TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:08:39 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Visok pritisak...  (Pročitano 16313 puta)
matap
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Decembar 25, 2013, 02:17:58 posle podne »

ok hvala i jos nesto sam zaboravio,od skoro osecam jako pulsiranje  na levoj strani cela kod slepoocnice tu imam venu i obicno je to kad se zacrvenim verovatno tad dobijem pritisak nemam pojma,i ovako se oseti ali slabije
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Decembar 22, 2013, 10:35:26 posle podne »

Prati tako stanje pa ces videti vec kako ide. Mislim i da bi mogao da porazgovaras sa psihologom, cisto da dobijes koji savet kako da prevazidjes tu "tremu" kada si u drustvu.
Sačuvana
matap
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Decembar 22, 2013, 04:52:18 posle podne »

ja sam to pojacano znojenje imao i pre dobijanja pritiska,a te testove koje sam radio to je zbog pritiska nisam nista dodatno radio za hiperhidrozu
snimak nemam,ali znam sigurno da je sve dobro u vezi srca jer mi je doktor iz familije,uzeo sam magnezijum smanjio teretanu na 3 puta nedeljno i radicu kardio 2-3 ned. lagano pa cu da vidim,mada ja se ovako osecam super dobro spavam,jedino sto povremeno osetim toplotu i crvenilo u licu i blago preznojavanje uglavnom kad sam u nekom drustvu a kad sam sam to mi se ne desava.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Decembar 22, 2013, 12:10:39 pre podne »

bilo bi dobro da meriš pritisak 3xdnevno i obavezno posle treninga 5-7dana, da vodiš dnevnik i zapisuješ, pa da napišeš ovde kako se kretao pritisak...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Decembar 22, 2013, 12:07:57 pre podne »

tako je ne pijem nista mozda i vise od dva meseca,pa kad sam nosio bio sam vecinom kuci i nisam imao stresnih situacija,,a skoro sam merio ali bila mi tu familija i ja sam se nekako unervozio tad i izmerio mi je 160/100 cak nisam ni trenirao tad,a obicno kad merim sam ja nemam pritisak uvek je normalan,mislim da nije zbog belih mantila,stvarno ne znam sta da radim
doktor mi je rekao da imam malo prosireno srce zbog tegova i da se vidi mali zalisci verovatno zbog nekog gripa koji nisam prelezao
dobro,a poneki put me boli sa leve strane grudnog kosa ujutru kad ustanem i kad jace udahnem,mada ja mislim da imam hiperhidrozu a da mi je sve to zbog toga
ako imaš nalaz ultrazvuka srca - prepiši ili okači sliku...
bilo bi dobro da imaš neki umereni kardko trening 3xnedeljno po 30-45min na laganom intenzitetu, puls oko 110-115 bpm
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Decembar 20, 2013, 12:33:01 pre podne »

tako je ne pijem nista mozda i vise od dva meseca,pa kad sam nosio bio sam vecinom kuci i nisam imao stresnih situacija,,a skoro sam merio ali bila mi tu familija i ja sam se nekako unervozio tad i izmerio mi je 160/100 cak nisam ni trenirao tad,a obicno kad merim sam ja nemam pritisak uvek je normalan,mislim da nije zbog belih mantila,stvarno ne znam sta da radim
doktor mi je rekao da imam malo prosireno srce zbog tegova i da se vidi mali zalisci verovatno zbog nekog gripa koji nisam prelezao
dobro,a poneki put me boli sa leve strane grudnog kosa ujutru kad ustanem i kad jace udahnem,mada ja mislim da imam hiperhidrozu a da mi je sve to zbog toga

Ok je, hiperhidroza je prisutna, ali ona je samo stanje, a treba pronaci uzrok tome. S obzirom na to da si vec uradio sve kontrolne preglede, i da tu nema niceg sto bi dovelo do nastanka hiperhidroze, ostaje anksioznost kao uzrok.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Decembar 19, 2013, 08:48:51 posle podne »

da li radiš kardio trening?
Sačuvana
matap
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Decembar 19, 2013, 12:27:58 pre podne »

« Poslednja izmena: Decembar 19, 2013, 12:42:42 pre podne od strane matap » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Decembar 18, 2013, 09:36:46 posle podne »

Da li je u periodu dok si nosio holter bilo nekih "stresnih" situacija gde si tako reagovao? Koliko se secam, vec nekih 2 meseca ne pijes suplemente? Kad ti je izmeren pritisak 160/100? Ovih dana?

Mislim da ti je simpatikus malo vise naglasen u stresnim situacijama pa zato tako reagujes. A moze biti i sindrom belih mantila, koji se javlja prilikom odlaska kod lekara.

Sačuvana
matap
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Decembar 18, 2013, 07:11:33 posle podne »

imam visok sam 182-3 a imam oko 88kg nizak je bf ,sala nemam,i nosio sam onaj aparat merio je pretisak tokom celog dana i bio je ok
a pre toga kad mi je merio on kod njega u odrinaciji imao sam 160/100 i poceo sam da se preznojavam ,om mi kaze da je to od treme i da sam emotivac,treniram vec dugo godina i skoro nisad nisam radio te kardio treninge verovatno sam nesto poremetio od toga,suplemente ne smem vise ni da uzimam jer mi je kreatinin bio oko 114 a normalno je valjda oko 70 i lekar mi rekao da batalim suplemente
« Poslednja izmena: Decembar 18, 2013, 07:13:41 posle podne od strane matap » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Decembar 18, 2013, 10:04:42 pre podne »

kontrlliši pritisak, spavaj dovoljno, ne preteruj sa naporima, radi kardio 2-3x nedeljno, uzmi magnezijum....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Decembar 18, 2013, 10:02:33 pre podne »

nizak ti je bf, a imaš viši bmi, pretpostavljam da imaš izraženiju masu mišića?
Sačuvana
matap
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Decembar 16, 2013, 07:35:03 posle podne »

ok hvala puno,pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Decembar 16, 2013, 10:37:25 pre podne »

važno je ono što je marko napisao.
takodje, kardio trening 3x nedeljno na nižem intenzitetu (puls oko 110-115, opterećenje ispod osećaja zamora, zaduvavanja i znojenja), 30-45min.
kardio/aerobni trening popravlja odnos tonusa simpatikus/parasimpatiku, smanjuje napetost krvnih sudova i snižava pritisak...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #42 poslato: Decembar 14, 2013, 08:46:39 posle podne »

Povisen krvni pritisak zahteva trening sa nesto manjim opterecenjem broj ponavljanja oko 15 ,nikako trening snage !
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.13 sekundi sa 18 upita.