TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 411789 Teme od strane 25091 Članovi Poslednji član: sajberkurajber

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Oktobar 04, 2026, 09:51:56 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Suplementacija kroz moju prizmu  (Pročitano 21617 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #38 poslato: danas u 08:17:53 posle podne »

Nazalost drustvene mreze danas plasiraju mnogo toga nerealnog, a danasnja omladina ne ume to da razgranici. Veruju u raznorazne price da se rezultati mogu postici lako, tacno je da mnogo njih krene i posle par meseci odustane
Ili oni koji posegnu za anabolicima. Povremeno mi i kažu kada koriste.
Najveci problem je to sto ljudi bez znanja i bez ijednog dana staza pocnu sa uzimanjem hemije i to sa dozama sa kojim bi im i profesionalni sportisti zavideli.....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #37 poslato: danas u 08:16:32 posle podne »

Aleksandra i ja ti želim najtopliju dobrodošlicu!
Što se suplemenata kod početnika tiče slažem se sa vama.
Početnici često posmatraju suplemente kao supstitute za rad, a ne kao dodatke ishrani. Sa kliničke strane, nagli unos velikog broja suplemenata bez uređenog bazalnog metabolizma i adekvatne ishrane opterećuje digestivni trakt, jetru i bubrege, a ne donosi nikakav benefit.
Često se sreće baš to- veliki unos suplemenata, a da se pri tome hrane potpuno nezdravo.
I unosenje suplemenata bez veze.Recimo unosenje samog magnezijuma....puno je bolje kada se unosi sa vitaminom D,a vitamin d sa vitaminom K2,a sve to sa ili u toku hrane.....i milion sitnih "trikova"....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #36 poslato: danas u 08:14:54 posle podne »

Isto i kod mene, monohidrat je zakon. Ali ovde sam pomenula mericu, ne shvataju da treba vreme i kontinuitet uzimanja nekog suplementa.
Kao i sto neke zenske klijente ne mogu da ubedim da whey nije hemija 🤦‍♀️🙆‍♀️
Nelogicno je da u danasnje vreme ljudi hrle ka necemu a ne znaju osnove
Da bi se videlo delotvornost bilo kog suplementa potrebno je barem od 4-6 nedelje,osim pwo koji radi odmah ili ne radi uopste.
I da od vezbanja nece postati odmah misicave.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: danas u 05:34:46 posle podne »

Nazalost drustvene mreze danas plasiraju mnogo toga nerealnog, a danasnja omladina ne ume to da razgranici. Veruju u raznorazne price da se rezultati mogu postici lako, tacno je da mnogo njih krene i posle par meseci odustane
Ili oni koji posegnu za anabolicima. Povremeno mi i kažu kada koriste.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: danas u 05:33:15 posle podne »

Tacno tako, ovde govorimo konkretno o suplementima, meni je pre par dana jedan vezbac koji je prilicno dugo u tim vodama rekao "pa mene kad popijem kreatin nista ne radi" 😆, ja sam iskreno bila zbunjena da tako nesto cujem, pa to nije jedna merica koju kad popijes postanes bananamen 😂
Jedna stvar da ne postajes odmah bananamen,a zavisi i od toga kome koja vrsta kreatina "radi".Dok se ja recimo kunem u kreatim monohidrat sin mi se kune u kre alkalyn.Ali obojici nam pomaze kreatin,samo smo trebali pronaci kome koji kreatin pomaze.Tako je i sa ostalim suplementima.
Dejstvo je uvek individualno. To važi za sve. Često to pacijentima napominjem. Dejstvo leka je individualno i niko ne može znati kako će delovati. Isto tako važi i za suplemente.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: danas u 05:31:43 posle podne »

Aleksandra i ja ti želim najtopliju dobrodošlicu!
Što se suplemenata kod početnika tiče slažem se sa vama.
Početnici često posmatraju suplemente kao supstitute za rad, a ne kao dodatke ishrani. Sa kliničke strane, nagli unos velikog broja suplemenata bez uređenog bazalnog metabolizma i adekvatne ishrane opterećuje digestivni trakt, jetru i bubrege, a ne donosi nikakav benefit.
Često se sreće baš to- veliki unos suplemenata, a da se pri tome hrane potpuno nezdravo.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: danas u 05:29:07 posle podne »

Smatram da se jako brzo odustaje.
Ovo je zaista tako i to je realnost.Ljudi krenu i vide da ne može ništa brzo i odustanu.Ne svi ali dosta njih.
A kada shvate da uz sve mora ishrana,suplementi itd... za neke rezultate još više odustane.
Ostaju naravno dosledni.
Slažem se da se dosta brzo odustaje. Nedostaje istrajnost koja je najvažnija i to ne samo u sportu, već u svim sferama života.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: danas u 05:26:38 posle podne »

Aleksandra, dobro dosla! Drago mi je što nas ima još više na forumu. Svako dobro želim tebi i svim našim forumašima.
Sačuvana
Aleksandra Zivkovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

🏆 NPC Bikini Fitness Athlete, Personalni trener

Instagram @andricka86
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 03, 2026, 10:12:28 posle podne »

Isto i kod mene, monohidrat je zakon. Ali ovde sam pomenula mericu, ne shvataju da treba vreme i kontinuitet uzimanja nekog suplementa.
Kao i sto neke zenske klijente ne mogu da ubedim da whey nije hemija 🤦‍♀️🙆‍♀️
Nelogicno je da u danasnje vreme ljudi hrle ka necemu a ne znaju osnove
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #29 poslato: Oktobar 03, 2026, 08:58:10 posle podne »

Zato smo mi tu da ih edukujemo. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #28 poslato: Oktobar 03, 2026, 08:57:30 posle podne »

Tacno tako, ovde govorimo konkretno o suplementima, meni je pre par dana jedan vezbac koji je prilicno dugo u tim vodama rekao "pa mene kad popijem kreatin nista ne radi" 😆, ja sam iskreno bila zbunjena da tako nesto cujem, pa to nije jedna merica koju kad popijes postanes bananamen 😂
Jedna stvar da ne postajes odmah bananamen,a zavisi i od toga kome koja vrsta kreatina "radi".Dok se ja recimo kunem u kreatim monohidrat sin mi se kune u kre alkalyn.Ali obojici nam pomaze kreatin,samo smo trebali pronaci kome koji kreatin pomaze.Tako je i sa ostalim suplementima.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #27 poslato: Oktobar 03, 2026, 08:54:55 posle podne »

Ovo je zaista tako i to je realnost.Ljudi krenu i vide da ne može ništa brzo i odustanu.Ne svi ali dosta njih.
A kada shvate da uz sve mora ishrana,suplementi itd... za neke rezultate još više odustane.
Ostaju naravno dosledni.
Ima i toga,ali toga je uvek i bilo.
Sačuvana
Aleksandra Zivkovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Instagram @andricka86
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 03, 2026, 09:32:14 pre podne »

Sačuvana
Aleksandra Zivkovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Instagram @andricka86
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 03, 2026, 09:25:19 pre podne »

Hvala Miki i tebi na dobrodoslici 😊
Malo treba vremena dok se uhodam ja ovde 🙂
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #24 poslato: Oktobar 02, 2026, 10:34:32 posle podne »

Ostaju naravno dosledni.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 18 upita.