TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:08:09 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768304 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2654 poslato: Jun 28, 2014, 11:51:07 pre podne »

Ali ništa ne može zameniti kvalitetan obrok sa proteinima,hidratima i vlaknastim materijama.Prvo to pa sve ostalo.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2653 poslato: Jun 28, 2014, 11:50:00 pre podne »

da li ovo mogu koristiti kao zamenu za obrok- umiksujem 1 merica Whey proteina 50g ovsenih pahuljica oko 30g badema
2-3dl mleka (0.5mm). Lako je za konzumiranje dok sam negde u gradu :)

Nije loša opcija a uz to ja recimo volim kombinaciju a evo kako ide 20gr brusnice,20gr sirovog kikirikija,20gr lešnika,20gr badema i 20gr brazilskog oraha.To poneseš sa sobom i po malo grickaš.
Ne usporava whey ali dobra je kombinacija.
Sačuvana
Luka_High_Voltage
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2652 poslato: Jun 27, 2014, 06:14:35 posle podne »

Badem uzimam da usporim whey(i kao dobar izvor zdravih masti), a ovsene da malo doda UH. Da li badem moze da uspori whey? :) il mogu i ovsene ili kako vec.... xD
Sačuvana
Luka_High_Voltage
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2651 poslato: Jun 27, 2014, 12:29:05 posle podne »

da li ovo mogu koristiti kao zamenu za obrok- umiksujem 1 merica Whey proteina 50g ovsenih pahuljica oko 30g badema
2-3dl mleka (0.5mm). Lako je za konzumiranje dok sam negde u gradu :)

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2650 poslato: Jun 27, 2014, 09:16:03 pre podne »

evo malog saveta za one koji ne mogu da se suzdrže od slatkog a da ne bude baš toliko štetno.
Jedna do dve banane koje se dobro izgnječe u posudu i u to se sipa merica Iso 100 od dymatize.Sve dobro izmešati dok se ne napravi kaša.
Meni je ovo fenomenalnog ukusa.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2649 poslato: Jun 23, 2014, 09:17:42 pre podne »

Ok, hvala  8)

Nema na čemu, kada zaškripi tu sam ;)
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2648 poslato: Jun 19, 2014, 08:14:52 posle podne »

Ok, hvala  8)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2647 poslato: Jun 19, 2014, 09:10:00 pre podne »

kada si na kreatinu treba da piješ više vode ali ne nešto preterano.To da će otići bubrezi ne brini, samo pij vode koliko ti organizam traži i biće ok.

Vodu navlačiš o bilo kog izvora hidrata ako sa njime preteraš.A koja je to tačno doza zavisi od mnogo faktora i to moraš ideti i eksperimentisati na sebi sa unosom hrane.Tako sam i ja radio.

To za noćni san sam napisao da je po naučnim istraživanjima taj period najbolji kada organizam može da iskoristi za tvoj odmor.Nije naravno loše odmarati i u drugim periodima noći i dana ali oni tvrde da je tada efekat odmora najveći.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2646 poslato: Jun 18, 2014, 12:14:01 posle podne »

Ma pio sam samo iz razloga, jer kao kad si na kreatinu ( monohidrat ) ako ne pijes dovoljno vode, mogu ti bubrezi da nastradaju, samo iz tog razloga sam pio toliko vode...

Aha, ae ako ti nije frka, da mi napises od cega se navlaci voda ispod koze, od koje ishrane, navedi mi ih... da znam, jer mi je zelja da se iscrtam  8)

Hmmmmmmmmmm, ovo za 00h - 02h valjda sam te sad dobro razumeo, hoces reci da je najbolje moguce vreme da se legne spavat tj. za nocni san od 00h i da je najbolji onda odmor do tih 02h ( sto znaci to je 2 sata spavanja ) gde se misic najbolje odmori i eto "naraste", valjda sam razumeo :/
« Poslednja izmena: Jun 18, 2014, 12:40:32 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2645 poslato: Jun 18, 2014, 09:29:38 pre podne »

E u tome i jeste problem što kada ustaješ ujutru ti prekidaš noćni san koji je jako važan za mišićni rast i najbolje je ako to nekako može da se izbegne.Samo neko univerzalno pravilo koliko je kome sna potrebno nema jer svima drugačije prija da bi se odmorio.Okvirno neki prosek jeste oko osam sati.
Popodnevni odmor se naravno računa ali nikako ne može da se poredi sa onim snom u periodu od 00h do 2h, tada se organizam najviše odmara.

Ok :) ne budim se uvek tokom noci da idem pisat, al desava se, verovatno to zavisi od toga koliko sam tecnosti popio...

- Vec kad smo kod tecnosti, reci mi dnevni unos tecnosti bi trebao da bude koliki?

Inace dok sam radio masu i dok sam bio na kreatinu ( monohidrat ), treba se vise vode piti nego uobicajno, pa sam znao dnevno da pijem po 5L vode, a i vise :D tad sam pisao kao niko :D haha :D

Sad sam na DEFINICIJI i dnevni unos vode mi je od 2-3 litre, da li bi mozda trebao da povecavam/smanjujem dnevni unos vode dok sam na definiciji ili to ide od potrebe, ako mi se trazi da vode pijem, pijem je, ako ne, ne pijem i to je to...?
Pitam iz razloga, jer se voda zadrzava ispod koze i onda postoji mogucnost, da upravo ta voda prekriva vidljivost vena, tipa ako je vode ispod koze 1-2mm, moze bas to da sprecava da vene dodju do izrazaja i itd... ( ako gresim, ispravi me ) posto sam dosta cuo i nacitao se oko toga, kao da se izbaci " so / sol " jer ona zadrava vodu u telu, a telo kao navodno moze da zadrzi 6 litara vode u sebi... Odmah da napomenem, nisam izbacio skroz "so" al pokusavam da sto manje solim neku hranu, tipa kad jedem piletinu, nju uopste ne posolim, samo je ispecem ili skuvam, a salatu koju jedem uz nju, posolim ili povegetim i to je to i tako mi bude slana piletina dok jedem salatu...

Mislis od 00h do 14h il te nisam dobro ovo zadnje razumeo?

Nema potrebe za toliko puno vode jer 5l je zaista puno.Piješ onoliko koliko ti organizam traži, a to hoćeš li navući vode ili ne zavisi od tvoje ishrane.
kada sam spomenuo najbolje vreme za noćni san mislio sam na period od 00 do 2h ujutru.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2644 poslato: Jun 18, 2014, 09:27:33 pre podne »

Pozdrav  :) .

Ako može mala pomoć i meni.
Zbog posla sam kardio radio posle posla i posle obroka, a sada mi se radno vreme pomerilo od 9h pa mogu da vežbam i ujutru.
Kardio je brzi hod, trajanje 60 minuta, po aplikaciji Sport Tracker preĂ°em ~6.5km, ne umorim se preterano.
kafu bez šećera sa mlekom pijem pre doručka i kardia, tj čim ustanem.
Iako znam da je najbolje vežbati na prazan stomak, ne prija mi i pojedem nešto lagano pre šetnje.

Moja 2 pitanja su sledeća, šta treba da konzumiram pre vežbanja, proteine ili ugljenje hidrate, a šta posle?

Hvala

Nigde nije sveto pravilo da ne sme da se jede pre treninga već onako kako tebi prija.Ja na primer ako ne jedem hidrate nekih 45min pre treinga neću moći ni trenirati.naravno ne mnogo već u granicama kojim mome organizmu prijaju.Tu su i kvalitetni izvori proteina kroz ishranu i suplementaciju ali i to zavisi koji je period u pitanju takmičarski,off sezona ili nešto treće.
Uglavnom pre treninga ti treba malo hidrata da bi imao energije za vežbanje.Proteinski obroci su isto poželjni kako pre tako i posle vežbanja.Mada nije isto ako je trening na primer rano ujutru i kasno popodne.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2643 poslato: Jun 18, 2014, 01:35:10 pre podne »

E u tome i jeste problem što kada ustaješ ujutru ti prekidaš noćni san koji je jako važan za mišićni rast i najbolje je ako to nekako može da se izbegne.Samo neko univerzalno pravilo koliko je kome sna potrebno nema jer svima drugačije prija da bi se odmorio.Okvirno neki prosek jeste oko osam sati.
Popodnevni odmor se naravno računa ali nikako ne može da se poredi sa onim snom u periodu od 00h do 2h, tada se organizam najviše odmara.

Ok :) ne budim se uvek tokom noci da idem pisat, al desava se, verovatno to zavisi od toga koliko sam tecnosti popio...

- Vec kad smo kod tecnosti, reci mi dnevni unos tecnosti bi trebao da bude koliki?

Inace dok sam radio masu i dok sam bio na kreatinu ( monohidrat ), treba se vise vode piti nego uobicajno, pa sam znao dnevno da pijem po 5L vode, a i vise :D tad sam pisao kao niko :D haha :D

Sad sam na DEFINICIJI i dnevni unos vode mi je od 2-3 litre, da li bi mozda trebao da povecavam/smanjujem dnevni unos vode dok sam na definiciji ili to ide od potrebe, ako mi se trazi da vode pijem, pijem je, ako ne, ne pijem i to je to...?
Pitam iz razloga, jer se voda zadrzava ispod koze i onda postoji mogucnost, da upravo ta voda prekriva vidljivost vena, tipa ako je vode ispod koze 1-2mm, moze bas to da sprecava da vene dodju do izrazaja i itd... ( ako gresim, ispravi me ) posto sam dosta cuo i nacitao se oko toga, kao da se izbaci " so / sol " jer ona zadrava vodu u telu, a telo kao navodno moze da zadrzi 6 litara vode u sebi... Odmah da napomenem, nisam izbacio skroz "so" al pokusavam da sto manje solim neku hranu, tipa kad jedem piletinu, nju uopste ne posolim, samo je ispecem ili skuvam, a salatu koju jedem uz nju, posolim ili povegetim i to je to i tako mi bude slana piletina dok jedem salatu...

Mislis od 00h do 14h il te nisam dobro ovo zadnje razumeo?
« Poslednja izmena: Jun 18, 2014, 01:51:52 pre podne od strane MB » Sačuvana
Ridik
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2642 poslato: Jun 17, 2014, 06:25:11 posle podne »

Pozdrav  :) .

Ako može mala pomoć i meni.
Zbog posla sam kardio radio posle posla i posle obroka, a sada mi se radno vreme pomerilo od 9h pa mogu da vežbam i ujutru.
Kardio je brzi hod, trajanje 60 minuta, po aplikaciji Sport Tracker preĂ°em ~6.5km, ne umorim se preterano.
kafu bez šećera sa mlekom pijem pre doručka i kardia, tj čim ustanem.
Iako znam da je najbolje vežbati na prazan stomak, ne prija mi i pojedem nešto lagano pre šetnje.

Moja 2 pitanja su sledeća, šta treba da konzumiram pre vežbanja, proteine ili ugljenje hidrate, a šta posle?

Hvala

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2641 poslato: Jun 17, 2014, 09:27:48 pre podne »

Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2640 poslato: Jun 17, 2014, 12:24:02 pre podne »

Moguće da ima,iskreno da ti kažem nisam na tome nikada bio već uglavnom na čistom osliću kuvanom na vodi i sasvim je bilo ok kada sam radio definiciju.
Ništa nije dobro kada se preteruje pa nemoj ni sa povrćem pred spavanje jer u najboljem slučaju budićeš se tokom noći da ideš u wc.Krastavci su pogotovu za to veoma zaslužni.

Ma nemam problema sa wc -om tj. i pre konzumiranje ( navece ) paradajza i krastavca, budio sam se tokom spavanja po 2x pa cak i 3x u wc :D ne znam zasto :D al bukvalno se ispisam ko coEk :D a desi se da se mozda samo 1dnom probudim i pisnem :D i itd... :D

Aaaa de mi reci, spavanje se treba da sadrzi od 8 sati, to je nekakvo idealno spavanje, da se misic odmori i da "naraste :P" e sad, da li se to prekida upravo sa ovim sto se ode u wc tokom noci po 2-3x il to nema nikakve veze? Da li misic samo raste tokom nocnog spavanja ili i preko dnevnog ( danjskog  ;D ) spavanja? I da li igra ulogu, da posle treninga legnemo sto pre il to nikakvu ulogu ne igra, npr. odradim trening, veceram posle treninga i dodje vec 00h , znam inace leci u 01h , a ponekad znam da legnem u 03h-04h :D jbg, da li to igra nekakvu ulogu, il je samo bitno da imas minimalno sna 8 sati?
« Poslednja izmena: Jun 17, 2014, 12:27:01 pre podne od strane MB » Sačuvana
Stranice: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.248 sekundi sa 18 upita.