ili šećerne alkohole (sorbitol, maltitol), koji kod mnogih izazivaju nadutost.
Premalo vode – koncentrovani napici bez dovoljno tečnosti usporavaju varenje.
Sa ovim se sve slazem,nisam intolerantan i ne mog da verujem da vec 30 godina uvek pravim neku od gore navedenih gresaka.....i to ne samo ja... Dobro je da si navela kako NE treba piti protein!
Šta konkretno od ovog ti je predstavljalo najveći problem?
32
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Novembar 03, 2025, 10:14:38 pre podne »
Prirodu smo uništili i sada nam se to vraća. Sami smo krivi i za to ćemo svi platiti cenu.
Vec uveliko placamo i bice sve gore i gore.
33
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Novembar 03, 2025, 10:14:09 pre podne »
Opet promene i to je sada pravo leto. Ja idem u majici kratkih rukava. Ide prvi novembar ovo nije normalno. Ovde kod nas juče je hitna pomoć samo išla pod rotaciona ceo dan.
Prvo je bilo neprirodno hladno za oktobar, a sada neprirodno toplo. Zato je najbitnije da svako vidi računa o sebi, na spoljašnju temperaturu i prirodu ne možemo uticati.
I kao sto je Nada Macura uvek govorila oblaciti se slojevito!!!
34
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Novembar 03, 2025, 10:12:50 pre podne »
Neuobičajeno vreme može izazvati osećaj dezorijentisanosti i poremetiti raspoloženje. Ljudi prijavljuju:
anksioznost i nervoza zbog klimatske nestabilnosti,
osećaj „neprirodnosti“ sezone (npr. vrućina dok je sve u jesenjim bojama),
sezonski afektivni poremećaj (SAD) može biti pojačan ili odložen.
Kao i vrtoglavicu-to se kod mene javlja pored glavobolje,a pritisak normalan.
35
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Novembar 03, 2025, 10:10:48 pre podne »
Po prognozi piše da će do sredine Novembra biti toplo. To sve utiče na san.
Toplije nego sto je bilo prosle godine ali ne toplo u smislu da ce biti 20 stepeni ili iznad toga.
36
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Novembar 03, 2025, 10:10:03 pre podne »
Sada su promene opet bile velike i nagle. Neophodna je obazrivost i čuvanje zdravlja kod svih.
Kazu da sada jedan period ovo je bio zadnji nagli talas.
37
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Novembar 03, 2025, 10:08:38 pre podne »
Kod tih vezbi bitno je samo biti uporan i ne odustajete brzo Rezultati će doći samo treba vremena.
Slažem se. Jeste sporiji put ali je najzdraviji.
To danasnjoj deci kada kazes da je sporiji put odmah idu na "korekciju"....to je naviklo da odmah ima sve cim pomisli na to.Naravno cast izuzecima!
38
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Novembar 03, 2025, 10:07:34 pre podne »
Kod tih vezbi bitno je samo biti uporan i ne odustajete brzo Rezultati će doći samo treba vremena.
Kao i kod svega u zivotu u cemu zelis biti uspesan:istrajnost je kljuc uspeha!
39
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Novembar 03, 2025, 10:06:49 pre podne »
Ono što se preporučuje za podbradak je:
Masaže i vežbe za lice i vrat
Kako deluju: Pomažu u toniranju mišića i cirkulaciji.
Primeri vežbi:
„Kiss the ceiling” — podignite glavu i pokušajte poljubiti plafon (drži 10 sekundi, ponovi 10x).
Guranje jezika o nepce dok je glava zabačena unazad.
Masaža rolerom ili Gua Sha kamenom.
Moj deda koji je bio ORL za te svrhe drzao golubove visoko letace i kako ih je pratio vezbao je vrat.SPojio je lepo i korisno. 
40
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Novembar 03, 2025, 10:05:09 pre podne »
Namakanje – ključ za blaži ukus
Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.
U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.
Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).
Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
|