TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 12:13:01 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 56 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Nabaciti mišiće i skinuti salo  (Pročitano 279129 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #693 poslato: Decembar 02, 2013, 05:20:40 posle podne »

Ćao :)

Možeš da radiš kardio 4  puta nedeljno,takoĂ°e možeš i duže da ga radiš.Jedino što ne treba da radiš jeste kardio pre treninga.Njega radiš ili nakon treninga sa mišićima i u drugo vreme u toku dana. Banane su super kao i ostalo voće i treba to da jedeš.Dobri su ti i izvori UH.Da li koristiš nešto od suplementacije?
Dusane, zbog cega se prvo preporucuju tegovi pa kardio? Sta ako na pr. ja radim ta dva u odnosu 2:1 posto se bavim recimo triatlonom, te je logicno da mi najvise energije ode na kardio gde sprzim i do 2000 kal za trening, a nakon toga mi je cak lakse da dizem tegove, osecam se puna snage? Ako je obrnuto, dok dodjem do trcanja vec se umorim i nemam toliko energije. Da se razumemo, ne radim ni silu ni hipertrofiju vec uglavnom misicnu izdrzljivost tj. ono sto mi treba - manje opterecenje do max 50% i veliki broj ponavljanja. Dakle...?
Zato što ćeš istrošiti glikogen iz mišića tokom kardia i onda će ti manjkati njega tokom treninga sa opterećenjem,gde će uslovno rečeno doći do katabolizma. Kada je obrnuto,telo će iskoristiti glikogen,a tokom kardia će telo kao izvor energije koristiti masti.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #692 poslato: Decembar 02, 2013, 05:12:49 posle podne »

Hvala na brzom odgovoru! :)
Ja bih najviše na svetu volela kad bih mogla ujutru da radim kardio, a predveče da odradim trening za snagu, ali nažalost radim od 07 do 15h pa ne mogu... Jedino da vikendom iskombinujem tako nešto... Ali do tada ću da praktikujem kardio posle tegova, hvala za savet. :)
Od suplemenata zasad uzimam samo whey (izolat), a BCAA i glutamin ću da ubacim posle Nove godine...
Ja sam inače poprilično stroga prema samoj sebi, ako se odlučim za nešto, volim da to radim baš onako kako treba, ne prihvatam nikakva odskakanja ili nepravilnosti... Tako i sa ovim. :) Šta znam, neka 3-4 meseca bih radila na mišićnoj masi, 3 meseca da se srežem i posle bih imala mini bulk i cut faze, ne znam da li je to moguće... Da se održavam tokom cele godine. :)

Nema na čemu Smiley Za super si se suplemente rešila. Za ovo ne mogu da ti dam odgovor,jer nažalost ne znam da li je to moguće....
Sačuvana
Fitnes trkacica
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #691 poslato: Decembar 02, 2013, 05:07:39 posle podne »

Možeš da radiš kardio 4  puta nedeljno,takoĂ°e možeš i duže da ga radiš.Jedino što ne treba da radiš jeste kardio pre treninga.Njega radiš ili nakon treninga sa mišićima i u drugo vreme u toku dana. Banane su super kao i ostalo voće i treba to da jedeš.Dobri su ti i izvori UH.Da li koristiš nešto od suplementacije?
Dusane, zbog cega se prvo preporucuju tegovi pa kardio? Sta ako na pr. ja radim ta dva u odnosu 2:1 posto se bavim recimo triatlonom, te je logicno da mi najvise energije ode na kardio gde sprzim i do 2000 kal za trening, a nakon toga mi je cak lakse da dizem tegove, osecam se puna snage? Ako je obrnuto, dok dodjem do trcanja vec se umorim i nemam toliko energije. Da se razumemo, ne radim ni silu ni hipertrofiju vec uglavnom misicnu izdrzljivost tj. ono sto mi treba - manje opterecenje do max 50% i veliki broj ponavljanja. Dakle...?
Sačuvana
helenicious
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #690 poslato: Decembar 02, 2013, 01:07:19 posle podne »

Hvala na brzom odgovoru! :)
Ja bih najviše na svetu volela kad bih mogla ujutru da radim kardio, a predveče da odradim trening za snagu, ali nažalost radim od 07 do 15h pa ne mogu... Jedino da vikendom iskombinujem tako nešto... Ali do tada ću da praktikujem kardio posle tegova, hvala za savet. :)
Od suplemenata zasad uzimam samo whey (izolat), a BCAA i glutamin ću da ubacim posle Nove godine...
Ja sam inače poprilično stroga prema samoj sebi, ako se odlučim za nešto, volim da to radim baš onako kako treba, ne prihvatam nikakva odskakanja ili nepravilnosti... Tako i sa ovim. :) Šta znam, neka 3-4 meseca bih radila na mišićnoj masi, 3 meseca da se srežem i posle bih imala mini bulk i cut faze, ne znam da li je to moguće... Da se održavam tokom cele godine. :)
Sačuvana
Mijaaaaaaaau!
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #689 poslato: Decembar 02, 2013, 12:52:32 posle podne »

Možeš da radiš kardio 4  puta nedeljno,takoĂ°e možeš i duže da ga radiš.Jedino što ne treba da radiš jeste kardio pre treninga.Njega radiš ili nakon treninga sa mišićima i u drugo vreme u toku dana. Banane su super kao i ostalo voće i treba to da jedeš.Dobri su ti i izvori UH.Da li koristiš nešto od suplementacije?
Sačuvana
helenicious
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #688 poslato: Decembar 02, 2013, 12:35:04 posle podne »

Ćao zdravoooo! :) Ja sam nova ovde (očigledno), pa mi treba manji savet.
Plan treninga imam, pričala sam sa bratom o tome, on mi je sastavio kvalitetan plan za dobijanje mišićne mase, ali imam nekih nedoumica u vezi sa ishranom. I jedno pitanjce vezano za kardio, ništa preterano. Naivna ja, mislila sam da mogu da dobijam mišiće i gubim salo istovremeno, ali moram korak po korak, pristajem na sve. :) Inače sam pre 4 godine imala 29kg više, sad imam 69kg (visoka sam 181cm) i baš mi je dosadilo trčkaranje u mestu, održavanje kilaže i sl., hoću da idem korak dalje jer nemam problema da vodim računa o ishrani i treninzima, to je nešto što me čini srećnom. :) A cilj mi je da u naredna 3 meseca doĂ°em bar do 75kg, naravno, da dobijem čistu mišićnu masu koliko god je to moguće i minimalno sala. Salo imam, to ću da skidam kad izgradim mišiće, ne treba mi da gomilam još... Zato hoću da se hranim čisto i da ne uprskam ništa jer mi je bitno i da ovu i sledeću fazu odradim kako treba (čitala sam sve o bulking i cutting fazi, brat mi je još nešto objasnio i sad hoću da započnem prvu fazu).
Prvo pitanje, vezano za kardio - na koliko da ga ograničim nedeljno? Plan mi uključuje trening 4x nedeljno, 2x 2 grupe i 2x jedna grupa mišića + trbušnjaci. E sad... da li je mnogo da 4x nedeljno imam kardio od po 30 minuta pre tegova? Mislila sam i da ga ubacim 5. dan u sedmici, čisto malo da se opustim i istrošim pošto stvarno volim da trčim. Elem, pošto hoću da radim na dobijanju mišićne mase, zanima me da li će ovoliko kardio aktivnosti da mi uspori proces? Znam da se žene uvek brinu oko dobijanja viška kg (ne govorim o mišićima), takva sam i ja, ali šta da se radi... imam još malo salceta, ne želim ga još više. :)
Što se hrane tiče, znam da moram da pojačam unos hrane, posebno UH i radiću na tome (mada mi sve u mojoj ludoj glavi vrišti da ću da nabacim i mnogo sala), a mene lično zanima šta da radim sa šećerima? Tačnije, šta da radim sa voćem? Banane sam počela da jedem, obično ujutru ili pred trening, nikad ne pojedem više od dve dnevno i nikad ih ne jedem svakog dana... Da li smem da ih jedem ili ne? Šta sa ostalim voćem? Ovde me zanimaju jabuke jer ih OBOŽAVAM i ove 3 sedmice koliko ih ne jedem su mi baš... nemam pojma, nedostaju mi. :)
UH unosim iz pirinča, krompira, treba da kupim ovsene, povrća, masti iz badema i oraha najviše, naravno i iz piletine, proteine iz pilećeg belog, tunjevine, kuvane ribe, belanaca, whey-a, ella sira i tako... Mislim, nisam glupača, stvarno dugo proučavam ovu temu, posebno kad je ishrana u pitanju, sredila sam je fino, ali se TOPIM, a topi mi se i ono malo mišića što imam, a neću da se to desi!
Progutaću knedlu i navaliću na više hrane, samo me zanima ovo za kardio i šećere... Hvala unapred, izvinjavam se na malo dužem postu. :)
Sačuvana
Mijaaaaaaaau!
stefolinhoo
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #687 poslato: Avgust 02, 2013, 10:49:39 pre podne »

Bildara je zakon za sve!  ;D
Sačuvana
Ima tres tresu, ima naj najke i ramena siroka ko regal
pedjoni986
Gost
« Odgovor #686 poslato: Avgust 02, 2013, 10:33:14 pre podne »

Pedjoni u teretanu ne idem od Marta meseca, sad samo park :)

Pa imaces i takav izgled, ne ocekuj prevelike rezultate :D
Sačuvana
misko.manifest
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Одавно стегао сам зубе...

« Odgovor #685 poslato: Avgust 02, 2013, 10:29:51 pre podne »

Pedjoni u teretanu ne idem od Marta meseca, sad samo park :)
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #684 poslato: Avgust 02, 2013, 10:15:57 pre podne »

@R1 nije neka nauka, ali retko ko promislja o pulsu kada trci,a i ne mozes ga sigurno drzati non stop u tom intenzitetu.. A i preteruje se u smislu da se trci 10+ km i posle toga se i ne jede adekvatno.. Trcanje je i proces koji angazuje pored ostalog i misicne skupine, pa je logicno da je telu lakse da crpi energiju iz istih.. Mislim da se razumemo treba da se trci,ali ima i boljih resenje za kardio trening i skidanje masti,ako se na to cilja samo, a ako osoba zeli i kondiciju i sve ostalo, trcanju nema zamene,onda mora malo i forma da se zrtvuje zarad toga
Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #683 poslato: Avgust 02, 2013, 10:08:50 pre podne »

U navedenom imas 50ak g proteina + whey, mozda bi te i to 'radilo' jbga svako ima drugaciju genetiku, ali realno je malo. Pojacaj ta belanca ujutro i uvece i mesa jedno 300g minimum mada moze i vise, zavisi koliko si visok tezak. Ako u toku dana pojedes 10 belanca, pola kile mesa opet ces biti u kalorijskom suficitu, dizi proteine, a na hidratima zakidaj kalorije, samo ne previse naravno.

@Pedjoni sta je problem kod trcanja? 60%, sat vremena, nije to neka nauka?
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #682 poslato: Avgust 02, 2013, 10:06:40 pre podne »

Trci na prazan stomak, pojacaj posle dorucak , kazes treinng sklekovi zgibovi,zasto to ? A teretana ? Pojacaj pirinac posle treninga, shaka pirinca je malo. Za vecheru ponovo neki jak proteinski izvor ubaci sa dosta vlaknastih UH.
A i ima boljih kardio treninga od trcanja, i trcanje je ok ali vecina ne zna kako treba da se trci kad se skidaju masti i smrsaju a stomak i dalje ostane.
Sačuvana
misko.manifest
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Одавно стегао сам зубе...

« Odgovor #681 poslato: Avgust 02, 2013, 09:59:41 pre podne »

Pedjoni gde da dodam ?
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #680 poslato: Avgust 02, 2013, 09:53:39 pre podne »

Slabo jedes.
Sačuvana
stefolinhoo
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #679 poslato: Avgust 02, 2013, 06:51:28 pre podne »

Ja bih na tvom mestu ubacio kardio na prazan stomak.
Za veceru uzmes ribu,piletinu,mladi sir sa nekom salatom.
Za dorucak ne bih izbacivao ta zumanca,malo ti je samo 3 belanca.
Sto ne pokusas neku rotaciju ugljenih hidrata?
Sačuvana
Ima tres tresu, ima naj najke i ramena siroka ko regal
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 56 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.048 sekundi sa 13 upita.