TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 411814 Teme od strane 25091 Članovi Poslednji član: sajberkurajber

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Oktobar 05, 2026, 07:30:49 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Suplementacija kroz moju prizmu  (Pročitano 21659 puta)
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #48 poslato: danas u 06:16:57 posle podne »

Nazalost drustvene mreze danas plasiraju mnogo toga nerealnog, a danasnja omladina ne ume to da razgranici. Veruju u raznorazne price da se rezultati mogu postici lako, tacno je da mnogo njih krene i posle par meseci odustane
Ili oni koji posegnu za anabolicima. Povremeno mi i kažu kada koriste.
Najveci problem je to sto ljudi bez znanja i bez ijednog dana staza pocnu sa uzimanjem hemije i to sa dozama sa kojim bi im i profesionalni sportisti zavideli.....
I time samo naškode sebi.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #47 poslato: danas u 06:16:24 posle podne »

Aleksandra i ja ti želim najtopliju dobrodošlicu!
Što se suplemenata kod početnika tiče slažem se sa vama.
Početnici često posmatraju suplemente kao supstitute za rad, a ne kao dodatke ishrani. Sa kliničke strane, nagli unos velikog broja suplemenata bez uređenog bazalnog metabolizma i adekvatne ishrane opterećuje digestivni trakt, jetru i bubrege, a ne donosi nikakav benefit.
Često se sreće baš to- veliki unos suplemenata, a da se pri tome hrane potpuno nezdravo.
I unosenje suplemenata bez veze.Recimo unosenje samog magnezijuma....puno je bolje kada se unosi sa vitaminom D,a vitamin d sa vitaminom K2,a sve to sa ili u toku hrane.....i milion sitnih "trikova"....
Takođe smo dosta pisali o kombinacijama suplemenata koje treba koristiti zajedno, kao i one koje nikako ne treba kombinovati.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #46 poslato: danas u 06:15:13 posle podne »

Isto i kod mene, monohidrat je zakon. Ali ovde sam pomenula mericu, ne shvataju da treba vreme i kontinuitet uzimanja nekog suplementa.
Kao i sto neke zenske klijente ne mogu da ubedim da whey nije hemija 🤦‍♀️🙆‍♀️
Nelogicno je da u danasnje vreme ljudi hrle ka necemu a ne znaju osnove
Da bi se videlo delotvornost bilo kog suplementa potrebno je barem od 4-6 nedelje,osim pwo koji radi odmah ili ne radi uopste.
I da od vezbanja nece postati odmah misicave.
Da bi žena izgradila ekstremnu mišićnu masu, potreban je hormonski profil (prvenstveno nivo testosterona) kakav ženski organizam prirodno uopšte nema, uz godine brutalno teškog rada i specifične ishrane.
Ovako tegovi i ishrana će im samo podariti tonus, ubrzati bazalni metabolizam i ojačati koštano-zglobni sistem, što je sa medicinske strane ključ zdravog starenja.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #45 poslato: danas u 06:13:48 posle podne »

Isto i kod mene, monohidrat je zakon. Ali ovde sam pomenula mericu, ne shvataju da treba vreme i kontinuitet uzimanja nekog suplementa.
Strah žena da će od nekoliko treninga sa tegovima i merice proteina postati „previše mišićave” je klasičan fiziološki mit koji je zaista je teško iskoreniti.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #44 poslato: danas u 06:09:48 posle podne »

Tacno tako, ovde govorimo konkretno o suplementima, meni je pre par dana jedan vezbac koji je prilicno dugo u tim vodama rekao "pa mene kad popijem kreatin nista ne radi" 😆, ja sam iskreno bila zbunjena da tako nesto cujem, pa to nije jedna merica koju kad popijes postanes bananamen 😂
Jedna stvar da ne postajes odmah bananamen,a zavisi i od toga kome koja vrsta kreatina "radi".Dok se ja recimo kunem u kreatim monohidrat sin mi se kune u kre alkalyn.Ali obojici nam pomaze kreatin,samo smo trebali pronaci kome koji kreatin pomaze.Tako je i sa ostalim suplementima.
Treba poznavati sebe ali biti istrajan u traženju najadekvatnijeg suplementi i svakako slušati iskusne i stručne ljude.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #43 poslato: danas u 06:08:42 posle podne »

Nazalost drustvene mreze danas plasiraju mnogo toga nerealnog, a danasnja omladina ne ume to da razgranici. Veruju u raznorazne price da se rezultati mogu postici lako, tacno je da mnogo njih krene i posle par meseci odustane
To je problem o kome smo dosta pričali - Na društvenim mrežama svako sebi daje slobodu da iznosi svoje mišljenje i pogrešno uči ljude.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #42 poslato: danas u 06:07:43 posle podne »

Hvala Miki i tebi na dobrodoslici 😊
Malo treba vremena dok se uhodam ja ovde 🙂
Tacno tako, ovde govorimo konkretno o suplementima, meni je pre par dana jedan vezbac koji je prilicno dugo u tim vodama rekao "pa mene kad popijem kreatin nista ne radi" 😆, ja sam iskreno bila zbunjena da tako nesto cujem, pa to nije jedna merica koju kad popijes postanes bananamen 😂
To je, verujem, očekivanje prilicnog broja ljudi. 😂
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #41 poslato: danas u 06:06:50 posle podne »

Smatram da se jako brzo odustaje.
Ovo je zaista tako i to je realnost.Ljudi krenu i vide da ne može ništa brzo i odustanu.Ne svi ali dosta njih.
A kada shvate da uz sve mora ishrana,suplementi itd... za neke rezultate još više odustane.
Ostaju naravno dosledni.
To što kažeš za brzo odustajanje je surova realnost fitnesa. Ljudi danas žele instant rezultate i brza rešenja preko noći. Kada shvate da iza svakog zdravog i fit izgleda stoje meseci i godine doslednosti, discipline i pravilne ishrane, lakše im je da dignu ruke nego da promene životne navike.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #40 poslato: danas u 06:04:49 posle podne »

Hvala vam puno na divnoj dobrodošlici!
​Dr Anita, potpuno se slažem sa Vama. Zdravlje je uvek na prvom mestu i temelj bez kog ništa drugo ne funkcioniše. I sama, kako kroz rad sa klijentima, tako i kroz sopstveno iskustvo na takmičarskoj sceni, često viđam da se u želji za brzim rezultatima preskaču osnove. Početnici često traže „magični suplement” umesto da se posvete bazi. Bez sređene ishrane, odmora i pametno strukturiranog treninga, unos prevelikog broja dodataka samo nepotrebno opterećuje organizam. Suplementi su tu da nadograde priču i daju onu finu završnu razliku tek kada je baza potpuno čvrsta.

​Zoltane, slažem se da su strpljenje i kontinuitet ključni! Na sceni i van nje, kontinuitet je taj koji pravi šampiona i daje prave rezultate. Trka sa vremenom i traženje „prečica” najčešće dovode do odustajanja, a neretko i do povreda. Radujem se što ćemo kroz dalju diskusiju sklapati sve te kockice mozaika i pomagati članovima da na zdrav, bezbedan i održiv način ostvare svoje ciljeve.
Spominjes magicni suplement,u pravu si da se najcesce spominje medu pocetnicima ali neretko i srednje iskusni vezbaci veruju u "cuda"....barem je to moje iskustvo za ovhi 37 godina u teretani od toga 20 godina takmicarskih i isto toliko vremena provedenih sa klijentima i ovde na forumu. ;)
Nažalost, mit o „magičnom suplementu” je toliko duboko ukorenjen i Miki je potpuno u pravu kada kaže da od njega ne pate samo početnici. Često viđam i naprednije vežbače koji, kada naiđu na stagnaciju u rezultatima, umesto da koriguju bazu ili odmor, odmah posežu za novom kanticom ili naprednijim formulama, zaboravljajući da telo ima svoje fiziološke granice apsorpcije.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #39 poslato: danas u 06:02:20 posle podne »

Suplementacija dobija svoj pravi smisao i daje tu finu završnu razliku tek kada se nadogradi na potpuno čvrstu i stabilnu bazu, baš kao što ste i sami naveli.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #38 poslato: Oktobar 04, 2026, 08:17:53 posle podne »

Najveci problem je to sto ljudi bez znanja i bez ijednog dana staza pocnu sa uzimanjem hemije i to sa dozama sa kojim bi im i profesionalni sportisti zavideli.....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Oktobar 04, 2026, 08:16:32 posle podne »

Aleksandra i ja ti želim najtopliju dobrodošlicu!
Što se suplemenata kod početnika tiče slažem se sa vama.
Početnici često posmatraju suplemente kao supstitute za rad, a ne kao dodatke ishrani. Sa kliničke strane, nagli unos velikog broja suplemenata bez uređenog bazalnog metabolizma i adekvatne ishrane opterećuje digestivni trakt, jetru i bubrege, a ne donosi nikakav benefit.
Često se sreće baš to- veliki unos suplemenata, a da se pri tome hrane potpuno nezdravo.
I unosenje suplemenata bez veze.Recimo unosenje samog magnezijuma....puno je bolje kada se unosi sa vitaminom D,a vitamin d sa vitaminom K2,a sve to sa ili u toku hrane.....i milion sitnih "trikova"....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Oktobar 04, 2026, 08:14:54 posle podne »

Da bi se videlo delotvornost bilo kog suplementa potrebno je barem od 4-6 nedelje,osim pwo koji radi odmah ili ne radi uopste.
I da od vezbanja nece postati odmah misicave.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Oktobar 04, 2026, 05:34:46 posle podne »

Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Oktobar 04, 2026, 05:33:15 posle podne »

Jedna stvar da ne postajes odmah bananamen,a zavisi i od toga kome koja vrsta kreatina "radi".Dok se ja recimo kunem u kreatim monohidrat sin mi se kune u kre alkalyn.Ali obojici nam pomaze kreatin,samo smo trebali pronaci kome koji kreatin pomaze.Tako je i sa ostalim suplementima.
Dejstvo je uvek individualno. To važi za sve. Često to pacijentima napominjem. Dejstvo leka je individualno i niko ne može znati kako će delovati. Isto tako važi i za suplemente.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.047 sekundi sa 18 upita.