TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:15:51 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768335 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2864 poslato: Maj 27, 2015, 08:50:43 pre podne »

Pazi, iskreno ti kažem kada su u pitanju BCAA i GLUTAMIN da nema neke bitnije razlike sem što sam ti već napomenuo da obavezno izabereš prah a nikako tablete i kapsule jer nisu isplative na duže staze.
Uglavnom ti plaćaš cenu proizvoĂ°ača koji diktira cenu.Ne kažem da ima kvalitetnijih i onih manje ali to ti nećeš osetiti i za rekreativce to ne treba da bude opterećenje.
Da, zajedno to sve staviš (BCAA,GLUTAMIN i WHEY) u šejker sa vodom i dobro promućkaš i popiješ.To zajedno bi bila odlična kombinacija.
U ovo sve može kreatin da se stavi a što se tiče hoće li se to sve smućkati kako treba ni to ne treba nešto posebno da te brine jer ja na primer kada to smućkam i popijem ako je ostalo nešto dole sipam još malo vode pa opet promućkam i popijem ostatak.
BCAA i GLUTAMIN su obavezni pre i posle treninga.Ako imaš finansija za oba suplementa odlično je.Merica bi bila poželjna da je 10gr BCAA i minimalno toliko GLUTAMINA a može i više.Ali pre i posle treninga je odlično da se uzme.Ako se nema finansija onda uzimaš posle treninga.
Posle trčanja ili šprinteva isto važi ako možeš ovo fnansijski ispratiti.

Što se tiče važnosti izmeĂ°u ova dva suplementa tu dajem prednost BCAA iz razloga što je on sastavljen od tri aminokiseline koje naš organizam ne proizvodi a veoma su važne pogotovu u periodima rada na skidanju masti jer tada štite mišić od razgradnje.
Što se Glutamina tiče njega naš organizam proizvodi u nekim količinama isto je važan ali prednost ide za BCAA.
Whey je naravno prvi i osnovni suplement.

Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2863 poslato: Maj 26, 2015, 07:06:49 posle podne »

Što se tiče BCAA i GLUTAMINA veruj mi isprobao sam veliki deo na sebi što se tiče proizvoĂ°ača u obliku praška,tableta,kapsula i ko zna čega još.
Iz iskustva ti kažem da uzmeš u oba slučaja u prahu jer tu dobijaš onaj pravi odnos za relativno povoljnu cenu u odnosu na primer kapsule.Jer kada uzmeš u kapsulama ili drugom obliku da nije prah taj odnos po tableti je jako mali i ti da bi uneo pravu dozu trebao bi preko deset tableta uzeti odjednom što je zaista mnogo.
Neke od preporuka BCAA bi bile

http://www.pansport.rs/Aminokiseline/BCAA/SI534-BCAA-blast.html

I GLUTAMIN

http://www.pansport.rs/Aminokiseline/Glutamin/SI287-Glutamine-micronized-1kg.html

http://www.pansport.rs/Amino-kiseline/Glutamin/PS052-Power-Glutamin.html

Ok, hvala, al kontam da bilo koji BCAA ili GLUTAMIN da uzmem, da necu pogresiti, razlika je samo u proizvodjacu, zar ne?

Kad bi uzeo BCAA, taj doticni prah samo ubacim zajedno sa prahom od whey proteina i izmuckam dobro i popijem?
A takodje kad bi uzeo i GLUTAMIN, onda prah od BCAA, GLUTAMINA i WHEY -a naspem u sejker i dobro izmuckam i popije? Pitam iz razloga da znam, da ne moram odvojeno da muckam i slicno? I da, de mi reci, da li bi mogao na ovo sve da dodam i kreatin ( pretpostavljam da moze ) znaci da u sejker ubacim kreatin, bcaa, glutamin i whey i smuckam i popijem? Nesto mi sve kroz glavu prolazi, da se to sve zajedno nece dobro smuckati / rastvoriti, verovatno gresim, al...

De mi reci, jedna mjerica "bcaa" jednom pre treninga, trening sa tezinama ( nebitno kad vremenski ? ) i jednom posle treninga sa tezinama, a takodje i za "glutamin" vazi, ili? Nista npr. da ujutru cim ustanem popijem i slicno?

I da, sto se tice posle trcanja / sprinteva, isto vazi, ili samo posle trcanja da se to popije, pitam i za glutamin i za bcaa?
I jos jedno pitanje, bolja opcija je uzeti BCAA, vec GLUTAMIN, ovo pitam, ako se nema dovoljno para i za jedno i za drugo, a u prvom planu na to dodje WHEY, ako se nema para za bilo sta pored whey -a.
« Poslednja izmena: Maj 26, 2015, 07:12:01 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2862 poslato: Maj 26, 2015, 09:05:55 pre podne »

Od nedavno sam otvorio novu temu u mom delu foruma što se tiče mišića LEĂDA.
Na ovom linku možete pogledati neke tekstove koje sam stavio kao i video klipove.

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=209975.msg3238995#msg3238995

Slika,snimaka i tekstova imam zaista puno,ne samo o ovoj mišićnoj partiji već o svim ostalima ali neću sve odjednom da postavljam kako ne bi zatrpavao forum već ću to raditi postepeno.
Ako neko ima neka pitanja slobodno može da ih postavi u ovoj temi jer je tome i namenjena.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2861 poslato: Maj 22, 2015, 10:43:48 pre podne »

Evo linka od vitaminsko mineralnog kompleksa koji sam skoro koristio i ok je.

http://www.pansport.rs/Vitaminsko-mineralni-kompleksi/Za-rekreativce-i-aktivne-ljude/NI325-My-Favorite-Multiple%C2%AE-Energizer.html

Za omega3 je ok ali nije to sada da mora bas tacno toliko ili ce se sve srusiti.Mozes ti i malo vise ili ponekad manje unositi ali bitno je da ih unosis.
To pod hemijom sam mislio da je onda iskoristljivost svih gradivnih materija mnogo veca.Ali to su nedozvoljena sredstva i o tome ovde ne pisemo na forumu niti savetujemo jer njihovo koriscenje moze biti stetno i to nikako ne preporucujem.Naveo sam ti samo da znas kao primer oko iskoristljivosti svega sa time i bez toga.
Kada treniras sa tegovima dovoljna je jedna merica sem ako se bas ne pokidas jako i osetis da si veoma slab i malaksao onda uzmi do dve.Ovo vazi samo kod jakih teninga jer ako nisi jako trenirao onda je ta druga merica cisto bacanje proteina.
Posle trcanja jedna merica ali tada je mnogo vaznija podebljana doza BCAA.
BCAA uvek sa proteinom posle treninga je obavezno.
Za trening je bitno da rasporedis onako kako ces stici da odradis ono sto si planirao tokom nedelje.Nekom odgovara dve misicne partije dnevno,ali na primer meni ne.Nema tu nekog pisanog pravila da mora ovako ili onako.Vreme je najbolji pokazatelj jel dobro radis ili ne,i ako nije dobro onda menjas sistem vezbi i treninga.
A jedino sto ne preporucujem da svaki dan radis iste misice jer time neces postici apsolutno nista sem razgradnje misica posto im ne dajes dovoljno vremena da se oporave.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2860 poslato: Maj 22, 2015, 09:33:21 pre podne »

Dobro hvala ti ,ovo sam hteo da znam ,za odprilike...reci mi koji bi mi multimineralvitamin complex preporucio uopstenome za tokom ketogene dijete i reci mi isto dali je dovoljan unos omega3 kao sto je ovde ili treba vise ili manje? i kada si rekao na hemiji,tada treba vise omega3 i za koliko i meso tu negde ili zavisi od coveka do coveka? I reci mi koliko proteina bi trebao da unesem u prahu u toku dana kada treninram i sa ttegovima i trcanje i danima samo kada radim trcanje i bcaa kada je najbolje da uzmem ? pon,sre,pet bi radio trening sa tegovima+trcanje posle tj uvece a uto,cet,sub samo trcanje uvece  :)
I dali za trening preporucujes da radim svaki dan po 2 grupa misica ili da radim sve grupe svaki trening ,samo drukcije vezbe?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2859 poslato: Maj 22, 2015, 09:23:03 pre podne »

Pozzdrav reci mi za ketogenu dijetu dali ovaj primer odgovara odprilike ili ne? posto si rekao da ne trebam da izbacim skroz ugljene hidrate ?  :)

DANI OD PONEDELJKA DO SUBOTE

1.OBROK–2 cela jaja+6 belanaca, šaka oraha, badema ili lešnika, kompleks vitamina i minerala

2.OBROK– 250g crvenog  mesa+povrće+4 kapsule OMEGA 3 ribljeg ulja ili šaka oraha, badema ili lešnika

3.OBROK– 250g crvenog mesa+ povrće+4 kapsule OMEGA 3 ribljeg ulja ili šaka oraha, badema ili lešnika

4.OBROK 250g belog mesa+povrće+4 kapsule OMEGA 3 ribljeg ulja

5.OBROK– 250g belog mesa+ povrće+50 g lešnika

6.OBROK ako neko bas ne moze da izdrzi onda uzeti 2 cela kuvana jajeta

SUBOTA i NEDELJA

1.OBROK 4 cela jaja+5 belanaca+4 kapsule OMEGA 3 ribljeg ulja, kompleks vitamina i minerala

2.OBROK– 200g  mesa+75g pirinča+povrće

3.OBROK– 200gr belog  mesa + 75g pirinča + povrće

4.OBROK– 200g mesa+6 capsule OMEGA 3 ribljeg ulja

5.OBROK– 200gr belog  mesa+75g pirinča +50 g oraha

6.OBROK– ukoliko se oseća potreba…2 cela kuvana jajeta

Ovaj primer  se odnosi na muškarca od nekih 90kg-100kg i naravno da se količina treba smanjiti ako je i telesna masa manja.

Ovo sam nasao na internetu,a zanima me da znam ako ovo ovako bi odgovaralo da znam kako i sta da sklopim od namirnica da jedem ,koje meso itd da kupim,sta mogu da napravim itd  :)

Deluje ok sem možda mesa koje bih ja lično malo smanjio iz razloga da ako polazim od činjenice da u 100gr na primer junetine ima oko 25gr proteina a organizam iskoristi po obroku maksimalno oko 30gr (sem ako nisi na hemiji) onda ti je računica donekle jasna.Probaj sa 150 ili 200 za početak pa ako baš ne možeš izdržati sa toliko malo onda povećaj na 250gr.Mada je i ovo sve individualno i zavisi od osobe do osobe.
Možeš i krenuti kao što ovde piše pa posle nekog vremena smanjiti unos mesa i videti ima li promena.
Od crvenog mesa ti preporučujem junetinu,teletinu,govedinu,ždrebetinu...Konjetina je isto dobra ali se dosta dugo sprema i zna biti poprilično žilava,mada iskren da budem ona daje najviše snage.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2858 poslato: Maj 22, 2015, 09:14:25 pre podne »

Što se tiče BCAA i GLUTAMINA veruj mi isprobao sam veliki deo na sebi što se tiče proizvoĂ°ača u obliku praška,tableta,kapsula i ko zna čega još.
Iz iskustva ti kažem da uzmeš u oba slučaja u prahu jer tu dobijaš onaj pravi odnos za relativno povoljnu cenu u odnosu na primer kapsule.Jer kada uzmeš u kapsulama ili drugom obliku da nije prah taj odnos po tableti je jako mali i ti da bi uneo pravu dozu trebao bi preko deset tableta uzeti odjednom što je zaista mnogo.
Neke od preporuka BCAA bi bile

http://www.pansport.rs/Aminokiseline/BCAA/SI534-BCAA-blast.html

I GLUTAMIN

http://www.pansport.rs/Aminokiseline/Glutamin/SI287-Glutamine-micronized-1kg.html

http://www.pansport.rs/Amino-kiseline/Glutamin/PS052-Power-Glutamin.html
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2857 poslato: Maj 22, 2015, 09:09:30 pre podne »

Pozzdrav reci mi za ketogenu dijetu dali ovaj primer odgovara odprilike ili ne? posto si rekao da ne trebam da izbacim skroz ugljene hidrate ?  :)

DANI OD PONEDELJKA DO SUBOTE

1.OBROK–2 cela jaja+6 belanaca, šaka oraha, badema ili lešnika, kompleks vitamina i minerala

2.OBROK– 250g crvenog  mesa+povrće+4 kapsule OMEGA 3 ribljeg ulja ili šaka oraha, badema ili lešnika

3.OBROK– 250g crvenog mesa+ povrće+4 kapsule OMEGA 3 ribljeg ulja ili šaka oraha, badema ili lešnika

4.OBROK 250g belog mesa+povrće+4 kapsule OMEGA 3 ribljeg ulja

5.OBROK– 250g belog mesa+ povrće+50 g lešnika

6.OBROK ako neko bas ne moze da izdrzi onda uzeti 2 cela kuvana jajeta

SUBOTA i NEDELJA

1.OBROK 4 cela jaja+5 belanaca+4 kapsule OMEGA 3 ribljeg ulja, kompleks vitamina i minerala

2.OBROK– 200g  mesa+75g pirinča+povrće

3.OBROK– 200gr belog  mesa + 75g pirinča + povrće

4.OBROK– 200g mesa+6 capsule OMEGA 3 ribljeg ulja

5.OBROK– 200gr belog  mesa+75g pirinča +50 g oraha

6.OBROK– ukoliko se oseća potreba…2 cela kuvana jajeta

Ovaj primer  se odnosi na muškarca od nekih 90kg-100kg i naravno da se količina treba smanjiti ako je i telesna masa manja.

Ovo sam nasao na internetu,a zanima me da znam ako ovo ovako bi odgovaralo da znam kako i sta da sklopim od namirnica da jedem ,koje meso itd da kupim,sta mogu da napravim itd  :)
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2856 poslato: Maj 21, 2015, 09:39:50 posle podne »

Ok druze. Sto se tice ovih gramaza kroz ishranu sto navodim, to cisto formalno navodim.

De mi reci koji BCAA i koliko i koji glutamin i koliko?
Videcu, trenutno sam zagrijan za ove sprinteve, pa cu videti kako ce se na telo odraziti ( jer to i narednih 24h laicki receno topi masnocu ). Mozda ponekad odradim i jutarnje trcanje pa posle toga trening sa teretom, otom potom.
« Poslednja izmena: Maj 21, 2015, 09:46:42 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2855 poslato: Maj 21, 2015, 09:31:24 pre podne »

Napisaću uskoro jedan tekst baš u vezi ishrane i nekih mojih sistema koje zovem 5 plus 2 i 6 plus 1.Mislim da će biti većini vama veoma interesantno a baš se tiče definiije i to eksperimentisanjem na meni šta sam jeo,kada,koliko,trenirao i šta sam postigao.Uskoro...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2854 poslato: Maj 21, 2015, 09:29:07 pre podne »

Dolazimo opet do onoga što sam već ranije spominjao a to je da smo svi mi različiti i da svako od nas drugačije reaguje kako na sam način treninga tako i na suplementaciju,ishranu itd..
Bitno je da koliko god možeš eksperimentišeš i vodi evidenciju šta si i kako radio.Vrlo je teško pamtiti i za koji mesec nećeš znati šta si tačno radio i šta je donosilo rezultate a šta nije.Zato onda pogledaš svesku i vidiš.Znam da je možda malo mrsko to sve voditi ali veruj mi to se veoma isplati.
Što se tiče obroka posle treninga sa tegovima on treba da se sastoji od kvalitetnih vlaknastih namirnica kao na primer brokoli,kelj,španać...zatim malo pirinča,krompir..i naravno kvalitetno meso pileće grudi a može i riba oslić j idealan u periodima kada se radi baš dobra defka.
Što se tiče samih gramaža e to ti niko ne može tačno reći već samo okvirno a ti ćeš eksperimentisanjem na sebi videti koliko čega tebi tačno prija.
Obrok posle trčanja pretpostavljam da je to u večernjim satima baziraj više na proteinim sa vlaknastim materijama.
Vidim da ti je glavna bojazan mišićna razgradnja i da je to razlog što nećeš trčanje da ubaciš posle rada sa tegovima.Ne znam koliko si upoznat ali naše telo tek negde od 55minuta počinje sa trošenjem rezerva masti a dotle troši glikogen.U prevodu ovo bi značilo da tim laganim trčanjem odmah posle treninga ti bi samo nastavio potrošnju masti a ne mišića.
Ali tu je veoma bitno da se doza BCAA podebljava i dobrodošao je glutamin.Bez ova dva suplementa ne treba previše da se ovakve stvari rade,mada opet napominjem zavisi od čoveka do čoveka.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2853 poslato: Maj 20, 2015, 02:29:03 posle podne »

Problem i jeste u tome što je ishrana u današnje vreme jako skupa i to je glavni razlog što većinu ljudi sprečava da se pravilne ishrane i drže na duži period.Ako ovde dodamo i činjenicu da trebaju i suplementi e to je onda problem.Pa opet ja sam zastupnik one teorije da je bolje sačekati maloskupiti dosta novca kupiti sve suplemente napuniti frižider sa kvalitetnim namirnicama pa onda krenuti full napred,nego po malo krpiti jer od toga iskreno nema ništa.
Imati vidljive trbušnjake nije toliko teško,ali i tu postoji razlika jer postavlja se pitanje koliko da budu vidljivi.A odgovor je vrlo jednostavan a to je da će biti onoliko vidljivi koliko se bude poštovala dijeta i sve što uz nju ide.Naravno ovde igra ulogu i genetika jer nismo svi mi isti i svakome telo drugačije na dijete pa i razne programe reaguje.Najbolje je konstantno eksperimentisati,voditi svesku gde ćeš sve ali bukvalno sve zapisivati.Pa evo i ja više od 20god se bavim ovime i stalno nešto isprobavam i vodim evidencije.
Što se tiče tvoje ishrane posle sprinteva može tako ako tebi odgovara.Hidrate idi po malo i prati kako ti telo reaguje.Ako se mastiš onda smanjiš a ako ne nastavi sa tom gramažom.
Što se ulja tiče nema tu razlike kada se peče sve je isto i zato ako možeš bari sve bolje je a možeš u salatama malo dodati maslinovog ulja.
Što se tiče sprinteva ne znam jesi probao da trčiš laganim tempom nekih 40min posle treninga? Meni je na primer to dalo mnogo bolje reyultate kada sam želeo topiti masti nego sprntevi.
Što se vitamina i minerala tiče mislio sam na one koje kupuješ u suplement prodavnicama jer su samo oni namenjeni za nas sportiste u pravim dozama.

Pa znas kako, prosle godine sam bez ikakve suplementaciju uspeo da se fino izdefinisiem, ostvario sam svoje ciljeve, trbusnjaci su bili svakako vidljivi i tako dalje i tako blize, na ishranu sam tad dao za 3 ipo do 4 mjeseca oko 650-700e, ali sad te pare nemam i da kazem jos jednom, tad sam bez bilo kakve suplementacije dosao do zamisljenog cilja.

Ok, dodacu cisto malo oko 100-200g zitarica posle sprinteva sa 150g mesa i 4 jajeta, a de mi ti reci par predloga za obrok posle tih sprinteva? A takodje mozes navesti i par predloga za obrok posle treninga sa teretom?

Ok, znaci ulje je ulje, ovo "bari" sto si napisao, mislio na to da kuvam i dalje kako sam radio?

Ne, nisam probao nikako posle treninga sa teretima da odradim lagano trcanje od 40min, kontam sve da je to nekako puno, tipa sat do sat ipo trening sa teretom i da jos na to dodam 40min trcanja, pa da onda posle toga popijem mjericu whey proteina i posle toga da jedem, nekako mi to izgleda predaleko od poslednjeg obroka, a i vremenski bi mi znaci od prilike otislo skoro pa 2 ipo sata da dodjem do mjerice whey proteina i obroka.

Kontao sam ja da odradim trening sa teretom pa odmah nakon toga da odradim sprinteve, ali nekako mi to izgleda kao da cu se pokidati previse i da ce misici sami sebe da pojedu od prevelikog umora, jer prvo trening sa teretom sat do sat ipo pa onda sprintevi od 30min, mislim da bi to bilo previse, aaaal nisam jos nikako isprobao.
Kazem ti, kontao sam odraditi trening u teretani pa popiti mjericu whey -a i odraditi taj obrok 150g pileceg belog i 4 jajeta, jer kontam da je ovo sasvim solidan / dobar obrok, jer kroz ovakav obrok unesem 30g proteina kroz hranu nakon treninga ( bilo sa teretima ili sprinteva, a to je solidna cifra proteina nakon nekog treninga da se unese kroz obrok iiiiii jos kad bi na to dodao i tih zitarica oko 100-200g, skupio bi i na 40-50g proteina posle treninga, posto u ovim zitaricama sto ja jedem ima na 100g, 13proteina i 58 UH ) pa nakon nekog odredjenog vremena ( tipa nakon 2-4 sata ) otici na sprinteve pa popiti opet mjericu whey proteina i opet pojesti 150g pileceg belog i 4 jajeta i tih zitarica, ma da sam te zitarice kontao samo posle sprinteva da jedem, a ako ces iskreno, ponekad ih pojedem i prije treninga oko 50-100g , da dobijem snage :D nekako kao da me poguraju :D al ne radim to uvek, ponekad.

Ae kao sto gore napisah, navedi mi ti par predloga za obroke posle treninga sa teretima, a takodje i za obrok posle tih sprinteva?
« Poslednja izmena: Maj 20, 2015, 02:36:08 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2852 poslato: Maj 20, 2015, 09:18:55 pre podne »

Pozzdrav ,spominjao si da to ne bude slucajno na kraju proteinska dijeta,pa reci mi proteinsku dijetu bi mi preporucio ili ne? i koliko je to razlicitija od ketogene ili atkinsonove stime sto zdrave masti i na jednoj i na drugoj treba da se jede ili ne? Koliko dugo bi trebao da dryim proteinsku dijetu?

Ne,nju ti ne preporučujem jer je  zaista hard core i to je više za takmičare.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2851 poslato: Maj 20, 2015, 09:17:37 pre podne »

A sta je cilj?  Shodno tome treba da je i ishrana prilagodjena.Pretpostavljam da je neka definicija cim se baziras na pilecem belom mesu.Ako je tako onda nije greska jesti to ali prvo bih  se ipak bazirao na onaj deo koji je najvazniji posle samog trcanja a to je naravno suplementacija.
Whey je odlicna opcija ali bih tu ddao bcaa koju bi pio zajedno sa proteinom odmah posle treninga.Vitaminsko mineralni kompleksi i omega 3 su nesto sto je po meni osnova koja je uvek dobrodosla.

Hocu samo da sredim trbusnjake, da budu u full -u kao i prosleg ljeta, nisam ni na definiciji, a ni na masi, jedem sto kvalitetnije mogu i koliko mi dzep dozvoljava, najvise me zanimalo sta da pojedem posle trcanja ( sprinteva ) da li je ok to sto jedem 150g i 4 jajeta ( inace to skuvam i pojedem ) pa me zanimalo da li da na to dodam neki UH? Tipa 200g zitarica ili sta znam? Ovo meso, a i jaja sam kontao da przim na maslinovom ulju, ma da ne kontam kakva je razlika izmedju maslinovog ulja i obicnog ulja... u fazonu da mi se misic na smanjuje, vec samo da iz sebe topim mast ( koju i nemam toliko ) vec mi se na stomaku navukle tako reci "sarmice" :D a to hocu da uklonim sa sprintevima i da trbusnjaci budu lepo vidljivi, eto sta mi je cilj.

Ovo sto si naveo "vitaminsko mineralni kompleks" jel to mislis da se kupi u sporskoj radnji ili mislis na one sumece tablete, sto se rastvore u 200ml vode i popijes?

Problem i jeste u tome što je ishrana u današnje vreme jako skupa i to je glavni razlog što većinu ljudi sprečava da se pravilne ishrane i drže na duži period.Ako ovde dodamo i činjenicu da trebaju i suplementi e to je onda problem.Pa opet ja sam zastupnik one teorije da je bolje sačekati maloskupiti dosta novca kupiti sve suplemente napuniti frižider sa kvalitetnim namirnicama pa onda krenuti full napred,nego po malo krpiti jer od toga iskreno nema ništa.
Imati vidljive trbušnjake nije toliko teško,ali i tu postoji razlika jer postavlja se pitanje koliko da budu vidljivi.A odgovor je vrlo jednostavan a to je da će biti onoliko vidljivi koliko se bude poštovala dijeta i sve što uz nju ide.Naravno ovde igra ulogu i genetika jer nismo svi mi isti i svakome telo drugačije na dijete pa i razne programe reaguje.Najbolje je konstantno eksperimentisati,voditi svesku gde ćeš sve ali bukvalno sve zapisivati.Pa evo i ja više od 20god se bavim ovime i stalno nešto isprobavam i vodim evidencije.
Što se tiče tvoje ishrane posle sprinteva može tako ako tebi odgovara.Hidrate idi po malo i prati kako ti telo reaguje.Ako se mastiš onda smanjiš a ako ne nastavi sa tom gramažom.
Što se ulja tiče nema tu razlike kada se peče sve je isto i zato ako možeš bari sve bolje je a možeš u salatama malo dodati maslinovog ulja.
Što se tiče sprinteva ne znam jesi probao da trčiš laganim tempom nekih 40min posle treninga? Meni je na primer to dalo mnogo bolje reyultate kada sam želeo topiti masti nego sprntevi.
Što se vitamina i minerala tiče mislio sam na one koje kupuješ u suplement prodavnicama jer su samo oni namenjeni za nas sportiste u pravim dozama.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2850 poslato: Maj 20, 2015, 06:35:00 pre podne »

Pozzdrav ,spominjao si da to ne bude slucajno na kraju proteinska dijeta,pa reci mi proteinsku dijetu bi mi preporucio ili ne? i koliko je to razlicitija od ketogene ili atkinsonove stime sto zdrave masti i na jednoj i na drugoj treba da se jede ili ne? Koliko dugo bi trebao da dryim proteinsku dijetu?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.254 sekundi sa 18 upita.